problemi sa kosom
Moderator: anex
-
axl_rose
#1 problemi sa kosom
ljudi moze li mi neko dati neki savjet...imam problem sa rijetkom kosom.znaci nije problem opadanja nego jednostavno 2-3 dana poslije pranja kosa je masna...cuo sam da je korijen zare dobar za guscu kosu...al volio bih da cujem jos neki savjet.hvala:)
-
sorei
#2 Re: problemi sa kosom
ricinusovo ulje za kosu, obrve, trepavice i sl.
Jedini problem je sto se radi o ulju i to gusce konzistencije pa ga je malo teze isprati
ja sam ga koristila dosta dugo, pred spavanje na trepuske i stvarno mi je pomoglo
Jedini problem je sto se radi o ulju i to gusce konzistencije pa ga je malo teze isprati
ja sam ga koristila dosta dugo, pred spavanje na trepuske i stvarno mi je pomoglo
-
jah_
#3 Re: problemi sa kosom
ee da ne otvaram novu temu, moj problem je suprotan od naslova ove teme u nekom smislu
, naimee ja imam vrlo guste obrve, i raste mi izmedju obrva vec duze vrijeme,znaci sastavljaju se. U zadnje vrijeme sam to poceo da brijem i normala, sve gusce i brze mi raste
Kako da " rijesim" ovaj problemcic, nemojte samo pincentu spominjat jer mensecini tako jos brze narastu 
-
Desert Wind
#4 Re: problemi sa kosom
jah_ wrote:ee da ne otvaram novu temu, moj problem je suprotan od naslova ove teme u nekom smislu, naimee ja imam vrlo guste obrve, i raste mi izmedju obrva vec duze vrijeme,znaci sastavljaju se. U zadnje vrijeme sam to poceo da brijem i normala, sve gusce i brze mi raste
Kako da " rijesim" ovaj problemcic, nemojte samo pincentu spominjat jer mensecini tako jos brze narastu

ma samo se nerviraj mnogo ima da otpadne i kosa i dlake a i hashim
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#5 Re: problemi sa kosom
Ista sam .axl_rose wrote:ljudi moze li mi neko dati neki savjet...imam problem sa rijetkom kosom.znaci nije problem opadanja nego jednostavno 2-3 dana poslije pranja kosa je masna...cuo sam da je korijen zare dobar za guscu kosu...al volio bih da cujem jos neki savjet.hvala:)
I nema sta nisam probala, od zare, ulja ovog i onog, sampona skupih, tableta...i nista, kosa i dan danas takva.
-
jah_
#6 Re: problemi sa kosom
heheh samo vi zajebajte, a nije da se ne nerviiram cesto 
-
MAN-lion's coach
#7 Re: problemi sa kosom
Imaš problem sa kosom među očima?Šalim se...pa gore ti je brijati nego čupati,napravićeš četku za ribanje...jah_ wrote:ee da ne otvaram novu temu, moj problem je suprotan od naslova ove teme u nekom smislu, naimee ja imam vrlo guste obrve, i raste mi izmedju obrva vec duze vrijeme,znaci sastavljaju se. U zadnje vrijeme sam to poceo da brijem i normala, sve gusce i brze mi raste
Nego moreš zapustit i onda se poslužiti trakom za depilaciju s tim da isječeš komad za između oči...to te sekund boli a dođe ti ko pinceta...kad već neš da čupaš...
