Sarajevo, seljacka mahala
- Haris.ba
#326 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Pa Skandinavci su kraljevine. Idemo i mi prema tome, i onda ce biti i ovdje ljepota.
-
baglama
#327 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Nije jos, fali 25 godina da oni sto se sad radjaju na selu potisnu one sto su sisli prije malo manje od 25 godina(sadasnja vlast) ,pa cete vidjeti sta znaci seljacki grad u pravom smislu.

-
zposao
#328 Re: Sarajevo, seljacka mahala
I redovito se svaka tema okrene na šprdanciju...
Neko je nekad reko da je to odlika "duha" , KAO, u crnilu imari humor...
Ja ipak mislim da je to obrambeni mehanizam usred nemoći, neznanja, apatije i da je to zabijanje glave u pijesak.
Pred svim velikim problemima okreneš na zajebanciju samo da se ne bi suočio sam sa sobom i sa problemom. I tako ostane sve isto. Ovdje bi komotno mogla ići i ona Dobricina za Srbe "mi lažemo sebe..."
Eh..
Ja ipak mislim da je to obrambeni mehanizam usred nemoći, neznanja, apatije i da je to zabijanje glave u pijesak.
Pred svim velikim problemima okreneš na zajebanciju samo da se ne bi suočio sam sa sobom i sa problemom. I tako ostane sve isto. Ovdje bi komotno mogla ići i ona Dobricina za Srbe "mi lažemo sebe..."
Eh..
-
baglama
#329 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Ej mogo se je komotno i Booookir potpisat ispod dobricinog citatazposao wrote:I redovito se svaka tema okrene na šprdanciju...
Eh..
-
Guadalajara
#330 Re: Sarajevo, seljacka mahala
sram te bilo....gdje ces komsije i sudjede tako zvati...Hajvan wrote:i nemaju petokolonosa…
i ja bih volio da su mi susjedi finci i norvezani, a ne ovi hutu i tutsi bosanskog govornog podrucja
-
hAZNADAR
#331 Re: Sarajevo, seljacka mahala
zposao wrote:I redovito se svaka tema okrene na šprdanciju...
Eh..
Car jeste go golcat.
- madner
#332 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Humor je odlika inteligencije, ali zajebancija je korak iznad. Zajebancija je brana mitomaniji, valjanju gluposti i sakrivanju malih djela iza velikih rijeci.zposao wrote:I redovito se svaka tema okrene na šprdanciju...
Eh..
Okrenes sve na zajebanciju da izdefinises problem, nebeski narod je srz problema Srba. Nisu u stanju zelje i mogucnosti da usklade, nisu bili u stanju da se pomire da im je kralja i crkvu porazila partija i shodno tome 90-te. Kao i hrvatsko silovanje jezika da se odklone od onog sto jesu itd itd...
Zajebancija je brana koju mediokriteti ne mogu preskociti, misljenja koja postanu predmet sprdnje i stavovi koji se ne mogu braniti kada se malo kriticki posmatraju. Zato isti mrze zajebanciju. Preglupi da kreiraju, imaju samo jednu ulogu.
- Haris.ba
#333 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Džaba pišeš.madner wrote:Humor je odlika inteligencije, ali zajebancija je korak iznad. Zajebancija je brana mitomaniji, valjanju gluposti i sakrivanju malih djela iza velikih rijeci. Okrenes sve na zajebanciju da izdefinises problem, nebeski narod je srz problema Srba. Nisu u stanju zelje i mogucnosti da usklade, nisu bili u stanju da se pomire da im je kralja i crkvu porazila partija i shodno tome 90-te. Kao i hrvatsko silovanje jezika da se odklone od onog sto jesu itd itd...Zajebancija je brana koju mediokriteti ne mogu preskociti, misljenja koja postanu predmet sprdnje i stavovi koji se ne mogu braniti kada se malo kriticki posmatraju. Zato isti mrze zajebanciju. Preglupi da kreiraju, imaju samo jednu ulogu.
-
hAZNADAR
#334 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Zajebancija brana mitomaniji i definise problem?
Daleko vas je odveo takav sarajevski duh,... u stvarnosti.
A sprdnja ovdje je samo privilegija tebe i slicnih da miniras temu posto si raja sa moderatorom. Nema tu nikakve inteligencije, pogadjanja sustine problema, toboze antimitomanije, ... a pogotovo neces biti pametniji tako sto stalno sebe tako opisujes. Kladim se da ce tvoj odgovor opet spomenuti IQ i sl.
Mozes se ti doduse sprdati sa Srbijom do Tokija, amebama, levitacijama na nebu,..... - samo je problem sto i oni sami u to ne vjeruju bas ono bukvalno i nerjetko se i sami sprdaju sa tim. U ozbiljnoj tematici se problem definise na drugi nacin. Kada se pobjednik, jak,... sprda - to je neka druga prica. Sprdnja luzera u ozbiljnoj tematici oko stvarnog problema nije nista drugo no odraz nemoci. Ili kad znas da si pusiona a odglumices da ti nije vokri.
Daleko vas je odveo takav sarajevski duh,... u stvarnosti.
A sprdnja ovdje je samo privilegija tebe i slicnih da miniras temu posto si raja sa moderatorom. Nema tu nikakve inteligencije, pogadjanja sustine problema, toboze antimitomanije, ... a pogotovo neces biti pametniji tako sto stalno sebe tako opisujes. Kladim se da ce tvoj odgovor opet spomenuti IQ i sl.
