HI FI - BiH Audiofil

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
lab3352

#401 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by lab3352 »

Imam jednu kolekciju BR diskova od nekih 25 do sada ... Od igara, imam samo 3 (COD MW2 sada cekam :) ): Od BBC imam:
- Planet Earth
- Natural Biggest Events
- Life (treba sada da dođe)
- South Pacific

Od filmova:
- Batman Dark Knight
- Sin City
- Wall*E
- Sea Monsters 3D

ostalo su sve koncerti (Rolling Stones, David Gilmore, Pat Metheney, Return To Forever, Diana Krall, itd).

Imam kuci 32" za sada, jer mi dnevna nije velika, ali vec razmisljam od 46". Nisam ljubitelj igara, a za player imam Sony PlayStation 3, s kojim sam pravo zadovoljan do sada. Međutim muziku i danas samo slusam na Hi Fi i to uvijek (ali bas uvijek) kombinujem s vinom. Veliki sam hedonista po tom pitanju, iskreno. Gustiram vina i uzivam u zvuku, u muzici ... 8-) A javi se svakako (mail: [email protected])
ja71

#402 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by ja71 »

alenuprekršaju wrote:Evo vam ideja za dobar zvuk za relativno malo novaca. Napominjem da sam stvar prepisao iz What Hi-Fi!
http://www.whathifi.com/Review/Marantz-CD6003/ CD
http://www.whathifi.com/Review/Marantz-PM6003/ Pojačalo
http://whathifi.com/Review/Wharfedale-Diamond-101/ Zvučnici
Sumnjam da je Marantz/Wharfedale dobra kombinacija.
Doduse ja sam slucao neke druge Modele od Marantza (PM 7001) i Wharfedale (Diamond 9.1)
Oba tendiraju ka "toplom" zvuku znaci manjak visokih.
Moglo bi ti se uciniti kao da stoji zavjesa ispred zvucnika.

Doduse Marantz ima potenciometar za visoke.

Dobra kombinacija je Marantz i Kef iQ3 mada je Kef skuplji :mrgreen:
ja71

#403 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by ja71 »

Vertigo wrote:
dr.Gonzo wrote: ....U sustini ne znam ni sta da ganjam. Neki dobar surround sistem? Dvije prave "kutije", odnosno zvucnike? ....
Surround u stanu tj prostoriji od 15-20m2 je zvaka za seljaka, dobar stereo i to je to.

izvinjavam se svim neistomisljenicima...
Surround je manje osjetljiv po pitanju velicine prostorije od sterea.
Jedino ne bi Surround back zvucnici trebali biti preblizu
ja71

#404 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by ja71 »

Dobro posto sam se i ja ovdje javio red je da se predstavim.

Trenutno imam sledecu (stereo) konfiguraciju (poredana po vaznosti):
Zvucnici: Kef Q1
Pojacalo: Mission Cyrus III
Subwoofer: Nubert AV 440
CD-Player: Yamaha CDX 397MK2
Kablovi: nebitni, posto ne cujem razliku umedju kablovima (pod uslovom da nisu komad telefonske zice)

Kef ima prednost da i u "teskim" prostorijama poput moje ima dobar stereo dojam (svaki muzicar stoji na svom mjestu).
Inace kombinacija Kef Q1/Cyrus prilicno dobro harmonira posto Kefu nedostaje viskokih al Cyrus ih daje vise nego dovoljno.

Inace sam izmijenjao poprilican broj kutija (samostojecih i malih) i pojacala (stereo i AV) i sve je manje vise bilo u nekakvoj srednjoj klasi. Mislim da je tesko ugoditi harmoji izmedju pojacala i zvucnika.

Eto dosta od mene !
:mrgreen:
alanford78

#405 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by alanford78 »

@ ja71

to za kablove si totalno u pravu.Imao sam priliku slusati na Fadel Stream Duo Biwire koji kostaju 2x2 m 1699€ :-) i poslije neke jeftinije i vjeruj mi neku razliku nisam osjetio iako mi je prodavac sa kojekakvim dijagramima i papirima o mjerenjima dokazivao da su bolji sto mozda i jesu ali za mene je bitnije da tu razliku i osjetim.Inace kod mene su u upotrebi Audison Connection SL 212 koji kostaju 5€ /m.

