Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Dalje sto se tice okoline...te bijedne kucice i ne znace nista pored toga sto ce Bosmal povuci za sobom. A to je izgradnja poslovnih, trgovinskih objekata u neposrednoj blizini sto ce samo doprijeniti razvoju tog dijela grada.
Chuj bijedne kutjice, ljudi josh uvijek zhive tu. Glede ostalih momenata, najvrijednija trenutno je investicija zvana most preko Miljacke. Tom dijelu grada je stvarno nedostajao isti.
Da, bijedne kuce. Nisam rekao bijedni stanari..
Nego ko zna, mozda su bas sreckovici..pa ce tu svoju nesrecnu poziciju i debelo prodati.
Ja bih prije kritikovao projektante okolnih naselja odnosno nase profesore koji su se ucili i doktorirali na slicnim projektima pa nama kasnije prodavali muda za bubrege o arhitekturi.
Da smo kojim slucajem bogatija drzava, okolna naselja kao sto je Cengic Vila 1 & 2, Hrasno itd., trebalo bi porusiti i prepustiti mladjim arhitektima da uljepsaju grad.
no sikiriki wrote:Ja bih prije kritikovao projektante okolnih naselja odnosno nase profesore koji su se ucili i doktorirali na slicnim projektima pa nama kasnije prodavali muda za bubrege o arhitekturi.
Da smo kojim slucajem bogatija drzava, okolna naselja kao sto je Cengic Vila 1 & 2, Hrasno itd., trebalo bi porusiti i prepustiti mladjim arhitektima da uljepsaju grad.
Praviti toliku zgradu koja će uglavnom biti stambena zgrada je stvarno na takvoj lokaciji
Još je Bosmal i lijepa zgrada u poređenju sa svrhom korištenja i lokacijom
Odvratno
Slazem se da je fula sto je objekat stambenog tipa a bruka spratova.
Nismo u Aziji pa da to prolazi.
Lokacija nije idealna a Bosmal je trazio Marin Dvor ali se tamo ne zna "ci je u cijoj", dakle problem su nerjeseni imovinsko pravni....
Sto se tice Sarajeva i visokih zgrada, ovaj grad nije smjeo ni pomisliti da ih gradi upravo zbog vjetrova i zagadjenosti ali nije Bosmal jedini.
Mene vise brine na sta ce da lici ovo sto Austrijanci planiraju praviti do Holideja. Ima li kakav projekat, link da se to vidi.
Druga stvar koju ne mirisem je zahtjev Americke ambasade da se "usele" u Marsalku. Napokon smo docekali da se rijesimo onog rugla koje je rascijepilo i umrtvilo grad (sjetite se koliko puta ste vidjeli da neko izlazi ili ulazi na onoj tramvajskoj stanici) sad hoce Ameri da se ograde tamo.
Ja sam se nadao da ce neko skontati koliko malo zelenila ima ovaj grad i da ce Sarajevo dobiti svoj "Central Park" kojim bi povezali zeljeznicku/autobusku stanicu s jedne strane i fakultete i srednju skolu s druge strane.
Marsalka i prostor izmedju Marin Dvora, Vrbanje i Skenderije su dva najbitnija pitanja za Sarajevo
Te kuce treba porusiti oko Bosmala..i vlasnici da dobiju lijepo obestecenje
U Americi imas masu skola koje se ruse a nisu ni 40 godina stare..kod njih je normala srusiti zgradu od 20 spratova i napraviti jos vecu ili neki ljepsi hotel
Ja mislim da lokacija nije idealna..bilo bi bolje kod Unisovih zgrada..ali eto to je vec ''rezervisano''
Dalje ta lokacija sa rusenjem par kuca bi mogla smjestiti jos par ovakvih zgrada..
Dalje ..mislim da je jedino Cengic vila ruzno napravljeno naselje..Otoka je prolazno..dok je po meni Mojmilo bas lijepo napravljeno..za razliku od Alipasinog
Ali gori je Beograd 100 puta..Sarajevo ima finih zgradica sad..fali mu jos par takvih projekata kao Bosmal i bazena..ali eto
no sikiriki wrote:Ja bih prije kritikovao projektante okolnih naselja odnosno nase profesore koji su se ucili i doktorirali na slicnim projektima pa nama kasnije prodavali muda za bubrege o arhitekturi.
Nemoj mi Chwillu dirat, u oko mi diraj, u nju nemoj!
Kad se lova pere(Cengic i ahbabi),lokacija i dizajn imaju drugorazredan znacaj.Skoro sam citao da sarajevski vatrogasci nemaju tehnickih mogucnosti da gase pozare na vecim visinama.