A sta je sa domacim PERIHARD-om iz Beograda? Ja sam radio sa njima neke stvari oko praznih toner kaseta, imali su i u Banja Luci prodaju, nisu im losi proizvodi! A cijene takodjeljubisa.p wrote: Ljudi pozdravljam pozitivne ideje. Sada momentalnom će mo zastupsti fabriku koja proizvode alternativne toner kasete i ketridže Print rite. Veliki igrači na svetskom tržištu.Cene odlične kao i kvalilet. Kasete se prave isljučivo od novih delova u kutuji spakovano, garancija, garatni stiker sda serisjkim brojem na svakoj kaseti. Ketridži isto, Npr BCi 24 crni 1.5 evro bez PDv:
Razlika u cenama računarske opreme u BiH i Srbiji
Moderator: Benq
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
-
debela
ama ja i pozdravljam tvoje i njegovo buduce partnerstvo. nisam ti ja za toga. nego se vi fino dogovorite pa da mi jeftino kupujemoAbu FEED el-Castro wrote:bjezi debela, ja sam ga prvi vidio!!debela wrote:pozdravljam idejuAbu FEED el-Castro wrote:Slusaj ljubisa, pusti suplju, nego da iskoristimo dotičnu situaciju, ti ces nabavljat i proslijedjivat a ja cu ovdje tusit, spusticemo cijene u odnosu na postojece i skupa odraditi posao! To je pozitivan zaključak iz svega koji ja vidim
pozz
-
ljubisa.p
Konkurencija je sve veća. Iako je Perihard napravio fabriku u slobodnoj zoni i zaista ima dobar kvaliete dolaze jaki igrači koji imaju fabrike i zaposleno po 5500 radnika i ogromnu produkciju. Naravno strani kapital koristi obilje jeftine radne snage u Kini kao i ostale benefite koje dobijaju kao strani investitori prirodno se nameće zaključak šta svi ovi faktori donose. Treba naglasati fleksibilnost, jaku logistiku, mas produkciju. Naravno i kod njih ima svega i svačega po pitanju kvaliteta ali ukoliko se radi o nekoj kompaniji koja dolazi iz Evrope ili USa određeni kriterijumi kvaliteta se moraju ispuniti. Oni sami imaju nekoliko nivoa kvaliteta i prema tome formirane cene. Oni to i ne kriju. Otvoreno o tome pričaju. Za svaki proizvode tačno se zna koja vrednost se dobija. Printer RIte poseduje Iso 9001:2000, iSO 14001m, STMC sertifikat.
Lično sam rastavljao kasete i pregledavao da li su stavljani novi delovi kao što su rekli.
Lično sam rastavljao kasete i pregledavao da li su stavljani novi delovi kao što su rekli.
-
marijindvorac
Ne znam tacno, ali kada kazes "u Srbiji" ne vjerujem da je ista cijena u milionskom Beogradu u odnosu na recimo Novi Pazar.
Trziste u Srbiji je oko 2.5 vece pa je time i situacija drugacija.
Nego da li mi neko moze reci: ako ja kupujem u Beogradu pa ga na granici prijavim carini Srbije da je izvezen, moze li se dobiti natrag PDV? Ovo pitanje vazi iz za BH izvoz.
Trziste u Srbiji je oko 2.5 vece pa je time i situacija drugacija.
Nego da li mi neko moze reci: ako ja kupujem u Beogradu pa ga na granici prijavim carini Srbije da je izvezen, moze li se dobiti natrag PDV? Ovo pitanje vazi iz za BH izvoz.
-
ljubisa.p
Što se tiče cena da nije ista cena u Beogradu i nekom drugom gradu tu se mogu delimično složiti. Ne znam situaciju u Novom pazaru ali ti mogu reči kako je u Vojvodini gde ja operišem. Razlike u cenama ima ali u korist Beograda. Naime tamo funkcioniše sistem ko koga nasanka. Mi imamo klijente u Beogradu koji samo kupuju od nas, recimo ili nekih drugih firmi iz Vojvodine jer su tamo šarolike cene i usluga. Ima i dobrih ali ima i klasične deračine. Relativno je veći grad i onda hvata tko šta stigne i kako stigne. Imaš i tamo firmi koji paze na svoju reputaciju i ima i onih koji ne razmišljaju na taj način. Što se tiše PDV povrat se može ostvariti. Popuniš obrazac i predaš na carini.