Reis u Sandžaku maše prstom

Post Reply
almin-78

#51 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by almin-78 »

bas tako addem,reis Ceric je visoko obrazovan covjek,sa kontaktima i na zapadu i istoku,i to ocito mnogima smeta..a mogu samo da crknu od muke i nista vise

pricao mi je jedan iz Tutina cime se ovaj Zilkic bavio prije ovog-pravio ljudima zapise,navodno pravio hamajlije..cak su ga jednom uhvatili dok kopa grob i vadi kosti u svrhu nekog lijecenje

dakle radi se o obicnoj neznalici i sihribazu,nebi znao predstavljati IZ,vidi mu se po vokabularu,reisu Cericu nebi znao odgovoriti na njegovo neko obicno pitanje a kamo li da mu parira
insajder 078

#52 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by insajder 078 »

Sad ispada da ovaj Zilkic nema pristalica i da je usamljen u svojim stajalistima!Zasto onda tolika frka i panika ako ga ne hebe niko ni 2%?Ako ga narod nece onda nema problema i povoda za bilo kakva razglabanja!Ocigledno da bas i nije tako :roll:
turban

#53 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by turban »

Nesreca nasa jeste u nama samima.Nije mi namjera da proizivam,ukazujem...kome,onima koji pod raznim nickovima skrivaju sebe;skrivajte se vi od vas samih,nemojte vise na mene,i ono u cemu sam dotakao sebe,i ono sto me odvelo na rub opstanka.Ja sam svjestan zbog cega su Bosnjaci natoplili Bosansku zemlju svojom krvlju,i sada uvazenog reisa cekate iza busije u kojoj imate spremno oruzje,neka, ima NAS koji nikadada necemo dozvoliti da nas uspavate.Zivio uvazeni reis,i nek'mi oprosti sto se usudjujem uzeti njegovo ime kao aksion odbrane muslimana.
F.G.R.

#54 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by F.G.R. »

insajder 078 wrote:Sad ispada da ovaj Zilkic nema pristalica i da je usamljen u svojim stajalistima!Zasto onda tolika frka i panika ako ga ne hebe niko ni 2%?Ako ga narod nece onda nema problema i povoda za bilo kakva razglabanja!Ocigledno da bas i nije tako :roll:
ma ima najvise 100 pristalica, pa nije pazar Berlin..
osa

#55 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by osa »

meme pitar wrote:
ružmarin-a wrote:Svako iz Sandžaka ko je imalo povezan sa BiH (rodbinski, i sl) je uz reisa Cerića i smatra BiH svojom matičnom državom.

Politika srbijanskih vlasti je da nametne bošnjacima IZ Srbije i da diktira uslove vladanja, poslovanja, kodekse ponašanja.

Reis nije kriv međusobnoj zavadji već Služa državne bezbednosti Srbije koja je umješala svoje prste i ušila se u vladajuće strukture IZ Srbije i postavila marionetu od plastelina Zilkića, kako reče prethodnik...

Da je došao rejs i ranije i sjeo s njima svima zajedno, bolje bi bilo po sve,izbjegli bi se sukobi i nesporazumi, ovako samo pune srca kjafirska i dušmanska, jer je općepoznata politika u Srbiji: "Zavadi pa vladaj"!

Razjedinjenim Bošnjacima u Srbiji lako mogu vladati , a složnim i čakštaviše ujedinjenim sa Bošnjacima iz BiH nikako! Zato su i strateški uradili šta su uradili i napravili 2 islamske zajednice u Srbiji.
Potpuno se slažem sa tvojim navodima i nisam siguran dali ljudi nevide ili neće da vide. Teško je u Bosni biti i kapiten neke ekipe a ne vođa ili poglavar. Za sve hrvate jedna je crkva i jedan poglavar (Zagreb) za sve srbe glavna je crkva u Beogradu i tu nema diskusije ali kod nas čak hoće da osnuju i IVZ republike srpske, pa sandžaka pa makedonije pa...
Kad smo bili većina u Užicu, pa nesloga i "partizani"nas rastjeraše, pa većina u Ist. Bosni pa nas nema, pa većina u sandžaku pa nevalja islamska zajednica a Zildžiću žena Srpkinja. Samo pametniji ubace kost među nas pa se mi sami djelimo.Zašto!
Ko mi je preči od brata muslimana(nebitno odakle je ili iz sandžaka ili iz Tuzle ili iz Sarajeva)
RAZJEDINJENIM MUSLIMANIMA MOŽE VLADATI KO GOD HOĆE.
crkveni poglavar hrvata, nije u zagrebu, pa to je bar svakom poznato.
Jimmy_The_Saint

