Samo za hrabrije... :oops:D -Psihoanaliza zla... :-?

gavrilo

Post by gavrilo »

Mr_M wrote:Smatram da tekstovi poput ovoga, ukoliko se uzmu za ozbiljno i da im se paznja u javnosti prizivaju "zle duhove" proslosti. To nam nije potrebno.

pa ocigledno ih neki uzimaju za ozbiljno ...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

@Ina

Okej smiri se kosto rece vesela nisam te super-dobro razumio. Nego mislio sam ako si ti Srbin nema veze kao prvo si individa jeste. Ali da kazemo ako ti sad nekud ides sa rajom i dodze neka prica o BiH i tako nekazes "Eh jos mali pa ode nasa republika" nego "da hoce ukin´t entitete" ili nesto u tom stilu. Razumijes, nisam ja mislio nesto sad ko zna sta.
revolver amidza

Post by revolver amidza »

jeza u ledja wrote:
mr__bosnjak wrote:Na stranu vasa ubjedzenja o Alispahicu, fakat sto nas tolko mrze? Nekazem da su svi isti, ali hajmo na onu 95% koji jesu. Zasto? Zasto nas stalno zele klat i istrjebit. Zasto su Hrvati protjerali i pobili i hrvatizovali sve Bosnjake Hrvatske nakon povlacenja Osmanlija? Zasto se dogodilo klanje u Crnoj Gori? Zasto je 3000 ubijeno u Plavu i Gusinju? Zasto je iz Crne Gore koja je imala mase Bosnjaka protjerano i pobijeno vise od 50% iz vise gradova? Zasto su u Srbiji poklani svi Bosnjaci poslije dobijanja automije? Zasto prvi i drugi svjetski rat? Zasto ovo najstravicnije 92´-95´? Jesmol im tolko sgrijesili, jel ta jedna bitka razlog svega? Pa i mi smo se sa njima tamo borili. Jel vladavina Turaka? Pa sto su nas tolko klali kad mi nismo ijednom krenuli da njih istrjebimo u Bosni iako smo 400 godina mogli kad smo htjeli, nismo jer smo bili ljudi i nismo htjeli na komsije. Plus sto tad skoro nije bilo Srba i Hrvata koji su zivhjeli u BiH. Zasto su nase sunarodnike pretvoprili u svoje? Zasto, zasto, zasto, zasto, zasto, zasto? Fakat treba doc odgovor i onda rijesenje bez nekih nepotrebnih vrijedzanja...
Imas pogresan kont, nisu Bosnjaci jedini koje mrze. Mrze oni i Hrvate vjeruj mi, a mrze i Albance jos vise, ne vole Crnogorce ni Makedonce, a ni Slovence bas ne gotive. Mislim da ne vole ni Bugare, a znamo da definitivno ne gotive Madjare. Ne znam kakvi su s Rumunima, znam samo da su im predmet ismijavanja.

a sjećate se one čorbine: "ne vole nas bugari ni austro-ugari,mrze nas japanci i liliputanci",ili "takvi smo mi srbi,zato nas i svrbi"
nije bas ni da je fatmir autoritet za pitanja psihijatrije,ali se nekako po ovo pitnaju srba uklapa,što bi narod rekao "namjerila se vila na halila"
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

*Ludilo kod individue je rijetkost,a kod grupa,nacija kroz epohe se potvrdjuje kao pravilo*

aferim za ničeta... :oops:
whow

Post by whow »

Ina wrote:Eh pa ako neki Srbin osjeca da ovo nije istina do njega je da dokaze da nije isti. Nekad je dosta rijecima.

Je li ovo mozda konstruktivan prijedlog ?!? Mozda bi smo svi mi trebali nositi transparente ili mozda nesto poput identifikacionih traka ili bedzeva kao obiljezje i garant da mi nismo ISTI poput tamo nekih nasih predaka ili danasnjih pripadnika nacionalnih torova u koje nas trpaju ovdasnji politicki predstavnici za vlastite potrebe i iste takve ciljeve...

