Ruglo ispred Predsjedništva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by mIRCerka »

anda 1 wrote:Možda ne izleda najjasnije ,ali razlog za smijeh nije tvoj post, nego onaj koji je napisao atom 62, kost , fan klub i to
pa na prvo citanje vecina stice utisak da si protiv jelke....
anda 1

#27 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by anda 1 »

Nisam ja protiv jelke , daleko od toga,malo mi krivo da baš i ona mora izgledati onako jadno .Ubije u pojam kad je vidim. Ono ˝ stoko , ne damo vam penzije ,plate , zdravstvenu zaštitu, što bi jelka odudarala ˝.
Last edited by anda 1 on 26/12/2008 14:33, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#28 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by mIRCerka »

anda 1 wrote:Nisam ja protiv jelke , daleko od toga,malo mi krivo da baš i ona mora izgledati onako jadno .Još me više ubije u pojam kad je vidim. Ono ˝ stoko niste ni bolju jelku zaslužili˝.
pa i nismo...
anda 1

#29 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by anda 1 »

Znam , oni to otvoreno poručuju , a mi :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#30 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by ladyblue18 »

jaca78 wrote:
ladyblue18 wrote:Grad svake godine opcenito izgleda sve jadnije za praznike :(
Nigdje praznicne atmosfere da se osjeti, ma nista.
Gledam pred Imperijalom sada stoji jedna jelka, a koliko se ja sjecam uvijek se bile dvije.
neko mi rece da su i pred predsjednistvom bile dvije prije ali ne sjecam se :?
Uglavnom kada bi grad i trebao malo da zivne, to je bas izgleda tesko i sizifov posao.
A i ekonomska kriza sada pa valja stediti...
Da mi je jednom u ovom gradu osjetiti pravi holiday spirit i mogu mirno umrijet :mrgreen: :skoljka: :run:
ma vala mi je svejedno jel okiceno, kad prodjem gradom i vidim nane i dede da prose i sve one nase jadnike, ni do kakvog mi slavlja nije
sto se tice prosjaka to je druga tema i ne bih da zalazim tu, jer vecina tih prosjaka zivi jako dobro, rijetko kome zaista pare trebaju, sve su to kriminalne organizacije :x
A spomenuh ja na temi vec jadni i napaceni narod...tako da je sve u stimungu :sad:

@in33sa-upravo to. Gledam Bandic 8 miliona kn meni se cini utrosio na uredjenje Zg, i kod njih je besparica, kriza, malo bolja situacija nego kod nas, ali imaju bar eto neko praznicno ozracje. Kod nas zaista ni za jedan praznik nigdje atmosfere :roll:

Btw nesto kontam sinoc, jest da je za drugu temu, ali ja ne vidjeh jos nikada za Bozic poljepljene po gradu plakate koja goca,droca,dara,seka ili neki anonimus nastupa tu i tu, i ne vidjeh da se katolici za Bozic olese kao sto je obicaj kod nas za Bajram. Cak sta vise, katolici zaista postuju Bozic i provode ga u krugu porodice. Sta se desilo sa muslimanima u ovom gradu :shock:
bpsang

#31 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by bpsang »

meni samo jedno upada u oci , a to je jednoobraznost ukrasavanja grada, svjetlecim lampinjonima, pa zar ti nadlezni koji nemaju apsolutno nikakvog ukusa nisu u stanju da poredaju one obicne mreze sa sijalicama koje trepere i mjenjaju boje, to bi uveliko probudilo grad i donijelo mu pravu praznicnu atmosferu,

Onako , jednoobrazno svjetle zvjezdice , po mom ukusu sasvim bez ikakvog efekta i apsolutno bez veze.

Sto se jelke tice, neka nam gradska vlas dopusti da mi forumasi Najslavnijeg SA-X FORUMA jednu jelku okitimo u Demokratskom stilu.
ProbuseniDolar

#32 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by ProbuseniDolar »

Neuzubilah ... cuj jelka ... treba da na svaki cosak stave po jednog Hidzr Dedu ... :D :sax:
popajic

#33 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by popajic »

A moze biti da su svjesno probrali par jadnih i zalosnih jelkica da nam i njih definitivno ogade.
Jer,okicene jelke asociraju i na Deda Mraza...a to sve skupa postaje bau- bau...tabu !
popajic

#34 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by popajic »

@ladyblue
Btw nesto kontam sinoc, jest da je za drugu temu, ali ja ne vidjeh jos nikada za Bozic poljepljene po gradu plakate koja goca,droca,dara,seka ili neki anonimus nastupa tu i tu, i ne vidjeh da se katolici za Bozic olese kao sto je obicaj kod nas za Bajram. Cak sta vise, katolici zaista postuju Bozic i provode ga u krugu porodice. Sta se desilo sa muslimanima u ovom gradu :shock:
Isto primijetio.I to ne prvi put.
Boldirano:million $ question ,a bolje je i ne pomisljati o tome diskutovati.
glavutan

