problemi sa kosom

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

bez_ideje

#26 Re: problemi sa kosom

Post by bez_ideje »

Ne moras rezati nikakve trake......samo kupi one za depilaciju lica,taman su velicine za depilaciju podrucja izmedju obrva (okrenes uspravno naravno)..ima weet,cupko,cera di cupra,biraj brend :mrgreen:

A za kosu....a da pokusate zivjeti bez laka,pjene,regeneratora,balzama i svih ostalih "must have" preparata.....kosu perete dr.pasha sapunom,isperete koprivom.......Jest malo "guravo" u pocetku,a sad ne bi stavila na kosu nista,nema tih para....Frizeru jednom godisnje , malo vrhove da odfikari, fen na 5 metara od mene ,a na cetke i one preparate da ne pomislja da mi pridje sa tim :oops: (nismo bas u ljubavi ,ja i frizeri)
Sad bi vam uslikala kosu....al necu...ispast cu ufurana :mrgreen: :mrgreen:

Eto......i pivski kvasac nije los usput i za kozu i nokte :)
Oya

#27 Re: problemi sa kosom

Post by Oya »

bez_ideje wrote:Ne moras rezati nikakve trake......samo kupi one za depilaciju lica,taman su velicine za depilaciju podrucja izmedju obrva (okrenes uspravno naravno)..ima weet,cupko,cera di cupra,biraj brend :mrgreen:

A za kosu....a da pokusate zivjeti bez laka,pjene,regeneratora,balzama i svih ostalih "must have" preparata.....kosu perete dr.pasha sapunom,isperete koprivom.......Jest malo "guravo" u pocetku,a sad ne bi stavila na kosu nista,nema tih para....Frizeru jednom godisnje , malo vrhove da odfikari, fen na 5 metara od mene ,a na cetke i one preparate da ne pomislja da mi pridje sa tim :oops: (nismo bas u ljubavi ,ja i frizeri)
Sad bi vam uslikala kosu....al necu...ispast cu ufurana :mrgreen: :mrgreen:

Eto......i pivski kvasac nije los usput i za kozu i nokte :)
a koje ti je boje taj sapun? :D
bez_ideje

#28 Re: problemi sa kosom

Post by bez_ideje »

Žućkast onako....mak i cimet mescini :shock:
kockica_kockica

#29 Re: problemi sa kosom

Post by kockica_kockica »

Oya wrote:
kockica_kockica wrote:
fixer wrote:
dakle ono sto ja radim jeste da s vremena na vrijeme stavljam pakung na kosu koji ukljucuje ricinusovo ulje jaje isl.
perem je samo jednom sedmicno, a suhim pranjem uklanjam visak masnoce koji se pojavi odmah nakon pranja... obicno je tretiram 1-2 sa suhim pranjem tokom sedmice...

primjetila sam da ukoliko je duza kosa brze se masti i teze ju je odrzati svjezom, onda u zadnje vrijeme bez obzira koliko voljela dugu kosu, trudim se da je osisam na krace ....

dosta od mene za savjete :)
Kakav je taj spray za suho pranje? Jeli previse stetan? Koliko kosta?
Sprej je onako boca kao lak za kosu izgleda. Ja kupujem u Mercatoru oko 8 KM kosta, a traje mi jedno mjesec dana jer toga ne treba mnogo. Iskreno nema nikakvih stetnih efekata na kosu, a kosa uvijek izgleda kao da je taze oprana :-D Kad poprskas budes sav bijel po glavi, i onda uzmes cetku ili cesalj i dobro kosu iscecljas da sav prah uklonis sa kose... i na boci pise Sprej za suho pranje kose :)
koji je brand?[/quote]

Ja stvarno ne znam ko proizvodi taj sprej, ali ima samo ta jedna vrsta .. bijela boca sa nekim crtama i pise tako sprej za suho pranje kose... sutra idem da kupim sebi jer mi je nestalo a staru bocu sam bacila pa cu napisati ko proizvodi
jaca-maca

#30 Re: problemi sa kosom

Post by jaca-maca »

dermatolog mi je predlozio da koristim Dermowas sapun za probleme sa kosom (masna kosa i perut). da li je neko cuo za to ili mozda koristio :?
ultrajvosa

