Prvi snijeg....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Logovan

#1326 Re: Prvi snijeg....

Post by Logovan »

Nisam baš očekivao žestoke rasprave na ovoj temi. :D
Naslovnica

#1327 Re: Prvi snijeg....

Post by Naslovnica »

caros wrote: 24/12/2024 19:09 Zbog tog infantilnog razmišljanja i jesmo društvo i država za poželjeti. Sutra će isti nickovi kukati na crnoj hronici o roditeljima kada naredno auto završi u banderi jer se vozač trznuo. Imamo slične primjere i preko bare kada predsjednik države za masovna ubistva po školama kaže da se to jednostavno tako dešava, šta se može.
Da ponovim:

Za sve vas koji ste rezignirani grudvom,smijete li se zakleti da vaše dijete nikada nije to uradilo niti će ikada uraditi?!
Drug Saban

#1328 Re: Prvi snijeg....

Post by Drug Saban »

Sjecam se slucaja iz USA gdje je grupa djecaka sa nadvoznjaka kamenicama gadjala vozila u prolazu. Dogodila se tragedija naravno, i jedan od tinejdzera dobio od 3 do 20 godina za second degree murder. Cetvorica po godinu dana zbog ubistva iz nehata.
Naravno neki tiktok instagram izazov koji su djeca nazvala Overpassing.

Gadjanje vozila u kretanju, kamenom ili grudvom, krivicno djelo.

Koliko god nekome zvuci simpaticno i "djeca se igraju".
Naslovnica

#1329 Re: Prvi snijeg....

Post by Naslovnica »

teskeredzic_22 wrote: 24/12/2024 19:16
Naslovnica wrote: 24/12/2024 18:49
Ja ne vidim da je iko pravdao grudvu u šajbu?!
Ideš u krajnost. Nisu u pitanju nikalva opravdanja. Roditelji tog djeteta 100% ne znaju šta je uradio.
Smiješ li ti tvrditi da tvoja djeca nikada nisu bacila grudvu nekome na auto (ako ih imaš)? Nemojmo se lagati ba.
Ja se ne smijem zakleti za svoje a odgajam ih da budu bolji od mene, a ja bio ko nekakav Učo, uzoran, nisam psovao, krao, pušio, lagao, ma ništa, nerd pravi. :lol:
Jarane ,

dok god budemo pravdali ovakve idiotarije , one će se pretvarati i pretvaraju u nešto puno ozbiljnije.

Ne znam šta im roditelji znaju ili ne znaju ali im je DUŽNOST DA IH NAUČE DA TO NE RADE , da ""anđelčići" očiste prilaz sebi , svojom roditeljima i svojim komšijama a ne da čekaju RAD "koji ništa ne radi" za 15 KM mjesečno od njih četvero i da ne gledaju na onog komšiju koji nikad nije očistio.

Kućni odgoj je svetinja.

Hulje besposlene.
Jarane
Niko ne pravda
Učimo ih da ne rade ono što ne bi trebalo
Kućni odgoj je svetinja, slažem se
Što se RAD-a tiče, čistiću ja svoje trotoare jer ih RAD ionako uredno ignoriše iako uredno fakturiše čišćenje.
To što RAD fakturiše po m² gdje da se javim da preuzmem pare nakon čišćenja?
AHA, baš tako.
Kada počnu da im se oduzimaju pare za ono što treba da urade a ne urade, e onda ću se i ja prihvatiti lopate.
A ti lopataj koliko god hoćeš, imam ja pametnijih stvari u životu nego da radim tuđe poslove.
Naslovnica

#1330 Re: Prvi snijeg....

Post by Naslovnica »

Drug Saban wrote: 24/12/2024 19:20 Sjecam se slucaja iz USA gdje je grupa djecaka sa nadvoznjaka kamenicama gadjala vozila u prolazu. Dogodila se tragedija naravno, i jedan od tinejdzera dobio od 3 do 20 godina za second degree murder. Cetvorica po godinu dana zbog ubistva iz nehata.

Niko nije rekao da je simpatično i da se djeca igraju, ne lažite i ti i ovi ostali.
Zatvor - nemam nikakav problem sa tim da idu ako su zaslužili, neka nauče na teži način ako nije moglo na lakši.
1Dante1

#1331 Re: Prvi snijeg....

