Dobio sam kompresor koji ce automatski naduvati gumu i staviti neku gumu kao neku fleku da zacepi rupu.Ne znam jel to neki novi sistem ili ja ipak trebam imati rezervni tocak u vozilu. Mislim da mi ne treba,ali postujem zakon,a i nedo Bog
Rezervna guma???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sheikh
#1 Rezervna guma???
Imao sam sve generacije Golfova,ali u ovom zadnjem nisam dobio rezervni tocak 
Dobio sam kompresor koji ce automatski naduvati gumu i staviti neku gumu kao neku fleku da zacepi rupu.Ne znam jel to neki novi sistem ili ja ipak trebam imati rezervni tocak u vozilu. Mislim da mi ne treba,ali postujem zakon,a i nedo Bog
Nikad se ne zna
Da li mi treba uopste rezervni tocak i ako treba,hocu li iste velicine ili onu manju
?
-
rukfash
#2 Re: Rezervna guma???
sheikh wrote:Imao sam sve generacije Golfova,ali u ovom zadnjem nisam dobio rezervni tocak
Dobio sam kompresor koji ce automatski naduvati gumu i staviti neku gumu kao neku fleku da zacepi rupu.Ne znam jel to neki novi sistem ili ja ipak trebam imati rezervni tocak u vozilu. Mislim da mi ne treba,ali postujem zakon,a i nedo BogNikad se ne zna
Da li mi treba uopste rezervni tocak i ako treba,hocu li iste velicine ili onu manju
?
Do sada nisam čuo za to...Uglavnom ako ti je neki novi model auta mora biti u uputstvu kako se to koristi...Koji je auto by the way?
- superxenon
#3 Re: Rezervna guma???
eh i mene to zanima, jer imao sam golfa V u kojem je tako bilo kao sto si opisao, znaci mali kompresor i on napuse i zaljepi gumu sam. ne znam kako se koristi a ne znam da li je potreban rezervni tocak. po mom slobodnom misljenju kad te drot pita za opremu, ti mu kazes imam, a on kaze haj da vidimo i ti mu pokazes kompresor a nemas tocka on moze kaznu da ti pise jer po zakonu je obavezno da imas rezervni tocak.
sada imam drugo auto u kojem je ista situacija. ima taj neki mali kompresor a nema rezervnog tocka, ne znam sta da radim, da li da kupujem tocak ili da cekam prvu kontrolu pa da rizikujem kaznu...
sada imam drugo auto u kojem je ista situacija. ima taj neki mali kompresor a nema rezervnog tocka, ne znam sta da radim, da li da kupujem tocak ili da cekam prvu kontrolu pa da rizikujem kaznu...
- superxenon
#4 Re: Rezervna guma???
napisao je covjek da ima golfa novije generacije, mozda V ili VIrukfash wrote:sheikh wrote:Imao sam sve generacije Golfova,ali u ovom zadnjem nisam dobio rezervni tocak
Dobio sam kompresor koji ce automatski naduvati gumu i staviti neku gumu kao neku fleku da zacepi rupu.Ne znam jel to neki novi sistem ili ja ipak trebam imati rezervni tocak u vozilu. Mislim da mi ne treba,ali postujem zakon,a i nedo BogNikad se ne zna
?
Do sada nisam čuo za to...Uglavnom ako ti je neki novi model auta mora biti u uputstvu kako se to koristi...Koji je auto by the way?
- debelimedo
#5 Re: Rezervna guma???
ja nemam opreme vec 4 godine, i niakd nisam dobio za to kaznu 
- Jimmy_The_Saint
#6 Re: Rezervna guma???
Bravo majstore. Još ako razmontiraš kočnice i prodaš, kako ćeš tek onda da zajebeš sistem, iiiiiiiiiii 
- superxenon
#7 Re: Rezervna guma???
sigurno vozas auto "samo cetvrtkom" pa su sanse vrlo male da te neko pita za opremu. ipak za nas koji smo malo cesce na cesti je ipak bitno imati opremu, radi policije a i radi samih nas.debelimedo wrote:ja nemam opreme vec 4 godine, i niakd nisam dobio za to kaznu
dobar prijedlog za kocnice...
-
adore
#8 Re: Rezervna guma???
Ako imaš fleku i kompresor u EU ne moraš da imaš rezervnu gumu. Pošto kod nas moraš, jer toga nema u zakonu, dodatno moraš kupiti 5-tu gumu. ASA je neće platiti, ti ćeš 
- donsedin
#9 Re: Rezervna guma???
Ja imam isti slucaj,vozam V, i lik iz ase veli kad te drot pita za rezervnu samo to pokazes neoze te kaznit jer auto ne dodje sa tim vise, nemozes kupit rez jer je nema, bar od VW-a.adore wrote:Ako imaš fleku i kompresor u EU ne moraš da imaš rezervnu gumu. Pošto kod nas moraš, jer toga nema u zakonu, dodatno moraš kupiti 5-tu gumu. ASA je neće platiti, ti ćeš
- superxenon
#10 Re: Rezervna guma???
ja mislim da opet to zavisi od drota do drota...
nekome mozes objasniti da je to EU standard, ali nekome ne, on ima potpuno pravo da te kazni jer u zakonu jasno stoji da je u opremi obvezan rezervni tocak
cim naletim na prvu patrolu pitacu ih, bas da vidim sta ce da mi kaze, ipak i oni voze golfove V pa je vjerovatno i kod njih isto tako.
nije slucaj samo kod golfova, nego kod mercedesa je ista stvar, vjerovatno i kod ostalih automobila novije proizvodnje
nekome mozes objasniti da je to EU standard, ali nekome ne, on ima potpuno pravo da te kazni jer u zakonu jasno stoji da je u opremi obvezan rezervni tocak
cim naletim na prvu patrolu pitacu ih, bas da vidim sta ce da mi kaze, ipak i oni voze golfove V pa je vjerovatno i kod njih isto tako.
nije slucaj samo kod golfova, nego kod mercedesa je ista stvar, vjerovatno i kod ostalih automobila novije proizvodnje
- sheikh
#11 Re: Rezervna guma???
