Prva polufinalna tema: Njemacka-Italija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
paauk
nebi volio da mi talijani pokvare i finale......sjebat ce jedno polufinale...trebas biti budan prvih pet minuta.....i evenetualno nadokandu....tad ce se svirat neki panel.......ili ce neko ugurat neki odpadak...recimo da je tu inazgi neporikosnoven......ovaj put vjerujem da ce balak negdje u nadokandi da im ga metne.....i neki idu kuci...da uzivamo u finalu.....i iskreno se nadam da ce tata zizu onim prgavim ciganima ocitat lekciju........ bilo bi to dobro finale......
-
mostarac
prijateljskusanco wrote:Talijani uzimaju sa 2:0,jeste gledali prijateljsku..mislim da se sve tu vidjelo.
Danas sam sreo neke u gradu,drago im pravo sto ima dosta ovdje raje koja gotivi Italiju...
Si certo Italia,avanti azzuri
i mi smo Italiju u prijateljskoj dobili 2:1
-
Kong
Ruka Neste protiv Amera , koju sudac naravno vidio nije.
Penal protiv Kengura koji im ni majka rođena dosudila ne bi.
Apsolutno neregularan drugi gol Ukrajincima kojim su prelomili utakmicu.
Svemu dođe kraj!
Švabo u finalu gubi od francuske stare garde.
Portugal treći.
Svemu dođe kraj!
Švabo u finalu gubi od francuske stare garde.
Portugal treći.
-
paauk
pa mene budnim odrzavaju golovi, akcije driblig, itd.......moj fukus nije na fizici......
ali zato kad je klose u protivnickom sesnetrcu ja odma progledam......
a kad ga metne talijanima......i na kraju kad ovi crnci pocnu da placu....ja cu da slavim kloseTa
posto nesta nece igrat.....navijam za totija......da zaplace naravno.....

-
Kukuruz_Barbe-q
Izgleda da neki ljudi jos ne kontaju da ako se igracu od noge odbije u ruku lopta NENAMJERNO da to niej penal, interesantno da nisi vidio ni nepostojeci crveni Matteraziju koj ije vise udario Zambrottu nego Australca, kao sto i nisi vidio cist nedosudjen penal na Camoranesiju, za ovo sto kazes neregularan gol, to bi se dalo jos diskutovat.Ruka Neste protiv Amera , koju sudac naravno vidio nije.
-
Gazz
paauk wrote:@gazz nisam okrutan, talijani su okrunti prema fudbalu..... zato placite...![]()
Volim kukuruz i to bas barbe-q
Kukuruz_Barbe-q wrote:Izgleda da neki ljudi jos ne kontaju da ako se igracu od noge odbije u ruku lopta NENAMJERNO da to niej penal, interesantno da nisi vidio ni nepostojeci crveni Matteraziju koj ije vise udario Zambrottu nego Australca, kao sto i nisi vidio cist nedosudjen penal na Camoranesiju, za ovo sto kazes neregularan gol, to bi se dalo jos diskutovat.
-
mostarac
Nadam se da ces to isto reci i za USA94 i penal protiv Nigerije minut do krajaKukuruz_Barbe-q wrote:Izgleda da neki ljudi jos ne kontaju da ako se igracu od noge odbije u ruku lopta NENAMJERNO da to niej penal, interesantno da nisi vidio ni nepostojeci crveni Matteraziju koj ije vise udario Zambrottu nego Australca, kao sto i nisi vidio cist nedosudjen penal na Camoranesiju, za ovo sto kazes neregularan gol, to bi se dalo jos diskutovat.Ruka Neste protiv Amera , koju sudac naravno vidio nije.
zar neko jos uvijek sumnja u to da su italijani najveci fudbalski smecari na svijetu i da u njih moze biti nesto normalno. Jeste da su im na ovom prvenstvu portugalci opasno zaprijetili ali oni su i dalje cvrsto na vrhu smecara.
ALLES DEUTSCHLAND
-
Gazz
mostarac wrote:zar neko jos uvijek sumnja u to da su italijani najveci fudbalski smecari na svijetu i da u njih moze biti nesto normalno. Jeste da su im na ovom prvenstvu portugalci opasno zaprijetili ali oni su i dalje cvrsto na vrhu smecara.
ALLES DEUTSCHLAND
Il mostarac caro andiamo calciare i suoi asini stasera e Lei Piange!
-
Kukuruz_Barbe-q
Vidis, nisam bio u mogucnosti da pratim SP 94 jer se ovdje malo pucalo ali nema veze.
I sta ti znaci Alles Deutschland?Jel su ih to Francuzi osvojili ili je "sve" svabsko.