-
PokerFace
#8 Re: problemi sa kosom
Treca kasika mi govori da je vase rjesenje PREBACENICA

-
Brus Lee
#9 Re: problemi sa kosom
Mozes da zalijepis nekog smajlija i tako ujedno pokazes okolini trenutno raspolozenjejah_ wrote:ee da ne otvaram novu temu, moj problem je suprotan od naslova ove teme u nekom smislu, naimee ja imam vrlo guste obrve, i raste mi izmedju obrva vec duze vrijeme,znaci sastavljaju se. U zadnje vrijeme sam to poceo da brijem i normala, sve gusce i brze mi raste
-
jah_
#10 Re: problemi sa kosom
ahhaha tipcna bosanska podjbacina
, nemozes pomoc pa se sprdaj , al ok, i ja bi vjerovatno isto postupio da me ko pita
a hvala @ MAN lion pokusacu sa trakicom
-
Brus Lee
#11 Re: problemi sa kosom
Malo sam se salio, ne zamjeri. Problem mozes jednostavno i trajno rijesiti. Otidji u neki malobolji kozmeticki salon ili kod dermatologa i ukloni dlake laserskim putem. Depilacija laserom trajno unistava korijen dlake. Posto je mala povrsina, mozes problem rijesiti u jednoj seansi. Nema bola, nema oziljaka. Sretno.jah_ wrote:ahhaha tipcna bosanska podjbacina, nemozes pomoc pa se sprdaj , al ok, i ja bi vjerovatno isto postupio da me ko pita
a hvala @ MAN lion pokusacu sa trakicom
- Mis mekinjas
#12 Re: problemi sa kosom
Jedno jaje, 10 kapi ricinusova ulja, umutiti, namazati kosu, zamotati u kesu, i ručnik, držati 3 sata, i isprati....
Pomaže rastu i guštanju kose...
Pomaže rastu i guštanju kose...
-
Brus Lee
#13 Re: problemi sa kosom
Probaj sa Pilfud losionom. Pomaze izrastanju novih dlaka. Potrazi u apotekama, trebalo bi da ga ima posto je to Bosnalijekov lijek. Imati ces ti kosu kao lav, no sikiriki.axl_rose wrote:ljudi moze li mi neko dati neki savjet...imam problem sa rijetkom kosom.znaci nije problem opadanja nego jednostavno 2-3 dana poslije pranja kosa je masna...cuo sam da je korijen zare dobar za guscu kosu...al volio bih da cujem jos neki savjet.hvala:)
- citroen
#14 Re: problemi sa kosom
Perite svaki dan kosu i nemre bit masnaladyblue18 wrote:Ista sam .axl_rose wrote:ljudi moze li mi neko dati neki savjet...imam problem sa rijetkom kosom.znaci nije problem opadanja nego jednostavno 2-3 dana poslije pranja kosa je masna...cuo sam da je korijen zare dobar za guscu kosu...al volio bih da cujem jos neki savjet.hvala:)![]()
I nema sta nisam probala, od zare, ulja ovog i onog, sampona skupih, tableta...i nista, kosa i dan danas takva.
- clav
#15 Re: problemi sa kosom
pa i nije bas problem s kosom ako se masti svaka 3 dana. po danasnjim standardima kosa se pere svakodnevno
. kod tebe je vjerovatno slucaj da se masti a zbog ne prevelike gustine, tjeme postane vidljivije. po odabranom imenu pretpostavljam da se radi o duzoj kosi.
imas u apoteci uzeti sampon s ketokonazolom 2%(oronazol, ketoral, mycoseb, rekonazol). oronazol ti je najskuplji pa ako nisi bas finansijski jak pokusaj s ova zadnja tri(10-15KM). upotrebljava se dva puta sedmicno, medjutim nije blag i moze imati nezeljene efekte. ako ti vise odgovara prirodna varijanta, mozes kupiti ulje od cajevca(ima u dm-u oko 5KM) i pred svako pranje utrljas nekoliko kapi razblazenih u vodi u vlasiste i ostavis da djeluje koji sat. negativna strana je sto ima malo tezi miris na terpene. treca opcija je da malo skratis kosu i peres je svakodnevno blagim samponom namijenjenom za svakodnevnu upotrebu(nivea for man, subrina recept s hmeljom itd).
