SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#74726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

19 godina je dijete, nije ni izašo iz auta... :(

i ti glupi jarani će ga nositi na duši. ne mora biti kriminalac da bi uvijek neko bio prznica i kavgadžija, umjesto da su na gas i produžili...

mislim, ne znam, prošli smo svi takvih situacija, jebem ti grob, kakav nesporazum u saobraćaju na polupustoj saobraćajnici...
azurna_obala

#74727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

moimoi wrote: 29/01/2024 11:02 Samo znam da nigdje manje patrola nisam vidjela nego kod nas. Sto u vozilima sto setaca. Pogotovo setaca. Ne znam je li kontaju da su ih ovi “security” zamijenili ili sta?
Mene policija nikad nije zaustavila u Sarajevu,
Nema ih,
Jedino gdje ih vidim ponekad je kod vijećnice,
Laplace

#74728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

mistek wrote: 29/01/2024 10:52 Policija se bukvalno šprda po gradu i priča "ne mogu se spriječiti ove stvari" je glupost. Neke možda i ne, ali ove mogu. Kad policija počne odrađivati radno vrijeme kako Bog zapovijeda, a ne po kafanama i kladionicama, onda se može pričati o "ne može se spriječiti". Evo dođosmo do toga i da debili iz obijesti ubijaju jer im nešto u saobraćaju nije po volji i jer izigravaju kabadahije i tu. Nije li najjednostavnije da policija tu napravi red? Eto da i ne idemo da moraju razbijati lance droge ili neki teški kriminal. I kao što neko reče, niti jedan radar nema nikakvog smisla niti bilo kakvu ulogu u sprečavanju mrtvih glava. Policija mora aktivno raditi svoj posao.
Već sam pisao kako se na YouTube može naši dosta klipova o "instant karmi", gdje bahatog vozača dočeka, presretne ili ga sustigne policijsko vozilo i kazni. Kod nas je pitanje da li se (i koliko rijetko) nešto takvo dešava. Ne može policija biti svugdje, ali svjesnost da ih može biti bilo gdje malo smiruje reakcije, bar kod dijela vozača. Možda bi prisutnost nekoliko patrola na glavnim pravcima smanjila šansu za ovekve sukobe.
zdruzdjo

#74729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

emigrazione wrote: 29/01/2024 10:24
A kako mislis sprijeciti nekoga da ubije?! Ne kontam, sta konkretno moze policija, Isak, rahmetli Alija, Bakir, SDA, trojka, dvojka, OHR bla bla da urade?
Evo sta bi ti uradio konkretno, mojne mi samo maštarije i ostalih gluposti

KAZNENA POLITIKA.
Poostriti kazne za svaki moguci jeee prekrsaj i krivicno djelo.
Nacina za naplatu kazni i zestoko kaznjavanje ima milion, samo treba pokazati volju za sprovodjenje istih. Nista nije bolja situacija ni u drugom entitetu.
U sustini ovakva situacija najvise odgovara krimogenim elementima u drzavnim institucijama.
elk

#74730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by elk »

Davno smo mi dogurali do onog sta me gledas na semaforu ili kako to vozis. Pa popijes sljagu ili metak zbog toga. I cudi me da ovog nema i vise. Zreli smo za to odavno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#74731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

azurna_obala wrote: 29/01/2024 11:00
A jbt
Koliko ima budala to je strašno, jadan momak.
Da ima pravde, na robiju tešku i dugu ga poslati

Meni se prije par mjeseci neki mudonja sa bmw natakario pozadi, silazimo odozgo prema ciglanama gdje vječito gužva, i kolona i on hoće da skrene desno, a ja nemam kud naprijed da bi se on provukao, znači lik je navalio, psuje, još ono stade nešto, laje iz auta, čeka nešto da mu ja vratim ne bi li mu živac još izvukla, samo sam čekala da izađe da me za vrat uhvati, to je takva huja bila.
Gluho bilo, nigdje nisi siguran, apsolutno
posebna meta su same žene. da, ima loših vozačica. svirneš, mahneš rukom. al to psovanje, jebavanje matere... ženi se to dešava samo kad je sama. interesantno nikada kada je sa mnom u autu.

nedavno joj se tako jedan starohan navalio na vrata da joj psuje, pa kad je ona krenula da izađe da mu se bukvalno najebe matere pobjego ko pička u auto. čovjek koji na parkingu mu počeo prijetiti jer je vidio sve šta se desilo, za divno čudo da se neko umiješao.
Thorgerson

#74732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Ovo je stvar vjerovatnoce, statistike. Toliko bude pucanja, u koljena, po nogama. Da se mora nekad desiti da neko bude i ubijen. Takodjer, ne treba nas iznenaditi da sutra neko totalno nevin, tipa pjesak na stanici ne bude ubijen.