Kazu inace da su srebrni bolji za niske tonove a sa presjekom kabla mozes stvarno malo zvucnu karakteristiku poboljsati takozvani ""skin-effekt""
Sve u svemu mislim za kablove u Hi-Fi segmentu maximalno 50€ je sasvim dovoljno i ne treba bas pretjerivati.Tek kad bude uocljiva razlika kao kod DVD--BR onda ja a sve do tad kao sto ti kazes samo da nisu telefonske zice :D

p.s. nabaci koju slikicu :thumbup:
Vertigo

#406 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by Vertigo »

ja71 wrote:
Vertigo wrote:
dr.Gonzo wrote: ....U sustini ne znam ni sta da ganjam. Neki dobar surround sistem? Dvije prave "kutije", odnosno zvucnike? ....
Surround u stanu tj prostoriji od 15-20m2 je zvaka za seljaka, dobar stereo i to je to.

izvinjavam se svim neistomisljenicima...
Surround je manje osjetljiv po pitanju velicine prostorije od sterea.
vjerovatno, ali mi govorimo o stanu, a ne o namjenskim prostorijama.
kakvo je tvoje misljenje o 6,7,8 (zasto ne i 10-20) zvucnika u npr. dnevnom boravku, ne zaboravimo i kablove :D,a gdje se cesto ne zna ni ko gdje sjedi....
mislim ono... :roll:
a posto je ovo audiofilska tema ( sifra SAM :) ), svako zna svoje :) ...
lab3352

#407 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by lab3352 »

Kablovi su prica za sebe i po meni igraju veoma vaznu ulogu u cijelom sistemu. Naravno svaki kabl nudi svoje, pa tako nema smisla stavljati neke high end kablove u manje sisteme, jer necemo dobiti ni njihove najbolje karakteristike niti ce oni nesto poboljsati sistem. Svaki sistem trazi svoje kablove, pa tako mislim da ja sada stavim sebi Siltech Emparor kablove, koji kostaju oko 11.000E za 2x2m, mislim da ne bih dobio neko veliko poboljsanje na svom sistemu. Ali ako na sistem, kao sto je na slici dole, stavim svoje kablove Rega Anniversary Edition, mislim da sistem nece dati svoje najbolje, kako bi ih dao koristenjem Emparor kablova (navedeni kablovi su koristeni u sistemu dole).

Image

Ali ovo je veoma velika i siroka tema i svako ce imati svoje misljenje.
ja71

#408 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by ja71 »

lab3352 wrote:Kablovi su prica za sebe i po meni igraju veoma vaznu ulogu u cijelom sistemu. Naravno svaki kabl nudi svoje, pa tako nema smisla stavljati neke high end kablove u manje sisteme, jer necemo dobiti ni njihove najbolje karakteristike niti ce oni nesto poboljsati sistem.
Jednom sam na netu procitao interesantan test u kome su testirani kablovi.
Testirane osobe nisu znale koje je kablo prikljuceno (tzv. slijepi test) i trebali su cisto po zvuku razlikovati kablove.
Ni jedna od testiranih osoba to nije bila u stanju cisto po zvuku razlikovati kablove.

Ja sam spreman povjerovati da nema razlike u kablovima posto je ja do sada nisam cuo.

Interesantno je da neke vrste kablova kostaju i po par hiljada eura po metru a u proizvodnji su naravno najjeftiniji.
Zar ne bi bilo za ocekivati da ce se vece poboljsanje dobiti npr. boljim zvucnicima/pojacalom.
ja71

#409 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by ja71 »

Vertigo wrote:
ja71 wrote: Surround je manje osjetljiv po pitanju velicine prostorije od sterea.
vjerovatno, ali mi govorimo o stanu, a ne o namjenskim prostorijama.
I stan je namjenska prostorija :D
Vertigo wrote: kakvo je tvoje misljenje o 6,7,8 (zasto ne i 10-20) zvucnika u npr. dnevnom boravku, ne zaboravimo i kablove :D,a gdje se cesto ne zna ni ko gdje sjedi....
mislim ono... :roll:
a posto je ovo audiofilska tema
srecom pa nisam audiofil, mene samo interesuje dobar zvuk :D
Vertigo wrote: ( sifra SAM :) ), svako zna svoje :) ...
sta znaci (sifra SAM) ?

