Pa o cemu ti onda?Chisum wrote:susc_ovjek wrote:Ne pricaj gluposti, kad su nadrealsiti po televiziji boga psovali, to je bio sarajevski humor. I ne samo oni, nego je to u sarajevu to vrijeme bila uzecica.., a sad nesto kao nije sarajevski humor.Chisum wrote:Ovaj narod je toliko otisao u racku, da mu se i humor, u paketu sa svim ostalim stvarima, srozao do najnizih granica...
Ovdje govorim o mom gradu i nekada prepoznatljivom sarajevskom humoru... Mislim, naravno da se medju starijim generacijama i dalje drzi neki nivo i "postuje naslijedje", ali vidim da to lagano nestaje, pa se danas ljudi, pogotovo mladji, smiju glupostima tipa ove serije koja je sve samo ne sarajevski humor i sve samo ne smijesna. Prezvakani folovi, isforsirane sale koje mozda jesu smijesne prosjecnom Zagrepcaninu, ali meni ni najmanji osmijeh ne izmame, neki jeftini folovi tipa Ismet Horo isl... Kome to moze biti smijesno, svaka mu cast. Ni k od kreativnosti, ni SH od sharma... NULA bodova. Petparacke komercijalne gluposti koje sarajevskog humora ni u prolazu nisu vidjele.
E sad, jedino sto je ovdje zalosnije od ovog sunovrata humora, jesu ovi dezurni muslimani, koji, nesposobni da se uhvate u kostac sa sustinskim problemima u kojima se nalaze, da odgovore na sustinska pitanja koje im danasnji i sutrasnji dani postavljaju, svoj bijes, ugledajuci se valjda na "bracu" s istoka, iskaljuju na fiktivnim likovima serija, filmova, Miki Mausu, ninja kornjacama, nekakvim karikaturama u Danskoj itd... Da nije ovako pateticno bilo bi smijesno... Ustvari, jedina smijesna stavka u svoj ovoj prici o danasnjem "humoru" i jesu ovi dezurni...
Daj nam ti reci jednu izvornu sarajevsku salu, pa da se smijemo ono pravo, sarajevski...
O cemu ti, ba???![]()
Ja i danas psujem boga, isto kao sto psujem sve ostalo sto mi se psuje... pa sta? Kome smeta - zivo mi se jebe. Psujem za sebe. I kakve to veze ima sa ovom glupom serijom i petparackim humorom?
Ovdje se govori o tome kako je Dino/Svinja/Krme uvrijedio sve muslimane planete tako sto su mu klanjali dzenazu i govori se o tome kako je svinjetina pogano meso pa se zato ne jede, a ti naso da komentarises jel LZN sarajevski il neki drugi humor..