He...bijase interesantno na Krivaji u subotu. Zena, djeca, rostilj, pivare, folovi-golovi, a ponesem samo jedan stap (namjerno). U neka doba oko 3 poslijepodne otmem stap od malog, koji je namlavio bjelica sigurno blizu dvije kile, i ko fol da i ja malo zabacim. Naravno, sama bjelica/pliska uzima ko blesava. Za nekih pola sata naklepam i ja 20 i kusur komada + 4-5 sapaca. Sega prava

.
Skobalj - ni da pogleda. Jato se vidi, obrcu se po dnu na po metra dubine, ali jok. Ni crve, ni hljeb ni travu...0 bodova.
Malo dalje ima pravo dobar vir, sa oko 3 m dubine, posirok, sa par stjencuga oko sredine, pa reko' - haj da se zabavim na potez i na varalice. Ide brzinska demontaza (cigarom

) plovka (a stap je varalicarski koji koristim po jezerima, 2m dug

), i nakacim na brzaka virblu i dugovratu glistovnu udicu br.4.
Na nju spicim plisku ( i tu se zajebem kvalitetno, al' haj...sam sam sebi kriv) koju zakacim samo onako, bez veze, kroz glavusu. Ima u pliski jedno 10-11 cm. Bilo mi nesto pravo mrsko dodavat jos jednu udicu za repa...valjda me ubili rostilj i piva

.
I onda prava sega - treci zabacaj te nesretne pliske, trzuckam je oko jedne od onih stjencuga na sredini vira, a ona - zape. Ja kont'o za kamen, pa potegnuh da je odmah otkinem i ona se k'o oslobodi...ja krenem motat, a onda skontam da se nije nista otkinulo, da je pliska jos tu, ali i da je nesto crno ganja po povrsini. Stanem odmah s motanjem, vec stig'o na 2 metra od obale, vidim da je ono crno dugo nekih 60-ak cm i odmah klepi onu plisku

. Znao sam da je u pitanju mladuljak (mala mladica) i odma' sam znao i da nema sanse da je zakacim s onim sistemom koji navezah. Cim je povukla sebi (i tu sam se vjerovatno zajeb'o jer sam joj treb'o pustit da odvuce), ja odma' slozim kontru. Zapljuska 2-3 sekunde po povrsini, stap se savi, masina zakuca, i - odeee

.
Steta...po slobodnoj procjeni imala je blizu 2 kg. Bac'o sam jos nekih pola sata (malo me i huja ufatila

), jos jednom se k'o nesto zakoprcalo i poderalo plisku, ali ni blizu onog prvog, i ja se fino vratim rostilju i pivama

.
Ovaj put nista od slike, sorry