ibrik wrote:Hilmo je kupio i Vegafruit, Bosnaprodukt, Sprind, Vinojug...Mujin je MIMS i Merkur....i dobro je neko iz mase rekao da sve sto je kupio polahko propada...znam to iz prve ruke, jer poznajem poslovanje jedne od firmi koje je preuzeo...na primjer Klas je od veoma profitabilne kompanije koja je ostvarivala dobit za kratko vrijeme pretvorio u kompaniju koja je godinu zavrsila sa gubitkom....MIMS je prezaduzena kompanija koju samo Pivara izvlaci iz govana...Vegafruit jos uvijek posluje sa dobiti ali daleko ispod zacrtanog plana koji je postojao prije Hilme...
Ja nisam bas upoznat sa ovim sto se prica o Hilminim kompanijama, ali znam recimo za Vegafruit da je imao dobar imidz, medjutim iz pouzdanih izvora sam bas prije neki dan sazanao da je ova kompanija bila "truhla iznutra" kako mi ta osoba rece, i da je dobro sto je Hilmo kupio.
Kako god, svi oni koji prozivaju Oslobodjenje, dvije stvari ipak ne treba zaboraviti.
1) Sjetimo se samo kako je Avaz nastao i ciji je (da ne govorim o profesionalnim standardima za koje ova novinska kuca nije ni cula)
2) Da nije Hilmo, Oslobodjenje je trebao kupiti ili Avaz ili Slovenci. Ne zna se sta je gore. Avaz koji je kriminogena organizacija ili Slovenci koji bi nasu novinu kupili parama nasih stedisa, ali sa bitnom razlikom-to vlasnistvo bi uknjizili na svoje ime!
Cuo sam da Hilmo nije bas "cist". A gdje ima dima tu ima i vatre. Ali da ne zna raditi, nisam bas siguran. Ako kupuje toliko po nasoj zemlji i ima kompanije po inostranstvu, kako neki ovdje tvrde....j*biga, ne bi se to moglo odrzavati godinama.