Kako iseliti podstanara iz stana?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
semsasuljakovic

#1 Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by semsasuljakovic »

Imam podstanara koji ne plaća ni kiriju ni režije. Prije nego je uselio u stan potpisali smo ugovor, ali nije nigdje ovjeren. Sad se dotični ne javlja na telefon, a ja ne znam kako da ga deložiram. Da li je neko imao slična iskustva i kako da riješim situaciju?

Mislio sam ili:
1. Isključit mu sve energente
2. Kad skontam da ga nema u stanu promijeniti bravu

Problem je što ne znam da li je ova druga opcija legalna, iako je moj stan.

EDIT: U stanu je kompletan njegov namještaj, jer sam izdao prazan stan.
Last edited by semsasuljakovic on 02/02/2016 23:34, edited 1 time in total.
bluerapsody

#2 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by bluerapsody »

Otidjite sa ugovorom u najblizi MUP objasnite situaciju i zamolite da dodju sa vama u stan da kad je vec stanar bezobrazan zaprijete. Jedino tako mozete se rijesiti stanara a imala sam isti slucaj covjek je cak otisao u Sud i spletkama pokusao prevesti garsonjeru na svoje ime pravio je scene u policiji lagao da smo mu prodali garsonjeru da je to sad zaboga njegovo jedva ga istjerali jos napravio rezija nekoliko hiljada KM i sad se vucem po Sudu radi djubreta.
TAFKAP

#3 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by TAFKAP »

... još ako ti ga ne potpali na kraju :-)
dezurni_ucenik

#4 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 22/03/2016 00:53, edited 1 time in total.
moja tetka

#5 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by moja tetka »

ja sam podstanar. imam ugovor o podstanarstvu sa svim pravima i obavezama. došao mi je vlasnik stana vjerujte nisam ga ni prepoznala. trajnim nalogom plaćam kiriju, režije plaćam redovno. nemam ama baš niakvih problema. sve što je dogovoreno ispoštovano. i naravno sve po zakonu. vlasnik stana mi je posebno naglasio da redovno plaćam režije, a ako nemam para on će platiti.............. na čovjek je čovjek. :izet:
bluerapsody

#6 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by bluerapsody »

Trebali ste ovjeriti ali vjerovatno niste ni mogli pretpostaviti da ste stan prepustili djubretu koje misli da moze raditi kako hoce po svom.Uglavnom najbolje je u policiju otici bar imate potpisan ugovor ,ili s druge strane posaljite mu na vrata nekog snaznog momka da mu protrese kosti a mnogi ce to uraditi za 20 KM
moja tetka

#7 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by moja tetka »

i zaboravila sam naglasiti ........ pitam pa grom te neubio de bar vidi da su sve režije plaćene ni to nije htio kaže mi ja vama vjerujem.......... e to mi ije vrh vrhova. naravno ima svakakvih i vlasnika stana a i podstanara ja sam samo korektna u plaćanjima i vjerujte mi nemam ama baš nikakav problem
semsasuljakovic

#8 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Planirao sam otići do policije (al' ne znam da l' će me uopšte saslušati) i zahtjevati policajca da sa mnom ode do stana pri čemu bih poveo i bravara koji će promijeniti bravu. Samo, kaže, ne znam kako će policija prihvatiti taj prijedlog.
karanana

#9 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by karanana »

pa upravo cinjenica da nemas validan ugovor ovjeren i potpisan ide u tvoju korist jer fakticki je taj frajer sada u tvom stanu nelegalno i bez ikakvog pokrica - malte ne provalnik.
jer da imas ugovor mogo bi se vaditi na neka prava tipa da ga ne smijes nogirati u sred zime i tako to.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#10 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Velkoski »

šakama
bluerapsody

#11 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by bluerapsody »

Znate vi bi mogli i sutra radi u Opcini Novi Grad besplatni advokat ili ako vec imate da se posavjetujete a mozda se i na ovu temu javi neko pa da kaze sta ciniti ali ja na Vasem mjestu ne bi cekala ni dana vise insistirala bi u policiji da bar kazu termin kad mogu najbrze doci i da ga isele.Fino recite covjek mi ne placa i pravi se lud te na taj nacin uzurpira mi stan i nabija dugove . Ili kako sam vec navela dajte nekom 20 KM nek ga prebije i zaprijeti mu jer sa djubretom ne mozete drukcije.Ili otidjite u stan recite cekam mirno da se sam pokupis i izadjes i necu mrdnuti sa svog vlasnistva dok te ne ispratim sa vrata ako treba i citavu noc probdijte ali cete ga mozda i tako potjerati. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
bingov buraz

