Reis u Sandžaku maše prstom

Post Reply
Azam

#1 Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Azam »

To što je zavadio i podjelio Bošnjake u Bosni i Hercegovini, Sandžaku, BH dijaspori glavni je "uspjeh" njegovog reisovanja. To što su Bošnjaci izgubili kompas pa više ne znaju ni šta rade ni kuda idu ni šta hoće "zasluga" je reisova. Zato je važan kongres SDA koji ako porodi Bakira I. za predsjednika SDA onda je to početak raspleta, odnosno rasula. Šta je reis postigao što je otišao u Sandžak da mašući prstom kaže da Srbija krši prava Bošnjaka? Napravio je budalu od sebe i od nas ostalih kompletno jer ta izjava bi imala smisla da reis uživa simpatije svih muslimana u Srbiji...
almin-78

#2 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by almin-78 »

nije kriv reis za to vec srbijanske obsvjestajne sluzbe koje su namjerno postavile Zilkica kao srbijanskog reisa

a reis ceric uziva podrsku medju vecinom bosnjaka i u BIH i u Sandzaku,pa dovoljno je sinoc bilo vidjeti da je preko 20 000 gradjana izaslo da ga doceka na trgu Pazara
TarikSA

#3 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by TarikSA »

Sta ce nama neprijatelji imamo mi svoje vjerske poglavare da se kolju i mlate...cuj kordon policije razdvajao masu...ne mogu da vjerujem, a u ostalom i mogu...sve je to kod nas ok...ne trebaju nama agresije, evrope da nas zavadjaju mi se medjusobom ne podnosimo...sramota svjetskih razmjera...
SaraLe

#4 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by SaraLe »

almin-78 wrote:nije kriv reis za to vec srbijanske obsvjestajne sluzbe koje su namjerno postavile Zilkica kao srbijanskog reisa

a reis ceric uziva podrsku medju vecinom bosnjaka i u BIH i u Sandzaku,pa dovoljno je sinoc bilo vidjeti da je preko 20 000 gradjana izaslo da ga doceka na trgu Pazara
Tebi uvijek neko drugi kriv :oops: :-)
atom62

#5 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by atom62 »

ceric je dobar samo ga vecina bih muslimane ne vole. evo npr. ja!
SaraLe

#6 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by SaraLe »

atom62 wrote:ceric je dobar samo ga vecina bih muslimane ne vole. evo npr. ja!
Nije tako :D Ceru :D vole Muslimani, ali on ne voli Muslimane ;-) (ustvari, voli samo biznismene :D )
almin-78

#7 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by almin-78 »

SaraLe wrote:
Nije tako :D Ceru :D vole Muslimani, ali on ne voli Muslimane ;-) (ustvari, voli samo biznismene :D )
Sara zar zaista mislis da srbijanski interesi ne stoje iza Zilkica? poslusaj njegove izjave,ne priznaje covjek bosanski jezik..to mi neki reis

istina da reisa vole Muslimani,vecina njih ne svi,ali nije istina da on njih ne voli ;) ne znam otkud ti to? :D
SaraLe

#8 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by SaraLe »

almin-78 wrote:
SaraLe wrote:
Sara zar zaista mislis da srbijanski interesi ne stoje iza Zilkica? poslusaj njegove izjave,ne priznaje covjek bosanski jezik..to mi neki reis

istina da reisa vole Muslimani,vecina njih ne svi,ali nije istina da on njih ne voli ;) ne znam otkud ti to? :D
Pogledas kako Cera zivi i pogledas kako zive "mali" Muslimani i sve ce ti biti jasno 8-) (barem se nadam)
almin-78

#9 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by almin-78 »

pa hebiga on uziva ugled i istoka i zapada blam bi bio da zivi ko zadnja fukara

nigdje vladari ne zive isto kao obicni ljudi
madner

#10 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by madner »

U cemu je problem? Valjda prvi u muslimana ne mora biti fukara. :roll:

Stil i nacin zivota su u skladu sa funkcijom, a zavist je ruzna stvar.
Orbini

#11 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Orbini »

Iako je onaj ZiIlkic djelo politike zavadi pa vladaj , i beogradski piun, - opet je imao materijala jer Cericu nije tesko naci mane. Nije li na svebosnjackom saboru ne tako davno u Sandzaku uputio javnu notu da oni koji nisu dosli ne zasluzuju da se zovu muslimani - aludirajuci na struju koja je za autokefalnost sandzackom mersihata i koja tada nije dosla.

