Upravo tako! Većina "međunarodnih predstavnika" se više brinu šta će reći Dodik nego šta će uraditi Bosanci... Mislim da je puno opasnije ono što objektivno mogu učiniti nezadovoljni patrioti Bosne nego šta serenda nekakav seljačina iz Laktaša. Stalno se zaboravlja jedna važna činjenica - kada su Bosanci uspjeli gotovo bez oružja slomiti zube velikosrpskoj armiji (JNA), zamislite šta se sada može uraditi sa ovoliko oružja na svakom koraku... U dodatku, Bosanci su još uvijek umjerenih pogleda na svijet jer se još uvijek nadaju da će zulum proći i da će se napokon krenuti po međunarodnim standardima i pravu. Međutim, ako se razočaramo u te standarde i pravo, onda ćemo postati lak plijen radikalne indoktrinacije... na žalost onda potpuno opravdano! Onda nema više tolerancije, liberalne demokracije, tržišne ekonomije, EU "standarda", ... sve će otići lijepo u 3 p.m. Ako Srbija misli na taj način profitirati, onda su stvarno naivni jer se ovaj haos koji predviđam potpuno trezveno kao veoma moguć, niko na svijetu neće moći zaustaviti.uvjek dobar gost wrote:... Mapa je u opticaju već dugo, nije bilo odlučnosti međunarodnog faktora, nije bilo ( i još nema) pameti domaćih političara, narod niko i ne pita..
Ali vjerujte mi ovo je recept za ovu našu državu... ovo je jedno od dva moguća rješenja... drugo je republika Bosna i Hercegovina sa jakom lokalnom samoupravom, bez entiteta i kantona... jake opštine i lokalne zajednice...
Ali mi nismo dovoljno pametni da bi na grbove stavljali vjeverice, mede, visibabe, tvrđave stare ili nešto slično... naši umovi su još u srednjem vijeku i mi tako žudimo za nekom homogenizacijom... kvazi i nismo se makli od plemenskog uređenja i načina života....
http://www.eured-bih.org/ba/regions.htm
Ovo bi moralo biti polaziše, a ne mirovni sporazum,... jer sporazum je zaustavio rat i na neki način ova situacija i sama zemlja ga je prerasla....
P.S
što se tiče radikalizacije situacije, njene eskalacije... ovaj put na koji smo ćutke pristali biti povedeni u perspektivi ima jedino te dvije opcije... radikalizaciju i eskalaciju... tri istorije, tri istine, nema pravde i istine... tri države u jednoj... međunarodna zajednica ne zna sa čim se igra... nisu ni svjesni da u slučaju eskalacije... nema šanse da tako lako smire situaciju....
Loši savjetnici, loša druga, dobre kurve i dosta sujete i političkog sljepila kod predstavnika međunarodne zajednice..... to nam je dohakalo.....
Kada se ovo sve malo analizira, recite mi da li je REALAN ovaj prijedlog da se ide na kompromis, i tako dođe do kvalitetnog Ustava koji bi bio dobar za sve, ili da se i dalje respektuje nekakva tzv. sila Dodika i RS političara?

.