Post by 1Dante1 »

Naslovnica wrote: 24/12/2024 19:17
caros wrote: 24/12/2024 19:09 Zbog tog infantilnog razmišljanja i jesmo društvo i država za poželjeti. Sutra će isti nickovi kukati na crnoj hronici o roditeljima kada naredno auto završi u banderi jer se vozač trznuo. Imamo slične primjere i preko bare kada predsjednik države za masovna ubistva po školama kaže da se to jednostavno tako dešava, šta se može.
Da ponovim:

Za sve vas koji ste rezignirani grudvom,smijete li se zakleti da vaše dijete nikada nije to uradilo niti će ikada uraditi?!
Nije mi jasno kako ovako lako etiketiraju. Svi smo bili djeca i pravili ovakve zezancije. Proces odrastanja i nesto sasvim ok. Ako gađa grudvom ne znači da će sutra biti kriminalac. Ako je odlikas, dijete za primjer ne znači da neće biti kriminalac
zippoo87

#1332 Re: Prvi snijeg....

Post by zippoo87 »

Ovaj snijeg je lijepo gledati samo iz vruce sobe :D
Danas sam cijelo dvoriste od 30+ metara izlopatao i to u dva navrata...dva puta sam bio mokar do gole koze,sve na meni :lol:
Prvo izasao oko podne da malo procistim i napravim stazice,onda skontam da bi trebao izaci sa autom,pa ocistim i ispred garaze i pola dvorista,jer je brat vec usao bio i napravio tragove.
Reko ja cu po tim istim tragovima i tako i bi,kada sam izasao,normala sve.

Ali kada sam se vracao,treba utjerati auto urikverc nekih 35metara...nema sanse,samo slajdra. Skontam da me handri ono govno protiv proklizavanja,traction control...ugasim i krene bolje ali jedva sam se probio,mokar snijeg,cim zaslajdra,odmah ledi a gume su kriticne :D
Jesu zimske,ali je ostalo jedno 30% dubine sare i kurko.
Onda sam ponovo cistio snijeg i napravio tragove do garaze...ponovo se oznojio do gole koze :D
Snijeg je mokar,tezak je kao sljunak da bacas.

I naravno,nisam jos sve ocistio,jer je dvoriste ogromno...tako da imam sta i sutra raditi :lol:
Eto "djecije zabave" kada "ostaris" :D

Po gradu i glavnoj saobracajnici je bolje,nema ugazenog snijega...vise je bljuzgavica i voda .
1Dante1

#1333 Re: Prvi snijeg....

Post by 1Dante1 »

Drug Saban wrote: 24/12/2024 19:20 Sjecam se slucaja iz USA gdje je grupa djecaka sa nadvoznjaka kamenicama gadjala vozila u prolazu. Dogodila se tragedija naravno, i jedan od tinejdzera dobio od 3 do 20 godina za second degree murder. Cetvorica po godinu dana zbog ubistva iz nehata.

Clan zakona koji kaže da je krivično djelo?

Niko ne priča o gađanju kamenicama i na magistrali. 20kmh.kraj škole, povećana opreznost etc
tramvajtrojka

#1334 Re: Prvi snijeg....

Post by tramvajtrojka »

Naslovnica wrote: 24/12/2024 18:42
tramvajtrojka wrote: 24/12/2024 18:35
HelaS wrote: 24/12/2024 17:23

Komunalci su plaćeni da čiste snijeg. Ako im ne platim račun za ovaj mjesec, tužit će me i mora ću platiti. Zašto da radim njihov posao, i još besplatno.
Image

Oprana i spremna za novu turu lopatanja ispred haustora :thumbup: :thumbup: , ovako razmislja i kod mene jos dvadesetak stanova da to nije njihovo da ja i komsija se brinemo o citavom haustoru, meni nije problem ocistiti cistim svake godine otkad znam za sebe al ovo je pokazatelj kako je nase društvo otislo u 3pm i pretvorilo se u drustvo izvirivaca sa prozora
Svaka ćas, ti si susjed za poželjeti! :thumbup:
Ti vjerojatno kupiš i smeće okolo zgrade, ubaciš u smetljarnik ono što debili ostave ispred njega i sl, okopaš ruže, pokosiš travu itd. :thumbup:
Kako ono ti kažeš, građanska inicijativa, angažman, tako nekako?
E upravo tako ispred haustora imamo ruze, nas trojica ih stalno okopavamo i sredjujemo, nedavno lotre i kroz haustor ugrađuj led sijalice , na krovu namjestili sto i stolice ljetos da se moze kafa popiti navecer itd.itd. sramota je živjeti u haustoru i biti da te ne zanima apsolutno nista od toga ko ti je prvi komšija do toga kako ti haustor izgleda
Drug Saban

#1335 Re: Prvi snijeg....