#12 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by bingov buraz »

Ne mozes mu pera odbiti,imao sam takav slucaj.Rijesio tako da mu iskljucim energente,samo sam morao njegove dugove izmiriti.U elektricnom nisu htjeli da iskljuce struju pa sam napismeno trazio da mi izdaju da ne zele,nakon prijetnje da cu ih tuziti jer su napravili ugovor sa podstanarom da (lafo) izmiruje dug u ratama bez mog znanja pristali su.Srecom mogli su iskljuciti na banderi jer nije bila u mom dvoristu a podstanar nije dao do sata.Policija je mene htjela uhapsiti jer sam zelio uci u svoj posjed i rekli mi da ne uznemiravam stanara a da sudom trazim da me uvedu a njega isele.Advokat je rekao da to moze trajati godinama tako da to nije opcija,i jos mi je rekao da taj ugovor ne pije vode a nisam ga ni imao doduse.
madner

#13 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by madner »

Prijavi provalnika.
bluerapsody

#14 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by bluerapsody »

bingov buraz wrote:Ne mozes mu pera odbiti,imao sam takav slucaj.Rijesio tako da mu iskljucim energente,samo sam morao njegove dugove izmiriti.U elektricnom nisu htjeli da iskljuce struju pa sam napismeno trazio da mi izdaju da ne zele,nakon prijetnje da cu ih tuziti jer su napravili ugovor sa podstanarom da (lafo) izmiruje dug u ratama bez mog znanja pristali su.Srecom mogli su iskljuciti na banderi jer nije bila u mom dvoristu a podstanar nije dao do sata.Policija je mene htjela uhapsiti jer sam zelio uci u svoj posjed i rekli mi da ne uznemiravam stanara a da sudom trazim da me uvedu a njega isele.Advokat je rekao da to moze trajati godinama tako da to nije opcija,i jos mi je rekao da taj ugovor ne pije vode a nisam ga ni imao doduse.
Jao pa tebi se bas desio peh sa podstanarom ... ufff kad tako krene nizbrdo radi budala jos da te htjednu uhapsiti jer trazis svoja prava legalno :run: :run: :run:
Logovan

#15 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Logovan »

semsasuljakovic wrote:Imam podstanara koji ne plaća ni kiriju ni režije. Prije nego je uselio u stan potpisali smo ugovor, ali nije nigdje ovjeren. Sad se dotični ne javlja na telefon, a ja ne znam kako da ga deložiram. Da li je neko imao slična iskustva i kako da riješim situaciju?

Mislio sam ili:
1. Isključit mu sve energente
2. Kad skontam da ga nema u stanu promijeniti bravu

Problem je što ne znam da li je ova druga opcija legalna, iako je moj stan.
Ma jeste legalno je, samo mijenjaj. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#16 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Truba »

samo nasilje rjesava problem
Danguba

#17 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Danguba »

Halali dvije kirije i ljudi ce ga iznijeti iz stana. :D
mali_balon

#18 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by mali_balon »

MA samo ti kakve dobre grabove osusene palije ponesi i bez price i obajsnjenja odma po sred glave i rijesio si problem, kakva bolan policija ....
semsasuljakovic

#19 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Istjerao bih ja njega bez problema na taj način, međutim ima jedna kvaka: Njegov namještaj je u stanu.
splinter

#20 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by splinter »

Ma jarane promjeni bravu kad ga ne bude, strapaj mu sve stvari u vreću-dvije , odredi mu jedan termin da dođe po njih, a ako se javi u međuvremenu, reci da si ponovo izdao stan nekom trećem i završeno. Kakav sud i policija i gluposti.
supercali

#21 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by supercali »

iznesi mu namjestaj zamjeni bravu i vozdra
ovo u slucaju da imas papire da je stan tvoj
__Phoenix__

#22 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by __Phoenix__ »

Šta on plaća na njegovo ime u tvom stanu? Računi, pretplate?
semsasuljakovic

#23 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

__Phoenix__ wrote:Šta on plaća na njegovo ime u tvom stanu? Računi, pretplate?
Samo je Telemach uzeo na svoje ime.
vjesticanametli

#24 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by vjesticanametli »

Danguba wrote:Halali dvije kirije i ljudi ce ga iznijeti iz stana. :D
:thumbup:
Ci-Nick

#25 Re: Kako iseliti podstanara iz stana?

Post by Ci-Nick »

Nađeš grmalja koji će mu otići na vrata i reći da si stan iznajmio njemu ( grmalju) i da ima dva dana da se pokupi i napusti stan. :evil:
Last edited by Ci-Nick on 02/02/2016 23:39, edited 1 time in total.
Post Reply