pa na prvo citanje vecina stice utisak da si protiv jelke....anda 1 wrote:Možda ne izleda najjasnije ,ali razlog za smijeh nije tvoj post, nego onaj koji je napisao atom 62, kost , fan klub i to
Ruglo ispred Predsjedništva
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#26 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
-
anda 1
#27 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Nisam ja protiv jelke , daleko od toga,malo mi krivo da baš i ona mora izgledati onako jadno .Ubije u pojam kad je vidim. Ono ˝ stoko , ne damo vam penzije ,plate , zdravstvenu zaštitu, što bi jelka odudarala ˝.
Last edited by anda 1 on 26/12/2008 14:33, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#28 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
pa i nismo...anda 1 wrote:Nisam ja protiv jelke , daleko od toga,malo mi krivo da baš i ona mora izgledati onako jadno .Još me više ubije u pojam kad je vidim. Ono ˝ stoko niste ni bolju jelku zaslužili˝.
-
anda 1
#29 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Znam , oni to otvoreno poručuju , a mi 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#30 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
sto se tice prosjaka to je druga tema i ne bih da zalazim tu, jer vecina tih prosjaka zivi jako dobro, rijetko kome zaista pare trebaju, sve su to kriminalne organizacijejaca78 wrote:ma vala mi je svejedno jel okiceno, kad prodjem gradom i vidim nane i dede da prose i sve one nase jadnike, ni do kakvog mi slavlja nijeladyblue18 wrote:Grad svake godine opcenito izgleda sve jadnije za praznike![]()
Nigdje praznicne atmosfere da se osjeti, ma nista.
Gledam pred Imperijalom sada stoji jedna jelka, a koliko se ja sjecam uvijek se bile dvije.
neko mi rece da su i pred predsjednistvom bile dvije prije ali ne sjecam se![]()
Uglavnom kada bi grad i trebao malo da zivne, to je bas izgleda tesko i sizifov posao.
A i ekonomska kriza sada pa valja stediti...
Da mi je jednom u ovom gradu osjetiti pravi holiday spirit i mogu mirno umrijet![]()
![]()
A spomenuh ja na temi vec jadni i napaceni narod...tako da je sve u stimungu
@in33sa-upravo to. Gledam Bandic 8 miliona kn meni se cini utrosio na uredjenje Zg, i kod njih je besparica, kriza, malo bolja situacija nego kod nas, ali imaju bar eto neko praznicno ozracje. Kod nas zaista ni za jedan praznik nigdje atmosfere
Btw nesto kontam sinoc, jest da je za drugu temu, ali ja ne vidjeh jos nikada za Bozic poljepljene po gradu plakate koja goca,droca,dara,seka ili neki anonimus nastupa tu i tu, i ne vidjeh da se katolici za Bozic olese kao sto je obicaj kod nas za Bajram. Cak sta vise, katolici zaista postuju Bozic i provode ga u krugu porodice. Sta se desilo sa muslimanima u ovom gradu
- bpsang
#31 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
meni samo jedno upada u oci , a to je jednoobraznost ukrasavanja grada, svjetlecim lampinjonima, pa zar ti nadlezni koji nemaju apsolutno nikakvog ukusa nisu u stanju da poredaju one obicne mreze sa sijalicama koje trepere i mjenjaju boje, to bi uveliko probudilo grad i donijelo mu pravu praznicnu atmosferu,
Onako , jednoobrazno svjetle zvjezdice , po mom ukusu sasvim bez ikakvog efekta i apsolutno bez veze.
Sto se jelke tice, neka nam gradska vlas dopusti da mi forumasi Najslavnijeg SA-X FORUMA jednu jelku okitimo u Demokratskom stilu.
Onako , jednoobrazno svjetle zvjezdice , po mom ukusu sasvim bez ikakvog efekta i apsolutno bez veze.
Sto se jelke tice, neka nam gradska vlas dopusti da mi forumasi Najslavnijeg SA-X FORUMA jednu jelku okitimo u Demokratskom stilu.
- ProbuseniDolar
#32 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Neuzubilah ... cuj jelka ... treba da na svaki cosak stave po jednog Hidzr Dedu ...