Salu na stranu, da pojasnim par stvari.
Ja sam takodje bio presao sa sterea na surround, ono prije nekieh 10-tak godina kad je surround tek izasao.
Kasnije sam se ponovo vratio na stereo posto mi sistem 90% sluzi sa muziku. Uostalom i sa TV-a signal dolazi u stereu (da je bar dobar)

Potpuno razumijem da neko ima surround sistem, ko npr. vecinom gleda filmove u svom "namjenskom prostoru"
Najbolje je slusati onako kako je snimljeno, znaci ako je snimal 5.1 slusaj ga u 5.1.
Napumpavanje sterea u 5.1 zvuci upravo tako: napumpano i neprirodno. Osim toga AV-Receiveri ne zvuce u stereu dobro kao "jednostavna" stereo pojacala.
Obratno ide lakse.

Surround ili stereo nema puno veze sa velicinom prostorije. Sto se tice kablova, ljudi ih provuku ispod tepiha, laminata, lajsni za laminate itd.
Da se to srediti. Meni licno je bitniji bolji kvalitet kad slusam muziku. Mada moram priznati da mi svaki put kad gledam neki film na DVD-u nedostaje 5.1.
Ali nemam volje drzati 2 pojacala i jos 3 zvucnika vise, izgledalo mi je to i onda predominantno.

6, 7 ili vise zvucnika u normalnoj "namjenskoj prostoriji" je previse. To bi znacilo da surround back zvucnici moraju biti blizu uha. Mada to jos nisam probao ne vjerujem da bi to zvucalo dobro, posto se kosi sa izvormom zamisli surround back zvucnika.

ALi dobro si rekao: svako zna svoje
MA DAJ...

#410 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by MA DAJ... »

alanford78 wrote:@ ja71

to za kablove si totalno u pravu.Imao sam priliku slusati na Fadel Stream Duo Biwire koji kostaju 2x2 m 1699€ :-) i poslije neke jeftinije i vjeruj mi neku razliku nisam osjetio iako mi je prodavac sa kojekakvim dijagramima i papirima o mjerenjima dokazivao da su bolji sto mozda i jesu ali za mene je bitnije da tu razliku i osjetim.Inace kod mene su u upotrebi Audison Connection SL 212 koji kostaju 5€ /m.

Kazu inace da su srebrni bolji za niske tonove a sa presjekom kabla mozes stvarno malo zvucnu karakteristiku poboljsati takozvani ""skin-effekt""
Sve u svemu mislim za kablove u Hi-Fi segmentu maximalno 50€ je sasvim dovoljno i ne treba bas pretjerivati.Tek kad bude uocljiva razlika kao kod DVD--BR onda ja a sve do tad kao sto ti kazes samo da nisu telefonske zice :D

p.s. nabaci koju slikicu :thumbup:
kablovi su jako bitni,bez obzira kako ih koristimo...pitanje je samo kakvu opremu imamo i da li znamo bas da ih testiramo,normalno kao i sve ostale hi-fi komponente...

nezaboravi nesto,stereo ti je jako komplikovan hobi i moras da ga svatis tako...mora da funkcionise kao svajcarski sat sa cijelim mehanizmom...a kako funkcjonise,e to ti je na jedan nacin teska filozofija oko izvornoga zvuka instrumenata koje zelimo da cujemo,
kako oni prirodno zvuce i da se taj isti zvuk prostire nasom sobom,preko naseg sterea do nasega uha i da uzivamo u tim tonovima
Vertigo

#411 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by Vertigo »

ja71 wrote:
Vertigo wrote: ( sifra SAM :) ), svako zna svoje :) ...
sta znaci (sifra SAM) ?
:D
casopis sam svoj majstor, koji je 80-tih obrazovao yu audiofile
ja71 wrote:Najbolje je slusati onako kako je snimljeno, znaci ako je snimal 5.1 slusaj ga u 5.1.
Napumpavanje sterea u 5.1 zvuci upravo tako: napumpano i neprirodno. Osim toga AV-Receiveri ne zvuce u stereu dobro kao "jednostavna" stereo pojacala.
Obratno ide lakse.
ok, naravno da je najbolje slusati onako kako je snimljeno, ali surround je uglavnom vjestacki snimak nastao u postprodukciji od obicnog sterea
a tehnika napreduje, mozda i grijesim :)
ja71

#412 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by ja71 »

MA DAJ... wrote: kablovi su jako bitni,bez obzira kako ih koristimo...pitanje je samo kakvu opremu imamo
Pa dobro slozicu se sa tobom da i nemam bas neku opremu
MA DAJ... wrote: i da li znamo bas da ih testiramo,normalno kao i sve ostale hi-fi komponente...
To kako se kablovi testiraju bi me jako interesovalo !