Post by Drug Saban »

Nije to za zatvora ne treba ici radikalno ali moze biti opasno i moze dovesti do tragedije, zena je ocigledno dozivjela sok, i gadjanje automobila u kretanju nije nimalo simpaticno ni za opravdavanje.

Djecu treba nauciti osnovnu kulturu.
Naslovnica

#1336 Re: Prvi snijeg....

Post by Naslovnica »

tramvajtrojka wrote: 24/12/2024 19:38
Naslovnica wrote: 24/12/2024 18:42
tramvajtrojka wrote: 24/12/2024 18:35

Image

Oprana i spremna za novu turu lopatanja ispred haustora :thumbup: :thumbup: , ovako razmislja i kod mene jos dvadesetak stanova da to nije njihovo da ja i komsija se brinemo o citavom haustoru, meni nije problem ocistiti cistim svake godine otkad znam za sebe al ovo je pokazatelj kako je nase društvo otislo u 3pm i pretvorilo se u drustvo izvirivaca sa prozora
Svaka ćas, ti si susjed za poželjeti! :thumbup:
Ti vjerojatno kupiš i smeće okolo zgrade, ubaciš u smetljarnik ono što debili ostave ispred njega i sl, okopaš ruže, pokosiš travu itd. :thumbup:
Kako ono ti kažeš, građanska inicijativa, angažman, tako nekako?
E upravo tako ispred haustora imamo ruze, nas trojica ih stalno okopavamo i sredjujemo, nedavno lotre i kroz haustor ugrađuj led sijalice , na krovu namjestili sto i stolice ljetos da se moze kafa popiti navecer itd.itd. sramota je živjeti u haustoru i biti da te ne zanima apsolutno nista od toga ko ti je prvi komšija do toga kako ti haustor izgleda
Znam vrlo dobro ko su mi komšije, većina su neartikulisane seljačine koje su šljegle ko zna odakle, bez trunke urbane kulture življenja u objektima zajedničkog stanovanja.
Kažeš mi dobro jutro u liftu ili haustoru, muli mulac.
Vjerojatno bi odgovorio da mu kažem sabah hajrula.
Ne pada mi na pamet da čistim njihova govna po haustoru i oko zgrade i da im ja čistim trotoare.
Sutra bih se preselio, kupio negdje kakve zemlje, kuće, ovo-ono, pa sam sebi čistio i uređivao, sa zadovoljstvom, a kromanjoncima - jok. Samo dok djeca završe školu, ima da bude pa-pa bagro seljačka primitivna zatucana
Haris.ba

#1337 Re: Prvi snijeg....

Post by Haris.ba »

Naslovnica wrote: 24/12/2024 20:05 Sutra bih se preselio, kupio negdje kakve zemlje, kuće, ovo-ono, pa sam sebi čistio i uređivao, sa zadovoljstvom, a kromanjoncima - jok. Samo dok djeca završe školu, ima da bude pa-pa bagro seljačka primitivna zatucana
A gdje si zapiko lokaciju?
Naslovnica

#1338 Re: Prvi snijeg....

Post by Naslovnica »

Haris.ba wrote: 24/12/2024 20:11
Naslovnica wrote: 24/12/2024 20:05 Sutra bih se preselio, kupio negdje kakve zemlje, kuće, ovo-ono, pa sam sebi čistio i uređivao, sa zadovoljstvom, a kromanjoncima - jok. Samo dok djeca završe školu, ima da bude pa-pa bagro seljačka primitivna zatucana
A gdje si zapiko lokaciju?
Nisam zapikao lokaciju.
Imamo neke zemlje u entitetu sa privremeno srpskom većinom, imamo i tamo prema Rakovici, rano je još konkretno razmišljati o tome ali najradije bih ogradio svoja 2-3 duluma i odjeb'o sve ovo "zajedničko", haustore, liftove, trotoare i sl.
Kada radim radim svoje, serem na svoje, pišam na svoje, čistim svoje. A ne tuđe.
Haris.ba

#1339 Re: Prvi snijeg....

Post by Haris.ba »

Naslovnica wrote: 24/12/2024 20:17 imamo i tamo prema Rakovici
Obecao Muzur kanalizaciju. :D
Naslovnica

#1340 Re: Prvi snijeg....

Post by Naslovnica »

Haris.ba wrote: 24/12/2024 20:21
Naslovnica wrote: 24/12/2024 20:17 imamo i tamo prema Rakovici
Obecao Muzur kanalizaciju. :D
Ima sve, od prije olimpijade.
Mislim, sKeptićka :lol:
:thumbup:
NediM17

#1341 Re: Prvi snijeg....

