pitaju nažalost ova tuka je tuzila i bh telekom jer su postavili baznu stanicu u njezinom komsiluku i to na zgradi u kojoj ne zivibitanga_sa_otesa wrote: ↑02/11/2024 19:36pa napisao sam... besposlicari... nisam znao da se takvi pitaju za nestotramvajtrojka wrote: ↑02/11/2024 19:34
Kud ces dalje da je tuka protiv poplocavanja ulica u centru i starom gradu![]()
![]()
Sarajevo Construction
- tramvajtrojka
#25901 Re: Sarajevo Construction
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#25902 Re: Sarajevo Construction
zanimljivo je koliko su neki ljudi besposleni i imaju vremena za stvari koje ih ne doticu....tramvajtrojka wrote: ↑02/11/2024 19:38
pitaju nažalost ova tuka je tuzila i bh telekom jer su postavili baznu stanicu u njezinom komsiluku i to na zgradi u kojoj ne zivi![]()
![]()
-
Škobo Habu
#25903 Re: Sarajevo Construction
Ja ne mogu da vjerujem kakvim se sve mediokritetima ustupa javni prostor kako bi otvoreno zastupali nebuloze.
Jedna od gomile mediokriteta sa opskurne FB stranice poručuje kako "neboderi mogu i van grada", misleći na WTC!?
Gdje to? Vogošću? Ilijaš? Hadžiće?
Ako iko od Sarajeva pravi kasabu i palanku to je gomila titoista, malograđana i kvazi-ljevičara komšićevskog tipa.
Podić i jeste u dosluhu sa DF-om.
Jednom riječju, takvim je Teofil Pančić davno dao dijagnozu, urbani bušmani.
Jedna od gomile mediokriteta sa opskurne FB stranice poručuje kako "neboderi mogu i van grada", misleći na WTC!?
Ako iko od Sarajeva pravi kasabu i palanku to je gomila titoista, malograđana i kvazi-ljevičara komšićevskog tipa.
- drug_profi
#25904 Re: Sarajevo Construction
Nemere on da ne ubaci Tita gdje god stigne.
Bolan čir će ti puč...
Bolan čir će ti puč...
- tramvajtrojka
#25905 Re: Sarajevo Construction
Najgore od svega on kao udruženje svake godine mora podnositi financijske izvještaje koje nikada ne radi, a napada ostale udruge koje se fkt brinu za ekologijuŠkobo Habu wrote: ↑02/11/2024 19:46 Ja ne mogu da vjerujem kakvim se sve mediokritetima ustupa javni prostor kako bi otvoreno zastupali nebuloze.
Kakav je to ekolog koji pljuje sadnju 2500 sadnica drveca
- Haris.ba
#25906 Re: Sarajevo Construction
Bas me zanima kako ce Benjamina prezivjeti da je neko kritizira.
Jos kad joj se naklate dojucerasnje babe koje su je podrzavale....
Jos kad joj se naklate dojucerasnje babe koje su je podrzavale....
-
Škobo Habu
#25907 Re: Sarajevo Construction
A da ti malo pogledaš profile članova grupe?drug_profi wrote: ↑02/11/2024 19:49 Nemere on da ne ubaci Tita gdje god stigne.
Bolan čir će ti puč...
Sve živi Savo Kovačević i Marija Bursać od ekološkog aktiviste.
- tramvajtrojka
#25908 Re: Sarajevo Construction
vjerovao ili ne ovi je ne mogu ocima
- Logovan
#25909 Re: Sarajevo Construction
Je li ikad objasnila zašto je protiv popločavanja? Ok, neka bude protiv, ali zašto? Šta joj smeta kod popločavanja?tramvajtrojka wrote: ↑02/11/2024 19:34 Kud ces dalje da je tuka protiv poplocavanja ulica u centru i starom gradu![]()
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#25910 Re: Sarajevo Construction
Takvim ljudima treba izgasiti struju, vodu, internet, pa nek žive kao prije 200 godina ako im smeta napredak.
