i nek se neko ne uvrijedi...al vala uvijek sarajevo na meti......MI MORAMO BITI TOLERANTNI JER SMO GLAVNI GRAD i nedaj boze bilo kakvih "ekcesa" a to sto jedna polovina drzave , cast izuzecima, tu istu ne smatra svojom, to moze...jer je to tako i svi smo na to navikli..
sarajevski (islamski) univerzitet!!!
-
angel26
to niko ne radi na mom fakultetu...vjerujem da je to pojedinacan slucaj......mada ne bi sad dizala veliku halabuku ...nek pozdravlja vala svako kako hoce.....joj dosta vise gledanja u zube...ovaj re'ko ovo, onaj ono....
i nek se neko ne uvrijedi...al vala uvijek sarajevo na meti......MI MORAMO BITI TOLERANTNI JER SMO GLAVNI GRAD i nedaj boze bilo kakvih "ekcesa" a to sto jedna polovina drzave , cast izuzecima, tu istu ne smatra svojom, to moze...jer je to tako i svi smo na to navikli..

-
Sanctuary
#27 ...
mislim da su neki ušli u neke druge vode odgovarajući na ovu temu no dobro .......po meni nije potrebno da bilo koji profesor koristi bilo kakve vjerske pozdrave ma što god oni značili......znam za primjer sa šumarskog fakulteta jer mi prijatelj tamo studira i čuo sam kakva je situacija
....mislim da se društvo bih treba usredotočiti na građenje sekularnog društva ([size=18]vratite nam socijalizam[/size])
..i također kad čitam ove postove na moju temu od većine vas dobivam utisak ili da za to niste ćuli ili da to nije u redu ali eto ko jebe hrvate,srbe i ostale nemuslimane neka studiraju negdje drugdje ovo je muslimanski grad ili nešto deseto ali nisam dobio nijedan utisak od bilo koga od vas da je to pogrešno,da to treba mijenjat....gdje ide nase jebeno društvo
...i ako pogledam sliku šire na ovom forumu nema nijedan bošnjak,musliman, ili kako se vec muslimani opredjeljuju u bih koji se kritički odnosi na ono što pripada njegovom korpusu,njegovom narodu,njegovoj vjeri itd..
ne volim da generaliziram ali ja sam iz bih i ponekad kad dodjem u sarajevo osjecam se kao u nekoj stranoj zemlji,a još kad vidim mladež koja je vjerski fanatična (na fakultetima na kojima sam bio) ne osjećam se baš ugodno u svakom slucaju....
....mene ne plaše ti vjerski fanatici jer se oni regrutuju u redovima stanovništva koje je zadrto,iznimno neobrazovano,mozgovi su im isprani itd....mene plaše ti ljudi koji to ne osude a ja ne cujem puno osuda svega toga sto se tice muslimanske strane......
molim vas da ne replicirate na temu tipa "oni su gađali sarajevo,karađić i boban su ovo i ono..."--i ja sve to osuđujem ali to nije razlog u svakom slucaju da se sarajevo pretvara u ekstremno islamističko mjesto gdje je samo dobro da budes musliman...(i posljednji slucaj sa sanjom bagaric to potvrduje po mom mišljenju)!!!!!

....mislim da se društvo bih treba usredotočiti na građenje sekularnog društva ([size=18]vratite nam socijalizam[/size])
..i također kad čitam ove postove na moju temu od većine vas dobivam utisak ili da za to niste ćuli ili da to nije u redu ali eto ko jebe hrvate,srbe i ostale nemuslimane neka studiraju negdje drugdje ovo je muslimanski grad ili nešto deseto ali nisam dobio nijedan utisak od bilo koga od vas da je to pogrešno,da to treba mijenjat....gdje ide nase jebeno društvo
...i ako pogledam sliku šire na ovom forumu nema nijedan bošnjak,musliman, ili kako se vec muslimani opredjeljuju u bih koji se kritički odnosi na ono što pripada njegovom korpusu,njegovom narodu,njegovoj vjeri itd..
ne volim da generaliziram ali ja sam iz bih i ponekad kad dodjem u sarajevo osjecam se kao u nekoj stranoj zemlji,a još kad vidim mladež koja je vjerski fanatična (na fakultetima na kojima sam bio) ne osjećam se baš ugodno u svakom slucaju....