Ja mislim da samo u ovom gradu, ove velicine, mozes dozivjeti da ti zbog saobracaja neko prijeti (ili puca) pistoljem.

A to sam cuo od svojih 3-4 poznanika. Tipa ubacili se ili naparavili nesto jbg, pogrijesis u saobracaju. Stize lik i mase pistoljem. Ili izadju i masu pistoljem. To sam vec cuo 3-4 puta. :roll:
dječak sa šibicama

#74733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Policija je ogledalo ove drzave, jedno od
PM72

#74734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

zdruzdjo wrote: 29/01/2024 11:05
emigrazione wrote: 29/01/2024 10:24
A kako mislis sprijeciti nekoga da ubije?! Ne kontam, sta konkretno moze policija, Isak, rahmetli Alija, Bakir, SDA, trojka, dvojka, OHR bla bla da urade?
Evo sta bi ti uradio konkretno, mojne mi samo maštarije i ostalih gluposti

KAZNENA POLITIKA.
Poostriti kazne za svaki moguci jeee prekrsaj i krivicno djelo.
Nacina za naplatu kazni i zestoko kaznjavanje ima milion, samo treba pokazati volju za sprovodjenje istih. Nista nije bolja situacija ni u drugom entitetu.
U sustini ovakva situacija najvise odgovara krimogenim elementima u drzavnim institucijama.
Čitam prije par dana kako su nekom liku radi nekoliko hiljada KM kazne oduzeli vozilo LADA kojim je opravljao :lol: pa to govno od auta kad je novo ne vrijedi koliki je iznos kazne...problem je zakon i tužiteljstvo...policija pronađe lopove ili ubice
vjeshalica

#74735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Auto je sredsrvo izvrsenja prekrsaja. Nije poenta u vrijednosti auta, to je tudje auto bilo.
Svako ce razmisliti sada hoce li nekome.dati auto, da ne ostane bez njega zbog budale.
Last edited by vjeshalica on 29/01/2024 11:10, edited 1 time in total.
Laplace

#74736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

nepass1 wrote: 29/01/2024 10:53
emigrazione wrote: 29/01/2024 10:38
nepass1 wrote: 29/01/2024 10:27 Pa eto da se bar mup pojavi na ulici i pocne raditi, nadgledati, posmatrati. A ne samo sjediti u autu drkati mobitel i cekati da prodje smjena.
Sta ce ba nadgledati, ovo je ogledalo drustva i okruzenja, nije rezultat nerada policije, evo neka mene nadgledaju 24 sata svi policajci u kantonu, ako odlucim napraviti sranje budi siguran da cu ga napraviti...roditelji te od pelena uce neke stvari, zdrava porodica te usmjerava, sta moze policija jednom ološu osim da mu bubrege izvali, a i to kao društvo smo im zabranili, jos smo i uciteljima i nastavnicima zabranili da povise glas i jos milion stvari zbog kojih imas ovo....
Ja znam da je mene policija u ks dva puta zaustavila jednom 2003 i jednom 2012. Oba puta zbog prekrsaja. Vozim auto 20+ godina nikad puhao nisam, nikad zimsku opremu nisu provjerili, nikad gepek otvorio nisam. Pa u koroni sam vozio iza 22h prodjem pet patrola nikad me niko nije pogledao.
Jednostavno ih boli kurac. I onda ja skontam zasto ne bih koju popio i za volan sjeo, zasto ne bih nosao pistolj sa sobom, koji ce mi kurac prva pomoc u autu itd itd.... Mozda da su me kad pretresli, pa pogledali gume, bar godisnje legitimisali razmislio bih o pistolju u pretincu.
Jebote kod nas vlada zakon jacega, ako bi mogao fasovati pokunji se jer znas da mupa nema nigdje
Meni su u ovih posljednjih desetak godina provjeravali gepek par puta, jednom čak i provjerili stiker, ali sve u Ze-do kantonu. Jednommeje opomenuo za sjekiricu u gepeku (nosio sam sjekiricu i mali ašov jer sam često išao na brda, jednom sam se malo namučio da se izvučem iz blata i otad sam u gepeku imao sjekiricu i mali ašov da se lakše izvučem).