#56 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Jimmy_The_Saint »

ld wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
ld wrote:ruku na srce,reis je covjek na mjestu
za svog mandata je odradio za islamsku zajednicu mnogo toga,a i za bosnjake
vjerovatno mnogo boli neke ljude sto ovaj reis govori par stranih jezika,sto je doktorirao,sto sirom svijeta se bori za bosnu i bosnjake
vjerovatno ti isti bi volili da je reis neki seljak,koji ne zna sastaviti prosto prosirenu recenicu

nakon isteka mandata 2012,kao da gledam da ce reis da se angazuje u politici
pitam se da li ce imati 95% ili 90% podrsku u bosnjackom korpusu

Ja sam srećan što imam uza se muftiju Muamera Zukorlića. Ovaj današnji skup i ovo što se dešavalo u Sandžaku je poruka za Beograd da dobro razmisli i da preuzme odgovornost za ono što ga duže svi zakoni ovoga svijeta, a to je da osigura ljudska prava i demokratiju svim građanima Republike Srbije. To je ono što mi tražimo, i ništa više i ništa manje. I ovo je naravno vrlo jasna poruka Sarajevu. Nemože se sarajevo pretvarati da ga ne interesuje šta se događa u njegovoj okolini. Nemože se sarajevo maćehinski i sebično odnositi prema Bošnjacima na Balkanu i u cijelom svijetu.

Vi pripadate meni i ja pripadam vama, i to svi moraju da znaju od sada pa do sudnjega dana.Sretan sam što imam za prijatelja Muamera, koji je shvatio da je naš spas u obrazovanju jer mi moramo biti najbolji u svemu onome što naša ruka dotakne. Jedino tako možemo opstati, da budemo školovani, da međusobno razvijamo povjerenje i da se nikog ne bojimo osim Allaha dž.š.

A ovi što nas sramote i što se dodvoravaju kao 'Sejde Bajramovići' njima će mo kazati da ako budete kao Ebu Leheb bićete spomenuti kao on. Mi ih nećemo još uvjek prozivati, pustićemo ih još malo da vidimo hoćel preć granicu, a ako je pređu biće zapisani i upamćeni za sva vremena kako nam se nikad to nebi više ponovilo“.

Na kraju je Rejsulema proučio na glas dovu za jedinstvo i slogu Bošnjaka.
Ruku na srce, ti si propustio pročitati ono sure gdje se govori o munaficima. :lol:
jel to boli,jel te strecne u srcu kad vidis reisa?
jel ga sanjas?
jel te progoni u snu?
sto si opterecen covjekom,on bar nesto radi,za razliku od ostalih
ja samo mogu da vidim jednu stvar,svi nasi politicari grade kuce,vikendice od 200,300 kvadrata,kupuju stanove u bosni i vani
maksimalno se ugradjuju u sve talove
i to bez ikakve razlike,pocevsi od brankovica,bakira,hareta,tu je i drug zlatko i co,i da ne nabrajam,svi su oni meni isti

ovaj reis gradi sjediste islamske zajednice,koje je i potrebno islamskoj zajednici,i svi vrli forumasi,i ulijevo okrenuti krenu sa napadima na njega
halo,ne gradi on to sebi,vec bosnjacima i islamskoj zajednici

a kad drug zlatko napravi skromnu ,,vikendicu,, na poljinama,ili onu viletinu ispod tranzita,to je ok,jer on je socijaldemokrata,kako on moze da bude neposten i korumpiran,to je za njega nemoguce

bosni i narodima u ovoj drzavi trebaju ljudi koji se rade za taj narod i tu drzavu,sad ako je to reis,to treba podrzati,ako je komsic i to treba podrzati,pa ako i drug zlatko napravi nesto dobro za ovaj narod,naravno da ga treba podrzati,kao i ostale stranke
a kad zaje.. stvar treba ih kritikovati i napadati za to
cericu se moze prigovoriti sto je dopustio da dautovicev klan u zenici zavlada islamskom zajednicom,sto tolerisu par hodja,koje su tebali davno da sikterisu
i to treba krtikovati
ako kaze da treba dati glasove sda,jer su oni ,,nasi,, to treba kritikovati,jer nama ,,nasih,, i ,,njihovih,, imamo samo politicare koji rade za narod i politicare koji rade samo za sebe,i pri tome narod je zadnja rupa na svirali

