NEka jaci pobjedi
Sarajevska pivara postala većinski vlasnik "Oslobođenja
Moderator: anex
-
bleka
#1 Sarajevska pivara postala većinski vlasnik "Oslobođenja
Bice gusto izmedu Hilme i Fahre.
NEka jaci pobjedi
NEka jaci pobjedi
- admin-x
- Forum administrator
-
kub lajkan
Nije u pitanju samo Oslobodjenje.
Ovo bi mogao biti pocetak povratka pameti u nase ludilo...
Ovo bi mogao biti pocetak povratka pameti u nase ludilo...
- kobe_sa
Seljak sa Romaniije , znam 100% gsje je odrastao u tom selu blizu sela Kaljiina imaju 3 kuce bez poda i sa jednim prozorom , kako znam jer sam imao vikendicu koju su cete zapalil isto u selu blizu sela Kaljina - Banjalucica , prije rata bio niko nikic , poslovodja u pivari , raznim malverzacijama prevarama preko SDA sad joj je okrenuo ledja kupio Pivaru i sad vlasnik jos i KLASA , SPRINDA , MERKURA , jos bog zna koji sve dionica jakih firmi , ima hotel na Bjlesnici firme po Ceskoj i eto sad kupio i Oslobodjenje.
Zalili ste se da je AVAZ seljacka novina , a OSLOBODJENJE gradska.
Sad je OSLOBODJENJE postalo ne samo SELJACKA nego i PROMITIVNA I LOPOVSKA NOVINA zanima me kako ce sad neko imat obraza da brani Oslobodjenje ???
Sad je OSLOBODJENJE postalo ne samo SELJACKA nego i PROMITIVNA I LOPOVSKA NOVINA zanima me kako ce sad neko imat obraza da brani Oslobodjenje ???
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
promotivna ili primitivna? pa ko da nekome od nas ide iz dzepa sto je Hilmo kupio Oslobodjenje...neka je...valjda ce sada stati na noge, jer hilmo ne kupuje nista bez razloga...kobe_sa wrote:Seljak sa Romaniije , znam 100% gsje je odrastao u tom selu blizu sela Kaljiina imaju 3 kuce bez poda i sa jednim prozorom , kako znam jer sam imao vikendicu koju su cete zapalil isto u selu blizu sela Kaljina - Banjalucica , prije rata bio niko nikic , poslovodja u pivari , raznim malverzacijama prevarama preko SDA sad joj je okrenuo ledja kupio Pivaru i sad vlasnik jos i KLASA , SPRINDA , MERKURA , jos bog zna koji sve dionica jakih firmi , ima hotel na Bjlesnici firme po Ceskoj i eto sad kupio i Oslobodjenje.
-
SherlockHolmes
mIRCerka wrote:promotivna ili primitivna? pa ko da nekome od nas ide iz dzepa sto je Hilmo kupio Oslobodjenje...neka je...valjda ce sada stati na noge, jer hilmo ne kupuje nista bez razloga...kobe_sa wrote:Seljak sa Romaniije , znam 100% gsje je odrastao u tom selu blizu sela Kaljiina imaju 3 kuce bez poda i sa jednim prozorom , kako znam jer sam imao vikendicu koju su cete zapalil isto u selu blizu sela Kaljina - Banjalucica , prije rata bio niko nikic , poslovodja u pivari , raznim malverzacijama prevarama preko SDA sad joj je okrenuo ledja kupio Pivaru i sad vlasnik jos i KLASA , SPRINDA , MERKURA , jos bog zna koji sve dionica jakih firmi , ima hotel na Bjlesnici firme po Ceskoj i eto sad kupio i Oslobodjenje.
Mirci, sta mislis odakle te pare??
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pa sto pijes pivo i jedes klasove proizvode...eto garant je od PDVa kupio....SherlockHolmes wrote:mIRCerka wrote:promotivna ili primitivna? pa ko da nekome od nas ide iz dzepa sto je Hilmo kupio Oslobodjenje...neka je...valjda ce sada stati na noge, jer hilmo ne kupuje nista bez razloga...kobe_sa wrote:Seljak sa Romaniije , znam 100% gsje je odrastao u tom selu blizu sela Kaljiina imaju 3 kuce bez poda i sa jednim prozorom , kako znam jer sam imao vikendicu koju su cete zapalil isto u selu blizu sela Kaljina - Banjalucica , prije rata bio niko nikic , poslovodja u pivari , raznim malverzacijama prevarama preko SDA sad joj je okrenuo ledja kupio Pivaru i sad vlasnik jos i KLASA , SPRINDA , MERKURA , jos bog zna koji sve dionica jakih firmi , ima hotel na Bjlesnici firme po Ceskoj i eto sad kupio i Oslobodjenje.
Sad je OSLOBODJENJE postalo ne samo SELJACKA nego i PROMITIVNA I LOPOVSKA NOVINA zanima me kako ce sad neko imat obraza da brani Oslobodjenje ???![]()
![]()
![]()
Mirci, sta mislis odakle te pare??
DONY, vidjecemo...KLAS nije u teskoj situaciji, vec je Hilmo odlucio da one programe koji nisu profitabilni ili ugasi ili smanji....
