neznam da li je neko do sada zapocinjao ovu temu ili ne, ali evo je opet. Mislim da u BiH ima veoma puno ljudi koji se bave HiFi i da su audiofili. Ja svoj licni Hi Fi sistem gradim nekih skoro 6 godina i sada sam na pola puta. Inace u sistemu imam Dynaudio Contour 1.4s (2.500E par) s Dynaudio Stand 4 stalcima (oko 400E par), povezano Kimber kablovima. Trenutno koristim (na posudbi) pojacalo Unison Research Unico P (1.300E cijena). CD sam u procesu nabavljanja, dok trenutno koristim Sony i SEG DVD univerzalni.
Mislim da je ova tema veoma interesantna i da ce biti dovoljno ljudi za razmjenu informacija, utisaka i svega ostalog. Hrvatska je ispred nas u ovome i to veoma daleko. Mi u BiH danas nemamo nijedan shop gdje bi se iole dobra oprema nabavila. Mali, ali sasvim mali, izuzetak je Mobil Media u kojoj ima nabaviti par modela Tannoy, Monitor Audio i Mordaut Short zvucnika i nesto Marantz pojacala (tacnije sada imaju samo jedno hi fi na raspolaganju PM 7001 po cijeni od 850KM). Shop "Rasa" (imaju Pioneer i Bose, Kloitz kablove) i nezelim da spominjem zbog njihove veoma neljubazne usluge. Za ostale nisam siguran da li imaju nesto konkretno sto se tice Hi Fi ("Artist" je vise prema razglasima i studijima okrenut).
Uostalom u Hrvatskoj imate dva magazina koja se bave ovom tematikom, "Hi Fi Choice" (hrvatska verzija popularnog britanskog magazina) i "Hi Fi Media", dok Srbija ima svoj "Hi Files" i veoma dobru distribuciju i ponudu hi fi opreme (ne jos kao u Hrvatskoj, ali sasvim dobra ponuda).
Jedan odlican sajt, koji svakodnevno posjecujem i mislim da je dobar izvor informacija ... http://www.audiofil.net
DYNAUDIO 1.4.s + Stand 4 stalci

Lab3352