Gore navedena konstatacija me ne obavezuje da ustvrdim bilo sto drugo osim da sebe smatram individuom i isto tako se osjecam...

By the way
ne svrstavam se niti u jedan od nacionalnih "torova" jer suvise je mjesavine u mojim venama ali se zato sa radoscu i ponosom smatram dijelom BiH naroda.
bla , bla, truch , truch
-
sarajevac

#31 Re: Samo za hrabrije... :oops:D -Psihoanaliza zla... :-?

Post by sarajevac »

Psihoanaliza zla

Prof. Sucenberze: "Srbi i dan-danas pate od transgeneracijske traume koja izaziva zlo";
Prof. Volkan: "Srbi su se mentalno vratili u srednji vijek i zato su ratovali";
Prof. Parin: "Historija identiteta u Srba fatalno se prelila u fasizam".

Fatmir ALISPAHIC

U desecima svojih tekstova dokazivao sam ...
zar je moguce da ovog samoproglasenog pisca i analiticara uzimate kao relevantan ili kompetentan izvor za dalju analizu i priču? svasta.
Vingo

#32 Re: Samo za hrabrije... :oops:D -Psihoanaliza zla... :-?

Post by Vingo »

sarajevac wrote:
Psihoanaliza zla

Prof. Sucenberze: "Srbi i dan-danas pate od transgeneracijske traume koja izaziva zlo";

Fatmir ALISPAHIC

zar je moguce da ovog samoproglasenog pisca i analiticara uzimate kao relevantan ili kompetentan izvor za dalju analizu i priču? svasta.
Zar je moguce da se ti iscudjavas sto neko ciji nick pocinje sa El....neshto, samoproglasenog, jos malo pa Poslanika, dozivljava kao kompetentan izvor.... :) ?
dizZaster

#33 Re: Samo za hrabrije... :oops:D -Psihoanaliza zla... :-?

Post by dizZaster »

sarajevac wrote:
Psihoanaliza zla

Fatmir ALISPAHIC

istina mnoge boli
citat;UBIJENA FATIMA OMIĆ POVRATNICA U POTOČARE

SREBRENICA, 6.aprila (FENA) - Fatima Omić iz naselja Budak u Mjesnoj zajednici Potočari pronađena je mrtva u svojoj kući.

Prema prvim informacijama, Omićeva, povratnica u ovo srebreničko naselje, ubijena je tupim predmetom u glavu.

Kako se pretpostavlja ubijena je sinoć, a tijelo je pronađeno tek danas, izjavio je za Fenu jedan od komšija Fatime Omić, Munib Avdagić.

Kuća Fatime Omić nalazi se u neposrednoj blizini Memorijalnog centra žrtvama masakra u Srebrenici i Potočarima 1995.godine.

Portparol Centra javne bezbjednosti Bijeljina Dragomir Perić potvrdio je Feni da je tijelo Omićeve pronađeno i da je u toku istraga tužilaštva o tom događaju.
možda je za ovaj događaj kriv analitičar Fatmir Alispahić.
novel

Post by novel »

DA LI JE TO ONA FATIMA U CIJEM JE DVORISTU NAPRAVLJENA CRKVA??? :( :(

Image
senada

Post by senada »

novel wrote:DA LI JE TO ONA FATIMA U CIJEM JE DVORISTU NAPRAVLJENA CRKVA??? :( :(

Image
Boze kako volim iskrene ljude!

Fatima Leho otkako se ovlastila iznijenila se iz temelja- samop joj lopovski pogled ostao isti....inace izgledom kao Hanka Paldum ..... sto starija to ljepsa.... na isti ritam se furaju - turbo .....
Vingo

Post by Vingo »

novel wrote:DA LI JE TO ONA FATIMA U CIJEM JE DVORISTU NAPRAVLJENA CRKVA??? :( :(
Nije.
manijak1

Post by manijak1 »

pa ocigledno ih neki uzimaju za ozbiljno ...
da je napisao genezu " građanskog rata " bilo bi najozbiljnije ........za neke Super Japance :D :D
Pearl

Post by Pearl »

