Ruglo ispred Predsjedništva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

anda 1

#1 Ruglo ispred Predsjedništva

Post by anda 1 »

Danima se dvoumim da li da otvorim ovu temu,ali jutros opet prođoh ispred Predsjedništva i ugledah onu spodobu od jelke.Zanima me jedino da li postoji ˝objašnjenje˝ za nešto onako ružno ispred institucije Predsjedništva BiH :-)
mayab

#2 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by mayab »

A sta joj fali?
atom62

#3 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by atom62 »

tko li je anda 1? :D
Soul_Sista

#4 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by Soul_Sista »

anda 1 wrote:Danima se dvoumim da li da otvorim ovu temu,ali jutros opet prođoh ispred Predsjedništva i ugledah onu spodobu od jelke.Zanima me jedino da li postoji ˝objašnjenje˝ za nešto onako ružno ispred institucije Predsjedništva BiH :-)
Javi Komsicu da je okiti :D :D :D :bih: :D
Compact

#5 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by Compact »

Krhni je nogom, nek se sruši, pa da imamo onda šta pisati :D
AVNOJ

#6 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by AVNOJ »

anda 1 wrote:Danima se dvoumim da li da otvorim ovu temu,ali jutros opet prođoh ispred Predsjedništva i ugledah onu spodobu od jelke.Zanima me jedino da li postoji ˝objašnjenje˝ za nešto onako ružno ispred institucije Predsjedništva BiH :-)
uzmi motorku i sasijeci je svu a zatim kupi benzina i svu je zapali i onda ces dobiti fini pepeo pa ga prospi i reci "zemlja zemlji pepeo pepelu" tako ces unistiti i svaki njen trag i opet cemo imat nase fino lijepo predsjednistvo :thumbup:
atko

#7 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by atko »

Cipelom je ... :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#8 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by ladyblue18 »

Grad svake godine opcenito izgleda sve jadnije za praznike :(
Nigdje praznicne atmosfere da se osjeti, ma nista.
Gledam pred Imperijalom sada stoji jedna jelka, a koliko se ja sjecam uvijek se bile dvije.
neko mi rece da su i pred predsjednistvom bile dvije prije ali ne sjecam se :?
Uglavnom kada bi grad i trebao malo da zivne, to je bas izgleda tesko i sizifov posao.
A i ekonomska kriza sada pa valja stediti...
Da mi je jednom u ovom gradu osjetiti pravi holiday spirit i mogu mirno umrijet :mrgreen: :skoljka: :run:
Soul_Sista

#9 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by Soul_Sista »

Compact wrote:Krhni je nogom, nek se sruši, pa da imamo onda šta pisati :D
A sto si ti tako njezan? :D :D
ulpinian

#10 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by ulpinian »

ladyblue18 wrote:Grad svake godine opcenito izgleda sve jadnije za praznike :(
nije to samo do grada... i ljudi su jadniji, mnogo mnogo jadniji :zzzz:
nokia6170

#11 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by nokia6170 »

AVNOJ wrote:
uzmi motorku i sasijeci je svu a zatim kupi benzina i svu je zapali i onda ces dobiti fini pepeo pa ga prospi i reci "zemlja zemlji pepeo pepelu" tako ces unistiti i svaki njen trag i opet cemo imat nase fino lijepo predsjednistvo :thumbup:
mislim da komentar kojim je otvorena ova tema nije isla u pravcu da jelku treba skloniti ili unistiti, vec da je sramno sto jelka onako izgleda...jadno i bijedno, umjesto svecano i reprezentativno.

unaprijed izvinjenje, ako sam pogresno zakljucio intenciju otvaraca teme.
simonese

#12 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by simonese »

[quote="ladyblue18"]Grad svake godine opcenito izgleda sve jadnije za praznike :(
Gledam pred Imperijalom sada stoji jedna jelka, a koliko se ja sjecam uvijek se bile dvije.

