hidajet biščević.Basta wrote:Reis Ceric je jedina svijetla tacka u Bosnjaka. Ovde mislim na one Bosnjake koji su svjesni svog identiteta, svoje kulture, svoje vjere, svoje tradicije. A oni Bosnjaci koji u komunizmu traze svoj identitet, naravno da je za njih ovakav covijek problem. A ako bog da doci ce vrijeme pa ce i oni progledati, a ako ne oni, onda njihova djeca ili mozda od djece djeca... Reis Ceric je skolovan i obrazovan Bosnjak, Musliman. Reis Ceric se bori za prava Bosnjaka, za jedinstvo Bosnjaka, za slogu Bosnjaka. Reis Ceric je rijedak Bosnjak koji je rado viden gost na Istoku, a i na Zapadau. A sad bih upitao ove sto ga nevole, nek mi kazu ime nekog drugog Bosnjaka koji ima njegove kvalitete i koji je omiljen i na Istoku i na Zapadu. Reis Ceric je i Bosnjacki ambasador. On je takoder rijetki ako ne i jedini Bosnjak posle Alije rahmetulah koji obilazi Bosnjake po Bosni i po dijaspori. On drzi predavanja po svijetu. On gradi imidz Bosne u svijetu koji nasi nesposobni politicari tako zdusno unistavaju. On drzi predavanja o Islamu. On se zalaze da se Islam instituise u Evropi. Da Muslimani budu ravnopravni. On je taj koji je pokrenuo inicijativu i uspio se izboriti da 11 juli bude dan genocida u EU. On je taj koji pokusava pomiriti Silajdzica, Tihica, Lagumdziju i druge Bosnjacke politicare. On je taj koji se bori za Bosnjake u ovoj suludoj politickoj situaciji. Neprijatelji Bosne su svjesni da je IZBiH jedina stabilna institucija kod Bosnjaka i zato joj podmecu sve i svasta, od tkzv. "vehabija",kojekakvih unutrasnjih sukoba pa do kojekakvih kompromitirajucih clanaka preko spijunskih novinara tipa Senada Avdica i drugih.
Jednom rijcju, reis Ceric je daleko ispred svog Bosnjackog naroda i blago nama dok imamo ovakvog covijeka na celu IZBiH. Da mu bog dragi podari zdravlja i sabura sa nama ovakvim kakvi smo.
Reis u Sandžaku maše prstom
- osa
#76 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
- Jimmy_The_Saint
#77 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Jest, vallahi. A ja sam jednom vidio reisa kako je jednog dječaka na Baščaršiji zaštitio od jalijaša koji su ga tukli, odveo ga je na česmu da se umije i smiri, i dao mu kesu boba.
Da to nije bio neko od vas, eto, nek' mi ne da slagati?
Da to nije bio neko od vas, eto, nek' mi ne da slagati?
- chuchumbamayumbe
#78 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
trojan je ovo lijepo primijetio, slazem se...Arc_Angel wrote:@trojan
odlično si to rekao, svaka čast.
u bosni se svako igra politike i gravitacije( ko kome gravitira i naginje), čak i oni kojima tu nije mjesto, vidiš kakvi smo mi ode reis u sandzak i kaze da je sandzak sarajevo da je uvijek bio i onda se većina bošnjka raduje a srbi se ljute sa razlogom, da dodje srpski neki pop u banja luku i to kaze, srbi bi se radovali a bošnjaci bi pjenili na usta.
poenta za sve vas koji se radujete ovakvim izjavama koje ne dolaze od politicara nego od vjerskih vođa kojima tu nije mjesto a diraju jedni drugima u države jeste da malo razmislite o onoj rečenici "ne radi drugom ono što nebi želio da se tebi radi"
-
dallton
#79 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
to "ne radi drugome" je trebalo reci prije jedno 20 godina, sad je malo kasno za ispravljanjechuchumbamayumbe wrote:trojan je ovo lijepo primijetio, slazem se...Arc_Angel wrote:@trojan
odlično si to rekao, svaka čast.
u bosni se svako igra politike i gravitacije( ko kome gravitira i naginje), čak i oni kojima tu nije mjesto, vidiš kakvi smo mi ode reis u sandzak i kaze da je sandzak sarajevo da je uvijek bio i onda se većina bošnjka raduje a srbi se ljute sa razlogom, da dodje srpski neki pop u banja luku i to kaze, srbi bi se radovali a bošnjaci bi pjenili na usta.