Eh pa ako neki Srbin osjeca da ovo nije istina do njega je da dokaze da nije isti. Nekad je dosta rijecima.[/quote]

super ideja!!!! samo bi trebao da ovdje das i link na neku zakletvu koju bi "dobri srbi" mogli da potpisu i time da "dokazu" da nisu isti...

koja nebuloza... meni ne treba veci dokaz od srba i hrvata koji su ostali u sarajevu i borili se i patili sa ostalima..

generalizacija inace ne vodi nicemu.. to je kao da kazes: svi muslimani iskoristavaju Kur'an da bi tlacili zene, pogledaj samo sta rade zenama u afganistanu, pakistanu, iraku itd... izvini, ali ja jos ne znam nijednog muslimana iz bosne koji je svoju zenu dao da se ubije na trgu pred odusevljenom masom jer joj se ruka slucajno otkrila dok je vozila auto...
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Pogledaj moj odgovor Ini pa ces vidit sta sam htio rec. Inace se slazem sa tobom.
El-Baklawa

#40 Re: Samo za hrabrije... :oops:D -Psihoanaliza zla... :-?

Post by El-Baklawa »

Vingo wrote:
sarajevac wrote:
Psihoanaliza zla

Fatmir ALISPAHIC

Zar je moguce da se ti iscudjavas sto neko ciji nick pocinje sa El....neshto, samoproglasenog, jos malo pa Poslanika, dozivljava kao kompetentan izvor.... :) ?
El- ....bezbeli ......... Mudzahid :) ?

ne analizira fatko he*em vas glupe...on samo citira ugledne naucnike,i stavlja u kontext opste poznatih stvari...nije niko izmislio toplu vodu,pa ni ovi naucnici,ali zato jeste dobijena recenzija u svijetu,medju uglednim i kompetentnim krugvima ...
kosovska bitka jeste srz geneze ludila istocnih nam komsija...brezz daljnjeg

podmecete k'o onomad za holokaust,sta je jos novo .. :zzzz:
Ina

Post by Ina »

whow bla , bla, truch , truch

Mucimo se predrasudama ?!?
NIN

Post by NIN »

Ovo sto je Fatmir napisao i pokusao "desifrovati" je vrlo diskutabilno!
On nema veze sa psihologijom, a pogotovo psihijatrijom kojom se koristi da bi nam predocio o cemu se radi.

On navodi u tekstu "Kolektivnu svijest" ciji je zacetnik Freud Sigmund!?!?!

Da se razumijemo, "Kolektivna podsvijest" je stub C. G. Jungove psihologije, dok je termin "kolektivna svijest" prvi upotrijebio francuski sociolog teoreticar Emile Durkheim (1858-1917) u svojim djelima "Pravila socioloskog metoda" (1895), "Samoubojstvo" (1897) i "Elementarni oblici religioznog zivota" (1912).

Ovo kako Fatmir docekuje i vadi iz konteksta teme sa jednog vrlo strucnog simpozija kakav je svjetski kongres psihoterapije koja je vrlo kompleksna nauka je i za ocekivati od njega (pa covjek negira Holokaust!)
Treci svjetski kongres psihoterapije u Becu je bio odrzan 2002. godine i glavna tema rasprave je bila "ANIMA MUNDI the Challenge of Globalisation".
za provjeru: http://www.pce-world.org/wcp02.pdf

Da bi se uradio psiholoski presjek jednog naroda potrebno je dosta truda, ali sto je najvaznije OBJEKTIVNOSTI i NEPRISTRASNOSTI, koje doticni "pisac" nema ni trunke!

Da se razumijemo, jedno je politika koja koristi "ovce" u svoje ciljeve a drugo je generalizacija i satanizacija citavog naroda!

Pa tako i oni nas dozivljavaju zahvaljujuci fasistickoj medijskoj masini koja ih neprestano i dandanas filuje.

NE BRANIM IH, prvo sto su glupi da im se tako lako mogu nebuloze plasirati ali, NE SMIJEMO GENERALIZOVATI CITAV NAROD JER CINIMO REGRESIJU!!!
Post Reply