Mogu da ti kazem da su Njemci(tvoji favoriti kako vidim) daleko gori, ili si mozda zaboravio, kada su igrali protiv Francuske kada je Scumacher nabio u glavu Francuskog igraca, od tada su mi se zgadili.Mozda si zaboravio nepostojeci pena protiv Argentine 90" , finale protiv Holandije, namjestenu utakmicu sa Istocnom Njemackom , namjestenu utakmicu sa Austrijom kad su se dva tima medjusobno dodavala, primjera ima mali milion ne mogu se sad sjetiti ali cu napisati kasnije.Vidis, smatram da su Svabe najveci fudbalski cigani svih vremena.
I sta ti znaci Alles Deutschland?Jel su ih to Francuzi osvojili ili je "sve" svabsko.
Mogu da ti kazem da su Njemci(tvoji favoriti kako vidim) daleko gori, ili si mozda zaboravio, kada su igrali protiv Francuske kada je Scumacher nabio u glavu Francuskog igraca, od tada su mi se zgadili.Mozda si zaboravio nepostojeci pena protiv Argentine 90" , finale protiv Holandije, namjestenu utakmicu sa Istocnom Njemackom , namjestenu utakmicu sa Austrijom kad su se dva tima medjusobno dodavala, primjera ima mali milion ne mogu se sad sjetiti ali cu napisati kasnije.Vidis, smatram da su Svabe najveci fudbalski cigani svih vremena.
-
Kong
Ja stvarno ne kontam kako se neki ljudi mogu ovoliko napalit zbog utakmice dvije zemlje s kojima veze nemaju. Koliko će tek nervoze biti u Italiji i Njemačkoj uoči utakmice BiH-Grčka
Ku`ruzni , ja talijanski nogomet jednostavno ne volim. Ni klupski ni reprezentativni. I ni uz najbolju volju ne mogu se sjetiti nekog velikog natjecanja kad su Talijani IGRALI nogomet.
Ima li uopće potrebe ponavljati priču o svim njihovim provlačenjima na SP?
I dok mogu skontat da se nekim curama sviđaju masnokosići , uvijek će mi ostati misterija kako se bilo kome može sviđati njihov nogomet. Prvo prvenstvo kojeg se ja sjećam ono je u Meksiku `86. Od tada do danas ja se ne sjećam ni jedne jedine utakmice u kojoj je Italija nekog nadigrala.
P.S
Talijani su na ovom turniru imali daleko najveću pomoć sudaca. To je nešto oko čega se svi imalo objektivni slažu.
Ku`ruzni , ja talijanski nogomet jednostavno ne volim. Ni klupski ni reprezentativni. I ni uz najbolju volju ne mogu se sjetiti nekog velikog natjecanja kad su Talijani IGRALI nogomet.
I dok mogu skontat da se nekim curama sviđaju masnokosići , uvijek će mi ostati misterija kako se bilo kome može sviđati njihov nogomet. Prvo prvenstvo kojeg se ja sjećam ono je u Meksiku `86. Od tada do danas ja se ne sjećam ni jedne jedine utakmice u kojoj je Italija nekog nadigrala.
P.S
Talijani su na ovom turniru imali daleko najveću pomoć sudaca. To je nešto oko čega se svi imalo objektivni slažu.
-
mostarac
Evo kukuruzni rece ti co'jek pa da se ja ne ponavljam. Da ne govorim o vim italijanskim provlacenjima uz pomoc sudija, da ne spominjem Juventus - simbol nefudbala i provlacenja neregularnim putevima sto ce im se nadam se osvetiti za nekoliko dana, pa da ne spominjem onda put do polufinala u italiji 90. ili jos gore u USA 94 (4 ekipe isto bodova i gol razliku i Italija ide dalje), pa ako se prisjetimo tu jos i evropskih prvenstava i onih provlacenja nabrajanju nigdje nece biti kraja. Uz to jos da kazem da bi ja u fudbalu upravo zbog talijana uveo dva pravila DOSADNA I PASIVNA IGRAKong wrote:Ja stvarno ne kontam kako se neki ljudi mogu ovoliko napalit zbog utakmice dvije zemlje s kojima veze nemaju. Koliko će tek nervoze biti u Italiji i Njemačkoj uoči utakmice BiH-Grčka![]()
P.S
Jos kad se sjetim kako su udarali i vikali i vristali i bunili se i zalili kad smo s njima igrali na kosevu pa to je da povratis. Jednostavno Italija je ekipa koja bilo kome ko voli fudbal ubija zelju za gledanjem. Njemce za razliku od talijana nikada neces vidit da se bespotrebno valjalju ili do u beskonacnost kradu vrijeme ili da recimo jedna debilcina i sirovina od Materazzija onako iz cista mira (ili mozda za lovu) izvali Ibrahimovica (kojeg isto ne simpatisem) pred vaznu reprezentativnu utakmicu.