MA DAJ... wrote: nezaboravi nesto,stereo ti je jako komplikovan hobi i moras da ga svatis tako...mora da funkcionise kao svajcarski sat sa cijelim mehanizmom...a kako funkcjonise,e to ti je na jedan nacin teska filozofija oko izvornoga zvuka instrumenata koje zelimo da cujemo,
kako oni prirodno zvuce i da se taj isti zvuk prostire nasom sobom,preko naseg sterea do nasega uha i da uzivamo u tim tonovima
To sto ti je tu komplikovano ima jednu jednostavnu pozadinu: Svaki proizvodjac ima neku svoju filozofiju. Neki preferiraju
mekan zvuk sa malo visokih i dubokim basom ali bez kik basa. Neki preferiraju "detaljan" zvuk (puno visokih), neki teze neutralnosti, neki vole kik bas itd.
Nekima je prostrornost u zvuku najbitnija, bez obzira na frekventne karakteristike.

Tu nastaje problem: ako npr. uzmes kutije sa izrazenim visokim (npr. Focal Chorus) i pojacalo sa izrazenim visokim (npr. Vincent SV 121) dobices naporan zvuk. Isto vazi npr. i za kombinaciju: Kef Q1 i Harman HK970. Skoro da i nemas visokih. Slicne kombinacije se mogu naci i sa basom: Neka pojacala ga prenaglasavaju, druga su "tanka" u basu.

Najneutralniji bi valjda trebali biti studijski monitori. Kod njih se pojacalo i zvucnik zajedno projektuje tako da mora da se medjusobno slaze.
Ali nazalost kod audiofila ne vaze za "pravi" HiFi :? , vaze sa "suhe" u zvuku
Mada i kod njih postoje razlike u zvuku.

Da se vratimo kablovima, oni u uvijek bili najdiskutabilniji :D
Treba se zapitati zasto npr. pri produkciji zvuka (Studio) se ne koriste skupi kablovi. Valjda bi produkicja zvuka trebala biti kriticnija od reprodukcije.
ja71

#413 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by ja71 »

Vertigo wrote: ali surround je uglavnom vjestacki snimak nastao u postprodukciji od obicnog stereaa tehnika napreduje, mozda i grijesim :)
Nerado ali mora ti reci: grijesis.
Na pocetku je surround cesto tako nastajao.
Medjutim postoje odlicni 5.1 snimci koji su tako i miksovani.
tu se tek vidi prava jacina surrounda.
od filma (sto sam ja gledao) je naravno odlican rat zvijezda (oni sto su skoro snimani), master and commander (zvuk u nekim sekvencama dolazi odozgo mada nema gore zvucnika :shock: ).

Mada cu ti priznati da postoji ogroman broj za koje bi i jedan mono zvucnik (centar) bio dovoljan. na ostala 4 zvucnika se nista ne desava.

Od muzike fantasticno je umiksan Brother in Arms od Dire Straitsa u SACD-u
alanford78

#414 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by alanford78 »

MA DAJ... wrote:kablovi su jako bitni,bez obzira kako ih koristimo...pitanje je samo kakvu opremu imamo i da li znamo bas da ih testiramo,normalno kao i sve ostale hi-fi komponente...

nezaboravi nesto,stereo ti je jako komplikovan hobi i moras da ga svatis tako...mora da funkcionise kao svajcarski sat sa cijelim mehanizmom...a kako funkcjonise,e to ti je na jedan nacin teska filozofija oko izvornoga zvuka instrumenata koje zelimo da cujemo,
Da li si ti kad otvarao neke skuplje zvucnike i da li si pogledao kako izgledaju iznutra i kako su spojeni do izlaza?? Otvori i pogledaj pa ces da vidis da su to normalne 0,75 mm zice da nema traga nekim High End bolidima od po nekoliko hiljada € za tih par centimetara. Jos bolja ti je situacija kod pojacala otvori, vidi pa pogledaj uzduz i poprijeko. ((samo cuvaj se struje :!: :!: ))

Ali pazi sad ovo::
Ili odakle dolazi ustvari nasa muzika :?: Reci ces sa CD...
Ali ne ona je tamo samo pothranjena. Prije nego muzika se strpa na CD mora se snimiti u Studiju i izmiksat i da bi se taj citav proces okoncao prolazi kroz nekoliko hiljada metara kabla i kojekakvih operativnih pojacala i pred pojacala. Pri tome nemoj zanemariti cinjenicu da ti njihovi Hi-Fi elementi nisu neke jeftine stvari iz npr.Konzuma vec High End elementi koji kostaju nekoliko miliona i pogledaj tamo njihova kabla pa ces vidjeti da su to standardni kablovi u normalnoj industrijskoj kvaliteti ni traga neki pozlacenim skupim kablovima.