poenta za sve vas koji se radujete ovakvim izjavama koje ne dolaze od politicara nego od vjerskih vođa kojima tu nije mjesto a diraju jedni drugima u države jeste da malo razmislite o onoj rečenici "ne radi drugom ono što nebi želio da se tebi radi"
trenutno je na snazi 11 i 12 bozja zapovijed, koja
11 bozja zapovjed se sastoji iz dva paragrafa:
(1) ucini drugima ono sto oni hoce tebi da ucine, prije nego sto to oni tebi ucine
(2) ukoliko je jedanesta zapovijed u suprotnosti s prvih 10, primjenjuje se paragraf (1) 11 zapovijesti
12 bozja zapovjed:
ko tebe kamenom, ti njega bagerom
-
BaileyS
#80 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Gdje to reis rece da je Sandzak Sarajevo?
Ili sam taj dio propustio ili se ovdje radi o slobodnoj interpretaciji (citaj izmisljotini). Ono sto reis govori a sto je fakat i sa reisom i bez njega da su Bosnjaci u Sandzaku i oni u BiH jedan narod.
Ili sam taj dio propustio ili se ovdje radi o slobodnoj interpretaciji (citaj izmisljotini). Ono sto reis govori a sto je fakat i sa reisom i bez njega da su Bosnjaci u Sandzaku i oni u BiH jedan narod.
- Michun
#81 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
U svoje ti ime ove simpatije, ziv bio!almin-78 wrote:nije kriv reis za to vec srbijanske obsvjestajne sluzbe koje su namjerno postavile Zilkica kao srbijanskog reisa
a reis ceric uziva podrsku medju vecinom bosnjaka i u BIH i u Sandzaku,pa dovoljno je sinoc bilo vidjeti da je preko 20 000 gradjana izaslo da ga doceka na trgu Pazara
EDIT: Evo sad vidim, svi ga nesto vole i u ime svih bosnjaka mu izjavljuju ljubav. Okanite se u moje ime!
-
zrikavac48
#82 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Citat:
"Selam alejkum brate!
Odgovori mi, ako ti nije zor, na dva lahka pitanja...
Prvo, kakvim se automobilom vozi reis efendija Mustafa Cerić?
Drugo, gdje stanuje?
Nakon toga vrlo pažljivo ću pročitati tvoj post, i odgovoriti na sva tvoja pitanja, od ovih kardiovaskularnih do psihoanalize snova, drage volje i podrobno.
Dotad, što rekao šejh Arnold Šarafciger, Alajhmanet, bejbi".
[/quote]
A evo i treceg pitanja, zasto ne ode u posijetu Bosnjacima u Podrinje ali ne u vrijeme kada se odrzavaju komemoracije i kada se sakupe Bosnjaci iz veceg entiteta BiH i cijele Europe?[/
Unaprijed hvala na odgovoru.
"Selam alejkum brate!
Odgovori mi, ako ti nije zor, na dva lahka pitanja...
Prvo, kakvim se automobilom vozi reis efendija Mustafa Cerić?
Drugo, gdje stanuje?
Nakon toga vrlo pažljivo ću pročitati tvoj post, i odgovoriti na sva tvoja pitanja, od ovih kardiovaskularnih do psihoanalize snova, drage volje i podrobno.
Dotad, što rekao šejh Arnold Šarafciger, Alajhmanet, bejbi".
A evo i treceg pitanja, zasto ne ode u posijetu Bosnjacima u Podrinje ali ne u vrijeme kada se odrzavaju komemoracije i kada se sakupe Bosnjaci iz veceg entiteta BiH i cijele Europe?[/
Unaprijed hvala na odgovoru.
-
bosna123
#83 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Hido Biscevic je Hrvat, stovatelj lika i djela Franje Tudjmana, prema tome ni blizu Reisa.osa wrote: hidajet biščević.
-
bosna123
#84 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Ima i predavanja...no sikiriki.mami wrote:GDJE JE U SVEMU TOME VJERA I CISTE DUSE VJERNIKA,SAMO POLITIKA JE VIDNA I TO JE CINJENICA.MISLIM DA VJERSKE VODJE NEBI SMJELE DRZATI POLITICKE GOVORE A SVAKAKO BI TREBALI KROZ VJERSKA PREDAVANJA SPAJATI LJUDE.ALI TO KOD NAS U BIH VISE NIJE NJIHOV ZADATAK SVI SU OTISLI U POLITIKU A VJERA OSTALA DA CEKA BOLJE DANE.