Samo jednom su mi se policajci obratili dok sam u centru sjedio na poklopcu haube (čekao sam BIHAMK, ugasio se auto i nije htio da upali).
Naslovnica

#74737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Mislim da je policija uglavnom digla ruke od svega jer nemaju podršku sudstva.
Policija hapsi, rješava, sud oslobađa, daje uslov na uslov ili minimalne kazne.
Bullet Tooth Tony

#74738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bullet Tooth Tony »

Svi su problem .. i policija i sudovi i zakon (koji nije za ovo drustvo) pa.od roditelja, nana, deda itd ..
DonieBrasco

#74739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DonieBrasco »

Sve je pod kamerma valjada nije tako tesko ako nista indentifikovati auto i registrancije.
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#74740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by W0rM »

Naslovnica wrote: 29/01/2024 11:10 Mislim da je policija uglavnom digla ruke od svega jer nemaju podršku sudstva.
I ja sam digao ruke od toga da mogu svog sefa ubijediti u nesto, da li to znaci da mogu sad mirno otici na burek i kafu, a da ce mi plata stici na racun?
zdruzdjo

#74741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Thorgerson wrote: 29/01/2024 11:06 Ovo je stvar vjerovatnoce, statistike. Toliko bude pucanja, u koljena, po nogama. Da se mora nekad desiti da neko bude i ubijen. Takodjer, ne treba nas iznenaditi da sutra neko totalno nevin, tipa pjesak na stanici ne bude ubijen.

Ja mislim da samo u ovom gradu, ove velicine, mozes dozivjeti da ti zbog saobracaja neko prijeti (ili puca) pistoljem.

A to sam cuo od svojih 3-4 poznanika. Tipa ubacili se ili naparavili nesto jbg, pogrijesis u saobracaju. Stize lik i mase pistoljem. Ili izadju i masu pistoljem. To sam vec cuo 3-4 puta. :roll:

Pa to je problem nas divljih naroda. Odmah se nesto poljulja ego/sujeta....hoces nekoga da preteknes, a njemu se smanji kita pa dodaje gas da ti kao ne da.

Pogledaj snimke na yt iz rusije. Desetine je takvih snimaka gdje hladno trzne pistolj pri svadji u saobracaju ili sjekiru.
Thorgerson

#74742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Chmoljo wrote: 29/01/2024 11:03 19 godina je dijete, nije ni izašo iz auta... :(

i ti glupi jarani će ga nositi na duši. ne mora biti kriminalac da bi uvijek neko bio prznica i kavgadžija, umjesto da su na gas i produžili...

mislim, ne znam, prošli smo svi takvih situacija, jebem ti grob, kakav nesporazum u saobraćaju na polupustoj saobraćajnici...
Pa neki dan, lik ispred mene iz krajnje desne se prestroji u suprotan smjer. A ja do njega bio u lijevoj traci. I kako je vrsio taj idiotski manevar, ja mu svirnem, jer jbt da sam brze isao udario bi me. I sad i ja se okrenem, ali tako sto sam produzio 30m do raskrsnice i polukruzno napravim. I sad ja se vracam on stoji na semaforu, crveno mu i otvorio kreten prozor psuje nesta galami, ja se samo smijem, pali se zeleno ja se i dalje smijem i on izlazi iz auta i krenu prema mom autu.