kad je drug zlatko pogurao zakon o reviziji privatizacije i zakon o dokazivanju stecenog bogatstva,to treba podrzati i ko god je iskren i moralan,treba je to da podrzi,bez obzira sto se radi o sdp i zlatku
a tako i ovaj reis,i on mnogo toga dobrog uradi,pa to treba podrzati
i ovo u sandjaku je vise nego dobro,jer srbija,tadic i ostali velikosrbi,pokusavaju da razbiju islamsku zajednicu i da kontrolisu bosnjake preko zilkica
vec su uspjeli da posvadjaju ugljanina i rasima
srbija od dejtona pa na ovamo konstantno se mjesa u bosanska pitanja,pri tome maksimalno pokusavaju da razbiju bosnu
pokusali su da i crnu goru sj....,pa sad ovo oko pravoslavne crkve u crnoj gori,oni nas nece da puste na miru i mjesaju se gdje god stignu
i umjesto reisa,bosnjacki politicari su trebali da odrade nesto prema bosnjacima u sandjaku
ali su oni zauzeti ko ce izgraditi vecu vikendicu i ko ce zaposliti kojeg rodjaka u kojoj firmi i da se natovari na budjetske jasle
Selam alejkum brate!

Odgovori mi, ako ti nije zor, na dva lahka pitanja... :D

Prvo, kakvim se automobilom vozi reis efendija Mustafa Cerić? :wink:

Drugo, gdje stanuje? :-)

Nakon toga vrlo pažljivo ću pročitati tvoj post, i odgovoriti na sva tvoja pitanja, od ovih kardiovaskularnih do psihoanalize snova, drage volje i podrobno.

Dotad, što rekao šejh Arnold Šarafciger, Alajhmanet, bejbi.
:evil: :evil: :evil:
negativ

#57 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by negativ »

Liska wrote: Samo zamislite situaciju da se sada netko pojavi s idejom o osnivanju bosansko-hercegovacke srpske pravoslavne crkve i kako bi se gledalo na te ljude.
Ja bih na to gledao kao napredak kod naših Srba, a ti?

A politička pozadina ove posjete 'našeg' duhovnog vođe je očigledna i nema veze sa duhovnim potrebama naroda u Sandžaku. Čovjek otišao u Srbiju da obilježi i potvrdi granice svoje moći, a usput da izbjegne neugodnog Amerikanca koji nam je došao.
almin-78

#58 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by almin-78 »

dje god da zivi i sta god da vozi neka,ima pravo.Bilo bi sramota da vozi golfa a zivi u nekoj obicnoj tipicnoj kuci,mislim ono pravo bi me bilo stid kao Bosnjaka

inace dijaspora je prije par godina rijasetu poklonila dva automobila,ne znam koja..mozda vozi neko od tih?
vemus

#59 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by vemus »

Jimmy_The_Saint wrote:
ld wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
Ruku na srce, ti si propustio pročitati ono sure gdje se govori o munaficima. :lol:
jel to boli,jel te strecne u srcu kad vidis reisa?
jel ga sanjas?
jel te progoni u snu?
sto si opterecen covjekom,on bar nesto radi,za razliku od ostalih
ja samo mogu da vidim jednu stvar,svi nasi politicari grade kuce,vikendice od 200,300 kvadrata,kupuju stanove u bosni i vani
maksimalno se ugradjuju u sve talove
i to bez ikakve razlike,pocevsi od brankovica,bakira,hareta,tu je i drug zlatko i co,i da ne nabrajam,svi su oni meni isti

ovaj reis gradi sjediste islamske zajednice,koje je i potrebno islamskoj zajednici,i svi vrli forumasi,i ulijevo okrenuti krenu sa napadima na njega
halo,ne gradi on to sebi,vec bosnjacima i islamskoj zajednici

a kad drug zlatko napravi skromnu ,,vikendicu,, na poljinama,ili onu viletinu ispod tranzita,to je ok,jer on je socijaldemokrata,kako on moze da bude neposten i korumpiran,to je za njega nemoguce