#31 Re: problemi sa kosom

Post by ultrajvosa »

Imam i ja jedan problem slican.. Perem kosu svaka 2-3 dana a meni uvijek peruti, ne mogu proci rukom kroz kosu a da ne primjetim.. :x
jaca-maca

#32 Re: problemi sa kosom

Post by jaca-maca »

ultrajvosa wrote:Imam i ja jedan problem slican.. Perem kosu svaka 2-3 dana a meni uvijek peruti, ne mogu proci rukom kroz kosu a da ne primjetim.. :x
Probaj sa Oronazol samponom. Pocela sam ga koristiti neki dan, nema promjene ali pise da se treba koristiti neko vrijeme pa onda ce biti efekta :D
fidoremilienko

#33 Re: problemi sa kosom

Post by fidoremilienko »

axl_rose wrote:ljudi moze li mi neko dati neki savjet...imam problem sa rijetkom kosom.znaci nije problem opadanja nego jednostavno 2-3 dana poslije pranja kosa je masna...cuo sam da je korijen zare dobar za guscu kosu...al volio bih da cujem jos neki savjet.hvala:)
Ma ošišaj se naćelavo i nemaš problema, niti sa opadanjem niti sa masnom kosom 8-) :D
male_okice

#34 Re: problemi sa kosom

Post by male_okice »

axl_rose wrote:ljudi moze li mi neko dati neki savjet...imam problem sa rijetkom kosom.znaci nije problem opadanja nego jednostavno 2-3 dana poslije pranja kosa je masna...cuo sam da je korijen zare dobar za guscu kosu...al volio bih da cujem jos neki savjet.hvala:)
a ja ne kontam koliko dana bi ti volio da ti kosa bude cista? jednostanvo ako ti je masna kosa operes je i to je to. Ja imam polu-dugu gustu kosu pa opet svaka 3 dana najmanje moram da je perem jer se zamasti jednostavna takva je i dzaba trosio pare na razno-razne preparate nece pomoci. Kupis afroditin sampon kopriva i pantenol i peres i gotovo
Filter

#35 Re: problemi sa kosom

Post by Filter »

Image

i kao rukom odneseni problemi
*Diamond*

#36 Re: problemi sa kosom

Post by *Diamond* »

Ja sam imala problem sa rijetkom kosom i najbolje tablete koje sam pila su Natural Wealth vitamini za kosu, poslije kojih mi se kosa skroz oporavila :thumbup: Sada koristim riblje i ricinusovo ulje za rast, ipak je prirodno najbolje ;-)
1906

#37 Re: problemi sa kosom

Post by 1906 »

mene zanima nesto - kod ovih ljudi sto ne peru kosu 3 4 dana - smrdil kosa?
ako ne smrdi na loj - smrdil na dim i ostalo pokupljeno tokom boravka gdje vec :D

nikako nije dovoljno da samo izgleda cista

perite kosu - perite :D
*Diamond*

Post by *Diamond* »

1906 wrote:mene zanima nesto - kod ovih ljudi sto ne peru kosu 3 4 dana - smrdil kosa?
ako ne smrdi na loj - smrdil na dim i ostalo pokupljeno tokom boravka gdje vec :D

I mene zanima isto :lol: Jer ako necete da vam je kosa prljava, masna ili sta vec perite je svaki dan :D I uvijek ce biti cista 8)
jaca-maca

#39 Re: problemi sa kosom

Post by jaca-maca »

Sto vise peres kosu vise se masti. Ja perem svaki treci dan, a trebala bih svaki drugi. Svezem rep i ne primjeti se toliko :D
bez_ideje

#40 Re: problemi sa kosom

Post by bez_ideje »

1906 wrote:mene zanima nesto - kod ovih ljudi sto ne peru kosu 3 4 dana - smrdil kosa?

