SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

vjeshalica

#74701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ne mozes bas sprijeciti, dosta je ilegalnog oruzja u rukama, ali izvini molim te sve se zna ko su te zabrađene gubice, tamnih stakala u bijesnim autima sto krstare po ulicama i prevrcu ocima po semaforima. Mislis da policija je toliko glupa da ne zna nista. Mnogo se zna u ovom gradu, taj mafijaski sloj je poznat, ali kakve svrhe kad su pusteni da rade sta hoce, jer je najvecim glavama u drzavi u interesu da ima bogate majmune koji nista ne rade i samo se bave drogom i kupovinom stanova. Sad da napravis nekakvu "sablju" i pohapsis, 90% bi bilo pusteno ili uz minornu kaznu poslato na prevaspitanje. Ko to radi? Pravosudni aparat.
vjeshalica

#74702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

nepass1 wrote: 29/01/2024 10:27 Pa eto da se bar mup pojavi na ulici i pocne raditi, nadgledati, posmatrati. A ne samo sjediti u autu drkati mobitel i cekati da prodje smjena.
Jedan je tako odglumljivo sto ga policija zaustavila,legitimisala i trazila mu da otvori gepek radi kontrole, pa su ovdje budalasti drotovi bili kao debilno fleksibilni, zato kad je prolazio kroz vrleti tzv.PC, dobio cotek od cetki da su mu kosti mjesecima modre bile, samo jer je drcno upitao sto je zaustavljen. ;)
Teme su se ovdje otvarale o zakonitosti uopce zaustavljanja od strane policije pa nadalje.
Haris.ba

#74703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

emigrazione wrote: 29/01/2024 10:24 A kako mislis sprijeciti nekoga da ubije?! Ne kontam, sta konkretno moze policija, Isak, rahmetli Alija, Bakir, SDA, trojka, dvojka, OHR bla bla da urade?
Evo sta bi ti uradio konkretno, mojne mi samo maštarije i ostalih gluposti
Tako sto ce se znati da je policija tu blizu. Nisu sposobni parkiranje kod pekare tu da regulisu, a kamoli sta ozbiljnije.
Dodju jednom mjesecno se provrte autom kroz naselje, i to je to.

Lakse vanzemaljca ugledati nego drota.
Hajvan

#74704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajvan »

moze se preventivno djelovati, pa da barmen nemamo ovih smaknuca i ubistava (slucajnih prolaznika) po raskrsnicama.
al'drotovi (zajedno sa pravosudjem) su dio problema...
uvezna kriminalna organizacija
vjeshalica

#74705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Ma naci ce se nacina da se neko ubije bolan, samo je pitanje koji su motivi ovdje bili. Cijeli grad dobro pokriti visokokvalitetnim kamerama, i najvaznije dobro osvijetiliti da sljasti ko da je dan.
Reglan

#74706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Reglan »

Ima na faktoru detaljnije.
emigrazione

#74707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

nepass1 wrote: 29/01/2024 10:27 Pa eto da se bar mup pojavi na ulici i pocne raditi, nadgledati, posmatrati. A ne samo sjediti u autu drkati mobitel i cekati da prodje smjena.
Sta ce ba nadgledati, ovo je ogledalo drustva i okruzenja, nije rezultat nerada policije, evo neka mene nadgledaju 24 sata svi policajci u kantonu, ako odlucim napraviti sranje budi siguran da cu ga napraviti...roditelji te od pelena uce neke stvari, zdrava porodica te usmjerava, sta moze policija jednom ološu osim da mu bubrege izvali, a i to kao društvo smo im zabranili, jos smo i uciteljima i nastavnicima zabranili da povise glas i jos milion stvari zbog kojih imas ovo....
Hajvan

#74708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajvan »

jah, sad je citavo drustvo nakradno

lol
moimoi

#74709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Toliko klosara po fb pozira sa oruzjem da se ne moraju posebno ni truditi da dodju do imena :D Uhapsis jednog pa mu “procesljas prijatelje” :lol:
ibizza

#74710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ibizza »