Mozes se ti doduse sprdati sa Srbijom do Tokija, amebama, levitacijama na nebu,..... - samo je problem sto i oni sami u to ne vjeruju bas ono bukvalno i nerjetko se i sami sprdaju sa tim. U ozbiljnoj tematici se problem definise na drugi nacin. Kada se pobjednik, jak,... sprda - to je neka druga prica. Sprdnja luzera u ozbiljnoj tematici oko stvarnog problema nije nista drugo no odraz nemoci. Ili kad znas da si pusiona a odglumices da ti nije vokri.
-
zposao
#335 Re: Sarajevo, seljacka mahala
madner wrote:Humor je odlika inteligencije, ali zajebancija je korak iznad. Zajebancija je brana mitomaniji, valjanju gluposti i sakrivanju malih djela iza velikih rijeci.zposao wrote:I redovito se svaka tema okrene na šprdanciju...
Eh..
Okrenes sve na zajebanciju da izdefinises problem, nebeski narod je srz problema Srba. Nisu u stanju zelje i mogucnosti da usklade, nisu bili u stanju da se pomire da im je kralja i crkvu porazila partija i shodno tome 90-te. Kao i hrvatsko silovanje jezika da se odklone od onog sto jesu itd itd...
Zajebancija je brana koju mediokriteti ne mogu preskociti, misljenja koja postanu predmet sprdnje i stavovi koji se ne mogu braniti kada se malo kriticki posmatraju. Zato isti mrze zajebanciju. Preglupi da kreiraju, imaju samo jednu ulogu.
Gledaj, humor je dobra stvar. I ja ga volim. Ali šprdnja je zabijanje glave u pijesak.
Pokaži mi rezultate toga što ti tvrdiš?
Gdje nas je dovela ta inteligencija?
- Hajvan
#336 Re: Sarajevo, seljacka mahala
New York, Berlin, Cannes, London...
- Banksy
#337 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Tako nekako.zposao wrote:I redovito se svaka tema okrene na šprdanciju...
Pred svim velikim problemima okreneš na zajebanciju samo da se ne bi suočio sam sa sobom i sa problemom. I tako ostane sve isto.
..
A onda to postane matrica i gotovo.
-
SD7
#338 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Samo tako, i nakon 24 godine ratom pravdati sve nedostatke i propuste...Bodkin wrote:Ne treba previse ni suditi. Rat je ucinio svojeBanksy wrote:U bivšoj državi smo se debelo šlepali, pa se mogao steći dojam da smo boji nego što jesmo,
Sad, kad smo svoji na svom, pokazali šta smo i ko smo, sve je jasno,
Banksy
-
Haman2
#339 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Najobicnija nacional-sovinistcka tvdnja. Stara navika.Stalno optuzivanje Bosnjaka, lazne tvdnje, a sve u cilju dovodjenja Bosnjaka u situaciju da se brane. Tako se izbjegava postavljanje naslova o zlocinima i genocidu u poslednjem ratu, sadasnjem destruktivnom i nacional-sovinistickom ponasanju politicara manjeg entiteta itd.
-
Haman2
#340 Re: Sarajevo, seljacka mahala
E pa Bosnjaci izvolite se braniti? ?
- madner
#341 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Ne moze covjek napisati dvije normalne recenice da se neko ne nadje prozvan.
- Henry Chinaski
#342 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Ne uspjeh upratiti kako ovi što im je kriv rat, došljaci, promijenjena struktura stanovništva i izumiranje sarajevskog duha objašnjavaju što nisu bili na protestima protiv nuklearnog otpada?
- insomnia78
#343 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Cuj on ocekuje nesto od Sarajeva. Koje su to konkretno stvari pokrenute iz istog u dodadasnjoj istoriji?
Sve bune, ustanci i slicno krenuli su iz mjesta na koje sarajlije gledaju s prezirom
Sve bune, ustanci i slicno krenuli su iz mjesta na koje sarajlije gledaju s prezirom
-
mali jomu
#344 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Kikibombona wrote: ... umjesto da izadje 10 000 Sarajlija radi velikog problema u najavi, skup prodje ovako:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/na-prot ... /190729050
Retardiran narod.
Mi smo glupi pa nas zaboli kurac, zato vi pametni izadjite na demontracije pa nam pokazite kako pametni rade...
Pametni demonstriraju, a glupane boli kurac... odoh laganini na kahvu, bas volim sto sam glup
hocu da sam stalno glup, vazda mi nesto super...
- Ommadawn
#345 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Pa rat je završio prije 23 godine. Ne može rat stalno biti opravdanje.Bodkin wrote:Ne treba previse ni suditi. Rat je ucinio svojeBanksy wrote:U bivšoj državi smo se debelo šlepali, pa se mogao steći dojam da smo boji nego što jesmo,
Banksy je potpuno u pravu.
-
mali jomu
#346 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Ommadawn wrote:Pa rat je završio prije 23 godine. Ne može rat stalno biti opravdanje.Bodkin wrote:Ne treba previse ni suditi. Rat je ucinio svojeBanksy wrote: U bivšoj državi smo se debelo šlepali, pa se mogao steći dojam da smo boji nego što jesmo,
... sto vi pametni ne izadjete, pokazite nama glupanima kako to treba
-
Haman2
#347 Re: Sarajevo, seljacka mahala
U kojoj to mahali van Sarajeva ima ovako nesto:
1. Akademija likovnih umjetnost