-
DONY
@Sherlock,svi njegovi najbolji "jarani" su trenutno u zatvoru,da ne nabrajam imena(sigurno znas),on ima dosta Hercegovackog(porijeklo Stolac,malo ko zna kako je dospio do Kaljine) i to ga odrzavalo.Medjutim,sada je izgubio "kompas"isto kao njegovi "prijatelji",koji su iz istih i slisnih razloga vec u zatvoru.To je i njegova "sudbina",ili negdje u "jarak",samo je pitanje vremena.
-
SherlockHolmes
Moguce, ali sve mi se cini da u jarcima zavrsava sitna riba, a Hilmo i Fahro idu u nove radne pobjede...
-
titami
mujica ovdje igra glavnu ulogu, ne hilmo.kobe_sa wrote:Seljak sa Romaniije , znam 100% gsje je odrastao u tom selu blizu sela Kaljiina imaju 3 kuce bez poda i sa jednim prozorom , kako znam jer sam imao vikendicu koju su cete zapalil isto u selu blizu sela Kaljina - Banjalucica , prije rata bio niko nikic , poslovodja u pivari , raznim malverzacijama prevarama preko SDA sad joj je okrenuo ledja kupio Pivaru i sad vlasnik jos i KLASA , SPRINDA , MERKURA , jos bog zna koji sve dionica jakih firmi , ima hotel na Bjlesnici firme po Ceskoj i eto sad kupio i Oslobodjenje.
drugo, ocigledno je da su ljudi uspjesni i ako su papci kao sto ti kazes.
jedini fond koji drzi neko od bosanaca su selimovici, ostalo slovenci.
trece bolje bh.papak, nego cg papak.
-
ibrik
Hilmo je kupio i Vegafruit, Bosnaprodukt, Sprind, Vinojug...Mujin je MIMS i Merkur....i dobro je neko iz mase rekao da sve sto je kupio polahko propada...znam to iz prve ruke, jer poznajem poslovanje jedne od firmi koje je preuzeo...na primjer Klas je od veoma profitabilne kompanije koja je ostvarivala dobit za kratko vrijeme pretvorio u kompaniju koja je godinu zavrsila sa gubitkom....MIMS je prezaduzena kompanija koju samo Pivara izvlaci iz govana...Vegafruit jos uvijek posluje sa dobiti ali daleko ispod zacrtanog plana koji je postojao prije Hilme...
-
elk
drago mi je iz dva razloga. prvo, novina koja godinama kontinuirano zaglupljuje gradjane, a u posljednje vrijeme postaje opasna prema svima koji ne misli kao oni, ce dobiti valjda konkurenciju na trzistu. drugo, oslobobodjenje je najstariji dnevni list u bih i ima veliku tradiciju. radili su u ratu u podrumu,novina izlazila na jednom listu,ali nikada nije prestala sa radom, sve to pod granatama u zapaljenoj i srusenoj zgradi, 200 metara od cetnika.ovo sto su nudili u posljednjih nekoliko godina bilo uglavnom otuzno i poluamaterski(narocito kvalitet stampe i papira). samo naprijed oslobodjenje.
-
Teufik iz Los Angelesa
vjerovatno ce ovo biti dobro za radnike oslobodjenja. ali ce i ona mrva objektivnosti koju su ponekad imali nestati. bye bye "nezavisnost"... 
-
mahalas505
I mene nesto bas interesuje sta bi sa klasom, bas je bio krenuo, te sirenje po BiH, pa onda vrlo je ozbiljno krenuo i vani, i odjednom sve nekako stade?!
- DaysleepeR
Problem je sto se Avaz naziva najuglednijom, novinom nastalom iz naroda i pravljenom za narod, a ustvari je primitivna i lopovska od samog starta.kobe_sa wrote:Seljak sa Romaniije , znam 100% gsje je odrastao u tom selu blizu sela Kaljiina imaju 3 kuce bez poda i sa jednim prozorom , kako znam jer sam imao vikendicu koju su cete zapalil isto u selu blizu sela Kaljina - Banjalucica , prije rata bio niko nikic , poslovodja u pivari , raznim malverzacijama prevarama preko SDA sad joj je okrenuo ledja kupio Pivaru i sad vlasnik jos i KLASA , SPRINDA , MERKURA , jos bog zna koji sve dionica jakih firmi , ima hotel na Bjlesnici firme po Ceskoj i eto sad kupio i Oslobodjenje.
-
bice_bice
piiiiiiiiiiih
skrenut cemo sa teme, bojim se... al ne vjerujem da bi raji svejedno bilo ukoliko bi frajer - doso i preuzeo dionice - a pocinje recenicu sa "no".. izmedju ostalog imamo dovoljno kadra iz BOSNE I HERCEGOVINE, odakle oni god bili, da bi mogli imati ekonomiju kakvu-takvu.. nije za desetke, al je nasa.. DOMACE buraz, domace...
skrenut cemo sa teme, bojim se... al ne vjerujem da bi raji svejedno bilo ukoliko bi frajer - doso i preuzeo dionice - a pocinje recenicu sa "no".. izmedju ostalog imamo dovoljno kadra iz BOSNE I HERCEGOVINE, odakle oni god bili, da bi mogli imati ekonomiju kakvu-takvu.. nije za desetke, al je nasa.. DOMACE buraz, domace...