Ruska Premijer Liga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
nellington

#251 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

ultima_palabra wrote:Znao sam da me nećeš zaboraviti :)

A što konjušari? :-D
Težak je izbor kako ih zvati ako ih ne voliš - ili konjušari, ili konji. Iz pristojnosti biram opciju konjušari, jer tad očekujem od navijača CSKA da Spartakovce zovu meso, a ne svinje :) (Spartakovci se prilično rado identifikuju sa nadimkom meso, a iz razumljivih razloga mrze nadimak svinje). Sami CSKAovci prihvataju i naziv konji :)

Priča o historijatu imena konji je duža od priče zašto Zenitovce zovu bukvalno - kese, ili kako ja to kažem - kesedžije :D Uglavnom, na mjestu gdje su počeli sa treninzima su bile štale - i tako ostade :)

Kad malo razmislim, mogao bih početi zvati gospodu konjima kao što svi drugi rade :)
ultima_palabra

#252 Re: Ruska Premijer Liga

Post by ultima_palabra »

Teren na Luzhnikiju iznenađujuće dobar... sad sam gledao golove sa meča Lokomotiv-Athletic.
nellington

#253 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

ultima_palabra wrote:Teren na Luzhnikiju iznenađujuće dobar... sad sam gledao golove sa meča Lokomotiv-Athletic.
I to poslije utakmice Rubin - Olympiakos koja je odigrana u utorak na njemu :) Ova američka podloga + sistem grijanja su stvarno posebni.
nellington

#254 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Image

Kako javlja Voetbal.nl, novi šef stručnog štaba Anžija je Guus Hiddink.
nellington

#255 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

CSKA - Šahtar, epizoda 2.

4:2 (2:1)
Honda, 5',
Mamajev 34', 59',
Serderov 70'
nellington

#256 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Aleksandr Hleb potpisao za Krilja Sovjetov.
Corola

#257 Re: Ruska Premijer Liga

Post by Corola »

nellington wrote:
ultima_palabra wrote:Znao sam da me nećeš zaboraviti :)

A što konjušari? :-D
Težak je izbor kako ih zvati ako ih ne voliš - ili konjušari, ili konji. Iz pristojnosti biram opciju konjušari, jer tad očekujem od navijača CSKA da Spartakovce zovu meso, a ne svinje :) (Spartakovci se prilično rado identifikuju sa nadimkom meso, a iz razumljivih razloga mrze nadimak svinje). Sami CSKAovci prihvataju i naziv konji :)

Priča o historijatu imena konji je duža od priče zašto Zenitovce zovu bukvalno - kese, ili kako ja to kažem - kesedžije :D Uglavnom, na mjestu gdje su počeli sa treninzima su bile štale - i tako ostade :)

Kad malo razmislim, mogao bih početi zvati gospodu konjima kao što svi drugi rade :)
Za Spartakovce onda lijepse zvuci krmci,tako da nece biti uvrijedjeni sa svinjama a meso moze biti i od nilskog konja.
Sto nije precizno objasnjenje.
Znaci zavrsena diskusija u vezi toga.
P.S Krasic na posudbi u Zenitu
nellington

#258 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Sam krmak. Spartakovac će radije reći kaban (krmak, vepar) nego svinja. Meso može biti svačije, svačije su i prodavali sponzori Spartaka u vrijeme Saveza :)

A to 'završena diskusija' možeš govoriti na temi o Papetu, tamo si car - ovdje nećeš.

Što se Krasića tiče, nije ništa gotovo. RIA novosti su objavile jučer izjavu neimenovanog zvaničnika Zenita, ali Sovjetski sport i sports.ru šute i pominju Krasićevo nezadovoljstvo eventualnim povratkom u Rusiju. Vlado Borozan kaže da od tog nema ništa.
Corola

#259 Re: Ruska Premijer Liga

Post by Corola »

nellington wrote:Sam krmak. Spartakovac će radije reći kaban (krmak, vepar) nego svinja. Meso može biti svačije, svačije su i prodavali sponzori Spartaka u vrijeme Saveza :)

A to 'završena diskusija' možeš govoriti na temi o Papetu, tamo si car - ovdje nećeš.

Što se Krasića tiče, nije ništa gotovo. RIA novosti su objavile jučer izjavu neimenovanog zvaničnika Zenita, ali Sovjetski sport i sports.ru šute i pominju Krasićevo nezadovoljstvo eventualnim povratkom u Rusiju. Vlado Borozan kaže da od tog nema ništa.
Niti ces kome naredjivati niti pisati ko ce i sta ce pisati kao prvo,jer si obican forumas kao i ostali.
Kao drugo ''zavrsena diskusija''je bila u vezi mene oko tog zivotinjskog carstva tako da ne letis pred rudu.
Sto se tice Zenita i Krasica njima treba zamjena za Danya,Krasic bas to i nije.Bila je prica i o Zvjezdanu ali je samo ostalo na zeljama.
nellington

#260 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Corola wrote:
nellington wrote:Sam krmak. Spartakovac će radije reći kaban (krmak, vepar) nego svinja. Meso može biti svačije, svačije su i prodavali sponzori Spartaka u vrijeme Saveza :)

Niti ces kome naredjivati niti pisati ko ce i sta ce pisati kao prvo,jer si obican forumas kao i ostali.
Kao drugo ''zavrsena diskusija''je bila u vezi mene i tog zivotinjskog carstva tako da ne letis pred rudu.
Sto se tice Zenita i Krasica njima treba zamjena za Danya,Krasic bas to i nije.Bila je prica i o Zvjezdanu ali je samo ostalo na zeljama.
Znaš k'o i ja, dodijao si i Bogu i narodu. Samo zamisli da si kengur i...