- tramvajtrojka
#25911 Re: Sarajevo Construction
Logovan wrote: ↑02/11/2024 23:57Je li ikad objasnila zašto je protiv popločavanja? Ok, neka bude protiv, ali zašto? Šta joj smeta kod popločavanja?tramvajtrojka wrote: ↑02/11/2024 19:34 Kud ces dalje da je tuka protiv poplocavanja ulica u centru i starom gradu![]()

Kivni su na poplocavanja, zecu nikada nisu halalili sto je uradio projekat onakav sarajevskog cilima, pa imas ove debilne razloge unistava se priroda od kamenoloma, daj fgr papku asfalta kakvo popločavanje, tek se sada vidi sa ovom rekonstrukcijom na obali kakva je greska napravljena sto se nije poplocalo
Bukvalno konzerve koje blokiraju svaki iole normalni napredak u gradu
i sto je najtužnije uzdizu strabag koji su najveci fuseri u drzavi, pljuju po mibralu ciji poplocani trotoar traje deceniju bez izvaljene ploce, od saraca, bascarsijskog trga, od slatkog coseta do vjecne vatre nema polomljene i izvaljene ploce koje su oni ugradili
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25912 Re: Sarajevo Construction
vrlo tačno. postaju iritantniji od krezube stoke koja još misli da je Hadžibajrić u SDA.Škobo Habu wrote: ↑02/11/2024 19:46
-
Škobo Habu
#25913 Re: Sarajevo Construction
Sama izgradnja WTC-a, u regionalnom kontekstu, šalje jasnu političku poruku.
Zna li ko za veću investiciju američkog konglomerata na ovim prostorima?
Budimo realni, nekad se kritikuju politike i pojedinci bez valjanog razloga, samo da se diže buka. Beznismeni poput Bukvića su uradili ogrovan posao za image ove države.
Da se ovako nešto dešava u Srbiji, Vučić bi bio gost na nacionalnom Dnevniku i sav sretan tvrdio kako je to za Srbiju put uspjeha od sto milja, te kako Srbija nema konkurenciju u regionu po pitanju ekonomskog razvoja.
Sa druge strane, kod nas sam projekat sabotiraju neznalice i ideološki zakržljan ološ koji bi da pravi parkove tamo gdje isti nemaju smisla ni po regulacionim planovima u Abhaziji.
Još nešto, prije mijesec dana Porsche otvori najveći prodajno-servisni centar na prostoru Ex-Yu bez ikakvog političkog marketinga i stranačkih faca. Bez puno pompe, stranačkih pozera i govorancije...
Šta god neko mislio, mislim da mi nismo toliko loši koliko sami sebe predstavljamo.
- Haris.ba
#25914 Re: Sarajevo Construction
Pa i za Hasfalt treba kamenolom?tramvajtrojka wrote: ↑03/11/2024 00:38 Kivni su na poplocavanja, zecu nikada nisu halalili sto je uradio projekat onakav sarajevskog cilima, pa imas ove debilne razloge unistava se priroda od kamenoloma, daj fgr papku asfalta kakvo popločavanje
- tramvajtrojka
#25915 Re: Sarajevo Construction
Ja samo zamisljam da je ova vijest dosla iz Zagreba il Beograda koja bi pljuvacina bila po Sarajevu kako smo mi najgori zaostala kasaba vidi dolazi WTC u Zagreb itd.itd., debili ne shvacaju da grad mora napredovati mora se graditi pa i komunisti su to shvaćali mi jer nemamo investicija u centru grada glavna gradska ulica nam izumire i postaje doner kebab ulicaŠkobo Habu wrote: ↑03/11/2024 10:48Sama izgradnja WTC-a, u regionalnom kontekstu, šalje jasnu političku poruku.
Zna li ko za veću investiciju američkog konglomerata na ovim prostorima?
Budimo realni, nekad se kritikuju politike i pojedinci bez valjanog razloga, samo da se diže buka. Beznismeni poput Bukvića su uradili ogrovan posao za image ove države.
Da se ovako nešto dešava u Srbiji, Vučić bi bio gost na nacionalnom Dnevniku i sav sretan tvrdio kako je to za Srbiju put uspjeha od sto milja, te kako Srbija nema konkurenciju u regionu po pitanju ekonomskog razvoja.
Sa druge strane, kod nas sam projekat sabotiraju neznalice i ideološki zakržljan ološ koji bi da pravi parkove tamo gdje isti nemaju smisla ni po regulacionim planovima u Abhaziji.
Još nešto, prije mijesec dana Porsche otvori najveći prodajno-servisni centar na prostoru Ex-Yu bez ikakvog političkog marketinga i stranačkih faca. Bez puno pompe, stranačkih pozera i govorancije...
Šta god neko mislio, mislim da mi nismo toliko loši koliko sami sebe predstavljamo.

