JThomas wrote:i nije isto da si dobar s načelnikom i da nisi.
E to je posebna prica
Popusio sam jednu dobru lokaciju na kojoj je sad pumpa, za jako povoljnu cifru nekad 2006-te, zbog ovih smekera.Uzese me ko levata na dojavu.
Moderator: anex
JThomas wrote:i nije isto da si dobar s načelnikom i da nisi.
Tarzo wrote:Čitajući razne teme na ovom forumu odlučio sam da iznesem svoj problem i da pokušam dobiti mišljenja ljudi koji su
nepristrasni po ovom pitanju.
Pokušaću u što kraćim crtama da opišem situaciju.
Nedavno sam u nasljedstvo dobio dvosoban stan (58 m²), isti je smješten nekih 5 mniuta laganog hoda od Kampusa
Univerziteta u Sarajevu. Stan nije baš u tip-top stanju, potrebno je uložiti oko 10.000 KM da bi se upristojio.
Obzirom da već posjedujem stan odgovarajuće kvadrature i lokacije, ovaj naslijeđeni stan mi daje nekoliko mogućnosti:
da izdajem stan - jako pogodan za studente, ali i porodicu sa 1-2 djeteta ili
da prodam stan i da uložim u neki manji biznis koji bi donosio profit. Pitanje je koji?
Dio novca bih usmjerio za otplatu kredita za auto. Imam za naše uslove solidnu platu cca 1.600 KM,
prilično siguran posao u stabilnoj firmi, ali mi rata kredita od 700 KM ne ostavlja previše prostora za neki iole
lagodan život.
Štednja u banci (u slučaju prodaje) bi pod ovakvim kamatnim uslovima bio čisti gubitak.
Svjestan sam da će neko pomisliti da ovo uopšte nije problem, ali meni predstavlja veliki teret.
Tim više što nisam od onih koji štede i gledaju gdje će potrošiti svaku marku.
Bilo bi jako ružno da kroz par godina ostanem i bez stana i bez keša.
Očekujem razne komentare, od zeze do jako ozbiljnih, ali sam čitajući neke teme ubijeđen da će biti i jako korisnih.
Bez obzira kakvi budu, smatrat ću ih dobronamjernim i biti ću zahvalan.
izmamljivatiakcija007 wrote:I ja sam u dilemi. Kao I ovaj naslov. Alipasino polje 39 kvadrata. Prodati ili izmajmljivati !?
I koliko se placa poreza na tih 300km?mali_milojica wrote:Ja sam za iznajmljivanje sve dok moze i ako nije prijeka potreba prodati.
Stan od 39 kvadrata hladno mozes izdavati za 200 KM,ako je namjesten i za 250-300 zavisno u kakvom je stanju.
Prodati ga mozes za 50,u najboljem slucaju za 55k.
HAVANA wrote:probook wrote:jos djete ako bude musko ozeni se i das mu stan itd.
Eki sinu. Znaci ne trebam nista cerkama davati.![]()
Cerku dobro udasdulekrele wrote:HAVANA wrote:probook wrote:jos djete ako bude musko ozeni se i das mu stan itd.
Eki sinu. Znaci ne trebam nista cerkama davati.![]()
![]()
mora da je binsr
Reci da se šališ? Znaš li koliko košta veća garaža od recimo 20 m2 u centru? Da znaš, ne bi napisao 4-5 garaža već 2.mirsek wrote:Prodaj stan, kupi 4-5 vecih garaza u centru grada i izdaji lolama sa dzipovima po cijeni od 100 KM mjesecno po garazi i eto ti prihoda bez ikakvih ili sa minimalnim troskovima odrzavanja.
Ne, ne salim se.Sarayman wrote:Reci da se šališ? Znaš li koliko košta veća garaža od recimo 20 m2 u centru? Da znaš, ne bi napisao 4-5 garaža već 2.mirsek wrote:Prodaj stan, kupi 4-5 vecih garaza u centru grada i izdaji lolama sa dzipovima po cijeni od 100 KM mjesecno po garazi i eto ti prihoda bez ikakvih ili sa minimalnim troskovima odrzavanja.
Znam lika koji je uspio naci garazu za 15 000 KM na lokaciji u okolini narodnog pozorista ali znam i ljude koji su svoje garaze iste velicine i lokacije uspjesno prodavali za 25 000 KM.Thorgerson wrote:Inace ljudi te garaze dijele po centru.
I to pravo jeftino...sta ce im.
Ovako je bio onaj krah 2008-e i recesijaPirija wrote:Izdavati jer ce vrijednost stana rasti plus in mas dividendu u vidu kirije