imas u apoteci uzeti sampon s ketokonazolom 2%(oronazol, ketoral, mycoseb, rekonazol). oronazol ti je najskuplji pa ako nisi bas finansijski jak pokusaj s ova zadnja tri(10-15KM). upotrebljava se dva puta sedmicno, medjutim nije blag i moze imati nezeljene efekte. ako ti vise odgovara prirodna varijanta, mozes kupiti ulje od cajevca(ima u dm-u oko 5KM) i pred svako pranje utrljas nekoliko kapi razblazenih u vodi u vlasiste i ostavis da djeluje koji sat. negativna strana je sto ima malo tezi miris na terpene. treca opcija je da malo skratis kosu i peres je svakodnevno blagim samponom namijenjenom za svakodnevnu upotrebu(nivea for man, subrina recept s hmeljom itd).
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#16 Re: problemi sa kosom
citroen wrote: Perite svaki dan kosu i nemre bit masna@lady jhel i ti imas rijetku kosu
![]()
![]()
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#17 Re: problemi sa kosom
nije problem oprati kosu, ali ne kontas da je poslije treba genirati, peglati, susiti..ko vec sta radi, i samim tim unistavas kosucitroen wrote:Perite svaki dan kosu i nemre bit masnaladyblue18 wrote: Ista sam .![]()
I nema sta nisam probala, od zare, ulja ovog i onog, sampona skupih, tableta...i nista, kosa i dan danas takva.@lady jhel i ti imas rijetku kosu
![]()
![]()
za masnu kosu jedini je lijek, oprati je
ako vam je kosa masna, a nemate vremena oprati, moze posluziti djeciji puder koji se nanese na vlasiste, a onda kosa isceslja
to moze odloziti pranje za jedan dan, ali pravog rjesenja nema
- Oya
#18 Re: problemi sa kosom
Ljudi, da ne otvaram novu temu. Rece mi frizerka da za volumen kose uzmem onaj Pantene sto lafo necim oblaze dlaku. Kaze da je njoj pomogao, ali prestala da koristi, nije joj se farba primala.
Je li iko ovo probao?
Je li iko ovo probao?
-
axl_rose
#19 Re: problemi sa kosom
hehe...nemam dugu kosu.naprotiv šišam se svaka 2-3 mjeseca najkasnije...upravo zbog ovog problema..a sto se tice ovih tvojih prijedloga ipak ne bih rizikovao da ostetim kosu.trazim vise neku pomoc na biljnoj bazi...ne vjerujem hemiji bas..u svakom slucaju hvala:)clav wrote:pa i nije bas problem s kosom ako se masti svaka 3 dana. po danasnjim standardima kosa se pere svakodnevno. kod tebe je vjerovatno slucaj da se masti a zbog ne prevelike gustine, tjeme postane vidljivije. po odabranom imenu pretpostavljam da se radi o duzoj kosi.
-
surajaa
#20 Re: problemi sa kosom
Danas, za razliku od toga kako je bilo nekad imamo fenomen "poplave informacija". Ljudi se svjesno i namjerno obmanjuju raznim skupim i jeftinim reklamnim kampanjama, na ljudsku psihu se atakuje svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima propagande...a sve u cilju brze prodaje i lake zarade...
Naravno da nije tako, ali svakom odraslom, razumnom covjeku bi trebalo biti jasno da ne postoji cudesna formula koja ce rijesiti problem tanke, guste, rijetke, lomljive, suhe, masne, kovrcave, ravne, i kose s nekim drugim nedostatcima, kao sto ni jedna krema ovog svijeta nece "ispeglati" bore ni na jednom licu...kljuc ili ako hocete, magicna formula lezi u genskom, odnosno nasljednom faktoru, ali rijetko ko od nas pristupa problemu s te strane...