bosni i narodima u ovoj drzavi trebaju ljudi koji se rade za taj narod i tu drzavu,sad ako je to reis,to treba podrzati,ako je komsic i to treba podrzati,pa ako i drug zlatko napravi nesto dobro za ovaj narod,naravno da ga treba podrzati,kao i ostale stranke
a kad zaje.. stvar treba ih kritikovati i napadati za to
cericu se moze prigovoriti sto je dopustio da dautovicev klan u zenici zavlada islamskom zajednicom,sto tolerisu par hodja,koje su tebali davno da sikterisu
i to treba krtikovati
ako kaze da treba dati glasove sda,jer su oni ,,nasi,, to treba kritikovati,jer nama ,,nasih,, i ,,njihovih,, imamo samo politicare koji rade za narod i politicare koji rade samo za sebe,i pri tome narod je zadnja rupa na svirali

kad je drug zlatko pogurao zakon o reviziji privatizacije i zakon o dokazivanju stecenog bogatstva,to treba podrzati i ko god je iskren i moralan,treba je to da podrzi,bez obzira sto se radi o sdp i zlatku
a tako i ovaj reis,i on mnogo toga dobrog uradi,pa to treba podrzati
i ovo u sandjaku je vise nego dobro,jer srbija,tadic i ostali velikosrbi,pokusavaju da razbiju islamsku zajednicu i da kontrolisu bosnjake preko zilkica
vec su uspjeli da posvadjaju ugljanina i rasima
srbija od dejtona pa na ovamo konstantno se mjesa u bosanska pitanja,pri tome maksimalno pokusavaju da razbiju bosnu
pokusali su da i crnu goru sj....,pa sad ovo oko pravoslavne crkve u crnoj gori,oni nas nece da puste na miru i mjesaju se gdje god stignu
i umjesto reisa,bosnjacki politicari su trebali da odrade nesto prema bosnjacima u sandjaku
ali su oni zauzeti ko ce izgraditi vecu vikendicu i ko ce zaposliti kojeg rodjaka u kojoj firmi i da se natovari na budjetske jasle
Selam alejkum brate!

Nakon toga vrlo pažljivo ću pročitati tvoj post, i odgovoriti na sva tvoja pitanja, od ovih kardiovaskularnih do psihoanalize snova, drage volje i podrobno.

Dotad, što rekao šejh Arnold Šarafciger, Alajhmanet, bejbi.
:evil: :evil: :evil:
Trebao bi se voziti u kociji, je li?
kiky

#60 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by kiky »

ja cerića ne gotivim ...
ali nek je otišao u sanđak ...
nek govri šta govori ...
i nek malko i beograd razmišlja šta spremaju sanđaklije ...

od kraja 80-tih bih trpi beogradska sranja ...
al, zločin je kao bumerang ...
( ili ko drugom jamu kopa ... )
dallton

#61 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by dallton »

negativ wrote:
Liska wrote: Samo zamislite situaciju da se sada netko pojavi s idejom o osnivanju bosansko-hercegovacke srpske pravoslavne crkve i kako bi se gledalo na te ljude.
Ja bih na to gledao kao napredak kod naših Srba, a ti?

A politička pozadina ove posjete 'našeg' duhovnog vođe je očigledna i nema veze sa duhovnim potrebama naroda u Sandžaku. Čovjek otišao u Srbiju da obilježi i potvrdi granice svoje moći, a usput da izbjegne neugodnog Amerikanca koji nam je došao.
nije otisao da izbjegne, nego je bas otisao zato sto ovaj dolazi...posjeta sandzaku je samo bila ono ko blaga aluzija na ono sto bi se moglo desiti u slucaju nastavka srbijanskog sranja na balkanu, tako je bar stvar dozivljena u srbiji

sa b92, kroz zilkiceva usta
Cerić je u Tutinu rekao i da će o tome kako žive muslimani u Sandžaku obavestiti američkog potpredsednika Džozefa Bajdena koji će u sredu posetiti i Srbiju,

"Ne znam kakva je veza između Bajdena i Cerića i ne znam kakve veze i kojim povodom se to baš tako uklopilo, ali znam da je Zukorlić dva dana najavio kosovizaciju Sandžaka, što je vrlo jaka i teška konstatacija sa mogućim implikacijama", rekao je Zilkić.

