Ne zivimo u Austriji ili Njemackoj
Dio kes, dio stambeni kredit. Nisam htio u podstanare ni roditeljima na grbacu.
Aaaaa... Nadam se da ti ovo hanuma nece procitati...Nepass wrote:pa i jeste tako, garantujem da zeni prepustim finansije da bi za 15 dana bio u limitu da se prehranim do kraja mjesecaprog321 wrote:Glupost je trositi pare koje nemas.
Zene prednjace u tome jer citav zivot zive u bajci na oblacima. Ako muskarac radi to isto, onda nema od njega hajra. Ta kuca ce uvijek biti bez krova.
svjesna je da ne zna sa lovomSephora wrote:Aaaaa... Nadam se da ti ovo hanuma nece procitati...Nepass wrote:pa i jeste tako, garantujem da zeni prepustim finansije da bi za 15 dana bio u limitu da se prehranim do kraja mjesecaprog321 wrote:Glupost je trositi pare koje nemas.
Zene prednjace u tome jer citav zivot zive u bajci na oblacima. Ako muskarac radi to isto, onda nema od njega hajra. Ta kuca ce uvijek biti bez krova.
Hrpa pausalnih, supljih fraza koje nemaju previse veze sa stvarnoscu.512MB wrote:Samo kokuzi se boje kredita i minusa. Cijeli svjet funkcionise na kreditina, dok mali mujo stedi po 100 kaemova mjesecno da bi u penziji mogo imat... zapravo nista jer ga je inflacija pojela.
Ko je pametan i likvidan trosi pare od banke (ako ima njeno povjerenje), a svoje cuva, il razmnozava ko zna.
al ej, trosi od banke pare a svoje cuva512MB wrote:Samo kokuzi se boje kredita i minusa. Cijeli svjet funkcionise na kreditina, dok mali mujo stedi po 100 kaemova mjesecno da bi u penziji mogo imat... zapravo nista jer ga je inflacija pojela.
Ko je pametan i likvidan trosi pare od banke (ako ima njeno povjerenje), a svoje cuva, il razmnozava ko zna.
zato hoce onaj koji je hiljadama u minusu. taj nece nikad "prdnuti DO prosjeka"dust in the wind wrote:niko se nikad nije obogatio stednjom već radom i investiranjem. rizikovanjem u datom momentu, ovdje izuzimam bagru koja se kriminalno obogatila. a ko se zadovoljava da zivi skromno taj neka živi tako. zamišljam poznate svjetske biznismene kako kažu oa eto ja sam ovo uštedio, nije nego je zaradio i rizikovao. sve ili ništa. po meni ko razmišlja samoo uštedama se nece nikad ni prdnuti od prosjeka i ako je to njemu dobro, dobro i jeste.
ima i ona nuzda zakon mijenja.Raigor Stonehoof wrote:znaci ko je pametan placa kamatu, a ko je glup ne placa?
pa ništa neka se samo štedi dok ne umre.. motiv pretjerane štednje je često bio teme književnih dijela.Raigor Stonehoof wrote:znaci ko je pametan placa kamatu, a ko je glup ne placa?
zato hoce onaj koji je hiljadama u minusu. taj nece nikad "prdnuti DO prosjeka"dust in the wind wrote:niko se nikad nije obogatio stednjom već radom i investiranjem. rizikovanjem u datom momentu, ovdje izuzimam bagru koja se kriminalno obogatila. a ko se zadovoljava da zivi skromno taj neka živi tako. zamišljam poznate svjetske biznismene kako kažu oa eto ja sam ovo uštedio, nije nego je zaradio i rizikovao. sve ili ništa. po meni ko razmišlja samoo uštedama se nece nikad ni prdnuti od prosjeka i ako je to njemu dobro, dobro i jeste.
Nepass wrote:sve se moze priustiti ja npr kad sam kupovao tv kupio sam ga na pocetku mjeseca od plate, ostatak mjeseca se stisnem i nekako preguram.dobar osjecaj wrote:Prilicno se slazem s tobom mada cesto imam dilemu, moram li imati nesto sto objektivno ne mogu priustiti? Da li ce mi kasnije u zivotu biti zao, sto sam sebi uskratila nesto po deset puta skupljoj cijeni ili cu se osjecati bolje sto sam mirno prespavala sve te godine, bez dugova i osjecaja prevarenosti u skromnoj varijanti, uskracujuci sebi sve te stvari koje svi "moraju" imati.Black swan wrote:ja vam govorim kakav peofil ljudi pljuje limite i kredite
koji imaju sve
a oni koji moraju sve sami
su u ratama i kreditima
takodjer limite nemaju oni koji nemaju ništa.. ne izlaze hodaju u dronjcima djeci ne kupuju nista vozaju firmin autoi naravno emina ganic i brankovici
kontam sad sebi nabaviti ps4 ali necu otici u minus 900km i kupiti ga sutra, mada realno mogu i minus bi vratio za 2 mjeseca da ne osjetim. ali cu ja radije jedan mjesec ustekati 4-5 stoja pa naredni na pocetku kupiti ps i onda se stisnuti do naredne plate.
banci nedam iz inata, da mogu platu bi primao u keshu ne bi dao ni ovih 1.99 za vodjenje racuna, cicija sam to priznam
Niko se nije obogatio iskljucivim pravolinijskim postenim radom i investiranjem sve u skladu s bilo cijim propisima i samo i iskljucivo po zakonu.dust in the wind wrote:niko se nikad nije obogatio stednjom već radom i investiranjem. rizikovanjem u datom momentu, ovdje izuzimam bagru koja se kriminalno obogatila. a ko se zadovoljava da zivi skromno taj neka živi tako. zamišljam poznate svjetske biznismene kako kažu oa eto ja sam ovo uštedio, nije nego je zaradio i rizikovao. sve ili ništa. po meni ko razmišlja samoo uštedama se nece nikad ni prdnuti od prosjeka i ako je to njemu dobro, dobro i jeste.