to je radi vitalnog,nacionalnog interesa
ladyblue18

#13 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by ladyblue18 »

shefko wrote:Pa kad samo vidite ovakve komentare poput ovih rusilackih gore, i SHUPLJU pricu iz tzv grada, Cuda od Selendre ,i takodje o toleranciji i multietnicnosti kao i o suzivotu ,onda je svakom katoliku i pravoslavcu jasno sta treba i kojim putem. A na sva usta se zalazu ,da drugi budu tolerantni prema njima, i da im jos izgrade i koju dzamiju, za poslanike A.DZ.
Ti bas shvatas ozbiljno komentare na forumu? :shock:
ulpinian wrote:
nije to samo do grada... i ljudi su jadniji, mnogo mnogo jadniji :zzzz:
nazalost :( Ja ne znam dal neko obrati paznju, ali eto ja cesto pogledam face ljudi gradom, sve je tako potisteno, umorno, bezvoljno...mi smo zapali u duboku apatiju davno. A nema se ni razloga za slavlje vala, u ovoj drzavi :(

@simonese-jes jes :mrgreen: jel to isti onaj kojeg je Asim Beslija trazio u frizideru, itd., pa na kraju nigdje ne nadje taj nacionalni interes, dok nije vidio facu "svog" predsjednika :mrgreen: :oops:
shuriken

#14 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by shuriken »

gdje li je tutto completo sad kad ih najvise trebamo?
bolje da su njih angazirali da ukrase zgradu, ljepse je izlgedala nakon njihove intervencije

jelka izgleda kao da je na nju povratio neko ko je jeo rezance
treba to vidjet, da bi se znalo o cemu se diskutira
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#15 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by mIRCerka »

nema se para, prijete otkazima, udaraju poreze do jaja, dizu penzije za par maraka da predju 300 maraka da i njima harach uzmu...i vi se cudite sto su ljudi potisteni i sto im nije do praznika?????????

Sto se jelke tice, dobro je da je ima, inace bi i to bilo "nametanje necega sto nije u nasoj tradiciji"...samo ukrasena svjetlima...
fuj!
:(

Postovani Zeljko Komsicu, da li mozemo doci i donijeti svoje ukrase i ukrasiti jelku? na nas trosak?
atom62

#16 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by atom62 »

ma ona jelka hajd i lici na nesto, al one dvije ispred katedrale su pravo smece: ofucane i otrcane sa onim jeftinim lampicama. ovi iz gradske uprave bas su se utrkivali da nadju dvije najruznijue jelke na regiji.
ma nego anda 1 se vise ne javlja. obavio je zadatak. poturio kost da se mi glodjemo. siguran sam da dolazi iz fan-kluba arzije mahmutovic, direktorice javne ustanove djecija obdanista! :D
Clint_Eastwood

#17 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by Clint_Eastwood »

mIRCerka wrote: udaraju poreze do jaja, dizu penzije za par maraka da predju 300 maraka da i njima harach uzmu
Za tvoju informaciju penzije ne obuhvaća zakon o porezu na dohodak, penzije su povećali iznad 300 KM kako neki porezni obveznik nebi mogao prijaviti nekoga s penzijom kao da ga uzdržava, te tako stekao pogodnosti manjeg oporezivanja, odnosno imao bi manju osnovicu, znači limit za uzdržavanje neke osobe su ukupna primanja do 300KM.

A što se tiče jelke, mene čudi da uopće ima i jedna nakićena u Bliskoistočnom Sarajevu, izgled te jelke ispred predsjedništva je adekvatan, znači odražava stanje u državi.
ladyblue18

#18 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by ladyblue18 »

mIRCerka wrote:nema se para, prijete otkazima, udaraju poreze do jaja, dizu penzije za par maraka da predju 300 maraka da i njima harach uzmu...i vi se cudite sto su ljudi potisteni i sto im nije do praznika?????????