Post by NediM17 »

Zivio sam 30 godina u kuci sa cca 1.600 m2 okucnice i ne znam sta bih ti rek'o.
I tu opet imas komsiluk, u mom slucaju najbliza familija, 4 kuce.
Nekad bih najradije da ih sviju zatjeram u pm.
Npr. bas oko ciscenja snijega.
Zajednicki je ulaz u bastu, ima piklic od 20-30 metara, kad padne snijeg qratz ces se popeti ako ga ne ocistis.
Svi gledaju ko ce se uhvatiti lopate.
Posto je moja kuca prva na redu obicno sam to bio ja ili ovaj jedan rahmetli rodjak.
Ostali cekaju da im ocistis.
Vjeruj mi da sam samo zbog toga kupio onog sx4, dopizdilo mi, sad nek' cisti kome treba, ja se mogu popeti sa 4x4.
Prije nekih 4-5 godina sam se vratio u stan.
Mala je zgrada, 12 stanova ali svejedno imas probleme koje sa sobom nosi kolektivno stanovanje.
Naslovnica

#1342 Re: Prvi snijeg....

Post by Naslovnica »

Kod mene je 40 i kusur stanova, Alipašino, nemam šta puno više da ti ka'em paša, sve je jasno...
mistek

#1343 Re: Prvi snijeg....

Post by mistek »

Kod mene izgleda jedino pozitivan primjer. Lijeva i slijepa uličica, 40-ak metara, 4 kuće, svi svaki put isto ko da jedva čekaju da padne snijeg da čiste :D Ne možeš preduhitriti komšiluk, svi se odmah hvataju lopate, čiste i tih par auta u ulici i slično. Sat nakon što stane padanje snijega, ulica bude suha :D
Dimu1927

#1344 Re: Prvi snijeg....

Post by Dimu1927 »

Naslovnica wrote: 24/12/2024 19:24
Jarane
Niko ne pravda
Učimo ih da ne rade ono što ne bi trebalo
Kućni odgoj je svetinja, slažem se
Što se RAD-a tiče, čistiću ja svoje trotoare jer ih RAD ionako uredno ignoriše iako uredno fakturiše čišćenje.
To što RAD fakturiše po m² gdje da se javim da preuzmem pare nakon čišćenja?
AHA, baš tako.
Kada počnu da im se oduzimaju pare za ono što treba da urade a ne urade, e onda ću se i ja prihvatiti lopate.
A ti lopataj koliko god hoćeš, imam ja pametnijih stvari u životu nego da radim tuđe poslove.
ne bih rekao da fakturisu po m2 nego im je placeno po ugovoru, tipa javne nabavke ciscenje ulica procjena vrijednosti neka cifra, pa sad morali cistiti 10 ili 30 dana svejedno je...

a recimo zadnje 2-3 zime su bile skoro bez snijega, znaci grtalice stajale, a naplatili su posao...

bolje da su po ovim padinskim naseljima (tipa na nivou mjesnih zajednica) rentali taj posao nekim manjim firmama sa manjim vozilima, ja bih rado slozio neki pickup ili tako nesto sa ralicom i radio...
azurna_obala

#1345 Re: Prvi snijeg....

Post by azurna_obala »

Ne mogu da vjerujem šta sve čitam, od priče svi smo to radili, do toga da nije bilo štete!!!
Pa nismo to svi radili, nikad mi nije palo na pamet gađati auto u pokretu, ali baš nikad.
Velika gospoda ovdje ne zna sa čime se svakodnevno susrećemo u školama, na šta su sve pojedinci spremni, što se kasnije pokaže različitim slučajevima u crnoj hronici.
Da, sa punim pravom kažem idioti i debili, konkretno ovaj mali danas, koji apsolutno nije imao razloga da gađa auto, dok prolazim pored njega. Pa zamislite da mi je pao pred auto, da se okliznuo pri izvođenju takve radnje, trotoari neočišćeni, cesta uska, djece sa obje strane, pa jel' trebam da idem u zatvor zbog idiota i njegove dječije radosti!?!
Vama očito treba neko buđenje, neki belaj da vam se desi, da dođete tobe. Nevjerojatno, a crna hronika sve crnja, al to su samo djeca.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1346 Re: Prvi snijeg....

