Znaci Tudman i vojni vrh Hrvatske i svi oni poimenice pobrojani (i/ili osudeni).tempuser wrote: ↑03/05/2020 10:06Slobodan Praljak:
Bio je visoki predstavnik ministarstva obrane Republike Hrvatske, a 13. svibnja 1993. godine imenovan je za predstavnika Ministarstva obrane Republike Hrvatske u Hrvatskoj Republici Herceg-Bosni i Hrvatskom vijevću obrane. Od 24. srpnja do 8. rujna 1993. godine, general Slobodan Praljak je bio načelnik Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane.
Milivoj Petković:
U ljeto 1991. napušta JNA kako bi se pridružio Hrvatskoj vojsci. U proljeće 1992. Janko Bobetko je rasporedio Petkovića u zapovjedništvo [/b]Izmještenog zapovjednog mjesta Hrvatske vojske u Grude[/b], u Bosni i Hercegovini, koja je postala glavni glavni stožer oružanih snaga Herceg-Bosne (HRHB)/HVO-a.
Mini prelazni rok iz HV u HVO!![]()
A sad ti meni dogovori na 2 pitanja:
Ko je u ime bosanskih hrvata potpisao Vašingtonski i Dejtonski sporazume?
Hocemo li istom analogijom abolirati identčnu ulogu SR Jugoslavije, VJ i Slobodana Miloševića u BiH?
Ja ne aboliram već pokušavam da te navedem da nešto shvatiš.
Ne bih da ulazim u pricu u cijem je sastavu bio KRalj Tvrtko i u kojim akcijama su ucestvovali zajedno sa ABiH...jer mi se generalno koncept raspodjele po etnickim preznacima i kasnije vjerskim gadi, tako da mi je o tome besmisleno pricati.
Ako si bio pripadnik ABiH, ti kao pojedinac si odlucio da se prikljucis tim redovima. Da li si ti, kao pojedinac pripadnk ABiH, odgovoran za ljude koji su bili pripadnici ABiH i pocinili zlocine i za iste osudeni?
Da li bi se osjecao ugodno (na stranu sada ko je tetejac i gdje je bio i sta je radio) da ti pride neka baba iz grada ili sela gdje su Hrvati vecina, a osudeni pripadnici ABiH pocinili zlocin (krsenje Zenevske, ubistvo itd...) i kaze VI pod time implicirajuci tebe, kompletnu ABiH, drzavu BiH....?
Nemam problema sa diskusijom na ovoj temi i o čemu se diskutuje. Imam problema sa MI, VI, ONI, a pogotovo kada se to MI/VI/ONI odnosi na etnije/etnicku pripadnost, te se generalizacijama popišava učešće SVIH građana ove proklete zemlje u odbrani. Odjednom je svaki Srbin i Hrvat predstavnik Srbije i Hrvatske i takozvane VRS i importovanih četnika iz drugih država, a Hrvat je predstavnik Praljka i ostale gamadi....i lično i personalno odgovoran za njihova djela.
Ako možete da diskutujete normalno, uzevši u obzir vremensku distancu koja bi trebala da da određenu objektivnost historijskim činjenicama.