"Predivna okolica cuda na Balkanu"?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Jeff

#1 "Predivna okolica cuda na Balkanu"?

Post by Jeff »

"CUDO NA BALKANU" i jos cudnija okolica "cuda na Balkanu"?

Image

i ovo

Image

i ovo

Image

da bi na kraju iz cuda imali pogled na ovo:

Image

ili jos ljepse, na ovo:

Image

i najljepse ovo:
Image

CUDO NA BALKANU
http://www.bosmal.com/ba/?lg=ba&nav_ID=5&ID=98
privremeni

Post by privremeni »

Nedostaje samo jos jedna slika, a to su poplavljeni podrumi u okolnim zgradama, kao rezultat izgradnje te "ljepotice" i poremecaja podzemnih tokova voda, jer se nije u svemu postovao zakon . :sad:
Ili da postam zapisnik sa sastanka na tu temu 8-) :lol:
ake

Post by ake »

trebo si preskocit ovu sliku sa ovim pocrnjelim neboderom u prvom planu :(

nego sta ce na to reci urbanisticki strucnjaci, kako ce ova dva gigantska nebodera uticati na zivot ljudi u okolnim zgradama,
vizavi trgova :D

da li ce ovo biti poslovne ili zgrade stanarice
Baghira

Post by Baghira »

Image

Joj, sto je ruzno vidjeti ove male kucice pored ove zgradetine :shock: Oliti obratno :-? :(
reaktor

Post by reaktor »

ne kontam, jeff, sta hoces da kazes??????
Prenj

Post by Prenj »

Ne zna ni on, ali doslo mu :-)
nepoznat

Post by nepoznat »

ja bih to malo bolje objasnio

ovo je cudo u bosne a ne na balkanu , zasto jer kad bih hrvatska ili srbija pravile ovaj objekat nebi me cudilo, zasto zato sto oni nisu prosli razaranju kao sto smo mi

kakva je bosna bila 95 , teski invalid , nema kuce da nije ostecena bila

a gledaj na sad , jos jaci smo izasli iz ovog svega i zato sam ponosan na svoju dragu BIH

i sto me jos raduje da vecinu ovih radova rade Bosnjaci inzinjeri, a znamo da kaku su bosnjaci prosli kroz rat

Jos nesto saznao sam od jednog prijatelja sto radi na Bosmalu da je hrvatska ponudila Bosmalu da prave kod njih najvecu zgradu na Balkanu vecu od ove u sarajevu

eto toliko od mene
Jeff

Post by Jeff »

reaktor wrote:ne kontam, jeff, sta hoces da kazes??????
Hocu da kazem da odabir mjesta za izgradnju Bosmala je totalni promasaj i joke.

Zvati ovo cudo je takodjer joke. Mislim Bosmal ce po svemu sudeci biti OK i trendi, ali ce na kraju izgledati kao kic pored onih ruina commi blokova i pored onih rusevina od kuca.

Inace po velicini i ulozenim sredstvima Bosmal je OK, po designu i okolici Bosmal je smijesan. Nisu li ono kucni prozori ugradjeni na tornjevima?
Last edited by Jeff on 17/11/2004 15:16, edited 1 time in total.
margareta

Post by margareta »

Pa i jeste cudo :roll: ej u okruzju cerpicara raste velelepno visoko zdanje !!!! Cirkus !!!
reaktor

Post by reaktor »

Jeff wrote:
reaktor wrote:ne kontam, jeff, sta hoces da kazes??????
Hocu da kazem da odabir mjesta za izgradnju Bosmala je totalni promasaj i joke.

Zvati ovo cudo je takodjer joke. Mislim Bosmal ce po svemu sudeci biti OK i trendi, ali ce na kraju izgledati kao kic pored onih ruina commi blokova i pored onih rusevina od kuca.

Inace po velicini i ulozenim sredstvima Bosmal je OK, po designu i okolici Bosmal je smijesan. Nisu li ono kucni prozori ugradjeni na tornjevima?
dakle, jeff, ti predlazes da sarajevo ostavimo u rusevinama kako nove stvari ne bi bile kich?????
ti si, koliko vidim, pravi prijatelj progresa bosne cccccc
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Pa dobro jeste sve malo cudno, ali za deceniju dvije, mozda i prije, ce se ove male kucice rusiti te ce nicati slicni poslovno-stambeni objekti poput Bosmala. Govoreci iskreno, u SA bas i nemas bolje lokacije za ovakvu gradjevinu.
Jeff

Post by Jeff »

reaktor wrote:
dakle, jeff, ti predlazes da sarajevo ostavimo u rusevinama kako nove stvari ne bi bile kich?????
ti si, koliko vidim, pravi prijatelj progresa bosne cccccc

Daj ne seri nisam to rekao.

Samo Bosmalu tu nije mjestu i Bosmal design je los. To ja hocu da kazem. Mislim tu je upumpano 50 miliona Eura i za tu lovu se moglo napraviti svasta i da zaista bude cudo. Meni ovo djeluje kao dvije klasicne bosanske kuce sa po nekih tridesetak spratova i vise od stotinu metara visine. Nadam se da na kraju nece staviti i krov na cetiri vode? Uglavnom dobiti cemo jos dva komunisticka bloka izgradjena u ghetto naselju na kojima ce nedostajati samo ogromni brojevi.

Kako ce to sve izgledati?

Prema svemu sudeci upravo i bas ovako i sa ovim bojama?

Image

Kako li ce samo ova bijela fasada "divno" izgledati za par godina od sarajevskog smoga?

Ja sam se nadao da ce se ipak odluciti za ove boje, medjutim izgleda da nece.