Post by Truba »

mi smo gađali i trolejbuse u pokretu i tramvaje
grudvama a ljeti i onim kao fišecima što izlijeću iz cijevi kad pušeš

najveći hadzo je bio ko probaci kroz otvoren prozor da prodje kroz trolu fišek
Naslovnica

#1347 Re: Prvi snijeg....

Post by Naslovnica »

azurna_obala wrote: 24/12/2024 23:18 Ne mogu da vjerujem šta sve čitam, od priče svi smo to radili, do toga da nije bilo štete!!!
Pa nismo to svi radili, nikad mi nije palo na pamet gađati auto u pokretu, ali baš nikad.
Velika gospoda ovdje ne zna sa čime se svakodnevno susrećemo u školama, na šta su sve pojedinci spremni, što se kasnije pokaže različitim slučajevima u crnoj hronici.
Da, sa punim pravom kažem idioti i debili, konkretno ovaj mali danas, koji apsolutno nije imao razloga da gađa auto, dok prolazim pored njega. Pa zamislite da mi je pao pred auto, da se okliznuo pri izvođenju takve radnje, trotoari neočišćeni, cesta uska, djece sa obje strane, pa jel' trebam da idem u zatvor zbog idiota i njegove dječije radosti!?!
Vama očito treba neko buđenje, neki belaj da vam se desi, da dođete tobe. Nevjerojatno, a crna hronika sve crnja, al to su samo djeca.
Niko nije napisao da smo svi to radili (vezano za bacanje grudvi na auto).
Dijete koje nikada u životu nije počinilo neku nepodopštinu u toku odrastanja nije normalno dijete nego je dijete sa specijalnim potrebama, druge nema.
Pa ti shvati to kako želiš.
Mrsko mi je da ponovo pišem sve što sam već napisao, ko zna čitati sa razumijevanjem razumjeće, ko ne želi uzalud mu je objašnjavati kako funkcionira djetinjstvo i odrastanje.
shandrprcSA

#1348 Re: Prvi snijeg....

Post by shandrprcSA »

zippoo87 wrote: 24/12/2024 19:29 Ovaj snijeg je lijepo gledati samo iz vruce sobe :D
Danas sam cijelo dvoriste od 30+ metara izlopatao i to u dva navrata...dva puta sam bio mokar do gole koze,sve na meni :lol:
Prvo izasao oko podne da malo procistim i napravim stazice,onda skontam da bi trebao izaci sa autom,pa ocistim i ispred garaze i pola dvorista,jer je brat vec usao bio i napravio tragove.
Reko ja cu po tim istim tragovima i tako i bi,kada sam izasao,normala sve.

Ali kada sam se vracao,treba utjerati auto urikverc nekih 35metara...nema sanse,samo slajdra. Skontam da me handri ono govno protiv proklizavanja,traction control...ugasim i krene bolje ali jedva sam se probio,mokar snijeg,cim zaslajdra,odmah ledi a gume su kriticne :D
Jesu zimske,ali je ostalo jedno 30% dubine sare i kurko.
Onda sam ponovo cistio snijeg i napravio tragove do garaze...ponovo se oznojio do gole koze :D
Snijeg je mokar,tezak je kao sljunak da bacas.

I naravno,nisam jos sve ocistio,jer je dvoriste ogromno...tako da imam sta i sutra raditi :lol:
Eto "djecije zabave" kada "ostaris" :D

Po gradu i glavnoj saobracajnici je bolje,nema ugazenog snijega...vise je bljuzgavica i voda .
Image
:D
aCme

#1349 Re: Prvi snijeg....

Post by aCme »

azurna_obala wrote: 24/12/2024 15:43
aCme wrote: 24/12/2024 15:18
azurna_obala wrote: 24/12/2024 14:54 Danas mi je neki balavi malac, dok sam prolazila autom, gađao grudvom u prozor, izašli su iz škole, a on iz sve snage gruh u auto. Dok sam stala i izašla mali smrdo je pobjego, da sam ga mogla uhvatiti kosti bi mu polomila. Kakav je to klošar maloumni.
Dječije radosti, nije zamjerit. Nije se ništa desilo aman zaman da bi mu kosti lomila
Dječije radosti, ok, želim ti puno ovakvih dječijih radosti budućih fakina i klošara
Kakva eksplozivnost. Tebe izgleda nervira crveno svjetlo na semaforu. Trebaš se preispitat malo :-)
laik1981

#1350 Re: Prvi snijeg....

Post by laik1981 »

Novogradske favele su izmislile kulturu za ove starogradske
Image

Kakva skupina papcina obitava ovim mahalama.
Post Reply