E sad ti meni reci kakav smisao ima za nas obicne smrtnike da zadnja 2-3 metra od pojacala do zvucnika stavljamo kablove koji 10-struko kostaju kad je Studio taj CD snimio preko obicnih kablova. Znaci da greska loseg tona je nastala vec u Studiju. Ali to nije tako ..

Ja mislim da je to samo psiholoski ucinak jer kablovi od nekoliko stotina maraka ((moraju))psiholoski bolje da zvuce nego neki jeftiniji jer da nije tako Industrija kablova bi brzo propala inace ovako oni jos uvijek zadovoljno trljaju ruke..

Moje misljenje je da za kablove netreba puno odvajati vec tu investiciju bolje prebaciti na zvucnike/pojacalo

pozzz
alanford78

#415 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by alanford78 »

ja71 wrote: Mada cu ti priznati da postoji ogroman broj za koje bi i jedan mono zvucnik (centar) bio dovoljan. na ostala 4 zvucnika se nista ne desava.

ImageYamaha YSP1100 primjer u Home cinema jedan zvucnik u 5.1
ja71

#416 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by ja71 »

@alanford78
nisam mislio na tu vrstu "jednog zvucnika"

Mislio sam na snimke koji su u stvari mono pa kad ih slusas preko 5.1 ni jedan zvucnik ne radi osim centra.
Nazalost ima filmova sa takvim snimcima.
lab3352

#417 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by lab3352 »

Po tom pitanju slusanja muzike na samo jednom zvucniku, Japan je otisao veoma daleko. Danas (a i u posljednjih nekoliko godina) audiofili iz Japana su jedni od vodecih u teoriji da je slusanje muzike iz samo jednog (mono) zvucika mnogo bolje nego stereo zvuk. Inace ova tema ovdje koju sam pokrenuo, nije namjenjena za 5.1 zvuk, vec cisti audio hi fi stereo zvuk.

Jedna od firmi koja u tome prednjaci, mada u svojoj ponudi imaju citavu paletu zvucnika jeste Acoustic Preference. Njihovi Acoustic Preference Gracioso 2 speaker su jedni od boljih u svijetu, koje nazalost nisam imao prilike da slusam, a volio bih. Zato ova slika mi uvijek oduzima dah :) :

Image

Lab3352
ja71

#418 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by ja71 »

lab3352 wrote:Po tom pitanju slusanja muzike na samo jednom zvucniku, Japan je otisao veoma daleko. Danas (a i u posljednjih nekoliko godina) audiofili iz Japana su jedni od vodecih u teoriji da je slusanje muzike iz samo jednog (mono) zvucika mnogo bolje nego stereo zvuk.
Hmmmmmmm, mi imamo 2 uha i u stanju smo cuti prostornost zvuka.
Ne mogu da shvatim kako to moze biti bolje od 2 zvucnika.

Ali opet svakom svoje
lab3352

#419 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by lab3352 »

Iskreno se slazem s tobom, ali citam dosta o tome, pa mi je ostalo to u mozgu. Ni ja ne bih mjenjao svoj hi fi za neki mono ... pa mislim mono je bio zato sto nije bilo stereo zvuka :)
alanford78

#420 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by alanford78 »

ja71 wrote:@alanford78
nisam mislio na tu vrstu "jednog zvucnika"

Mislio sam na snimke koji su u stvari mono pa kad ih slusas preko 5.1 ni jedan zvucnik ne radi osim centra.
Nazalost ima filmova sa takvim snimcima.
onda se izvinjavam greska u razmisljanju :mrgreen: :run:
MA DAJ...

#421 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by MA DAJ... »

alanford78 wrote:
MA DAJ... wrote:kablovi su jako bitni,bez obzira kako ih koristimo...pitanje je samo kakvu opremu imamo i da li znamo bas da ih testiramo,normalno kao i sve ostale hi-fi komponente...