Reis je izrazio nevericu da potpredsednik SAD uopšte može da bude zainteresovan za to šta se, kako je rekao, dešava u jednoj maloj islamskoj zajednici jedne male balkanske zemlje.
:roll: :roll:
splavar šime

#62 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by splavar šime »

almin-78 wrote:dje god da zivi i sta god da vozi neka,ima pravo.Bilo bi sramota da vozi golfa a zivi u nekoj obicnoj tipicnoj kuci,mislim ono pravo bi me bilo stid kao Bosnjaka

inace dijaspora je prije par godina rijasetu poklonila dva automobila,ne znam koja..mozda vozi neko od tih?
Moj komšija i dobar prijatelj u ratu izgubio obadvije noge braneći ovaj naš glavni grad a jedva dobio za neke najeftinije proteze a što se tiče stana nema ga nikako već živi kao potstanar sa ženom i troje djece, i zato almine-78 bolje ti je da više ne pišeš ovakve svoje komentare jer me je stid tvoga stida i još jednom te molim da malo bolje razgledaš pravu situaciju a normalno i da bolje čuješ šta obični narod priča izuzev ako nisi stvarno 100% hipnotisan. :zzzz:
kiky

#63 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by kiky »

tačno je da je cerič hohštapler ...
al posjeta sanđaku mu je ko kec ...
zilkić prijeti i spominje cifru od 250 000 "glava" koje navodno če da padnu ako ... tra la la ...
podsjeti me odmah na jednog luđaka koji je isto tako prijetio u bih i znamo šta bi ... ( tip je odskora u mirovini u hagu )

srbija sprema nešto na kosovu ...
sad vaga reakcije i ispituje teren ...
addem

#64 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by addem »

Zilkic je pooko i sada mu je jasno kako malo naroda stoji iza njega. Takvi izdajnici ne trebaju Bosnjackom narodu. Reis Ceric je napravio super potez, sto najbolje govori izjava ambasadora. Dosta su se Srbi petljalu u unutrasnje stvari BiH sada je vrijeme da se i Bosnjaci pocnu petljati u unutrasnje stvari Srbije. I treba na sve strane govoriti da Bosnjaci nemaju zagarantovana prava, upravo jer im drzava srbija na celo stavlja nekog polupismenog nazovi Reisa koji ne zna ni dvije sastaviti. Dosta je bilo velikosrpske politike.
insajder 078

#65 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by insajder 078 »

kiky wrote:tačno je da je cerič hohštapler ...
zilkić prijeti i spominje cifru od 250 000 "glava" koje navodno če da padnu ako ... tra la la ...
podsjeti me odmah na jednog luđaka koji je isto tako prijetio u bih i znamo šta bi ... ( tip je odskora u mirovini u hagu )

Pa i palo je cirka 250 000 "glava".Sta je tu navodno?
kiky

#66 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by kiky »

u sanđaku, čoek, ....
čitaj malko pažljivije .... :-?
hadzofield

#67 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by hadzofield »

almin-78 wrote:dje god da zivi i sta god da vozi neka,ima pravo.Bilo bi sramota da vozi golfa a zivi u nekoj obicnoj tipicnoj kuci,mislim ono pravo bi me bilo stid kao Bosnjaka

Da ti imas stida ne bih to pricao ....
The Silent Man

#68 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by The Silent Man »

kiky wrote:tačno je da je cerič hohštapler ...

Slazem se... situacija se malo zamagljivala ... stvari su se relativizirale, ali nakon ove izjave i prijetnje Zilkica covjek je postao jasan kao suza ... ovaj Zilkic je cisti trojanski konj... karikatura proizvedena u obavjestajnim sluzbama sa ciljem zavadi pa vladaj...
Blaka

#69 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Blaka »

Vidjeh veceras na dnevniku da je reis za Zukorlica rekao da je njemu on lijep muskarac!!! Ranije je slicno opisao i Bakira I., pa se pitam da on nije slucajno gej, ili kako se kaze u nasem narodu shupak-meraklija?! Kako drugacije definisati osobu kojoj se svidjaju pripadnici istoga spola?
vemus

#70 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by vemus »

Blaka wrote:Vidjeh veceras na dnevniku da je reis za Zukorlica rekao da je njemu on lijep muskarac!!! Ranije je slicno opisao i Bakira I., pa se pitam da on nije slucajno gej, ili kako se kaze u nasem narodu shupak-meraklija?! Kako drugacije definisati osobu kojoj se svidjaju pripadnici istoga spola?
:shock:
zrikavac48

#71 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by zrikavac48 »

Citat:
"Selam alejkum brate!

