Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sheikh wrote:
posteno
Decko koji je napisao post prije tvog je kupio u Asi vozilu
pa procitaj sta je napisao
passat i polo su 2 razlicita modela i pravi bas pravi bezobrazluk bi bio da i u passatu naplacuju isto
ili recimo u pheatonu da nemas klimu ili sta ti ja znam vise od 2 zracna jastuka serijski
respo wrote:e to simetricni asimetricni ne znam
znam samo da je doplatio retrovizor
i znam da nista od onih zezancija prva pomoc spaga ona i sve ono sto ide nije imao u autu a ja dobio sve to jos u nekoj platnenoj torbi sve spakovano
Opet ti . Tvoj prijatelj bi bez ikakve doplate dobio desni retrovizor, ali manjih dimenzija nego lijevi, tj. asimetricni. Zar je to tako tesko za skontat ? Pa nije stojadin zaboga ...
to automatski nije bio onda nov auto cim mi retrovizor mjenja u njihovom servisu
ako zelim nov auto valjda znaci da sve iz fabrike dobijem bez ikakvog diranja poslije
eto samo dokaz kolika odgovornost i koliko postuju svoje kupce itd itd
respo wrote:a bas u podne na jakom suncu upaljena svjetla kod auta koji ti dolazi u susret puno znaci
posebno ako je sive boje
isto tako kad je ono tmurno fazoni
jer u tim uslovima auto bas i nije primjetno kao pod normalnim
ko je vozio tako zna o cemu pricam
i posebno ako je dug pravac pa ona vrucina titra po asfaltu, ma znate ono ko isparavanje pa imas osjecaj ko da je voda ( a Boze ne moze mi naumpasti kako se to kaze), nejse, a vi iza slepera koji hocete da preteknete
i tad upaljena svijetla na vozilu koje vam ide u susret dolaze do izrazaja
respo wrote:to automatski nije bio onda nov auto cim mi retrovizor mjenja u njihovom servisu
ako zelim nov auto valjda znaci da sve iz fabrike dobijem bez ikakvog diranja poslije
Ne znam jesi li upoznat s tim, ali Fau Ve isporuci samo skoljku sa motorom, signalizacijom i instrument tablom. Sve ostalo se ugradjuje u BiH, tj. to radi ASA Prevent Grupa . Meni ispod guze se nalaze sjedista proizvedena u BiH
respo wrote:to automatski nije bio onda nov auto cim mi retrovizor mjenja u njihovom servisu
Pa, dobiješ sve iz fabrike. Uzmeš cjenovnik i popis opreme, zaokružiš šta hoćeš mimo serije i to i dobiješ.
bez obzira opet meni je razlika kad se ugradi u vogosci ili u njihovom servisu
kad znam da je "naknadno" ugradjen
a isto tako vjerujem da retrovizoru dodju namjesteni iz njemacke
respo wrote:bez obzira opet meni je razlika kad se ugradi u vogosci ili u njihovom servisu
kad znam da je "naknadno" ugradjen
a isto tako vjerujem da retrovizoru dodju namjesteni iz njemacke
Možda, ne znam. Ako kupiš salonski model sa običnim, ručnim retovizorima i hoćeš na njega dodati električne grijane retrovizore sa preklapanjem, sigurno ga neće vraćati u fabriku. Prije će biti da će ih poručiti i naknadno ih ugraditi. Ako poručuješ auto mimo modela izloženih u salonu, zaokružiš šta hoćeš i to je to. Ali onda valja sačekati.
pa dobro ako kupujes salonski onda uzimas ono sto si vidio na njemu i nista vise ili manje
kad narucis nesto onda se ceka 2-3 mjeseca zavisi pa da dodje iz fabrike
doduse to je kod nas sa vw-om drugacije za razliku od drugih brendova jer ovi imaju "fabriku" ovdje dok ostali ne mogu nista
p.s. upravo me klodovik podsjeti na nesto
sta recimo imas one retrovizore rucne na sipkicu onu
a ti hoces elektricne sa grijanjem i sa preklapanjem recimo
ne vjerujem da ce oni sad sve to rastavljati i zice provlaciti da bi ti dali retrovizore koje ti zelis
respo wrote:pa dobro ako kupujes salonski onda uzimas ono sto si vidio na njemu i nista vise ili manje
doduse to je kod nas sa vw-om drugacije za razliku od drugih brendova jer ovi imaju "fabriku" ovdje dok ostali ne mogu nista
Mogu i ostali (barem dosta njih) sve što i VW. Samo košta puno para.
respo wrote:pa dobro ako kupujes salonski onda uzimas ono sto si vidio na njemu i nista vise ili manje
moze ali to vise nije to
zar ne
Pa, ne znam. Stvari tipa naslon za ruku, komande za radio oko volana itd. po meni nisu problem. Ali, realno, malo ko se hoće peglati s tim nakon što kupi auto. Iako ljudi naknadno ugrađuju i klime i senzore za parkiranje i ksenon svjetla i šta sve ne. Slažem se da je najbolje sve što hoćeš uzeti odmah, ugrađeno u fabrici.
respo wrote:ja ti kazem da je doplatio desni retrovizor
a ti misli sta hoces
normalno da tebi nece naplatiti retrovizor u passatu jer ionako dajes 50000+
koliko se sjecam nije bio taj sa zmigavcima u retrovizorima moguce da sam pogrijesio oko godina moze biti i vise od 2 godine
al sam siguran ovo sto govorim i nije bio u boji
ako ne vjerujes ne moras postnaucnik
Mozda je to onaj polo prije onog sa zmigavcima, kad si u standardnoj opremi dobijao asimetricni desni retrovizor. Dodatna oprema je identicni desni retrovizor. To je veoma moguce. Cesto vidjam prvu Oktaviju I, Golfa 4-u, Boru, itd, sa asimetricnim retrovizorima. O ovome smo vec jednom pricali na ovom forumu cini mi se .