Ovo je posljedica kurcobolje dugogodišnje... Daj mi vlast samo 3 mjeseca, samo 3 mjeseca. Neku noc idem kroz B fazu, parkirana dva policijska auta, policija sjedi u nekoj birtiji pored onog malog Mercatora... Svi bi oni meni hodali, i to po jedan, ne u paru. Jebo te zivot, svaki kurac ima pištolj danas. Sta je poenta u tom oružju, nevjerovatno.
Haris.ba

#74712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

emigrazione wrote: 29/01/2024 10:38
Sta ce ba nadgledati, ovo je ogledalo drustva i okruzenja, nije rezultat nerada policije, evo neka mene nadgledaju 24 sata svi policajci u kantonu, ako odlucim napraviti sranje budi siguran da cu ga napraviti...roditelji te od pelena uce neke stvari, zdrava porodica te usmjerava, sta moze policija jednom ološu osim da mu bubrege izvali, a i to kao društvo smo im zabranili, jos smo i uciteljima i nastavnicima zabranili da povise glas i jos milion stvari zbog kojih imas ovo....
Kada su one dvije djevojke zaginule na Marindvoru, malo bili protesti, policajci izgmizali iz kladara i malo po raskrsnicama bili. Ni heftu nisu izdrzali. I opet po starom.

Policija moze poceti raditi svoj posao. Ne trazi se da budu supermeni.

P.S.
Mjesecima ko debil zovem i prijavljujem narkomane sto se okupljaju u skolskom dvoristu poslije nastave. Kazu, pa sta zelite da uradimo? Reko, hocete da prijavim kladara da se otvorila u skolskom dvoristu. Mozda dodjete.
Last edited by Haris.ba on 29/01/2024 10:47, edited 1 time in total.
PM72

#74713 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Sistem...napravio od kretena i psihopata heroje na tik toku
vjeshalica

#74714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Dobro ce biti kad ga nadju, dakle policija operativno dobro radi, sada je pitanje ko je ta zabrađena glavuđa i koliko ce godina dobiti za ubistvo iz obijesti.
No Mind

#74715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by No Mind »

Tužilaštvo i Pravosuđe su rak rana ovog društva, tu je srz problema ali i sistemsko rješenje. Ne može ovako, nagodbe i smiješne kazne, dopusti... Primjer Delalic, koliko dugo on glumi revolverasa, ocigledno sankcije nisu adekvatne. Jer ovi samo nabave opet ilegalno oruzje hajmo Jovo nanovo. Ostrije zakone ili rigoroznija sprovedba postojecih i jedna dooobra lustracija pravosudja je potrebna da se očisti od korumpiranih sudija i tuzioca, tek tad cemo ae pomaketi kao društvo.
vjeshalica

#74716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Pomaket se sigurno necemo.
mistek

#74717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mistek »

Policija se bukvalno šprda po gradu i priča "ne mogu se spriječiti ove stvari" je glupost. Neke možda i ne, ali ove mogu. Kad policija počne odrađivati radno vrijeme kako Bog zapovijeda, a ne po kafanama i kladionicama, onda se može pričati o "ne može se spriječiti". Evo dođosmo do toga i da debili iz obijesti ubijaju jer im nešto u saobraćaju nije po volji i jer izigravaju kabadahije i tu. Nije li najjednostavnije da policija tu napravi red? Eto da i ne idemo da moraju razbijati lance droge ili neki teški kriminal. I kao što neko reče, niti jedan radar nema nikakvog smisla niti bilo kakvu ulogu u sprečavanju mrtvih glava. Policija mora aktivno raditi svoj posao.
nepass1