Sjajno receno.apsidejzi wrote:![]()
![]()
Velika je razlika izmedju "moci nesto kupiti" i "moci nesto priustiti". Ko ne zna razliku uvaljuje se u dugove. Ko zna radi poput tebe.
Mislis da neko ko ima 50 milja na strani to sve tutne u novog Audija, il ih cuva na banci a koristi leasing?SSemir wrote:al ej, trosi od banke pare a svoje cuva512MB wrote:Samo kokuzi se boje kredita i minusa. Cijeli svjet funkcionise na kreditina, dok mali mujo stedi po 100 kaemova mjesecno da bi u penziji mogo imat... zapravo nista jer ga je inflacija pojela.
Ne mozes ni u Austriji ustedjeti za stan, za 5 god..Tomahawk11 wrote:Cekaj, neko hoce reci da se moze ustedjeti stan za 5 godina?!![]()
![]()
Ne zivimo u Austriji ili Njemackoj![]()
Dio kes, dio stambeni kredit. Nisam htio u podstanare ni roditeljima na grbacu.
Zelenaši, koji žive od toga da gule stoku sitnog zuba, su toliko dobri da besplatno daju svoj novac raji koja ima limite da troši!? To mu ga dodŽe kao mikrokredit, samo, jelte, bRez kamate. How yes no...JoseMujica wrote:može li malo pojašnjenje...neki dan tako pričamo baš ovo isto limiti da ne bla bla i kad ovaj jaro zavro da njegova banka ne obračunava kamate kad dižeš lovu u okvirima odobrenog limita....znači. primjer limit ti je 1.000 KK a ti digneš 800-900 KM i kaže da njegova banka ne obračunava kamate na to nego samo ako dižeš preko limita (iako ne znam kako možeš podići iznos preko limita) . A glavni mu je argument da nema kamata prikazanih na mjesečnom izvodu.
Ne znam kako je u Bosni, ali vani je kamata na minus oko 14 procenata...JoseMujica wrote:može li malo pojašnjenje...neki dan tako pričamo baš ovo isto limiti da ne bla bla i kad ovaj jaro zavro da njegova banka ne obračunava kamate kad dižeš lovu u okvirima odobrenog limita....znači. primjer limit ti je 1.000 KK a ti digneš 800-900 KM i kaže da njegova banka ne obračunava kamate na to nego samo ako dižeš preko limita (iako ne znam kako možeš podići iznos preko limita) . A glavni mu je argument da nema kamata prikazanih na mjesečnom izvodu.
nas dvojica smo pokušavali da mu pojasnimo da ima kamata na svaki minus, da banka jedva čeka da uđeš u minus, al nema šanse da dopremo do čoeka....u jednom trenutku je dotle došlo da je haman htio da se bijete mi prekinusmo priču
evo iščitah temu i vidim da se znači obračunava dnevno kamataU mom slučaju, kada sam otvarao račun (debitna), izričito sam tražio da nemam odobreni limit, već da je 0=0, no banke danas softwerski prate protok novca preko računa, pa su mi nakon nekog vremena automatski odobrili mislim 1 ili 2 plate i zato sam im htio jebat mater da prostite al kaže žena: haj ne seri neka ga.
e pitanje: Dal negdje u ugovoru kad otvaraš račun piše nešto o limitu i kolka je kamata? i drugo Zašto ta kamata nije prikazana na izvodu? jer vidim da je i Dozer pisao da mu nema na izvodu te kamate
ps
morebit je Dozer ovaj moj drug al se ne znamo na forumu![]()
![]()
Pa naravno. Al ne mogu vjerovati da u vezi sa tim imamo toliko građana naivnih poput francuskih sobarica.animals wrote: Ne znam kako je u Bosni, ali vani je kamata na minus oko 14 procenata...
minus se ne isplati nikako..
Nema banke koja ne obracunava kamatu na odobreni limit. Cim odes ispod nule, idu i kamate.JoseMujica wrote:može li malo pojašnjenje...neki dan tako pričamo baš ovo isto limiti da ne bla bla i kad ovaj jaro zavro da njegova banka ne obračunava kamate kad dižeš lovu u okvirima odobrenog limita....znači. primjer limit ti je 1.000 KK a ti digneš 800-900 KM i kaže da njegova banka ne obračunava kamate na to nego samo ako dižeš preko limita (iako ne znam kako možeš podići iznos preko limita) . A glavni mu je argument da nema kamata prikazanih na mjesečnom izvodu.
nas dvojica smo pokušavali da mu pojasnimo da ima kamata na svaki minus, da banka jedva čeka da uđeš u minus, al nema šanse da dopremo do čoeka....u jednom trenutku je dotle došlo da je haman htio da se bijete mi prekinusmo priču
evo iščitah temu i vidim da se znači obračunava dnevno kamataU mom slučaju, kada sam otvarao račun (debitna), izričito sam tražio da nemam odobreni limit, već da je 0=0, no banke danas softwerski prate protok novca preko računa, pa su mi nakon nekog vremena automatski odobrili mislim 1 ili 2 plate i zato sam im htio jebat mater da prostite al kaže žena: haj ne seri neka ga.
e pitanje: Dal negdje u ugovoru kad otvaraš račun piše nešto o limitu i kolka je kamata? i drugo Zašto ta kamata nije prikazana na izvodu? jer vidim da je i Dozer pisao da mu nema na izvodu te kamate
ps
morebit je Dozer ovaj moj drug al se ne znamo na forumu![]()
![]()