sarajevska berza

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
karanana

Post by karanana »

mona wrote:
Marco-x wrote:
mona wrote: MISMRK od ponedjeljka do srijede sa 1,00 na 2,20
@kranana : sjedi, jedan
:lol: :lol:
De mi molim te objasni neke stvari. Hajde mi otkrij na kojem volumenu je bio porast?
Jao pokera i šibicarenja :D :D
Molio bih forumaše da ozbiljno razmotre firme u koje će ulagati, jer ako ćete se igrati veće - manje, bolje je u kockarnici, jer vam bar neće uzeti provizije na to.
Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija dalje. Svaku informaciju rekla - kazala, zaradilo se ovoliko i onoliko i sl., uzimajte s rezervom, jer možda to nije baš tako, kako se govori...

kakvo ba šibicarenje.
kupim dionicu po sopstvenom nahođenju i to što pišem o cijenama je jednostavno ono što se dešava.
nema ni rekla-kazali ni čaršijske priče.
ja sam ovaj topic zamislila kao razmjenu iskustava.
ne kao proročište a ni za prepucavanje.
adio
na mojnovac.com ima odličan forum s odličnim forumašima i sagovornicima...pa svi koji me požele....
moje slovo neće više na sa-x
alajhma.net
e jebiga, ako mona ode sa ovog topica kao najveci kontributor, onda sto se mene tice ova tema moze pot kljuc. odoh i ja na mojalova.ba ili gdje vec ona ide. koji ti je nick tamo? jeli lisa?
Last edited by karanana on 10/05/2007 10:45, edited 1 time in total.
mona

Post by mona »

mona wrote:
senadd wrote:
mona wrote: Ide li se u Bugojno?
Pa to stoji 10 god..
Vidi kako ne prođe,neće niko.
Šta misliš o EBOS-u,jel finta?
Pozzzz
pitam te sutra šta misliš o HKNLR :-D

ebosr gotovo...trebalo se ulaziti na 0,60 prije 15 dana.
ja sada ne bih.
danas je sutra :-D
HKLNR 0,80 :D juče bio 0,49

:run: to je sve narode
mona

Post by mona »

karanana wrote:
mona wrote:
Marco-x wrote: :lol: :lol:
De mi molim te objasni neke stvari. Hajde mi otkrij na kojem volumenu je bio porast?
Jao pokera i šibicarenja :D :D
Molio bih forumaše da ozbiljno razmotre firme u koje će ulagati, jer ako ćete se igrati veće - manje, bolje je u kockarnici, jer vam bar neće uzeti provizije na to.
Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija dalje. Svaku informaciju rekla - kazala, zaradilo se ovoliko i onoliko i sl., uzimajte s rezervom, jer možda to nije baš tako, kako se govori...

kakvo ba šibicarenje.
kupim dionicu po sopstvenom nahođenju i to što pišem o cijenama je jednostavno ono što se dešava.
nema ni rekla-kazali ni čaršijske priče.
ja sam ovaj topic zamislila kao razmjenu iskustava.
ne kao proročište a ni za prepucavanje.
adio
na mojnovac.com ima odličan forum s odličnim forumašima i sagovornicima...pa svi koji me požele....
moje slovo neće više na sa-x
alajhma.net
e jebiga, ako mona ode sa ovog topica kao najveci kontributor, onda sto se mene tice ova tema moze pot kljuc. odoh i ja na mojalova.ba ili gdje vec ona ide. koji ti je nick tamo? jeli lisa?
nemam ga još, samo sam biloa posmatrač.
mona će biti, ako bud slobodan nick
Jonx

Post by Jonx »

mona wrote:
mona wrote:
senadd wrote: pitam te sutra šta misliš o HKNLR :-D

ebosr gotovo...trebalo se ulaziti na 0,60 prije 15 dana.
ja sada ne bih.
danas je sutra :-D
HKLNR 0,80 :D juče bio 0,49

:run: to je sve narode
Sto ti dobro kockas, danima! A i sibice valjas za deset! :-D :D

Fali nam samo jedan dobro potkovan matematicar da nam formulama otkriva tajne SASE :lol: :lol: :lol:
karanana

Post by karanana »

Siporex d.d. Tuzla 103.12% skok. na 65 KM
Ecko_boy

Post by Ecko_boy »

Fakat ne znam sta seret u vezi mone...djevojka je sve "pogodila" mada ja mislim da nije to pogadjanje...vec jednostavno "znanje"

Vi koji serete nesto da ste poslusali monu sad bi imali neke pare...ali ljubomora je bolest...
Uvijek postoji bolji i naucite se postovati :?