Što se Krasića tiče, oni njega još od januara ganjaju, prije Dannyjeve povrede. Danny im je poremetio koncepciju, sad neka smisle nešto drugo, pored Bistrova i Kanunikova je jazuk dovoditi Krasića. Neka Miloš sjedi gdje jeste, a Zenitu puno sreće u krpljenju sastava.
Corola

#261 Re: Ruska Premijer Liga

Post by Corola »

Sa direktnim vrijedjanjem drugog forumasa,mozes zamisljati i u Banovicima isto ti dodze.
Sto se Krase tice on je vec na putu(figurativno) za Rusiju.Zenitu je daj sta das,a Juventus na njega vise definitivno ne racuna.
nellington

#262 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Image

Toliko od mene na tu temu vrijeđanja jadnog forumaša, a o Krasiću ćemo opet kad bude štogod zvanično.
Corola

#263 Re: Ruska Premijer Liga

Post by Corola »

Na ovoj temi sve pici od konja,krmaka do macaka :lol:
Ruska skola.
Charuga
Globalni moderator

#264 Re: Ruska Premijer Liga

Post by Charuga »

@nellington
@Corola

Stanite malo na loptu!
nOrMaLaC

#265 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nOrMaLaC »

Nego, da se malo smirimo....... :)
Znali iko kako Jaroslav ekipa napreduju u ovoj sezoni? Mešćini da su oni u 2 Ruskoj ligi.....
nellington

#266 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

nOrMaLaC wrote:Nego, da se malo smirimo....... :)
Znali iko kako Jaroslav ekipa napreduju u ovoj sezoni? Mešćini da su oni u 2 Ruskoj ligi.....
Misliš JaroslavL, tj Šinik, bivši Spahin klub?
spreca

#267 Re: Ruska Premijer Liga

Post by spreca »

G.Hiddink novi trener Anzi
http://www.fc-anji.ru/
nellington

#268 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

Image

Po pisanju sports.ru, Kim Källström je novi igrač Rubina.

Da nije bilo ovog transfera nikad ne bih naučio kako se izgovara Källström, živio bih u zabludi :D (izgovor je najbliži našem Čelstrem, iako ja to ne mogu ni zapisati - kako god, nije Kalstrom :D)
spreca

#269 Re: Ruska Premijer Liga

Post by spreca »

CSK je juce u zadnjih 30 minuta rastavio Reala na proste cinioce :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobra utakmica bila :D
nellington

#270 Re: Ruska Premijer Liga

Post by nellington »

spreca wrote:CSK je juce u zadnjih 30 minuta rastavio Reala na proste cinioce :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobra utakmica bila :D
Da je meni znati šta je Smourinhu bilo u glavi onda :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#271 Re: Ruska Premijer Liga

Post by Tomahawk11 »

nellington wrote:
spreca wrote:CSK je juce u zadnjih 30 minuta rastavio Reala na proste cinioce :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: dobra utakmica bila :D
Da je meni znati šta je Smourinhu bilo u glavi onda :roll:
Cekaj da Rusi dodju na pravi stadion :D
ultima_palabra

#272 Re: Ruska Premijer Liga

Post by ultima_palabra »

To na nekom ruskom televizoru :-D

Loša tekma... jedna ekipa neće, druga ne zna.
spreca

#273 Re: Ruska Premijer Liga

Post by spreca »

ultima_palabra wrote:
To na nekom ruskom televizoru :-D

Loša tekma... jedna ekipa neće, druga ne zna.
Pa u Moskvi sam.......HTV(НТВ)ko ima satelitsku mogao je gledati :D ......drugo poluvrijeme je bilo odlicno :thumbup:
El_comadante

#274 Re: Ruska Premijer Liga

Post by El_comadante »

nellington wrote:Image

Da nije bilo ovog transfera nikad ne bih naučio kako se izgovara Källström, živio bih u zabludi :D (izgovor je najbliži našem Čelstrem, iako ja to ne mogu ni zapisati - kako god, nije Kalstrom :D)
meni je Kalstrom odličan igrač i uvijek sam mislo da za njega ima mjesta u Engleskoj i Španskoj ligi ali eto...
bingov buraz

#275 Re: Ruska Premijer Liga

Post by bingov buraz »

nellington wrote:Image

Švedjani izgovaraju Šelstrom.
Post Reply