Svima, djevojkama posebno bi se trebalo pojasniti da sirinu svojih bokova nikad nece moci promijeniti, ni jednom dijetom s kojom pokusaju...a isti odgovor lezi i po pitanju kvaliteta kose, koze, kostiju, noktiju, zubi i mnogih drugih organa ljudskog organizma...neko spozna istinu vrlo brzo, a neko dobar dio zivota ostaje ustrajan i vodi borbu s vjetrenjacama, jer kao sto rekoh, cudesnog lijeka nema...
Ja sam, takodjer, uvijek ZA prirodno, a malo manje ZA hemijsko i sinteticko, ali da bih do kraja bila iskrena, moram reci da od koprive, ricinusa, maslinovog ulja, kosa nece postati gusca i bujnija, struktura dlake uvijek ostaje ista, bez obzira sta nanijeli ili cime je "nahranili"...istina, tanka, krhka kosa zahtjeva vise njege i vremena...treba da se pere cesce, ne postoji nacin kako zakamuflirati "rezance" na glavi, ali kako neko vec gore rece, to ne smije biti cesto pranje, jer se svakodnevnim pranjem skida zastitni sloj, odnosno sebum, cija masnoca prirodno podmazuje dlaku, posebno ako se kosa pere agresivnim samponima, a na nasem trzistu, takvi su gotovo svi, dovoljno je procitati sastav na poledjini ambalaze...
Govorim ono sto je ocigledno i kao neko ciji se clan porodice sa problemom tanke kose nosi cijeli zivot...sve sto se moze uraditi po pitanju tanke kose je da se ne tretira hemijskim sredstvima, dugotrajnim farbanjem, ondulacijama, blansem...blans je najpogubnije hemijsko sredstvo za svaki tip kose, a od tanke kose pri dodiru s vodom pravi cupave loptice, u kojima se kosa rasteze poput zvakace gume i naravno izgleda ocajno...
Svako od nas zna ili bi trebalo da zna kakav kvalitet kose ima i na koji nacin je najbolje da je ispravno njeguje, ne treba se odreci koprivnih zila, maski sa zumancom i maslinovim uljem i mnogih drugih prirodnih stvari, koje i sama koristim, ali mislim da je smijesno vjerovati u bilo koji preparat,(bez obzira koliko skup ili jeftin bio) koji proguscuje, jaca korijen, dlaku i daje sjaj kosi koja to nikad nije ni imala...
Naravno da nije tako, ali svakom odraslom, razumnom covjeku bi trebalo biti jasno da ne postoji cudesna formula koja ce rijesiti problem tanke, guste, rijetke, lomljive, suhe, masne, kovrcave, ravne, i kose s nekim drugim nedostatcima, kao sto ni jedna krema ovog svijeta nece "ispeglati" bore ni na jednom licu...kljuc ili ako hocete, magicna formula lezi u genskom, odnosno nasljednom faktoru, ali rijetko ko od nas pristupa problemu s te strane...
Svima, djevojkama posebno bi se trebalo pojasniti da sirinu svojih bokova nikad nece moci promijeniti, ni jednom dijetom s kojom pokusaju...a isti odgovor lezi i po pitanju kvaliteta kose, koze, kostiju, noktiju, zubi i mnogih drugih organa ljudskog organizma...neko spozna istinu vrlo brzo, a neko dobar dio zivota ostaje ustrajan i vodi borbu s vjetrenjacama, jer kao sto rekoh, cudesnog lijeka nema...
Ja sam, takodjer, uvijek ZA prirodno, a malo manje ZA hemijsko i sinteticko, ali da bih do kraja bila iskrena, moram reci da od koprive, ricinusa, maslinovog ulja, kosa nece postati gusca i bujnija, struktura dlake uvijek ostaje ista, bez obzira sta nanijeli ili cime je "nahranili"...istina, tanka, krhka kosa zahtjeva vise njege i vremena...treba da se pere cesce, ne postoji nacin kako zakamuflirati "rezance" na glavi, ali kako neko vec gore rece, to ne smije biti cesto pranje, jer se svakodnevnim pranjem skida zastitni sloj, odnosno sebum, cija masnoca prirodno podmazuje dlaku, posebno ako se kosa pere agresivnim samponima, a na nasem trzistu, takvi su gotovo svi, dovoljno je procitati sastav na poledjini ambalaze...