Ceric pocesto pretjeruje, ali odakle njemu tapija nad vjerom i da on odlucuje ko je islamofob, ko je musliman,.. na osnovu politike, medija, institucija,...? Sto je previse - previse je. Sudarila se dva losa u Srbiji, gdje je Zilkic svakako gori, ali Ceric nije nevinasce. Najgore je sto se narod tu manipulise i svrstava u tabore. Sandzaklije inace imaju najveci osjecaj sloge, zajednistva, uzajamnog pomaganja,... svojih - u bosnjackom korpusu. Pukne li i kod njih - bosnjacki nacionalizam nije u pubertetu, vec u povoju.
ružmarin-a

#12 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by ružmarin-a »

Svako iz Sandžaka ko je imalo povezan sa BiH (rodbinski, i sl) je uz reisa Cerića i smatra BiH svojom matičnom državom.

Politika srbijanskih vlasti je da nametne bošnjacima IZ Srbije i da diktira uslove vladanja, poslovanja, kodekse ponašanja.

Reis nije kriv međusobnoj zavadji već Služa državne bezbednosti Srbije koja je umješala svoje prste i ušila se u vladajuće strukture IZ Srbije i postavila marionetu od plastelina Zilkića, kako reče prethodnik...

Da je došao rejs i ranije i sjeo s njima svima zajedno, bolje bi bilo po sve,izbjegli bi se sukobi i nesporazumi, ovako samo pune srca kjafirska i dušmanska, jer je općepoznata politika u Srbiji: "Zavadi pa vladaj"!

Razjedinjenim Bošnjacima u Srbiji lako mogu vladati , a složnim i čakštaviše ujedinjenim sa Bošnjacima iz BiH nikako! Zato su i strateški uradili šta su uradili i napravili 2 islamske zajednice u Srbiji.
phadzic

#13 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by phadzic »

Azam wrote:To što je zavadio i podjelio Bošnjake u Bosni i Hercegovini, Sandžaku, BH dijaspori glavni je "uspjeh" njegovog reisovanja. To što su Bošnjaci izgubili kompas pa više ne znaju ni šta rade ni kuda idu ni šta hoće "zasluga" je reisova. Zato je važan kongres SDA koji ako porodi Bakira I. za predsjednika SDA onda je to početak raspleta, odnosno rasula. Šta je reis postigao što je otišao u Sandžak da mašući prstom kaže da Srbija krši prava Bošnjaka? Napravio je budalu od sebe i od nas ostalih kompletno jer ta izjava bi imala smisla da reis uživa simpatije svih muslimana u Srbiji...
Reis Cerić je političar, i kao i svi oni, i on je kriminalac koji se zaklanja iza vjere.
U ratu ga je trebalo poslati na liniju da se malo bori protiv četa, ali ne jezikom, već puškom.
Arc_Angel

#14 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Arc_Angel »

@trojan

odlično si to rekao, svaka čast.

u bosni se svako igra politike i gravitacije( ko kome gravitira i naginje), čak i oni kojima tu nije mjesto, vidiš kakvi smo mi ode reis u sandzak i kaze da je sandzak sarajevo da je uvijek bio i onda se većina bošnjka raduje a srbi se ljute sa razlogom, da dodje srpski neki pop u banja luku i to kaze, srbi bi se radovali a bošnjaci bi pjenili na usta.