....mene ne plaše ti vjerski fanatici jer se oni regrutuju u redovima stanovništva koje je zadrto,iznimno neobrazovano,mozgovi su im isprani itd....mene plaše ti ljudi koji to ne osude a ja ne cujem puno osuda svega toga sto se tice muslimanske strane......
molim vas da ne replicirate na temu tipa "oni su gađali sarajevo,karađić i boban su ovo i ono..."--i ja sve to osuđujem ali to nije razlog u svakom slucaju da se sarajevo pretvara u ekstremno islamističko mjesto gdje je samo dobro da budes musliman...(i posljednji slucaj sa sanjom bagaric to potvrduje po mom mišljenju)!!!!!
-
gavrilo
#28 Re: ...
sad ipak generalizujes...Sanctuary wrote:....mene ne plaše ti vjerski fanatici jer se oni regrutuju u redovima stanovništva koje je zadrto,iznimno neobrazovano,mozgovi su im isprani itd....
ako mislis novokomponovane vjernike, srbi za takve u svom taboru imaju pogodan izraz ... turbopravoslavci
ne poznajem licno situaciju u sarajevu, ali ono sto sam cuo je da je grad ok i da ima razlicitih ljudi... kao i u svakom drugom gradumene plaše ti ljudi koji to ne osude a ja ne cujem puno osuda svega toga sto se tice muslimanske strane......
molim vas da ne replicirate na temu tipa "oni su gađali sarajevo,karađić i boban su ovo i ono..."--i ja sve to osuđujem ali to nije razlog u svakom slucaju da se sarajevo pretvara u ekstremno islamističko mjesto gdje je samo dobro da budes musliman...(i posljednji slucaj sa sanjom bagaric to potvrduje po mom mišljenju)!!!!!![]()
![]()
tvoja konstatacija mi djeluje malo ksenofobicno
-
St.Germain
nemam iskustva sa sarajevskim univerzitetom ali imam sa tuzlanskom kasarnom u kojoj sam sluzio vojsku 98/99...na svim vratima spavaonica je stojalo nazovi selam/siri islam...A Tuzla je ko fol neka multi/kulturisticka sredina je li 
-
gavrilo
St.Germain wrote:nemam iskustva sa sarajevskim univerzitetom ali imam sa tuzlanskom kasarnom u kojoj sam sluzio vojsku 98/99...na svim vratima spavaonica je stojalo nazovi selam/siri islam...A Tuzla je ko fol neka multi/kulturisticka sredina je li
nemoj sad fanatike iz gornje tuzle poredit' sa tuzlacima
-
St.Germain
ma rijec je o tzv. Tuzlacima nazalostgavrilo wrote:St.Germain wrote:nemam iskustva sa sarajevskim univerzitetom ali imam sa tuzlanskom kasarnom u kojoj sam sluzio vojsku 98/99...na svim vratima spavaonica je stojalo nazovi selam/siri islam...A Tuzla je ko fol neka multi/kulturisticka sredina je li
nemoj sad fanatike iz gornje tuzle poredit' sa tuzlacima
-
St.Germain
htio sam samo reci da razumijem fenomen.
cetnik je cetnik je cetnik
(gavrilo, ne odnosi se na tebe
)
(gavrilo, ne odnosi se na tebe
-
kub lajkan
Predlažem da se kod nas konačno uvede službeni pozdrav koji ne bi nikog vrijeđao.
Moj prijedlog je da to bude (neovisno o dobu dana i ustanovi u kojoj se upotrebljava):
ĐE SI, PIZDA TI MATERINA?!

Moj prijedlog je da to bude (neovisno o dobu dana i ustanovi u kojoj se upotrebljava):
ĐE SI, PIZDA TI MATERINA?!