Sto se jelke tice, dobro je da je ima, inace bi i to bilo "nametanje necega sto nije u nasoj tradiciji"...samo ukrasena svjetlima...
fuj!
:(

Postovani Zeljko Komsicu, da li mozemo doci i donijeti svoje ukrase i ukrasiti jelku? na nas trosak?
ne cudimo se ni najmanje, samo izrazavamo realnost u Sarajevu :(
a nece pustiti da mi ukrasavamo, mislit ce da ima boje u kuglicama :mrgreen:
jaca78

#19 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by jaca78 »

neko mi rece da su i pred predsjednistvom bile dvije prije ali ne sjecam se :?
Uglavnom kada bi grad i trebao malo da zivne, to je bas izgleda tesko i sizifov posao.
A i ekonomska kriza sada pa valja stediti...
Da mi je jednom u ovom gradu osjetiti pravi holiday spirit i mogu mirno umrijet :mrgreen: :skoljka: :run:
ma vala mi je svejedno jel okiceno, kad prodjem gradom i vidim nane i dede da prose i sve one nase jadnike, ni do kakvog mi slavlja nije
in33sa

#20 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by in33sa »

Stvarno se u Sarajevu ne osjeca praznicna atmosfera, ne samo sad za Bozic i NG, vec i za Bajrame, i slicne blagdane.

Uopce nema onog praznicnog stimunga, sto se da vidjeti u drugim vecim gradovima u blizoj okolici, da ne idem dalje po Evropi.

Valjda je nas narod deprimiran.
mIRCerka

#21 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by mIRCerka »

Clint_Eastwood wrote:
mIRCerka wrote: udaraju poreze do jaja, dizu penzije za par maraka da predju 300 maraka da i njima harach uzmu
Za tvoju informaciju penzije ne obuhvaća zakon o porezu na dohodak, penzije su povećali iznad 300 KM kako neki porezni obveznik nebi mogao prijaviti nekoga s penzijom kao da ga uzdržava, te tako stekao pogodnosti manjeg oporezivanja, odnosno imao bi manju osnovicu, znači limit za uzdržavanje neke osobe su ukupna primanja do 300KM.

A što se tiče jelke, mene čudi da uopće ima i jedna nakićena u Bliskoistočnom Sarajevu, izgled te jelke ispred predsjedništva je adekvatan, znači odražava stanje u državi.
nemam penzionera u familiji, pa pamtim samo prvu info za to, hvala na objasnjenju...dakle kako god okrenes nama kradu, sebi dizu, a mi sutimo...
tako nam i treba i ko nas je*e...kad smo mutavi
anda 1

#22 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by anda 1 »

atom62 wrote:ma nego anda 1 se vise ne javlja. obavio je zadatak. poturio kost da se mi glodjemo. siguran sam da dolazi iz fan-kluba arzije mahmutovic, direktorice javne ustanove djecija obdanista! :D
:lol:
Ovo me je nasmijalo pravo :lol: :lol:
mIRCerka wrote:Postovani Zeljko Komsicu, da li mozemo doci i donijeti svoje ukrase i ukrasiti jelku? na nas trosak?
karanana

#23 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by karanana »

nisam bio u gradu nekoliko dana, i ne znam jesu li ih sada postavili, ali meni generalno fale oni novogodisnji stolovi sa prodajom raznoraznih dzidza, iako malo sta kupim sa njih.
mIRCerka

#24 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by mIRCerka »

anda 1 wrote:
atom62 wrote:ma nego anda 1 se vise ne javlja. obavio je zadatak. poturio kost da se mi glodjemo. siguran sam da dolazi iz fan-kluba arzije mahmutovic, direktorice javne ustanove djecija obdanista! :D
:lol:
Ovo me je nasmijalo pravo :lol: :lol:
mIRCerka wrote:Postovani Zeljko Komsicu, da li mozemo doci i donijeti svoje ukrase i ukrasiti jelku? na nas trosak?
razlog za smijeh je?
anda 1

#25 Re: Ruglo ispred Predsjedništva

Post by anda 1 »

Možda ne izleda najjasnije ,ali razlog za smijeh nije tvoj post, nego onaj koji je napisao atom 62, kost , fan klub i to
Post Reply