poenta za sve vas koji se radujete ovakvim izjavama koje ne dolaze od politicara nego od vjerskih vođa kojima tu nije mjesto a diraju jedni drugima u države jeste da malo razmislite o onoj rečenici "ne radi drugom ono što nebi želio da se tebi radi"
Jimmy_The_Saint

#15 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Jimmy_The_Saint »

Drug Staljin bi ovdje postavio pitanje svih pitanja.... :D

A koliko taj reis ima bajoneta? :evil:

Šalu na stranu, ljudi moji, pa naša zajednička budućnost je u EU i izgradnji posebnih regionalnih odnosa, hadži Mustafa je vizionar zelene transferzale mirnim putom. :dance:

Jel' se neko u Srbiji počeš'o oko ovog?
_majevica_

#16 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by _majevica_ »

Srbija treba da ima svog Reisulemu.Kao sto ima Crna Gora Reisulemu.Medjutim problem je sto
srbija ima Reisa kojeg su postavili srbi.Reis Mustafa C.je trebao aminovati da i Sandzaklije imaju
i izaberu Reisa za Srbiju kojeg bi uvazavali svi susjedi a Beogradskog reisa ignorisali...
Sandzaklije trebaju sami sjesti i izabrati Reisa za Srbiju. :)
Jimmy_The_Saint

#17 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Srbija treba da ima štošta, ali eto... Recesija... :lol:
uvjek dobar gost

#18 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by uvjek dobar gost »

Sramota je što je Reis posjetio Sandžak u vrijeme posjete Baidena.... jednostavno ja sam to shvatio na sljedeći način... čovjek ne voli da sluša već voli samo da vazi i drži govore... po meni lično dosta sam vidio od gospodina Reisa i od građanina Cerića.... molim progresivne snage u IZ da pod hitno kažu šta se ima reći o tom čovjeku, građaninu i Reisu jer ja lično mislim da je vrijeme da se građanin Cerić prihvati politike jer se vidi koliko mu je draga , da se Reis Cerić povuče sa funkcije Reisa jer je ne obavlja u interesu svojih džematlija i istinskih vijernika....

Da sada ne spominjem zategnutost odnosa na samom Sandžaku i da ne tumačim sa te strane njegovu posjetu i govore koje je održao....

Živili
meme pitar

#19 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by meme pitar »

ružmarin-a wrote:Svako iz Sandžaka ko je imalo povezan sa BiH (rodbinski, i sl) je uz reisa Cerića i smatra BiH svojom matičnom državom.

Politika srbijanskih vlasti je da nametne bošnjacima IZ Srbije i da diktira uslove vladanja, poslovanja, kodekse ponašanja.

Reis nije kriv međusobnoj zavadji već Služa državne bezbednosti Srbije koja je umješala svoje prste i ušila se u vladajuće strukture IZ Srbije i postavila marionetu od plastelina Zilkića, kako reče prethodnik...

Da je došao rejs i ranije i sjeo s njima svima zajedno, bolje bi bilo po sve,izbjegli bi se sukobi i nesporazumi, ovako samo pune srca kjafirska i dušmanska, jer je općepoznata politika u Srbiji: "Zavadi pa vladaj"!

Razjedinjenim Bošnjacima u Srbiji lako mogu vladati , a složnim i čakštaviše ujedinjenim sa Bošnjacima iz BiH nikako! Zato su i strateški uradili šta su uradili i napravili 2 islamske zajednice u Srbiji.
Potpuno se slažem sa tvojim navodima i nisam siguran dali ljudi nevide ili neće da vide. Teško je u Bosni biti i kapiten neke ekipe a ne vođa ili poglavar. Za sve hrvate jedna je crkva i jedan poglavar (Zagreb) za sve srbe glavna je crkva u Beogradu i tu nema diskusije ali kod nas čak hoće da osnuju i IVZ republike srpske, pa sandžaka pa makedonije pa...
Kad smo bili većina u Užicu, pa nesloga i "partizani"nas rastjeraše, pa većina u Ist. Bosni pa nas nema, pa većina u sandžaku pa nevalja islamska zajednica a Zildžiću žena Srpkinja. Samo pametniji ubace kost među nas pa se mi sami djelimo.Zašto!
Ko mi je preči od brata muslimana(nebitno odakle je ili iz sandžaka ili iz Tuzle ili iz Sarajeva)
RAZJEDINJENIM MUSLIMANIMA MOŽE VLADATI KO GOD HOĆE.
insajder 078