-
angel26
#35 Re: ...
mislim da si ti malo napumpao stvar...ako je i jedan grad tolerantan u drzavi onda je to SA..... imam vise jako dobrih prijatelja koji nisu bosnjaci i koji su dosli da studiraju ovdje cak i iz susjednih zemalja i nikad jos dosad se nisu osjetili bilo kako ugrozeno niti im je smetalo ako cuju neki selam alejkum....a to je zato sto su upoznali grad, njegovu dusu pa ako se i desi kakav ekces pripisuju to pojedincima....Sanctuary wrote:mislim da su neki ušli u neke druge vode odgovarajući na ovu temu no dobro .......po meni nije potrebno da bilo koji profesor koristi bilo kakve vjerske pozdrave ma što god oni značili......znam za primjer sa šumarskog fakulteta jer mi prijatelj tamo studira i čuo sam kakva je situacija
....mislim da se društvo bih treba usredotočiti na građenje sekularnog društva (vratite nam socijalizam)
molim vas da ne replicirate na temu tipa "oni su gađali sarajevo,karađić i boban su ovo i ono..."--i ja sve to osuđujem ali to nije razlog u svakom slucaju da se sarajevo pretvara u ekstremno islamističko mjesto gdje je samo dobro da budes musliman...(i posljednji slucaj sa sanjom bagaric to potvrduje po mom mišljenju)!!!!!![]()
![]()
-
gavrilo
ja ne kontam sta si htjeo reci... da je cetnik cetnik??St.Germain wrote:htio sam samo reci da razumijem fenomen.
(gavrilo, ne odnosi se na tebe)
germa, haman si imao umoran dan pa vjezbas trivijalnu logiku ili sta
-
angel26
i jos nesto..... kakav muslimanski grad....ti ocito ne zivis ovdje il se druzis sa pogresnim ljudima....nemoj me pogresno shvatiti ja osudjujem provokaciju s bilo cije strane...ali vjeruj mi vecina normalnih mladih ljudi u ovom gradu voli svoje a postuje tudje i zato me vrijedja kad nam se prisiva nesto sto nije tako....da se hranja nekad dese priznajem al molim te nemoj generalizovati jer to nije tako.....
-
St.Germain
fasist je fasist je fasistgavrilo wrote:ja ne kontam sta si htjeo reci... da je cetnik cetnik??St.Germain wrote:htio sam samo reci da razumijem fenomen.
(gavrilo, ne odnosi se na tebe)
![]()
germa, haman si imao umoran dan pa vjezbas trivijalnu logiku ili sta
sorry...cetnik je za mene u medjuvremenu sinonim za fasistu, a oni su mi mrski bez obzira na predznak
-
The_Fluid
Sve ce to doci na svoje.
Ljudi koriste ove ili one pozdrave. Neki su mjerilo kulture i mjere, drugi zelje da se drugima pokaze da su oni u sistemu.
Nijednoj ozbiljnoj instituciji (Univerzitet bi trebao da je takva) ne prilici da koristi bilo sta sto vrijedja korisnike iste (ovdje studente i same sluzbenike tj. profesore i ostale sluzbe na Univerzitetu).
Trenutno su profesori "mali bogovi" na univerzitetu otuda i mogucnost da budu bahati u svakoj prilici od pozdrava do odbijanja da komuniciraju sa onima radi kojih su tu. Cast izuzecima.
Ljudi koriste ove ili one pozdrave. Neki su mjerilo kulture i mjere, drugi zelje da se drugima pokaze da su oni u sistemu.
Nijednoj ozbiljnoj instituciji (Univerzitet bi trebao da je takva) ne prilici da koristi bilo sta sto vrijedja korisnike iste (ovdje studente i same sluzbenike tj. profesore i ostale sluzbe na Univerzitetu).
Trenutno su profesori "mali bogovi" na univerzitetu otuda i mogucnost da budu bahati u svakoj prilici od pozdrava do odbijanja da komuniciraju sa onima radi kojih su tu. Cast izuzecima.
-
Šandor
Nikad nisam čuo za takav slučaj. Samo sam jednom prisustvovao kad je profesor nazvao selam, pomoz' Bog, šalom, hvaljen Isus i dobar dan. Al to je bila zajebancija...već slijedeći put bilo je dobar dan....dobro veče......(ovisno od termina predavanja).
Ali se zato desilo da je pijani profesor tokom predavanja studentice nazvao kurvama i rekao da ih sve treba pobit. I tome sam prisustvovao.