#74718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

emigrazione wrote: 29/01/2024 10:38
Ja znam da je mene policija u ks dva puta zaustavila jednom 2003 i jednom 2012. Oba puta zbog prekrsaja. Vozim auto 20+ godina nikad puhao nisam, nikad zimsku opremu nisu provjerili, nikad gepek otvorio nisam. Pa u koroni sam vozio iza 22h prodjem pet patrola nikad me niko nije pogledao.
Jednostavno ih boli kurac. I onda ja skontam zasto ne bih koju popio i za volan sjeo, zasto ne bih nosao pistolj sa sobom, koji ce mi kurac prva pomoc u autu itd itd.... Mozda da su me kad pretresli, pa pogledali gume, bar godisnje legitimisali razmislio bih o pistolju u pretincu.
Jebote kod nas vlada zakon jacega, ako bi mogao fasovati pokunji se jer znas da mupa nema nigdje
Hajvan

#74719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Hajvan »

komplet sarajevsku policiju na poso u Bihac i Cazin
ko nece- otakz
a iz tog Kantona dovesti ovamo plliciju

rotirati svakih 6 mjeseci policijske sluzbenike izmedju Kantona

ko nece, nek trazi drugi poso
mc-twin

#74720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mc-twin »

Steta nevina i mlada zivota sto ode. Pocinilac ce sigurno po obicaju biti "od ranije poznat" i dobit ce par godina kazne.
Sve je isto samo njega nema...
MinistarKulture

#74721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MinistarKulture »

Ako je istina, isto sranje ko u Americi, samo sto je tamo lik dobio dozivotno, dok ce kod nas 12 godina ako ga uhvate nasi zastitnici pravde
azurna_obala

#74722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

A jbt
Koliko ima budala to je strašno, jadan momak.
Da ima pravde, na robiju tešku i dugu ga poslati

Meni se prije par mjeseci neki mudonja sa bmw natakario pozadi, silazimo odozgo prema ciglanama gdje vječito gužva, i kolona i on hoće da skrene desno, a ja nemam kud naprijed da bi se on provukao, znači lik je navalio, psuje, još ono stade nešto, laje iz auta, čeka nešto da mu ja vratim ne bi li mu živac još izvukla, samo sam čekala da izađe da me za vrat uhvati, to je takva huja bila.
Gluho bilo, nigdje nisi siguran, apsolutno
duh_sa_sjekirom

#74723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duh_sa_sjekirom »

Ovakve tragedije sasvim sigurno posljedica su poremećenog sistema vrijednosti u društvu u kombinaciji sa neradom ili bolje reći kurcoboljom nadležnih organa i institucija...
Zadruga i ZG su najgledaniji programi, jale i bube najviše pregleda itd.
moimoi

#74724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by moimoi »

Samo znam da nigdje manje patrola nisam vidjela nego kod nas. Sto u vozilima sto setaca. Pogotovo setaca. Ne znam je li kontaju da su ih ovi “security” zamijenili ili sta?
emigrazione

#74725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by emigrazione »

mistek wrote: 29/01/2024 10:52 Policija se bukvalno šprda po gradu i priča "ne mogu se spriječiti ove stvari" je glupost. Neke možda i ne, ali ove mogu. Kad policija počne odrađivati radno vrijeme kako Bog zapovijeda, a ne po kafanama i kladionicama, onda se može pričati o "ne može se spriječiti". Evo dođosmo do toga i da debili iz obijesti ubijaju jer im nešto u saobraćaju nije po volji i jer izigravaju kabadahije i tu. Nije li najjednostavnije da policija tu napravi red? Eto da i ne idemo da moraju razbijati lance droge ili neki teški kriminal. I kao što neko reče, niti jedan radar nema nikakvog smisla niti bilo kakvu ulogu u sprečavanju mrtvih glava. Policija mora aktivno raditi svoj posao.
Apsolutno nije tacno, kaze ovaj policija treba da nadgleda, da osmatra, pa imas nana i deda neka vam osmatraju, usput neka nesto i zarade...uzeli smo sve od policije, a hocemo da nas stite, da ispali metak u zrak moze bez posla da ostane, ne smije da zgazi klosara, a hoces da te stiti od istog, pa kako jebote...jebo ti policiju ako se ja nje necu bojati, zivis u Bronxu iz najgorih dana, a hoces Norvesku muriju, pa eto to sto smo trazili to i imamo
Last edited by emigrazione on 29/01/2024 11:04, edited 2 times in total.
Post Reply