Dotad, što rekao šejh Arnold Šarafciger, Alajhmanet, bejbi".
:evil: :evil: :evil:[/quote]

A evo i treceg pitanja, zasto ne ode u posijetu Bosnjacima u Podrinje ali ne u vrijeme kada se odrzavaju komemoracije i kada se sakupe Bosnjaci iz veceg entiteta BiH i cijele Europe?[/
Unaprijed hvala na odgovoru.
Last edited by zrikavac48 on 21/05/2009 17:10, edited 1 time in total.
mami

#72 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by mami »

GDJE JE U SVEMU TOME VJERA I CISTE DUSE VJERNIKA,SAMO POLITIKA JE VIDNA I TO JE CINJENICA.MISLIM DA VJERSKE VODJE NEBI SMJELE DRZATI POLITICKE GOVORE A SVAKAKO BI TREBALI KROZ VJERSKA PREDAVANJA SPAJATI LJUDE.ALI TO KOD NAS U BIH VISE NIJE NJIHOV ZADATAK SVI SU OTISLI U POLITIKU A VJERA OSTALA DA CEKA BOLJE DANE.
kiky

#73 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by kiky »

dobro je .... vratio se ...
i sve se dobro završilo ...
osim što su srbijanski mediji dobili svrab pa lupaju svašta ...
ostaje da vidimo šta če se desiti na sanđaku narednih mjeseci ...
Azam

#74 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Azam »

Ovo što radi reis je samo nastavak sunovrata Bošnjačke politike i naroda. Sjeme građanskog rata u Sandžaku posijao je reis Mustafa Cerić i njegov potrčko Zukorlić, koji kada ode sa položaja neće imati ko dovoljno ljigav da se uvlači Ceriću. A sandžaklije sa Bh državljanstvom će se prilagoditi lako. Čim iz Sandžaka dođe signal oni će sjeme razdora prenijeti i u Sarajevo. Tada treba pozvati Cerićevce da poližu ove gluposti koje sada pričaju. Ali glupog ne možeš dozvat džaba je. Zato nek ide sve gdje je krenulo
Basta

#75 Re: Reis u Sandžaku maše prstom

Post by Basta »

Reis Ceric je jedina svijetla tacka u Bosnjaka. Ovde mislim na one Bosnjake koji su svjesni svog identiteta, svoje kulture, svoje vjere, svoje tradicije. A oni Bosnjaci koji u komunizmu traze svoj identitet, naravno da je za njih ovakav covijek problem. A ako bog da doci ce vrijeme pa ce i oni progledati, a ako ne oni, onda njihova djeca ili mozda od djece djeca... Reis Ceric je skolovan i obrazovan Bosnjak, Musliman. Reis Ceric se bori za prava Bosnjaka, za jedinstvo Bosnjaka, za slogu Bosnjaka. Reis Ceric je rijedak Bosnjak koji je rado viden gost na Istoku, a i na Zapadau. A sad bih upitao ove sto ga nevole, nek mi kazu ime nekog drugog Bosnjaka koji ima njegove kvalitete i koji je omiljen i na Istoku i na Zapadu. Reis Ceric je i Bosnjacki ambasador. On je takoder rijetki ako ne i jedini Bosnjak posle Alije rahmetulah koji obilazi Bosnjake po Bosni i po dijaspori. On drzi predavanja po svijetu. On gradi imidz Bosne u svijetu koji nasi nesposobni politicari tako zdusno unistavaju. On drzi predavanja o Islamu. On se zalaze da se Islam instituise u Evropi. Da Muslimani budu ravnopravni. On je taj koji je pokrenuo inicijativu i uspio se izboriti da 11 juli bude dan genocida u EU. On je taj koji pokusava pomiriti Silajdzica, Tihica, Lagumdziju i druge Bosnjacke politicare. On je taj koji se bori za Bosnjake u ovoj suludoj politickoj situaciji. Neprijatelji Bosne su svjesni da je IZBiH jedina stabilna institucija kod Bosnjaka i zato joj podmecu sve i svasta, od tkzv. "vehabija",kojekakvih unutrasnjih sukoba pa do kojekakvih kompromitirajucih clanaka preko spijunskih novinara tipa Senada Avdica i drugih.
Jednom rijcju, reis Ceric je daleko ispred svog Bosnjackog naroda i blago nama dok imamo ovakvog covijeka na celu IZBiH. Da mu bog dragi podari zdravlja i sabura sa nama ovakvim kakvi smo.
Post Reply