-
popajic
#33 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
A moze biti da su svjesno probrali par jadnih i zalosnih jelkica da nam i njih definitivno ogade.
Jer,okicene jelke asociraju i na Deda Mraza...a to sve skupa postaje bau- bau...tabu !
Jer,okicene jelke asociraju i na Deda Mraza...a to sve skupa postaje bau- bau...tabu !
-
popajic
#34 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Isto primijetio.I to ne prvi put.@ladyblue
Btw nesto kontam sinoc, jest da je za drugu temu, ali ja ne vidjeh jos nikada za Bozic poljepljene po gradu plakate koja goca,droca,dara,seka ili neki anonimus nastupa tu i tu, i ne vidjeh da se katolici za Bozic olese kao sto je obicaj kod nas za Bajram. Cak sta vise, katolici zaista postuju Bozic i provode ga u krugu porodice. Sta se desilo sa muslimanima u ovom gradu
Boldirano:million $ question ,a bolje je i ne pomisljati o tome diskutovati.
- glavutan
#35 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Nije ruglo jelka.
Ruglo je institucija iza jelke.
- zgembo_sa
#36 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Nemoj zivota ti. I ono malo sto ih ima prodaje 90% petarde, rakete i raznorazna druga eksplozivna sredstva. Sve legalno i sve na dusu nase drage policije. To sto ce zbog toga nastradati stotine nasih sugradjana u novogodisnjoj noci, sto ce izgorjeti koji stan, zgrada itd. to je samo kolateralna steta, bitno je da se veseli i puca naravno...karanana wrote:nisam bio u gradu nekoliko dana, i ne znam jesu li ih sada postavili, ali meni generalno fale oni novogodisnji stolovi sa prodajom raznoraznih dzidza, iako malo sta kupim sa njih.
- suncica24
#37 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Pa i ne bila ruglo, kada smo hahari, pa ha je okite, "gradska raja" pohapa ukrase
Vjerovali ili ne, neki dan, u jednom sarajevskom "okupljalistu", otudjilo sve ukrase sa jelke...
Zato ne cudi sto su katedralci i one lampice popeli na navise grane, a i ono ruglo pred Predsjednistvom
PS: Carobne godine kada su se Ferhadijom pruzali prolazi od borovih grancica sa ukrasima, a u Strosmajerovoj visile velike jelke sa masnama, te se za dekoraciju grada unajmivali arhitekti (pardon, u tom slucaju radilo se o arhitektici
), su daaavnooo prosli.
Kakvi smo... odlicno nam je
Vjerovali ili ne, neki dan, u jednom sarajevskom "okupljalistu", otudjilo sve ukrase sa jelke...
Zato ne cudi sto su katedralci i one lampice popeli na navise grane, a i ono ruglo pred Predsjednistvom
PS: Carobne godine kada su se Ferhadijom pruzali prolazi od borovih grancica sa ukrasima, a u Strosmajerovoj visile velike jelke sa masnama, te se za dekoraciju grada unajmivali arhitekti (pardon, u tom slucaju radilo se o arhitektici
Kakvi smo... odlicno nam je
-
Sargan
#38 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Zar predsjednistvo nije samo odlika naroda koje predstavljaju?Sliver wrote:pa ruglo je i u njemu, tako da ruglo treba biti i ispred da se zna sta vas moze ocekivati unutra
- Skyfox
#39 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
ja sinoc prosao i ugorno se iznenadio kako svijetli...glavutan wrote:Nije ruglo jelka.
- anonimni clan
#40 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Pa hoce li neko uslikat tu jelku? 
- neprilagodjena
#41 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Ima li negdje slika te jelke pa da vidimo da li je ruglo ili ne

- Skyfox
#42 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
ako budem prolazio veceras...
- KemooSA
#43 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
kakva drzava takva i jelka...
- Skyfox
#44 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Nije bas slika godine ali izgleda puno bolje u stvarnosti

- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#45 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Mogao si barem otvoriti prozor na tramvajuSkyfox wrote:Nije bas slika godine ali izgleda puno bolje u stvarnosti
- nadgledach
#46 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
aaaa trajvanom se vozi, a sve se fol nema...
tctc

tctc
- Skyfox
#47 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
ne bi u grad isao autom vikendom sve da mi plate u zlatu...

-
barby02
#48 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Sto rece Ona nana(neko vece bilo na TV) "Da mi nije smeca, ne znam kako bih prezivjela". E to je njoj i inim bas jako vazno jel jelka/bor/krizban od svjetla, kugli, i kojih bordura . . u pm
ja jedva cekam da osvane 1.1. ko lakse mi nesto a do slavlja mi nije, sto rece Mirci. . (mozda zato sto ja generalno , kolektivne praznike nesto posebno ne gotivim) A kakva drzava -takav i praznik
Ja bi recimo bila zadovoljna da imamo himnu sa textom, ruznim ko ta jelka ali da bar ne moramo zvizdati. . . sramota je to. usput,jel neko provjerio , da slucajno iza jelke nije Deda Mraz ?
- nadgledach
#49 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
ma mirci nikad nije do slavlja, ona je isfrustrirani mjesanac
a himnu imamo, imaju i rijeci za nju koliko se sjecam, mislim da ide: jedna si jedina...
a himnu imamo, imaju i rijeci za nju koliko se sjecam, mislim da ide: jedna si jedina...
-
barby02
#50 Re: Ruglo ispred Predsjedništva
Svasta ! Ostavljam Mirci da ti na opasku odgovori a nasa himna nije "Jedna si jedina "nadgledach wrote:ma mirci nikad nije do slavlja, ona je isfrustrirani mjesanac![]()