Ali se zato desilo da je pijani profesor tokom predavanja studentice nazvao kurvama i rekao da ih sve treba pobit. I tome sam prisustvovao.
-
Šandor
To je scena koja se ne može platiti novcem.gavrilo wrote:... i naravno jedan veliki osmjeh![]()
macho
Mislili smo da mu je tu bio kraj. Ali ne, sve se nastavilo kao da se ništa nije desilo.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Šandor wrote: Ali se zato desilo da je pijani profesor tokom predavanja studentice nazvao kurvama i rekao da ih sve treba pobit. I tome sam prisustvovao.
E, .... to bi mu u svakoj normalnoj zemlji bilo posljednje predavanje u zivotu.
-
gavrilo
gledaj to pozitivnopape wrote:E, .... to bi mu u svakoj normalnoj zemlji bilo posljednje predavanje u zivotu.
sada nije vise kul biti "in"... nego alternativan
- Bosanac sa dna kace
#47 Re: ...
care niko ne osudjuje tako nesto jer po izjavama studenata sa Sarajevskog univerziteta da se zakljucit da toga nema, sem mozda na Fakultetu islamskih nauka ( ja tamo kad sam bio niko se nije pozdravljo sa selamom), a sam znam da u Sa. studira jako dosta Srba i Hrvata!Sanctuary wrote:mislim da su neki ušli u neke druge vode odgovarajući na ovu temu no dobro .......po meni nije potrebno da bilo koji profesor koristi bilo kakve vjerske pozdrave ma što god oni značili......znam za primjer sa šumarskog fakulteta jer mi prijatelj tamo studira i čuo sam kakva je situacija
....mislim da se društvo bih treba usredotočiti na građenje sekularnog društva (vratite nam socijalizam)
![]()
A plus izvor informacija ti je cula-kazala, jel to bilo dje u novinama!?
Zasto ne otvoris temu o krstovima, ikonama, kandilima i sta ti ja vec znam u skolama u Janji, Zvroniku, Vlasenici, Bijeljini, skole vise lice na crkve nego na skole, a tu ucenici bosnjacke nacionalnostti cine i po 90% ucenika, a o vrijedjanju samih ucenika od strane nastavnika i profesora da ti ne pricam!
nazivas Sarajevo islamistickim, a bas me interesuje kako bi nazvao grad gdje muslimani cine 90% i ne diraju druge, a oni koji su njih dirali davno su odleprhali iz grada!
mene sve vise plase takvi idioti koji bi zbranili drugima da upraznjavaju svoju vjeru i koji bi da zabrane drugima da zive onako kako oni hoce!
idiote!
-
St.Germain
dobro ste prosli, mogao je neko ukljuciti mozdane celije i reagovati...Šandor wrote:To je scena koja se ne može platiti novcem.gavrilo wrote:... i naravno jedan veliki osmjeh![]()
machoNakon toga studenti su otišli po dekana. Dekan i jedan drugi profesor ulaze u učionicu i iznose pijanog profesora koji je studentima opsovao sve mrtvo i živo.
Mislili smo da mu je tu bio kraj. Ali ne, sve se nastavilo kao da se ništa nije desilo.
-
lin
Ne. Mi moramo biti tolerantni jer smo Sarajevo. Mi moramo biti tolerantni jer MI ne mozemo drugacije da zivimo. Nije vazno sta ce nam reci Banja Luka ili Mostar ali bi nam trebalo biti vazno sta ce nam reci komsije iz zgrade, teta koja nam prodaje novine, prijatelj itd. koji su mozda neke druge vjeroispovjesti.angel26 wrote:i nek se neko ne uvrijedi...al vala uvijek sarajevo na meti......MI MORAMO BITI TOLERANTNI JER SMO GLAVNI GRAD
PS Kad smo vec kod fakulteta zasto na vecini ima 3 solobodna dana za bajram a bozici i uskrsi i vaskrsi su radni?
- Bosanac sa dna kace
oni koji slave Bozic, Uskrs i Vaskrs ne rade tj. ne idu na nastavu jer vecina ne slavi taj praznik!lin wrote:PS Kad smo vec kod fakulteta zasto na vecini ima 3 solobodna dana za bajram a bozici i uskrsi i vaskrsi su radni?