#35 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by glavutan »

Nije ruglo jelka.
Ruglo je institucija iza jelke.
zgembo_sa

#36 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by zgembo_sa »

karanana wrote:nisam bio u gradu nekoliko dana, i ne znam jesu li ih sada postavili, ali meni generalno fale oni novogodisnji stolovi sa prodajom raznoraznih dzidza, iako malo sta kupim sa njih.
Nemoj zivota ti. I ono malo sto ih ima prodaje 90% petarde, rakete i raznorazna druga eksplozivna sredstva. Sve legalno i sve na dusu nase drage policije. To sto ce zbog toga nastradati stotine nasih sugradjana u novogodisnjoj noci, sto ce izgorjeti koji stan, zgrada itd. to je samo kolateralna steta, bitno je da se veseli i puca naravno...
suncica24

#37 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by suncica24 »

Pa i ne bila ruglo, kada smo hahari, pa ha je okite, "gradska raja" pohapa ukrase :-)

Vjerovali ili ne, neki dan, u jednom sarajevskom "okupljalistu", otudjilo sve ukrase sa jelke...
Zato ne cudi sto su katedralci i one lampice popeli na navise grane, a i ono ruglo pred Predsjednistvom :roll:

PS: Carobne godine kada su se Ferhadijom pruzali prolazi od borovih grancica sa ukrasima, a u Strosmajerovoj visile velike jelke sa masnama, te se za dekoraciju grada unajmivali arhitekti (pardon, u tom slucaju radilo se o arhitektici :D ), su daaavnooo prosli.
Kakvi smo... odlicno nam je :run:
Sargan

#38 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by Sargan »

Sliver wrote:pa ruglo je i u njemu, tako da ruglo treba biti i ispred da se zna sta vas moze ocekivati unutra
Zar predsjednistvo nije samo odlika naroda koje predstavljaju?
Skyfox

#39 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by Skyfox »

glavutan wrote:Nije ruglo jelka.
Ruglo je institucija iza jelke.
ja sinoc prosao i ugorno se iznenadio kako svijetli...
anonimni clan

#40 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by anonimni clan »

Pa hoce li neko uslikat tu jelku? :shock:
neprilagodjena

#41 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by neprilagodjena »

Ima li negdje slika te jelke pa da vidimo da li je ruglo ili ne :roll: :roll:
Skyfox

#42 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by Skyfox »

ako budem prolazio veceras...
KemooSA

#43 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by KemooSA »

kakva drzava takva i jelka...
Skyfox

#44 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by Skyfox »

Nije bas slika godine ali izgleda puno bolje u stvarnosti

Image
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#45 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by grunt »

Skyfox wrote:Nije bas slika godine ali izgleda puno bolje u stvarnosti

Image
Mogao si barem otvoriti prozor na tramvaju :D
nadgledach

#46 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by nadgledach »

aaaa trajvanom se vozi, a sve se fol nema...
tctc

:D
Skyfox

#47 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by Skyfox »

ne bi u grad isao autom vikendom sve da mi plate u zlatu... :D :D
barby02

#48 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by barby02 »

Sto rece Ona nana(neko vece bilo na TV) "Da mi nije smeca, ne znam kako bih prezivjela". E to je njoj i inim bas jako vazno jel jelka/bor/krizban od svjetla, kugli, i kojih bordura . . u pm :skoljka: ja jedva cekam da osvane 1.1. ko lakse mi nesto a do slavlja mi nije, sto rece Mirci. . (mozda zato sto ja generalno , kolektivne praznike nesto posebno ne gotivim) A kakva drzava -takav i praznik :mrgreen: Ja bi recimo bila zadovoljna da imamo himnu sa textom, ruznim ko ta jelka ali da bar ne moramo zvizdati. . . sramota je to. usput,jel neko provjerio , da slucajno iza jelke nije Deda Mraz ?
nadgledach

#49 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by nadgledach »

ma mirci nikad nije do slavlja, ona je isfrustrirani mjesanac :-)
a himnu imamo, imaju i rijeci za nju koliko se sjecam, mislim da ide: jedna si jedina...
barby02

#50 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by barby02 »

nadgledach wrote:ma mirci nikad nije do slavlja, ona je isfrustrirani mjesanac :-)
a himnu imamo, imaju i rijeci za nju koliko se sjecam, mislim da ide: jedna si jedina...
Svasta ! Ostavljam Mirci da ti na opasku odgovori a nasa himna nije "Jedna si jedina "
Post Reply