Hehehehhe
zahvaljujem na komentarima
Trenutno je IV,mada nisam ni u V verziji imao

pa nesto kontam,i radi sebe i radi zakona sta bi
Trenutno je IV,mada nisam ni u V verziji imao
- superxenon
#12 Re: Rezervna guma???
radi zakona mozes uvijek staviti bilo koji tocak, nece niko zagledati koliko ima rupa i koji je radijus. ali to ne valja iz razloga sto, imas tocak a ipak ga nemas. ako ces nabavljati onda nadji pravi i kupi.
- sheikh
#13 Re: Rezervna guma???
gledao sam,nasao na internetu 10KM(4rupe) nema nikako s pet 
a sta ce mi s 4 rupe,jos je 15 inca
a sta ce mi s 4 rupe,jos je 15 inca
- debelimedo
#14 Re: Rezervna guma???
e moj jimmy, kakve veze imaju kocnice sa sijalicama i zelenim prslukomJimmy_The_Saint wrote:Bravo majstore. Još ako razmontiraš kočnice i prodaš, kako ćeš tek onda da zajebeš sistem, iiiiiiiiiii
- vukojebina
#15 Re: Rezervna guma???
Kod mene petica, i rezervna guma normala, cak i poseban dodatak (ona plastika da to fino sve slozis) u gepeku za nju i pratecu opremu, dizalica, itd...i kod sestice sam gledo, isto sve...tebe je neko ocito klepio 
- shlauf
#16 Re: Rezervna guma???
Ebiga, otvorite sa tim kompresorima pokretnu vulkanizersku radnju
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- sheikh
#17 Re: Rezervna guma???
heehhevukojebina wrote:Kod mene petica, i rezervna guma normala, cak i poseban dodatak (ona plastika da to fino sve slozis) u gepeku za nju i pratecu opremu, dizalica, itd...i kod sestice sam gledo, isto sve...tebe je neko ocito klepio
zanimljivo
Ja sam imao sve generacije,od toga zadnje tri nove s full opremom i zadnje dvije nemaju gume uopste,jer je to najnoviji sistem sigurnosti. nije me niko klepio,jer auta ne kupujem u BiH
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#18 Re: Rezervna guma???
Po zakonu se u EU ne mora voziti po danu sa svjetlima, a kod nas za to masovno kažnjavaju. Prema tome, ako je po zakonu da je obavezna rezervna guma, treba da je imaš, a policajac mora sprovoditi taj zakon, pa tebe primorati da ispunjavaš tu zakonsku obavezu. Naši putevi su takvi da zahtjevaju rezervni točak, jer imaš situacija gdje ti taj kompresor nece baš moci da pomogne, pogotovo kada su u pitanju odroni kamenja na putu.
- shlauf
#19 Re: Rezervna guma???
Znam da Toyota RAV4 2.2 D X Cross Sport nema rezervnu gumu.
Aleeee aleeeeeeeeeeeee
Aleeee aleeeeeeeeeeeee
-
vnm
#20 Re: Rezervna guma???
moj tetak nije dobio rezervnu gumu u astri H, a predvidjen prostor u gepeku ima. isto to cudo za krpljenje dobio.
- ljubav_aha
#21 Re: Rezervna guma???
zar nije vlastita sigurnost najvaznijasheikh wrote:Hehehehhe
Trenutno je IV,mada nisam ni u V verziji imao![]()
![]()
- respo
#22 Re: Rezervna guma???
ja vozim auto koje isto dodje sa tim "ljepkom"
auto cak i nema predvidjen prostor za rezervnu gumu
zaustavio policajac prijatelja koji je uzeo auto trebalo mu nesto i pitao ga za rezervnu
kaze on trazimo mi ko budale
pa da nije u gepeku da nije ispod nista
i policajac ga pusti
jeli ga mogao kazniti ili nije ne znam
zaustavio policajac prijatelja koji je uzeo auto trebalo mu nesto i pitao ga za rezervnu
i policajac ga pusti
- citroen
#23 Re: Rezervna guma???
Ti ne vozis autorespo wrote:ja vozim auto koje isto dodje sa tim "ljepkom"
i policajac ga pusti
- respo
#24 Re: Rezervna guma???
"oca" citroenacitroen wrote:Ti ne vozis autorespo wrote:ja vozim auto koje isto dodje sa tim "ljepkom"
i policajac ga pusti
jeli ga mogao kazniti ili nije ne znamti vozis peugeot
![]()
![]()
- citroen
#25 Re: Rezervna guma???
Ocuhrespo wrote:"oca" citroenacitroen wrote:Ti ne vozis autorespo wrote:ja vozim auto koje isto dodje sa tim "ljepkom"
i policajac ga pusti
jeli ga mogao kazniti ili nije ne znamti vozis peugeot
![]()
![]()