Traziti da doplatis ako si zelio da imas desni retrovizor identican lijevom, a ne taj asimetricni (koji je manji) je klasicna pljacka i kriminal od strane ASA auta, odnosno onog koje kreirao takvu politiku.
p.s. upravo me klodovik podsjeti na nesto
sta recimo imas one retrovizore rucne na sipkicu onu
a ti hoces elektricne sa grijanjem i sa preklapanjem recimo
ne vjerujem da ce oni sad sve to rastavljati i zice provlaciti da bi ti dali retrovizore koje ti zelis
Zavisi koja je lova u igri. Šalim se. Evo, recimo imaš automatsko paljenje svjetala. Nisi doplatio prekidač da to možeš isključiti (nekih 20, 30 maraka), promijeni se zakon i kaže da ti više ne trebaju svjetla po danu. Hoćeš li otići naknadno u servis da ti to srede ili ćeš i dalje voziti stalno sa upaljenim svjetlima?
Better Man wrote:
Traziti da doplatis ako si zelio da imas desni retrovizor identican lijevom, a ne taj asimetricni (koji je manji) je klasicna pljacka i kriminal od strane ASA auta, odnosno onog koje kreirao takvu politiku.
mislim stvarno.. tražiti da ikako platiš auto koje imaju čast da ti prodaju je vrh bezobraluka
ipak je pri osnivanju ASA rekla da će biti dobrotvorna organizacija a ne neka smrdljiva kapitalistička firma
a ti misli sta hoces
koliko se sjecam nije bio taj sa zmigavcima u retrovizorima moguce da sam pogrijesio oko godina moze biti i vise od 2 godine
Mozda je to onaj polo prije onog sa zmigavcima, kad si u standardnoj opremi dobijao asimetricni desni retrovizor. Dodatna oprema je identicni desni retrovizor. To je veoma moguce. Cesto vidjam prvu Oktaviju I, Golfa 4-u, Boru, itd, sa asimetricnim retrovizorima. O ovome smo vec jednom pricali na ovom forumu cini mi se .
Nije to kriminal. Kriminal je kad kupiš nor. Peugeota sa dosta neke opreme (automatska klima, senzor za kišu, električni retrovizori itd.), a oni ti stavljaju automatski električni podizač samo na lijevi prozor. To je pravi ciganluk.
Klodovik wrote:
Zavisi koja je lova u igri. Šalim se. Evo, recimo imaš automatsko paljenje svjetala. Nisi doplatio prekidač da to možeš isključiti (nekih 20, 30 maraka), promijeni se zakon i kaže da ti više ne trebaju svjetla po danu. Hoćeš li otići naknadno u servis da ti to srede ili ćeš i dalje voziti stalno sa upaljenim svjetlima?
to je vec softverski rjesivo bez ikakve fizicke ugradnje icega
znaci jedan klik to rijesi
a ti misli sta hoces
Nije to kriminal. Kriminal je kad kupiš nor. Peugeota sa dosta neke opreme (automatska klima, senzor za kišu, električni retrovizori itd.), a oni ti stavljaju automatski električni podizač samo na lijevi prozor. To je pravi ciganluk.[/quote]
N e mere se porediti peugeot i VW po tom pitanju,svi oni ciganisu ali je prvak bezobrazluka VW
Klodovik wrote:
to je vec softverski rjesivo bez ikakve fizicke ugradnje icega
znaci jedan klik to rijesi
OK, ako je tako to je onda nešto drugo. Znam da možeš uzeti prekidač na ploči sa osiguračima da isključiš funkciju dnevnih svjetala. Ali, toga sad ima more. Npr. kupiš auto bez isključivanja zračnog jastuka za suvozača, ali ti poslije zatreba da imaš taj prekidač i trebaš to nekako fizički riješiti.
klodovik ovdje se govori o kupnji novog auta
sve naknadno kasnije je nebitno
fazon je u tome da ti dodjes kod mene u salon vidis auto koje je tu i kazes necu simetricne da doplatim hocu obicne
i sta treba da ti kazem evo samo sekund
mujo skidaj stavi obicni
on to zamjeni i ja tebi kazem evo ga nov kakav zelite
to automatski nije novo cim je bilo sta mjenjano u bilo kom smislu
respo, kad kupuješ novo auto možeš birati između onog koje trgovac ima na stanju ili po narudžbi ga krojiti pa će se on sastavljati takav kakvog ti želiš. Ako izabereš onog što trgovac ima na stanju i hoćeš bilo šta da mijenjaš na njemu, naravno da ćeš doplatiti, tj. ako taj na stanju (u salonu) ima kratki retrovizor ti to vidiš unaprijed da on ima i ako hoćeš drugi bujrum musa kupusa!
I za tvoju informaciju to nije tako samo u VW salonima, nego, zamisli, u svim!
ako mi odgovara onaj u salnu naravno odmah cu ga uzeti ako nemaju na stanju ono sto ja trazim naravno da cu cekati mjesec dva tri a ne da mi neko mjenja nesto u servisu ili gdje vec
oko toga se vrti sva prica
ako hocu nesto naravno da cu doplatiti i cekati da mi ga takvog dovuku iz fabrike gdje ga prave a ne da nadoplacujem zato jer je mujo to ugradio
isto tako nece mi niko moci traziti nadoplatu za ono sto kod drugih dobijem za osnovnu cijenu
evo recimo u zadnje vrijeme i klima je skoro standardna osim kod one najnize klase
itd itd