i ovo

i ovo

da bi na kraju iz cuda imali pogled na ovo:

ili jos ljepse, na ovo:

i najljepse ovo:

CUDO NA BALKANU
http://www.bosmal.com/ba/?lg=ba&nav_ID=5&ID=98

Hocu da kazem da odabir mjesta za izgradnju Bosmala je totalni promasaj i joke.reaktor wrote:ne kontam, jeff, sta hoces da kazes??????
dakle, jeff, ti predlazes da sarajevo ostavimo u rusevinama kako nove stvari ne bi bile kich?????Jeff wrote:Hocu da kazem da odabir mjesta za izgradnju Bosmala je totalni promasaj i joke.reaktor wrote:ne kontam, jeff, sta hoces da kazes??????
Zvati ovo cudo je takodjer joke. Mislim Bosmal ce po svemu sudeci biti OK i trendi, ali ce na kraju izgledati kao kic pored onih ruina commi blokova i pored onih rusevina od kuca.
Inace po velicini i ulozenim sredstvima Bosmal je OK, po designu i okolici Bosmal je smijesan. Nisu li ono kucni prozori ugradjeni na tornjevima?
reaktor wrote:
dakle, jeff, ti predlazes da sarajevo ostavimo u rusevinama kako nove stvari ne bi bile kich?????
ti si, koliko vidim, pravi prijatelj progresa bosne cccccc

Gdje je bolja lokacija, daj konkretno pusti suplju. O dizajnu se moze raspravljati i po meni mogao je biti bolji, no sta je tu je.Jeff wrote: Samo Bosmalu tu nije mjestu i Bosmal design je los. To ja hocu da kazem.

Ja mislil da bi nam trebao postati zapisnik na tu temu.privremeni wrote:Nedostaje samo jos jedna slika, a to su poplavljeni podrumi u okolnim zgradama, kao rezultat izgradnje te "ljepotice" i poremecaja podzemnih tokova voda, jer se nije u svemu postovao zakon .![]()
Ili da postam zapisnik sa sastanka na tu temu![]()
Kompletan Marijin Dvor, po urbanistickom planu i idejnom rjesenju, ce u narednih 5 godina dobiti sasvim novizgled. Dakle ta lokacija je vec zauzeta. Mislis da ljudi iz Bosmala nisu trazili lokaciju na Marijin Dvoru.Jeff wrote:Pa rekao sam blizu UNIS tornjeva.
Joj, sto je ruzno vidjeti ove male kucice pored ove zgradetine Shocked Oliti obratno
Chuj bijedne kutjice, ljudi josh uvijek zhive tu. Glede ostalih momenata, najvrijednija trenutno je investicija zvana most preko Miljacke. Tom dijelu grada je stvarno nedostajao isti.Dalje sto se tice okoline...te bijedne kucice i ne znace nista pored toga sto ce Bosmal povuci za sobom. A to je izgradnja poslovnih, trgovinskih objekata u neposrednoj blizini sto ce samo doprijeniti razvoju tog dijela grada.
pa dobro sta sam ja napisao? da je napravljena na marsu?reaktor wrote:jeff, nemas ti pojma, nova zgrada avaza je napravljena na mjestu unistene poslovne zgrade oslobodjenja...
stamparija "oko" koju je otkupio avaz je citava, te radi i danas, a radila je cijeli rat... eto, malo prostudiraj prije nego postas
Ne samo to, za neupucene, od aerodroma ce se preko Lukavice graditi novi dio saobracajnice koji ce se preko brda Mojmilo spajati sa Bosmalom. Drugim rijecima, oni koji budu dolazili u SA, a imaju namjeru posjetiti Bosmal poslovno ili privatno, ce moci direktno bez da ulaze u gradsku guzvu, stici do Bosmala.The_Fluid wrote: Glede ostalih momenata, najvrijednija trenutno je investicija zvana most preko Miljacke. Tom dijelu grada je stvarno nedostajao isti.