zonbirile wrote:nije da proseravam,niti imam takvo što, niti bi tako vozio,ali hipotetički,Padova -Venecija Mestre,mi 180km/h,prođe nešto ne znam ni šta je u daljini svjetla se gube.To nema šanse na ovom AP.Svi američki su planirani za sletanje vojnih aviona,o tome je riječ.Bože moj pa i za ono sranje do Blažuja su tvrdili da je autoput,koji je koštao po km kao i zenički.
Ima sanse ima
Ovdje neki forumasi nikako da shvate da smo mi ograniceni prvo konfiguracijom terena (sto kad se sagradi auto put moze biti velika prednost s obzirom na prirodu koja ga okruzuje, ako to budemo znali iskoristiti), drugo metereoloskim uslovima. Mi smo na sudaranju mediteranske i kontinentalne klime, svi nagibi i sl su projekovani u auto put. Kao sto je neko rekao, jel treba biti ravan pa da neko izleti na cesti zbog hidroplaninga na 80 km/h???
Jel iko uzeo u obzir eroziju tla, pomjeranja, ogromne temperaturne razlike izmedju ljeta i zime? Ako vec gluposti valjate o pukotinama niko da kaze kako je u njemackoj manja temperaturna razlika izmedju zime i ljeta skoro 15 stepeni nego kod nas. Npr. u americi, na jugoistoku su ceste extra, odete u Michigan, gdje ljeti temperatura bude 35 stepeni a zimi -40, cesta kao najgora ulica u Sarajevu ili Zenici.
Ne opravdavam izvodjace, moglo se bolje, ali ako Vam se ne svidja, fino zavrsite gradjevinske fakultete ili sl, i zasucite rukave i cao djaci.