:shock: :? :-) :roll: :roll: :roll:
Pa dobro......da mi je radno mjesto cevabdjinica,ribarnica,kafana....prala bi vjerovatno svaki dan........
Ovako ......prije 4 dana nema potrebe.....kao sto nema potrebe ni samponom prati kosu stalno,al to je vec druga prica.
Ne,ne smrdi....zamisli :shock: :mrgreen:
doduse,rijetko sam u prostorijama obavijenim duhanskim dimom
jaca-maca

#41 Re: problemi sa kosom

Post by jaca-maca »

bez_ideje wrote: Ovako ......prije 4 dana nema potrebe.....
Ja ne mogu izdrzati tolikoo. Meni se bas brzo masti kosa, jedan dan eventualno dva je ok a poslije...fuj, gadim se sama sebi, moram prati :cry:
bez_ideje

#42 Re: problemi sa kosom

Post by bez_ideje »

Ma govorim za sebe...nemam potrebe prije 4 dana da je perem,kaniram je.......pa to isusuje ,malo isperem koprivom i ko zmaj :)
alica.k

#43 Re: problemi sa kosom

Post by alica.k »

jaca-maca wrote:
bez_ideje wrote: Ovako ......prije 4 dana nema potrebe.....
Ja ne mogu izdrzati tolikoo. Meni se bas brzo masti kosa, jedan dan eventualno dva je ok a poslije...fuj, gadim se sama sebi, moram prati :cry:
i ja isto, i ne vjerujem da postoji neki magicni preparat da se to rijesi. kosa...takva je kakva je i to je to!
Jasna90

#44 Re: problemi sa kosom

Post by Jasna90 »

Znate li za neki dobar sampon protiv peruti, a da nije Oronazol posto sam ga koristila i nije mi rijesio problem s peruti :sad: :cry:
jasminaaaa

#45 Re: problemi sa kosom

Post by jasminaaaa »

Osim sto mi je kosa tanka,puna je peruti... :-x moram je prati svaki drugi dan.. jel znate kakav ucinkovit sampon protiv peruti?
dolmetscher

#46 Re: problemi sa kosom

Post by dolmetscher »

http://vichy-products-singapore.com/vic ... rs-shampoo

Meni je ovaj pomogao. Jest da je 22 KM ali pomaze.

Za one koji koriste oronazol, smije se koristiti samo dok ne nestane peruti. Rekonazol alkaloid Skoplje je isti po sastavu a tri puta jeftiniji.
Jasna90

#47 Re: problemi sa kosom

Post by Jasna90 »

dolmetscher wrote:http://vichy-products-singapore.com/vic ... rs-shampoo

Za one koji koriste oronazol, smije se koristiti samo dok ne nestane peruti. Rekonazol alkaloid Skoplje je isti po sastavu a tri puta jeftiniji.
Oronazol niti Vichy Dercos mi nisu pomogli da se rijesim peruti :cry:
zvrzgana

#48 Re: problemi sa kosom

Post by zvrzgana »

Treba mi savjet vezano za regenerator.
Imam jako osjetljivo tjeme tako da mi se upali od bilo kog sampona osim najobicnijeg djecijeg sampona koji i sada koristim. Medjutim kosa mi je jako tanka pa bez obzira koliko ju cesljala na kraju se upetlja sva.
Trazim sada regenerator ili nekakvu kremu koju bi mogla koristiti a da nije puno agresivna, nema nista gore nego kada mi se upali tjeme, boli.. :roll:
Najbolje bi bilo kada bih mogla nesto sama sebi smuckati na prirodnoj bazi, bez ikakvih hemikalija...
dolmetscher

#49 Re: problemi sa kosom

Post by dolmetscher »

Jasna90 wrote:
dolmetscher wrote:http://vichy-products-singapore.com/vic ... rs-shampoo

Oronazol niti Vichy Dercos mi nisu pomogli da se rijesim peruti :cry:
Moras isprobati sve sampone da bi nasla koji ti odgovara. Ja sam pocela sa head and shoulders pa pantene, fructis, fitoval, recept, oronazol/rekonazol..

Jesi li probala syoss?
Jasna90

#50 Re: problemi sa kosom

Post by Jasna90 »

dolmetscher wrote: Jesi li probala syoss?
Isprobala sam sve te sto si ih nabrojala, ali perut je jos tu :sad:
Nisam syoss, je li on dobar? Koliko kosta?
Post Reply