Image

Image
Last edited by Jeff on 17/11/2004 15:29, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

Jeff wrote: Samo Bosmalu tu nije mjestu i Bosmal design je los. To ja hocu da kazem.
Gdje je bolja lokacija, daj konkretno pusti suplju. O dizajnu se moze raspravljati i po meni mogao je biti bolji, no sta je tu je.
reaktor

Post by reaktor »

jeff, prvo da te upozorim da pazis na jezik, ne moras mi odmah pokazati svoj papanluk...
uostalom, ocigledno je po nacinu na koji razgovaras da nemas pojma o cemu govoris, zato, dijete, adios
Jeff

Post by Jeff »

Pa rekao sam blizu UNIS tornjeva.

Sta je inace dobar design i ima li ga u Sarajevu? Naravno da ima, recimo stara Avaz zgrada i ako je i ona napravljena na losem mjestu i ako je i njoj mjesto negdje uz zgrade te vrste ne komunisticke blokove.

Takodjer dobar design je i nova Avaz zgrada ali i njoj je mjesto pogresno.

I ona spada uz zgrade te vrste, a apsolutno ne na bivsoj unistenoj stampariji Oslobodjenja.

Ovo je dobar design ali lose mjesto.

Image
Jeff

Post by Jeff »

privremeni wrote:Nedostaje samo jos jedna slika, a to su poplavljeni podrumi u okolnim zgradama, kao rezultat izgradnje te "ljepotice" i poremecaja podzemnih tokova voda, jer se nije u svemu postovao zakon . :sad:
Ili da postam zapisnik sa sastanka na tu temu 8-) :lol:
Ja mislil da bi nam trebao postati zapisnik na tu temu. :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

meni fakat nije jasno

U GUP-u postoji tekstualni dio koji se zove Provedbene odredbe gdje se daju svi parametri (visine, dubine, gabariti, koeficijenti izgrađenosti, iskorištenosti i dr.) za pojedine zone, pa ako je za ovu zonu predviđena ovakva moguća visina, OK onda (Ok se odnosi na poštivanje zakona). Ako ne, onda se prije investicije rade izmjene i dopune GUP-a, da bi se ishodili potrebni uvjeti. Za sve se traži mišljenje i suglasnot nadležnih službi, među njima i zaštitara (konzervatora). Ovo pišem da bi bilo jasnije kako je moguće da ovako nešto nastane.

e, a zašto mi nije jasno, zato što ne znam šta su radile te službe koje daju suglasnosti. sigurno pare.

ja bih rekao. UŽAS!
Drvosjeca iz Dejcica

Jeff wrote:Pa rekao sam blizu UNIS tornjeva.
Kompletan Marijin Dvor, po urbanistickom planu i idejnom rjesenju, ce u narednih 5 godina dobiti sasvim novizgled. Dakle ta lokacija je vec zauzeta. Mislis da ljudi iz Bosmala nisu trazili lokaciju na Marijin Dvoru.
dinash

Post by dinash »

zgrada je ruzna. end of story.
reaktor

Post by reaktor »

jeff, nemas ti pojma, nova zgrada avaza je napravljena na mjestu unistene poslovne zgrade oslobodjenja...
stamparija "oko" koju je otkupio avaz je citava, te radi i danas, a radila je cijeli rat... eto, malo prostudiraj prije nego postas
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Joj, sto je ruzno vidjeti ove male kucice pored ove zgradetine Shocked Oliti obratno

pantera,
te tje se kutjice rushiti, no bitnija je sjena koju tje napraviti ova zgrada i sama promjena prouzrokovana ovom zgradom glede vjetrova koji struje ovim dijelom Sarajeva, no svojedobno sam otvorio tu temu, evo i linka:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5&start=50
Qwert

Post by Qwert »

Nevjerovatno kako se sve ispolitizira. :roll:

Sudeci po dizajnu i nacinu kako se gradila, Sarajevo moze biti samo ponosno imati jednu od najmodernih i najluksuznijih zgrada na Balkanu, mozda i sire. Dalje sto se tice okoline...te bijedne kucice i ne znace nista pored toga sto ce Bosmal povuci za sobom. A to je izgradnja poslovnih, trgovinskih objekata u neposrednoj blizini sto ce samo doprijeniti razvoju tog dijela grada.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Dalje sto se tice okoline...te bijedne kucice i ne znace nista pored toga sto ce Bosmal povuci za sobom. A to je izgradnja poslovnih, trgovinskih objekata u neposrednoj blizini sto ce samo doprijeniti razvoju tog dijela grada.
Chuj bijedne kutjice, ljudi josh uvijek zhive tu. Glede ostalih momenata, najvrijednija trenutno je investicija zvana most preko Miljacke. Tom dijelu grada je stvarno nedostajao isti.
Jeff

Post by Jeff »

reaktor wrote:jeff, nemas ti pojma, nova zgrada avaza je napravljena na mjestu unistene poslovne zgrade oslobodjenja...
stamparija "oko" koju je otkupio avaz je citava, te radi i danas, a radila je cijeli rat... eto, malo prostudiraj prije nego postas
pa dobro sta sam ja napisao? da je napravljena na marsu?
Drvosjeca iz Dejcica

The_Fluid wrote: Glede ostalih momenata, najvrijednija trenutno je investicija zvana most preko Miljacke. Tom dijelu grada je stvarno nedostajao isti.
Ne samo to, za neupucene, od aerodroma ce se preko Lukavice graditi novi dio saobracajnice koji ce se preko brda Mojmilo spajati sa Bosmalom. Drugim rijecima, oni koji budu dolazili u SA, a imaju namjeru posjetiti Bosmal poslovno ili privatno, ce moci direktno bez da ulaze u gradsku guzvu, stici do Bosmala.
Post Reply