-
oldplague
#85 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Reis efendija mi nije simpatičan ni mrvicu, ali što se Sandžaka tiče, tu je u pravu. Ako je tamošnjim muslimanima (ne samo Bošnjacima) duhovno vrelo u Sarajevu, onda se tu niko drugi ništa ne pita. Oni na to imaju pravo baš kao što pravoslavci u BiH imaju pravo upirati pogled u Beograd i svoga patrijarha, a katolici u Rim i u papu.
Ukoliko sve strane pokažu razumijevanje i poštovanje za tu činjenicu, neće biti nikakvih međudržavnih problema.
Ukoliko sve strane pokažu razumijevanje i poštovanje za tu činjenicu, neće biti nikakvih međudržavnih problema.
- osa
#86 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
ne nego bošnjak, koji ima bolje veze od reisa i na istoku i na zapadu.bosna123 wrote:Hido Biscevic je Hrvat, stovatelj lika i djela Franje Tudjmana, prema tome ni blizu Reisa.osa wrote: hidajet biščević.
-
dallton
#87 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
za to s boljim vezama si fulnuo sto posto, i na zapadu i na istoku....vidi se da ne znas kako muslimanski svijet funkcioniseosa wrote:ne nego bošnjak, koji ima bolje veze od reisa i na istoku i na zapadu.bosna123 wrote:Hido Biscevic je Hrvat, stovatelj lika i djela Franje Tudjmana, prema tome ni blizu Reisa.osa wrote: hidajet biščević.
- osa
#88 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
quote="osa"]
za to s boljim vezama si fulnuo sto posto, i na zapadu i na istoku....vidi se da ne znas kako muslimanski svijet funkcionise[/quote]
mislim na političke veze, vjerske su nebitne.
ne nego bošnjak, koji ima bolje veze od reisa i na istoku i na zapadu.[/quote]bosna123 wrote:Hido Biscevic je Hrvat, stovatelj lika i djela Franje Tudjmana, prema tome ni blizu Reisa.osa wrote: hidajet biščević.
za to s boljim vezama si fulnuo sto posto, i na zapadu i na istoku....vidi se da ne znas kako muslimanski svijet funkcionise[/quote]
mislim na političke veze, vjerske su nebitne.
-
dallton
#89 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
za to s boljim vezama si fulnuo sto posto, i na zapadu i na istoku....vidi se da ne znas kako muslimanski svijet funkcionise[/quote]osa wrote:quote="osa"]ne nego bošnjak, koji ima bolje veze od reisa i na istoku i na zapadu.bosna123 wrote:Hido Biscevic je Hrvat, stovatelj lika i djela Franje Tudjmana, prema tome ni blizu Reisa.osa wrote: hidajet biščević.
mislim na političke veze, vjerske su nebitne.[/quote]
fulno si da valja ...ili mozda mislis da je npr. u saudiji ili iranu ili kuvajtu i slicnim zemljama vjerski momenat nebitan?
tekst priznanja kosova od strane bahreina
S obzirom na verske i kulturne veze naroda dve zemlje i poštujući želju kosovskog naroda za nezavisnošću, Kraljevstvo Bahrein saopštava da priznaje Republiku Kosovo kao nezavisnu državu",
Last edited by dallton on 21/05/2009 19:56, edited 1 time in total.
- osa
#90 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
bitan je kod njih vjerski element, ali to su nebitne zemlje za svjetsku politiku, a pogotovo nebitne za politiku u bih.
-
dallton
#91 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
e sad si tek fulnuo, sto za svjetsku sto za BiH politikuosa wrote:bitan je kod njih vjerski element, ali to su nebitne zemlje za svjetsku politiku, a pogotovo nebitne za politiku u bih.
-
Bandierra Rossa
#92 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
almin-78 wrote:nije kriv reis za to vec srbijanske obsvjestajne sluzbe koje su namjerno postavile Zilkica kao srbijanskog reisa
a reis ceric uziva podrsku medju vecinom bosnjaka i u BIH i u Sandzaku,pa dovoljno je sinoc bilo vidjeti da je preko 20 000 gradjana izaslo da ga doceka na trgu Pazara
Molimo pomenutog gospodina da doživotno ostane tamo gdje ga oduševljeno dočekuje 20.000 ljudi.