Mona pusti budale.. :-)
karanana

Post by karanana »

respect to mona. jebi ga dobra tema nazalost zamrla a onaj mi forum nekako ne sjedi gdje je otisla. mona vrati nam se, nemoj se ljutiti. jedino ako smo ti mi preglupi da diskutujes ista sa nama....
black

Post by black »

kako mona slatko navlaci raju :oops:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

black wrote:kako mona slatko navlaci raju :oops:
To se tebi samo men'se'cini :-) :-)
kub lajkan

Post by kub lajkan »

black wrote:kako mona slatko navlaci raju :oops:
Bas me zanima ko ce "navlaciti" kad mona ode...

Moci cete komotno zamandalit temu... :oops:
mona

Post by mona »

i ja pomno pratim sve što drugi pišu ( oHDGSR I ENISR npr.) a to što ne komentarišem je zato što nemam šta da kažem...ljudi kažu sve ...šta ja imam tu nekoga da izvrgavam ruglu...imam doista pametnijeg (i produktivnijeg) posla.... :)
Jonx

Post by Jonx »

Dobro jutro radni narode. :)... Tu je i nasa draga legendica, sve nagovjestava da se danas zelenimo :D ...

Sta mislite, u kojoj su se mjeri desavanja u Srbiji, kao i promjene vrijednosti pojedinih valuta odrazili na SASE? Dali je stvarno rijec o pravoj korekciji koja obicno dolazi u drugom kvartalu, ili su velikim igracima zinuli guzovi pa koriste novonastalu situaciju za obaranje cijena?

U par posljednjih dana mogli smo primjetiti u najmanju ruku nelogicne tranasakcije gdje su se dinoce prodavale i ispod trzisne vrijednosti.

Da vas cujem!?
Jonx

Post by Jonx »

Sefice jel vrijeme da izlazim iz elis?
mona

Post by mona »

haj na PM cijenu po kojoj si kupio i troškove ( ako znaš)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

A sto RSTTR odleti kvalitetno, -17% mada u malom obimu, a i SOLTRK3 pada, samo malo manje...
karanana

Post by karanana »

Mona, otkad trgujes? I ako nije tajna, a nebi trebala biti jer ne govorimo o ciframa, u postotcima, koliko si dobra u odnosnu na ono koliko si ulozila?
karanana

Post by karanana »

Jonx wrote:Sefice jel vrijeme da izlazim iz elis?
jesi izaso? eno skocio za 34%
mona

Post by mona »

karanana wrote:Mona, otkad trgujes? I ako nije tajna, a nebi trebala biti jer ne govorimo o ciframa, u postotcima, koliko si dobra u odnosnu na ono koliko si ulozila?
dvije godine...
na špekulativnim i jeftinim i 100%
na kvaliitetnim 25-30%
revolutia

Post by revolutia »

ojjjj nikolicu...crna te majka ubila,,sta nam ovo uradi...pa necu u maju ni marke moc zaradit...opet ekran krvav i danas...evo tek sad se probudih u nadi da ce bit sve lijapo kad danasnji suncani dan, medjutim...

i jos sam opet bez gotovine na ovim niskim cijenama...imal ko kakve gotovine, dajem 10%na godinu :D :D
virgo

Post by virgo »

Alfons Kauders wrote:A sto RSTTR odleti kvalitetno, -17% mada u malom obimu, a i SOLTRK3 pada, samo malo manje...
8-) ništa od te ljubavi
SOLTRK3-nominala 73, prava cijena najmanje 2x veća, treba pogledati referense, perspektive, čime raspolažu itd...
za mene nije normalan ko proda ispod 100KM, brat bratu.
mona

Post by mona »

slažem se.
unutrašnja cijena veća opd tržišne...sabur
mona

Post by mona »

revolutia wrote:ojjjj nikolicu...crna te majka ubila,,sta nam ovo uradi...pa necu u maju ni marke moc zaradit...opet ekran krvav i danas...evo tek sad se probudih u nadi da ce bit sve lijapo kad danasnji suncani dan, medjutim...

i jos sam opet bez gotovine na ovim niskim cijenama...imal ko kakve gotovine, dajem 10%na godinu :D :D
jesi ono ti čekao da HDGSR padne na 25 pa da uletiš?
ako jesi, jutros si mogao...da si poranio :D ...
karanana

Post by karanana »

mona wrote:
revolutia wrote:ojjjj nikolicu...crna te majka ubila,,sta nam ovo uradi...pa necu u maju ni marke moc zaradit...opet ekran krvav i danas...evo tek sad se probudih u nadi da ce bit sve lijapo kad danasnji suncani dan, medjutim...

I ja sam je cekao na 25, samo me malo prepale one vijesti da niko nije zainteresovan da je kupi. mogla bi skliznuti nize.
revolutia

Post by revolutia »

mona wrote:

jok to je neko drugi,,,hidrogradnje imam, ali rado bih se rijesio na nekim visim cijenama :)
al mi krivo sto u ponedeljak necu moc nista kupit, pa ovo su cijene sa velikim popustom....al bez moje malenkosti.
ragib

Post by ragib »

sta je ovo sa enisr stalno opada.
Post Reply