"Predivna okolica cuda na Balkanu"?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Qwert

Post by Qwert »

The_Fluid wrote:
Dalje sto se tice okoline...te bijedne kucice i ne znace nista pored toga sto ce Bosmal povuci za sobom. A to je izgradnja poslovnih, trgovinskih objekata u neposrednoj blizini sto ce samo doprijeniti razvoju tog dijela grada.
Chuj bijedne kutjice, ljudi josh uvijek zhive tu. Glede ostalih momenata, najvrijednija trenutno je investicija zvana most preko Miljacke. Tom dijelu grada je stvarno nedostajao isti.
Da, bijedne kuce. Nisam rekao bijedni stanari.. 8-)

Nego ko zna, mozda su bas sreckovici..pa ce tu svoju nesrecnu poziciju i debelo prodati. :roll:
no sikiriki

Post by no sikiriki »

Ja bih prije kritikovao projektante okolnih naselja odnosno nase profesore koji su se ucili i doktorirali na slicnim projektima pa nama kasnije prodavali muda za bubrege o arhitekturi.
Da smo kojim slucajem bogatija drzava, okolna naselja kao sto je Cengic Vila 1 & 2, Hrasno itd., trebalo bi porusiti i prepustiti mladjim arhitektima da uljepsaju grad.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

no sikiriki wrote:Ja bih prije kritikovao projektante okolnih naselja odnosno nase profesore koji su se ucili i doktorirali na slicnim projektima pa nama kasnije prodavali muda za bubrege o arhitekturi.
Da smo kojim slucajem bogatija drzava, okolna naselja kao sto je Cengic Vila 1 & 2, Hrasno itd., trebalo bi porusiti i prepustiti mladjim arhitektima da uljepsaju grad.
Aferim.
ake

Post by ake »

no sikiriki wrote:okolna naselja kao sto je Cengic Vila 1 & 2, Hrasno itd., trebalo bi porusiti i prepustiti mladjim arhitektima da uljepsaju grad.
pa pocelo se raditi na tom projektu, ali je iznenada stopiran :D :D
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

ake wrote:
no sikiriki wrote:okolna naselja kao sto je Cengic Vila 1 & 2, Hrasno itd., trebalo bi porusiti i prepustiti mladjim arhitektima da uljepsaju grad.
pa pocelo se raditi na tom projektu, ali je iznenada stopiran :D :D
aha, ake-arhitekta

ili si bio priuceni gradjevinski inzinjer :D

ne znam ja te titule dobro, more bidnut da si bio inzinjerac, sve je to slicno :D

kako ono ide ona reklama za crijep: gradimo danas da traje stoljece

tvoj je slogan bio: gradimo danas da bismo srusili sutra :D
winetou

Post by winetou »

Praviti toliku zgradu koja će uglavnom biti stambena zgrada je stvarno :-) na takvoj lokaciji :shock:
Još je Bosmal i lijepa zgrada u poređenju sa svrhom korištenja i lokacijom :D
Odvratno :(
zzzzz

Post by zzzzz »

Slazem se da je fula sto je objekat stambenog tipa a bruka spratova.
Nismo u Aziji pa da to prolazi.
Lokacija nije idealna a Bosmal je trazio Marin Dvor ali se tamo ne zna "ci je u cijoj", dakle problem su nerjeseni imovinsko pravni....
Sto se tice Sarajeva i visokih zgrada, ovaj grad nije smjeo ni pomisliti da ih gradi upravo zbog vjetrova i zagadjenosti ali nije Bosmal jedini.
zzzzz

Post by zzzzz »

Sta je tu je, to je vec gotova stvar.

Mene vise brine na sta ce da lici ovo sto Austrijanci planiraju praviti do Holideja. Ima li kakav projekat, link da se to vidi.

Druga stvar koju ne mirisem je zahtjev Americke ambasade da se "usele" u Marsalku. Napokon smo docekali da se rijesimo onog rugla koje je rascijepilo i umrtvilo grad (sjetite se koliko puta ste vidjeli da neko izlazi ili ulazi na onoj tramvajskoj stanici) sad hoce Ameri da se ograde tamo.
Ja sam se nadao da ce neko skontati koliko malo zelenila ima ovaj grad i da ce Sarajevo dobiti svoj "Central Park" kojim bi povezali zeljeznicku/autobusku stanicu s jedne strane i fakultete i srednju skolu s druge strane.
Marsalka i prostor izmedju Marin Dvora, Vrbanje i Skenderije su dva najbitnija pitanja za Sarajevo
Glumica

Post by Glumica »

cirkus... a baska heliodrom... valjda za karadzica? :shock: :roll: :D
violentjack

Post by violentjack »

Te kuce treba porusiti oko Bosmala..i vlasnici da dobiju lijepo obestecenje

U Americi imas masu skola koje se ruse a nisu ni 40 godina stare..kod njih je normala srusiti zgradu od 20 spratova i napraviti jos vecu ili neki ljepsi hotel

Ja mislim da lokacija nije idealna..bilo bi bolje kod Unisovih zgrada..ali eto to je vec ''rezervisano''

Dalje ta lokacija sa rusenjem par kuca bi mogla smjestiti jos par ovakvih zgrada..

Dalje ..mislim da je jedino Cengic vila ruzno napravljeno naselje..Otoka je prolazno..dok je po meni Mojmilo bas lijepo napravljeno..za razliku od Alipasinog

Ali gori je Beograd 100 puta..Sarajevo ima finih zgradica sad..fali mu jos par takvih projekata kao Bosmal i bazena..ali eto
violentjack

Post by violentjack »

Hoce li se Sarajka rusiti..i da li ce se praviti Olimpijski zamisljeni bazen u Otoci?
violentjack

Post by violentjack »

Image

Image

Image

Meni su zadnje zgrade odvratne..ali 2 slika je bas fina

2slika je bas prelijepo naselje 8-)
violentjack

Post by violentjack »

Zgrade na zadnjoj slici su odvratne..koji je arhitekta to pravio..da mi je znati :(
zili

Post by zili »

meni su one avazove zgrade grrrrooooozne - kao da su od lego kockica, bezze
violentjack

Post by violentjack »

Glumica wrote:cirkus... a baska heliodrom... valjda za karadzica? :shock: :roll: :D
Svaka bolja zgrada u Americi ima heliodrom..osim onih 40 spratova zgradurina Gheto buildings gdje zive crnci ili social cases :-?
cowboy

Post by cowboy »

no sikiriki wrote:Ja bih prije kritikovao projektante okolnih naselja odnosno nase profesore koji su se ucili i doktorirali na slicnim projektima pa nama kasnije prodavali muda za bubrege o arhitekturi.
Nemoj mi Chwillu dirat, u oko mi diraj, u nju nemoj! :x
neutralac

Post by neutralac »

Kad se lova pere(Cengic i ahbabi),lokacija i dizajn imaju drugorazredan znacaj.Skoro sam citao da sarajevski vatrogasci nemaju tehnickih mogucnosti da gase pozare na vecim visinama.
Post Reply