2. Bascarsija

Utica

Trebevicka zicara

Eto to su samo neke od karakteristika " srarajevske mahale".
1. Akademija likovnih umjetnost

2. Bascarsija

Utica

Trebevicka zicara

Eto to su samo neke od karakteristika " srarajevske mahale".
-
Bodkin
#348 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Nisam rekao da je rat opravdanje nego da ne treba previse suditi za ovo “sad kad smo svoji bla bla”. Nije da je tradicija vodjenja drzave/grada tuOmmadawn wrote:Pa rat je završio prije 23 godine. Ne može rat stalno biti opravdanje.Bodkin wrote:Ne treba previse ni suditi. Rat je ucinio svojeBanksy wrote:U bivšoj državi smo se debelo šlepali, pa se mogao steći dojam da smo boji nego što jesmo,
-
mali jomu
#349 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Sarajevo, seljacka mahala
Samo papanska seljacina koja nema pojma o Sarajevu i BiH za Sarajevo kaze da je seljacka mahala...
Uvidi da "glupana" ne moze zajebat... pa navali ko sivonja
Samo papanska seljacina koja nema pojma o Sarajevu i BiH za Sarajevo kaze da je seljacka mahala...
Uvidi da "glupana" ne moze zajebat... pa navali ko sivonja
- Bloo
- Globalna šefica
#350 Re: Sarajevo, seljacka mahala
Još da se i stanovnici ove "mahale" (mada preferiram izraz kasabe) ponašaju kao stanovnici glavnog grada...gdje bi nam kraj bio.