#20 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by insajder 078 »

Beogradski muftija Mustafa Jusufspahic je bas gotivan lik,elokventan,obrazovan,lijep cojek...ne znam sto ne stima.Onaj u Pazaru je klasa za npr. imama u nekoj Bukovici(Gluhoj,Coravoj nebitno)
HAVANA

#21 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by HAVANA »

almin-78 wrote:pa hebiga on uziva ugled i istoka i zapada blam bi bio da zivi ko zadnja fukara

nigdje VLADARI ne zive isto kao obicni ljudi

Nek vlada materi svojoj. :oops:
_majevica_

#22 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by _majevica_ »

insajder 078 wrote:Beogradski muftija Mustafa Jusufspahic je bas gotivan lik,elokventan,obrazovan,lijep cojek...ne znam sto ne stima.Onaj u Pazaru je klasa za npr. imama u nekoj Bukovici(Gluhoj,Coravoj nebitno)
Trebaju Reisa Srbije da postave muftije ili ulema Bosnjaka ili ko vec imenuje Reisa iz Srbije a ne srbi...
Jimmy_The_Saint

#23 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Koliko sam shvatio, tema nije IZ Sandžaka niti IZ Srbije, tema je Cerićeva posjeta i Cerićeva izjava. Posjeta legitimna, izjava odron.
Idemo dalje. :run:

Najtužnije je to što se očito frakcijska trvenja u IZ direktno poklapaju sa frakcijskim trvenjima i međuagencijskim rivalitetom srbijanske obavještajne zajednice. :skoljka:
BaileyS

#24 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by BaileyS »

_majevica_ wrote:Srbija treba da ima svog Reisulemu.Kao sto ima Crna Gora Reisulemu.Medjutim problem je sto
srbija ima Reisa kojeg su postavili srbi.Reis Mustafa C.je trebao aminovati da i Sandzaklije imaju
i izaberu Reisa za Srbiju kojeg bi uvazavali svi susjedi a Beogradskog reisa ignorisali...
Sandzaklije trebaju sami sjesti i izabrati Reisa za Srbiju. :)
A sto ce im reisulema? Oni imaju reisa i on sjedi u Sarajevu (bez obzira ko on bio, govorim o samoj instituciji). Zasto Sarajevo nema svog patrijarha? Zato sto se Srbi nikad nece podijeliti i uvijek ce centar svih Srba pravoslavaca biti Beograd, zivjeli oni u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni, Kosovu ili Srbiji. Katolicka crkva je organizovana na drugaciji nacin. Kod njih je drzava > kardinal ali zato imaju Vatikan kao centar svih katolika.

Uglavnom Bosnjaci jos jednom dokazuju kako im se nista nije slucajno desilo. Da se razumijemo koliko su krivi ovi u Sandzaku jer su se podijelili toliko je krivice i u Sarajevu. Na kraju krajeva mi svim Bosnjacima izvan BiH pocesto porucujemo (direktno ili indirektno) da oni nemaju nista sa nama. Uporedimo brigu npr Hrvatske za Hrvate u BiH ili Srbije za Srbe izvan matice sa onim sta smo mi uradili za Bosnjake Sandzaka, Kosova, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije...

Mi jos nismo sigurni ni da li smo jedan narod :-) :oops:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#25 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by pici »

Legenda živi 8-)

"Kome ba da se mi prilagodjavamo, dosta smo se mi prilagodjavali, nek se oni nama prilagodjavaju'' :thumbup: :bih:

Image
Post Reply