Dakle, sta eto tu covjek da radi. Ja nisam picka, ali jarane ja imam hrpu stvari u glavi koje su mi vaznije od vucanja po sudovima, policije il da se sad mi tu pokrvimo. Ok, eto nek sam zbog toga picka. Nebitno i ko ce dobit batine. Al cemu? Cemu? Jer sigurno je i idiot se nakon 10 minuta smirio. Il nije. Mozda se vec za 5 min opet s nekim zakacio. Al s takvim ponasanjem ionako nece dugo. Il ce ga neko ko nije miran i razuman ovako kao ja, olesit. Il ce ovako popit metak. Il ce ga hercika opalit. Ludo sve.
Last edited by Thorgerson on 29/01/2024 11:14, edited 1 time in total.
No Mind

#74743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by No Mind »

Thorgerson wrote: 29/01/2024 11:06 Ovo je stvar vjerovatnoce, statistike. Toliko bude pucanja, u koljena, po nogama. Da se mora nekad desiti da neko bude i ubijen. Takodjer, ne treba nas iznenaditi da sutra neko totalno nevin, tipa pjesak na stanici ne bude ubijen.
Bilo je barem par takvih slucajeva, da nastradaju slucajni prolaznici... Sistem je trul do srzi, pravosudje korumpirano a kazne neadekvatne. Treba tu dobra cistka!
Laplace

#74744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

azurna_obala wrote: 29/01/2024 11:00
A jbt
Koliko ima budala to je strašno, jadan momak.
Da ima pravde, na robiju tešku i dugu ga poslati

Meni se prije par mjeseci neki mudonja sa bmw natakario pozadi, silazimo odozgo prema ciglanama gdje vječito gužva, i kolona i on hoće da skrene desno, a ja nemam kud naprijed da bi se on provukao, znači lik je navalio, psuje, još ono stade nešto, laje iz auta, čeka nešto da mu ja vratim ne bi li mu živac još izvukla, samo sam čekala da izađe da me za vrat uhvati, to je takva huja bila.
Gluho bilo, nigdje nisi siguran, apsolutno
Juče mi se neki Audi (A3) nalijpio uz gepek. Na dijelu puta su bili neki radovi, ograničenje 40,ja sam vozio malo preko 60 (da je bila kamera,ostao bih bez vozačke), on bi brže. Sklonio sam mu se čim sam mogao, neka ide, tad je bila samo jedna traka - zbog radova, naravno). Živčani vozači.
Logovan

#74745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Jebem ti liku bilo 19 godina :roll: :(
Naslovnica wrote: 29/01/2024 11:10 Mislim da je policija uglavnom digla ruke od svega jer nemaju podršku sudstva.
Eki digli ruke, onda neka prestanu raditi taj posao
Naslovnica

#74746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

W0rM wrote: 29/01/2024 11:12
I ja sam digao ruke od toga da mogu svog sefa ubijediti u nesto, da li to znaci da mogu sad mirno otici na burek i kafu, a da ce mi plata stici na racun?
Probaj pa nam javi.
emigrazione

#74747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

Pa normalno, evo pola foruma ovdje hoce da policija pojaca patrolu, nadgledanje, pracenje, osmatranje, sizofrenija totalna...pa koga boli kurac za patroliranje kad ja znam da ga mogu poslati u picku materinu i da mi ne smije nista, poserem se na policiju od koje mi nece noge klecati
Naslovnica

#74748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Logovan wrote: 29/01/2024 11:14 Jebem ti liku bilo 19 godina :roll: :(
Eki digli ruke, onda neka prestanu raditi taj posao
Pa prestali su.
:lol:
Laplace

#74749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

duh_sa_sjekirom wrote: 29/01/2024 11:01 Ovakve tragedije sasvim sigurno posljedica su poremećenog sistema vrijednosti u društvu u kombinaciji sa neradom ili bolje reći kurcoboljom nadležnih organa i institucija...
Zadruga i ZG su najgledaniji programi, jale i bube najviše pregleda itd.
U svijetu je trend da su raznorazni prevaranti, kriminalci, pjevaljke, prebacivači loptica itd. popularniji od naučnika, ljekara, učitelja i poštenih ljudi uopšte. Ovo je posljedica naopako postavljenog sistema vrijednosti.
Last edited by Laplace on 29/01/2024 12:07, edited 1 time in total.
Tvrtko II Kotromanić

#74750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Hajvan wrote: 29/01/2024 10:55 komplet sarajevsku policiju na poso u Bihac i Cazin
ko nece- otakz
a iz tog Kantona dovesti ovamo plliciju

rotirati svakih 6 mjeseci policijske sluzbenike izmedju Kantona

ko nece, nek trazi drugi poso
Iskreno ovo je baš zanimljiva ideja
Nema bruda, jarana, picki materina kojima se gleda kroz prste
Post Reply