Govorim ono sto je ocigledno i kao neko ciji se clan porodice sa problemom tanke kose nosi cijeli zivot...sve sto se moze uraditi po pitanju tanke kose je da se ne tretira hemijskim sredstvima, dugotrajnim farbanjem, ondulacijama, blansem...blans je najpogubnije hemijsko sredstvo za svaki tip kose, a od tanke kose pri dodiru s vodom pravi cupave loptice, u kojima se kosa rasteze poput zvakace gume i naravno izgleda ocajno...
Svako od nas zna ili bi trebalo da zna kakav kvalitet kose ima i na koji nacin je najbolje da je ispravno njeguje, ne treba se odreci koprivnih zila, maski sa zumancom i maslinovim uljem i mnogih drugih prirodnih stvari, koje i sama koristim, ali mislim da je smijesno vjerovati u bilo koji preparat,(bez obzira koliko skup ili jeftin bio) koji proguscuje, jaca korijen, dlaku i daje sjaj kosi koja to nikad nije ni imala...
-
curicaizsume
#21 Re: problemi sa kosom
Nedavno sam cuo da se preporucuje prati kosa dvaputa sedmicno, jest da to meni nije jasno ali kazu da svakodnevno pranje kose samo stvara vise perutiladyblue18 wrote:citroen wrote: Perite svaki dan kosu i nemre bit masna@lady jhel i ti imas rijetku kosu
![]()
![]()
Svakodnevno pranje kose je samo jos vise ostecuje i samo se jos vise masti.
- kockica_kockica
#22 Re: problemi sa kosom
ja imam tanku kosu koja se brzo umasti... da je ne bih prala skoro svaki dan, kupujem onaj sprej za suho pranje kose.. promuckas, naprskas, iscetkas dobro kosu i onda zaista bude kao da si je tek oprao i kao takva traje mnogo duze nego kada je operem .. pretpostavljam da u tom prahu ima nesto sto kosu isusuje pa ona nije masna odmah sutradan... s obzirom da se cijeli svoj zivot sa tim pokusavam izboriti, onda zacetniku teme mogu iskreno reci da njegova kosa nikada nece biti gusta i suha te da ne isprobava i ne zanosi se sa raznim uljima i preparatima bilo da su skupi ili jefitni. ja sam potrosila gomilu novca za te iste tretmane i mogu sa 100% sigurnosti stati iza izjave da oni NE DJELUJU....
dakle ono sto ja radim jeste da s vremena na vrijeme stavljam pakung na kosu koji ukljucuje ricinusovo ulje jaje isl.
perem je samo jednom sedmicno, a suhim pranjem uklanjam visak masnoce koji se pojavi odmah nakon pranja... obicno je tretiram 1-2 sa suhim pranjem tokom sedmice...
primjetila sam da ukoliko je duza kosa brze se masti i teze ju je odrzati svjezom, onda u zadnje vrijeme bez obzira koliko voljela dugu kosu, trudim se da je osisam na krace ....
dosta od mene za savjete
dakle ono sto ja radim jeste da s vremena na vrijeme stavljam pakung na kosu koji ukljucuje ricinusovo ulje jaje isl.
perem je samo jednom sedmicno, a suhim pranjem uklanjam visak masnoce koji se pojavi odmah nakon pranja... obicno je tretiram 1-2 sa suhim pranjem tokom sedmice...
primjetila sam da ukoliko je duza kosa brze se masti i teze ju je odrzati svjezom, onda u zadnje vrijeme bez obzira koliko voljela dugu kosu, trudim se da je osisam na krace ....