Italija je antipropaganda fudbala i bilo ko objektivan ce ti to reci, a Njemacka - Njemacka je ekipa koju je oduvijek krasila timska igra bez velikih zvijezda kao u drugim reprezentacijama i zbog toga su i sa prosjecnim ekipama kao ona sa proslog svjetskog prvenstva, dolazili daleko. jednostavno ljudi igraju fudbal koji je timska igra. Talijani s druge strane igraju bunker i ko fol napadaju nekad ili kad stizu rezultat. Njemacka je u italiji sasvim zasluzeno postala SP, a argentina se trebala pakovati kuci jos u cetvrtfinalu kad je Jugoslavija trebala zavrsiti posao koji je zapoceo Kamerun. Nazalost nas trener je tada bio Ivica Osim
-
Kukuruz_Barbe-q
Gledaj, nit ja hocu da dokazem da Talijani igraju najljepse na svijetu(naravno da ne igraju), nit hocu da dokazem da se ne provlace(provlace se naravno
) al brate nisu jedini, niti su totalno najgori i nemaju pojma ni o cemu.Hocu da pokazem da nekad realno sagledamo, i da nije normalno mrzit toliko reprezentaciju njihovu(neki na forumu) kao da su im upali u kucu i pobili familiju(gluho ne bilo), ja nikada nisam nikoga mrzio, samo mi se odredjene repke nisu svidjale

- Murat Sabanovic
italijani,ne samo da su zabari,vec i pederi...
ko da su posli na modnu reviju, a ne na fudbal...
nisam simpatizer talijanskog nogometa niti cu kad biti...
odkako znam za fudbal talijani su gajili ovakav nacin loptanja, a ukoliko i pogledamo one ranije snimke iz 70tih dolazimo do zakljucka da se kod njih sistem loptanja nije promjenio.i ako imaju jaku ligu u kojoj igraju veliki napadaci,oni se povuku i brane ,pa cak onda i kad imaju igraca vise...
kada pogledamo finale lige sampiona milana i juventusa prije koju godinu,
vidjet cemo svu "ljepotu" njihovog nogometa.
juventus ode u 2 ili 3 ligu a milan fiorentina i lacio bi ga mogli slijediti.
mozda ce ovo suspendovanje promijeniti njihov nacin gledanja na fudbal...
jetzt geht's los,jetzt geht's los....
deutschland,deutschland ueber alles...
nisam simpatizer talijanskog nogometa niti cu kad biti...
odkako znam za fudbal talijani su gajili ovakav nacin loptanja, a ukoliko i pogledamo one ranije snimke iz 70tih dolazimo do zakljucka da se kod njih sistem loptanja nije promjenio.i ako imaju jaku ligu u kojoj igraju veliki napadaci,oni se povuku i brane ,pa cak onda i kad imaju igraca vise...
kada pogledamo finale lige sampiona milana i juventusa prije koju godinu,
vidjet cemo svu "ljepotu" njihovog nogometa.
juventus ode u 2 ili 3 ligu a milan fiorentina i lacio bi ga mogli slijediti.
mozda ce ovo suspendovanje promijeniti njihov nacin gledanja na fudbal...
jetzt geht's los,jetzt geht's los....
deutschland,deutschland ueber alles...
-
Stitch__
upravo iz tog razloga milan i barcelona su najefikasniji timovi ovogodisnje lige prvaka
sto ne mogu gledanja PRAVO
90% ovih sto seru protiv italije nisu u zivotu pogledali talijansku utakmicu, nego im je neko reko da je to tako...
sto ne mogu gledanja PRAVO
-
Kukuruz_Barbe-q
Haj reci po cemu si ovo zakljucio?Ja ovakve ljude ne razumijem nikako, mrze ih kao da su im sve zivo skrivili.italijani,ne samo da su zabari,vec i pederi...
-
paauk
ma zasto nekog mrzit...nema potrebe...ni meni to nije jasno....utakmice njemacke bar na ovom prvenstvu su bile daleko interesantnije za gledat od talijanskih.....talijani su uglavnom bili dosadni i provlacili su se na sve mguce nacin zato zalim da sad ispadnu od ekipe koja je realno pokazala daleko vishe nego zabari.....bar na ovom prvenstvu.....
-
Jasho
Napadate Italiju i njihov način igre, a Njemci su isti takvi! Sve trofeje su osvojili u sudijskom vremenu i na sreću i uz pomoć sudija! Nepostojeći penal protiv Argentine 1990 g., Sumnjiv penal i gol nakon faula na Euru u Engleskoj protiv Hrvatske, a o sreći u finalu protiv Češke da ne govorimo, ili sreća protiv Poljske, kada su u sudijskom postigli gol! Dalje ne bih nabrajao, jer ima i previše primjera! Nadam se da će večeras odvratni i ružni Njemci da ispadnu, a ko će biti prvak mi je apsolutno svejedno, samo nek Njemci ispadnu!