Da li si ti kad otvarao neke skuplje zvucnike i da li si pogledao kako izgledaju iznutra i kako su spojeni do izlaza?? Otvori i pogledaj pa ces da vidis da su to normalne 0,75 mm zice da nema traga nekim High End bolidima od po nekoliko hiljada € za tih par centimetara. Jos bolja ti je situacija kod pojacala otvori, vidi pa pogledaj uzduz i poprijeko. ((samo cuvaj se struje :!: :!: ))

Ali ne ona je tamo samo pothranjena. Prije nego muzika se strpa na CD mora se snimiti u Studiju i izmiksat i da bi se taj citav proces okoncao prolazi kroz nekoliko hiljada metara kabla i kojekakvih operativnih pojacala i pred pojacala. Pri tome nemoj zanemariti cinjenicu da ti njihovi Hi-Fi elementi nisu neke jeftine stvari iz npr.Konzuma vec High End elementi koji kostaju nekoliko miliona i pogledaj tamo njihova kabla pa ces vidjeti da su to standardni kablovi u normalnoj industrijskoj kvaliteti ni traga neki pozlacenim skupim kablovima.

E sad ti meni reci kakav smisao ima za nas obicne smrtnike da zadnja 2-3 metra od pojacala do zvucnika stavljamo kablove koji 10-struko kostaju kad je Studio taj CD snimio preko obicnih kablova. Znaci da greska loseg tona je nastala vec u Studiju. Ali to nije tako ..

Ja mislim da je to samo psiholoski ucinak jer kablovi od nekoliko stotina maraka ((moraju))psiholoski bolje da zvuce nego neki jeftiniji jer da nije tako Industrija kablova bi brzo propala inace ovako oni jos uvijek zadovoljno trljaju ruke..

Moje misljenje je da za kablove netreba puno odvajati vec tu investiciju bolje prebaciti na zvucnike/pojacalo

pozzz

izvini,mozes li se prestaviti sa svojim iskustvom sto se tice stereo opreme,i samoga zvuka u prostoru gdje ti to slusas???

ps....kupujem multikutivator,mozes mi li pomoc oko izbora tih sprava?
ja71

#422 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by ja71 »

MA DAJ... wrote:
izvini,mozes li se prestaviti sa svojim iskustvom sto se tice stereo opreme,i samoga zvuka u prostoru gdje ti to slusas???

Nemoj se iznenaditi da ti prodavci motokultivatora pokusaju prodati spojler ili aluminijumske felge za motokultivator
"Joj da vidis jarane kako je onda brz motokultivator, vaki spojler nema niko u selu"
alanford78

#423 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by alanford78 »

MA DAJ... wrote:
alanford78 wrote:

pozzz

mogu nije problem ali kad skines naocale pa pogledas par postova prije mozda i uocis moju predstavljenu opremu i prostor gdje ja to slusam.

A i oko kultivatora ti mogu pomoci.Gledaj umjesto Extreme paketa uzmi Pro Race jer kod njih dobije BBS felge, Konijeve amortizere i Brabusov auspuf.A sve to za neku mizernu naddoplatu. Jedino sto ti treba je cip koji mozes ugraditi kod Hartmana sa K/N filterom za samo 199 km :mrgreen: Jeli dovoljno :?:

Nije ni cudno da nam je situacija u zemlji ovakva kakva jest pored ovakvih slijepaca :-) kojima jezik brze radi nego glava
lab3352

#424 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by lab3352 »

Iako sam rekao sebi da se vise necu mjesati ovdje oko bilo čega, ali moram ... ipak sam ja ovo postavio i dosta radio na ovom topicu. Zato Vas molim obojcu da uradite i odslusate neki chill out cd ... :D ... ovo je tema da se hvalimo sta imamo i sta bi zeljeli da imamo, a ne da pametujemo jedni drugima sta je dobro, a sta nije ... Hedonizam do kraja! :thumbup:

Uzivajte

Lab3352
oaza

#425 Re: HI FI - BiH Audiofil

Post by oaza »

vozdra momci i divojke .. evo npokon sam nabasao i na forum o hifi tehnici i na nasm jeziku :-D ...
pa da odma predjemo na stvar... ej alanford .... kako si zadovoljem s tim tvojim Elacom imao sam priliku juce slusati elak 243 og vrlo su interesantno zvucali ... u lovu sam na moje sljedece zvucnike koje cu koristiti u mom homebio sistemu... dinamika i detalji su mi vrlo bitni posto ce tii zvucnici biti koristeni samo za film .. jer imam drugi stereo sistem za muziku
Post Reply