dosta od mene za savjete
-
fixer
#23 Re: problemi sa kosom
Kakav je taj spray za suho pranje? Jeli previse stetan? Koliko kosta?kockica_kockica wrote:ja imam tanku kosu koja se brzo umasti... da je ne bih prala skoro svaki dan, kupujem onaj sprej za suho pranje kose.. promuckas, naprskas, iscetkas dobro kosu i onda zaista bude kao da si je tek oprao i kao takva traje mnogo duze nego kada je operem .. pretpostavljam da u tom prahu ima nesto sto kosu isusuje pa ona nije masna odmah sutradan... s obzirom da se cijeli svoj zivot sa tim pokusavam izboriti, onda zacetniku teme mogu iskreno reci da njegova kosa nikada nece biti gusta i suha te da ne isprobava i ne zanosi se sa raznim uljima i preparatima bilo da su skupi ili jefitni. ja sam potrosila gomilu novca za te iste tretmane i mogu sa 100% sigurnosti stati iza izjave da oni NE DJELUJU....
dosta od mene za savjete
- kockica_kockica
#24 Re: problemi sa kosom
Sprej je onako boca kao lak za kosu izgleda. Ja kupujem u Mercatoru oko 8 KM kosta, a traje mi jedno mjesec dana jer toga ne treba mnogo. Iskreno nema nikakvih stetnih efekata na kosu, a kosa uvijek izgleda kao da je taze opranafixer wrote:Kakav je taj spray za suho pranje? Jeli previse stetan? Koliko kosta?kockica_kockica wrote:ja imam tanku kosu koja se brzo umasti... da je ne bih prala skoro svaki dan, kupujem onaj sprej za suho pranje kose.. promuckas, naprskas, iscetkas dobro kosu i onda zaista bude kao da si je tek oprao i kao takva traje mnogo duze nego kada je operem .. pretpostavljam da u tom prahu ima nesto sto kosu isusuje pa ona nije masna odmah sutradan... s obzirom da se cijeli svoj zivot sa tim pokusavam izboriti, onda zacetniku teme mogu iskreno reci da njegova kosa nikada nece biti gusta i suha te da ne isprobava i ne zanosi se sa raznim uljima i preparatima bilo da su skupi ili jefitni. ja sam potrosila gomilu novca za te iste tretmane i mogu sa 100% sigurnosti stati iza izjave da oni NE DJELUJU....
dosta od mene za savjete
- Oya
#25 Re: problemi sa kosom
koji je brand?kockica_kockica wrote:Sprej je onako boca kao lak za kosu izgleda. Ja kupujem u Mercatoru oko 8 KM kosta, a traje mi jedno mjesec dana jer toga ne treba mnogo. Iskreno nema nikakvih stetnih efekata na kosu, a kosa uvijek izgleda kao da je taze opranafixer wrote:Kakav je taj spray za suho pranje? Jeli previse stetan? Koliko kosta?kockica_kockica wrote:ja imam tanku kosu koja se brzo umasti... da je ne bih prala skoro svaki dan, kupujem onaj sprej za suho pranje kose.. promuckas, naprskas, iscetkas dobro kosu i onda zaista bude kao da si je tek oprao i kao takva traje mnogo duze nego kada je operem .. pretpostavljam da u tom prahu ima nesto sto kosu isusuje pa ona nije masna odmah sutradan... s obzirom da se cijeli svoj zivot sa tim pokusavam izboriti, onda zacetniku teme mogu iskreno reci da njegova kosa nikada nece biti gusta i suha te da ne isprobava i ne zanosi se sa raznim uljima i preparatima bilo da su skupi ili jefitni. ja sam potrosila gomilu novca za te iste tretmane i mogu sa 100% sigurnosti stati iza izjave da oni NE DJELUJU....
dosta od mene za savjeteKad poprskas budes sav bijel po glavi, i onda uzmes cetku ili cesalj i dobro kosu iscecljas da sav prah uklonis sa kose... i na boci pise Sprej za suho pranje kose