Unaprijed zahvalni,
Građani Sarajeva.
- osa
#93 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
a na koji to način nabrojane zemlje djeluju na svjetsku i bih politiku, osim deklarativno.dallton wrote:e sad si tek fulnuo, sto za svjetsku sto za BiH politikuosa wrote:bitan je kod njih vjerski element, ali to su nebitne zemlje za svjetsku politiku, a pogotovo nebitne za politiku u bih.
-
zonbirile
#94 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Reis kodnog imena Car vraća samo uslugu za 47 glasova dobivenih zahvaljujući Zukorliću pri drugom izboru.Inače je u pitanju velika lova.A treba se i sjetiti ko je govorio,kao on jučer,o jednom tijelu i da ne smije i može da se dijeli.Polako doći ćemo na zicer svi radi ove gluposti i ličnog tala.
-
Shoba
#95 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
IVZ je pocela da radi iste stvari u Srbiji kao i SPC u Bosni, sto je neprihvatljivo. Ni jedni ni drugi (a ni Vatikan) ne i trebali rovariti i uplitati se u politiku.
Srbija bi trebala da ima svoju Islamsku Zajednicu, kao i sto bi Srbi trebali imati Bosansku Pravoslavnu Crkvu. El eto, kod nas je sve naopako......
Srbija bi trebala da ima svoju Islamsku Zajednicu, kao i sto bi Srbi trebali imati Bosansku Pravoslavnu Crkvu. El eto, kod nas je sve naopako......
- osa
#96 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
ne napisa da bi trebali imati i bosansku katoličku crkvu, kolko da se vatikan ne petlja u bih politiku.Shoba wrote:IVZ je pocela da radi iste stvari u Srbiji kao i SPC u Bosni, sto je neprihvatljivo. Ni jedni ni drugi (a ni Vatikan) ne i trebali rovariti i uplitati se u politiku.
-
Shoba
#97 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
Katolici nemaju drzavne crkvene organizacije (ali im je u nekim ogranicen utjecaj). Svaka pravoslavna i muslimanska zemlja na svijetu imaju svoju krovnu instituciju.osa wrote:ne napisa da bi trebali imati i bosansku katoličku crkvu, kolko da se vatikan ne petlja u bih politiku.Shoba wrote:IVZ je pocela da radi iste stvari u Srbiji kao i SPC u Bosni, sto je neprihvatljivo. Ni jedni ni drugi (a ni Vatikan) ne i trebali rovariti i uplitati se u politiku.
-
dallton
#98 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
pa imaju je i u srbiji @shoba (mislim muslimani) al je ne priznaju...a bilo kakvo pozivanje na stvaranje bosanske pravoslavne crkve (na sto mi btw. imao pravo po ortodoksnom kanonskom pravu) bi vjerovatno bilo docekano sa "namece nam se izmisljeni bosanski identitet" , zato se bolje ne zamarati
-
Shoba
#99 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
NIJEDNA normalna drzava ne dozvoljava da se vjera petlja u politiku. U tom grmu lezi zec cijelog problema u BiH. Vjera je zloupotrebljenja do maksimalnih granica, na svim stranama u BiH. Tek kada se vjerskim institucijama stane na rep i gurnu se u pozadinu gdje i pripadaju, tek onda mozemo ocekivati neki progres. Vjera bi morala biti privatna stvar svakog covjeka a ne dio dnevne politike.
-
Shoba
#100 Re: Reis u Sandžaku maše prstom
ma nije veliki problem ako Srbi zele imati SPC niti Bosnjaci u Sandzaku IVZ. Problem je onaj koji sam vec spomenuo. Zadiranje vjere u SVE pore zivota.dallton wrote:pa imaju je i u srbiji @shoba (mislim muslimani) al je ne priznaju...a bilo kakvo pozivanje na stvaranje bosanske pravoslavne crkve (na sto mi btw. imao pravo po ortodoksnom kanonskom pravu) bi vjerovatno bilo docekano sa "namece nam se izmisljeni bosanski identitet" , zato se bolje ne zamarati