Razlika u cenama računarske opreme u BiH i Srbiji

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

Post by anex »

ljubisa.p wrote: Ljudi pozdravljam pozitivne ideje. Sada momentalnom će mo zastupsti fabriku koja proizvode alternativne toner kasete i ketridže Print rite. Veliki igrači na svetskom tržištu.Cene odlične kao i kvalilet. Kasete se prave isljučivo od novih delova u kutuji spakovano, garancija, garatni stiker sda serisjkim brojem na svakoj kaseti. Ketridži isto, Npr BCi 24 crni 1.5 evro bez PDv:
A sta je sa domacim PERIHARD-om iz Beograda? Ja sam radio sa njima neke stvari oko praznih toner kaseta, imali su i u Banja Luci prodaju, nisu im losi proizvodi! A cijene takodje
debela

Post by debela »

Abu FEED el-Castro wrote:
debela wrote:
Abu FEED el-Castro wrote:Slusaj ljubisa, pusti suplju, nego da iskoristimo dotičnu situaciju, ti ces nabavljat i proslijedjivat a ja cu ovdje tusit, spusticemo cijene u odnosu na postojece i skupa odraditi posao! To je pozitivan zaključak iz svega koji ja vidim :)
pozz
pozdravljam ideju :D
bjezi debela, ja sam ga prvi vidio!! :D
ama ja i pozdravljam tvoje i njegovo buduce partnerstvo. nisam ti ja za toga. nego se vi fino dogovorite pa da mi jeftino kupujemo :D
ljubisa.p

Post by ljubisa.p »

Konkurencija je sve veća. Iako je Perihard napravio fabriku u slobodnoj zoni i zaista ima dobar kvaliete dolaze jaki igrači koji imaju fabrike i zaposleno po 5500 radnika i ogromnu produkciju. Naravno strani kapital koristi obilje jeftine radne snage u Kini kao i ostale benefite koje dobijaju kao strani investitori prirodno se nameće zaključak šta svi ovi faktori donose. Treba naglasati fleksibilnost, jaku logistiku, mas produkciju. Naravno i kod njih ima svega i svačega po pitanju kvaliteta ali ukoliko se radi o nekoj kompaniji koja dolazi iz Evrope ili USa određeni kriterijumi kvaliteta se moraju ispuniti. Oni sami imaju nekoliko nivoa kvaliteta i prema tome formirane cene. Oni to i ne kriju. Otvoreno o tome pričaju. Za svaki proizvode tačno se zna koja vrednost se dobija. Printer RIte poseduje Iso 9001:2000, iSO 14001m, STMC sertifikat.
Lično sam rastavljao kasete i pregledavao da li su stavljani novi delovi kao što su rekli.
ljubisa.p

Post by ljubisa.p »

Ne znam koje si cene imao ali definitivni znam da su ove cene bolje pošto znam koliko oni prodaju end user cenu. Javi se pa da popričamo.
MSN ili Skype.
Last edited by ljubisa.p on 11/05/2007 22:09, edited 1 time in total.
marijindvorac

Post by marijindvorac »

Ne znam tacno, ali kada kazes "u Srbiji" ne vjerujem da je ista cijena u milionskom Beogradu u odnosu na recimo Novi Pazar.

Trziste u Srbiji je oko 2.5 vece pa je time i situacija drugacija.

Nego da li mi neko moze reci: ako ja kupujem u Beogradu pa ga na granici prijavim carini Srbije da je izvezen, moze li se dobiti natrag PDV? Ovo pitanje vazi iz za BH izvoz.
ljubisa.p

Post by ljubisa.p »

Što se tiče cena da nije ista cena u Beogradu i nekom drugom gradu tu se mogu delimično složiti. Ne znam situaciju u Novom pazaru ali ti mogu reči kako je u Vojvodini gde ja operišem. Razlike u cenama ima ali u korist Beograda. Naime tamo funkcioniše sistem ko koga nasanka. Mi imamo klijente u Beogradu koji samo kupuju od nas, recimo ili nekih drugih firmi iz Vojvodine jer su tamo šarolike cene i usluga. Ima i dobrih ali ima i klasične deračine. Relativno je veći grad i onda hvata tko šta stigne i kako stigne. Imaš i tamo firmi koji paze na svoju reputaciju i ima i onih koji ne razmišljaju na taj način. Što se tiše PDV povrat se može ostvariti. Popuniš obrazac i predaš na carini.
Post Reply