Npr. park residence je toliko popljuvan projekat ovdje na ovom forumu a postaje vrhunski objekat
- dječak sa šibicama
#25916 Re: Sarajevo Construction
Park residence je projekat prijeratnog sibicara i kriminalca, ali od doslja je tesko ocekivati da shvate zasto ta cinjenica izaziva gadjenje kod normalnih ljudi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25917 Re: Sarajevo Construction
U sridutramvajtrojka wrote: ↑03/11/2024 11:17
Ja samo zamisljam da je ova vijest dosla iz Zagreba il Beograda koja bi pljuvacina bila po Sarajevu kako smo mi najgori zaostala kasaba vidi dolazi WTC u Zagreb itd.itd.,
- tramvajtrojka
#25918 Re: Sarajevo Construction
Izaziva gadjenje kod ljudi koji istinski mrze ovaj grad i njegov napredak da je ovaj projekat u Zagrebu isti bi ga dizao u nebesa, isto tako i za saobracajnu guzvu, zagadjenje zraka najvise se voli pljuvati po nama a kad se to i tamo desava zagreb prije nekoliko dana bio najzagadjeniji grad na svijetu tad nikom nistadječak sa šibicama wrote: ↑03/11/2024 11:19 Park residence je projekat prijeratnog sibicara i kriminalca, ali od doslja je tesko ocekivati da shvate zasto ta cinjenica izaziva gadjenje kod normalnih ljudi
- thekupus
#25919 Re: Sarajevo Construction
Činjenica je da je to jedan od najboljih projekata u Sarajevu u posljednje vrijeme, tako da je nevažno ko je iza njegadječak sa šibicama wrote: ↑03/11/2024 11:19 Park residence je projekat prijeratnog sibicara i kriminalca, ali od doslja je tesko ocekivati da shvate zasto ta cinjenica izaziva gadjenje kod normalnih ljudi
- dječak sa šibicama
#25920 Re: Sarajevo Construction
Naravno da vama nije bitno porijeklo novca i strucnost doticnih eksperata, za vas su to vrhunski neimari, dok jednog dana nadstresnica od par tona ne padne na 20 ljudi.
Onda cete kriviti tita, komuljare, gradnju iz 1964 i dzemala bijedica, jednako kao i ona marva preko Drine.
Onda cete kriviti tita, komuljare, gradnju iz 1964 i dzemala bijedica, jednako kao i ona marva preko Drine.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#25921 Re: Sarajevo Construction
Upravo tako.Škobo Habu wrote: ↑03/11/2024 10:48
Kritika po inerciji ili zbog nekih ličnih frustracija.
Da se kritici izgradnji pristupa vrlo selektivno govori i činjenica da se zgrade predstavljaju kao uzročnik zagađenja.
Dakle, projiciraju se vlastite frustracije u izgovor koji veze s mozgom nema. Svakoj budali je jasno da su dva osnovna uzročnika zagadjenja: kućna lozista i saobraćaj.
Rješavanje kućnih lozista nema bez jake ekonomije i omogućavaju ljudima da sebi mogu priuštiti grijanje na ekološke varijante.
Jake ekonomije nema bez dolaska jakih firmi i velikih investicija koje vuku za sobom i graditeljske projekte. I sto kazes, ne samo ekonomska, nego i politička poruka.
Al jok, treba izgraditi halu u rajlovcu i tu smjestiti motor razvoja grada. Da se na sastancima na visokom nivou sa jedne strane može gledati kasarna, a sa druge kurbancici na ispasi, uz miomiris kolektora.
- Haris.ba
#25922 Re: Sarajevo Construction
Kako ce kriviti komunjare ako se ta novogradnja srusi?dječak sa šibicama wrote: ↑03/11/2024 11:34 Naravno da vama nije bitno porijeklo novca i strucnost doticnih eksperata, za vas su to vrhunski neimari, dok jednog dana nadstresnica od par tona ne padne na 20 ljudi.
-
Naslovnica
#25923 Re: Sarajevo Construction
Ne kontam po čemu je Park Residence vrhunski projekat?
Ne kažem da nije, ne kažem ni da jeste, nego me interesuje čime se "mjeri" šta je vrhunski projekat?
Ne kažem da nije, ne kažem ni da jeste, nego me interesuje čime se "mjeri" šta je vrhunski projekat?
- Haris.ba
#25924 Re: Sarajevo Construction
Nije ni meni. Jedino sto ima fin pogled na grad. Narocito navece.Naslovnica wrote: ↑03/11/2024 11:42 Ne kontam po čemu je Park Residence vrhunski projekat?
Jaran mi je tu zivio, zgrada nekih 200 metara dalje. Bez auta isto invalid. A zimi kad ona cesta ko uz nos poledi, ako volis sebe - ides okolo na Ciglane.
Last edited by Haris.ba on 03/11/2024 11:46, edited 3 times in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#25925 Re: Sarajevo Construction
Hehedječak sa šibicama wrote: ↑03/11/2024 11:34 Naravno da vama nije bitno porijeklo novca i strucnost doticnih eksperata, za vas su to vrhunski neimari, dok jednog dana nadstresnica od par tona ne padne na 20 ljudi.
Pa u Zagrebu imas doslovno landmark grada izgradjen 1976. sa cije fasade spadaju mramorne ploce i zbog cega se u isti ulazi kroz tunel vec skoro 40 godina
Do 2006. najvisa zgrada u RH