Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Comrad

#276 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by Comrad »

Samo nemojte te price ovo je samo prijateljska, jer kad smo gubili prijateljske i igrali nerijeseno, bilo je Susicu kupi prnje i tad su ovakve utakmice bile kao super vazne, a sad kad smo poderali Slovacku, one su eto samo prijateljske i nista vise.

I umjesto da sad bude 50+ strana na Papetovom topicu sa cestitkama, tamo je jedna-dvije stranice vise od jucerasnje utakmice, da je izgubio ja sam siguran da bi bilo sigurno jedno 50 stranica o tome kako nema pojma i da treba da ide.

p.s. Ja se kladim redovno i NIKAD nisam odigrao protiv nase repke ni u bilo kojem sportu, niti cu. Ako mislis da bi mogli izgubit i da neces pogodit, pa brate zaobidji par hebote, milion drugih u ponudi. Ne znam, mozda sam naopak, ali fakat ne kontam kako mozes hladno odigrat protiv svoje drzave. Nije stvar u patriotizmu, nego mi to jednostavno nije normalno.

I opet pitanje, ulozis 100KM protiv nasih - za koga ces navijati? :-)
north

#277 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by north »

Ova pobjeda koliko god lijepo izgledala, kao i uostalom i sama igra, s druge strane može biti mač sa dvije oštrice. Sad je očekivati da naši vrli novinari i ulizivači u pakaš počnu da okivaju repku u zvijezde, i naravno prognozirati da do kraja prvenstva nećemo izgubiti. Od totalnih pljuvača, većina njih će preko noći pronijeniti mišljenje o selektoru i reći kako je napravio čudo, te kako sad možemo svakoga na svijetu pobijediti. Istina možemo, ali možemo i od skoro svakoga izgubiti.
Elem neise, selektor ovu sinoć uistinu finu igru, i kao plod toga pobjedu na terenu, MORA nastaviti i u kvalifikacijama, uz samu igru, još je važnije da se od Rumuna uzmu najmanje 4 bobe (pokušati i svih 6), sve ispod toga nas vraća još dva koraka unazad, tako da, u slučaju ne daj bože takvog scenarija, niko se neće sjećati dobre igre i rezultata protiv nekakve nebitne Slovačke.

Prerano je još za bilo kakve prognoze i šupljiranja, nakon dvomeča sa Rumunima sve će se samo reći...neće trebati glumiti bilo kakvu pamet....
shalla

#278 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by shalla »

Ovo sto north kaze isto sam i ja sinoc rekao. Ova pobjeda nije toliko bitna koliko prikazana igra i to zaista raduje ali samo ako ce selektor (a nadati se da hoce, pa nije ni on laik) postaviti ovakvu igru i u kvalifikacijama i ako ce prenijeti na njih zar koji je bio prisutan sinoc...
Btw, kad se odlucuje o sudbini saveza/repke, kojeg datuma?
Chivas1

#279 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by Chivas1 »

u martu ?
burek_in_space

#280 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by burek_in_space »

Chivas1 wrote:u martu ?
Do 31.03.2011. moraju usvojiti promjene Statuta, ili nam je zhik. :-)
Chivas1

#281 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by Chivas1 »

Ma ya .. da vide kako cemo protiv Rumuna odigrat i kakav ce bit rasplet u grupi..ako budemo bolji od Francuza izbacit ce nas ..ako budemo imali nekakvih sansi da budemo bolji od njih prolongirat ce odluku..ako budemo bez sansi ostaje sve isto ... :lol: :lol: :lol: :lol: Fakat ovo zvuci glupo al pogledajte datume odluka svaki datum je nakon utakmice odigrane u kvalifikacijama ..i do sad je svaki put odgodjena odluka :D
picek

#282 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by picek »

zar nije rumunija takodje pobjedila u prijateljskoj ??
and

#283 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by and »

prejaki smo :bih:
igramo utakmicu sa jednim špicem,a zadnjih 15 minuta kad imamo rezultat i trebamo ga sačuvati,mi igramo sa 2 špica 8)
picek

#284 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by picek »

and wrote:prejaki smo :bih:
igramo utakmicu sa jednim špicem,a zadnjih 15 minuta kad imamo rezultat i trebamo ga sačuvati,mi igramo sa 2 špica 8)
iskreno, nama ne lezi utakmica sa jednim spicem.
steta je da na klupi sjedi jedan ibisevic ili jedan zec, jedan muslimovic.
to su ipak kvalitetni momci koji znaju u momentu napraviti razliku.

ali drago mi je da je susic konacno shvatio kako se sastav ekipe mjenja u toku utakmice zavisno od rezultata kojeg zelis.
svi veliki treneri od van gala, fergusona do guardiole mjenjaju sastav zavidno od toka igre,
dali pojacati odranu, sredinu ili napad to uvijek zavisi od toga igre,,
a ne kao recimo sa francuskom, mi gubimo 2:0 a susic se boji uvesti napadaca.
nadam se samo da je do sad naucio svoju lekciju.
picek

#285 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by picek »

popravka,

rumunija je igrala sa italijom 1:1..

hmm... nece biti lako.
tanjush

#286 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by tanjush »

ne znam šta će vrijeme donijeti, neću nagađati, daj bože dobrog (suspenzija i tako to), al' ono sinoć je već nešto. respekt.
pape me razuvjerio, i drago mi je da to priznam. trebalo mu je vremena, očito, da posloži.

sad samo tako da nastavi i nadograđuje. ima tu još slabosti koje treba ispravljati, treba naći tog drugog sigurnog stopera i jednog zadnjeg veznog (probati tog cocalića ili ljevakovića). sinoć je bila najbolja igra pod papetovom palicom, s glavom i repom. i kad smo gubili imao sam osjećaj da ćemo izjednačiti. puno bolja igra nego npr traljava, bezlična pobjeda protiv gane. varijanta, u najgrubljem, 4-5-1 je ok protiv jakih. držimo sredinu mnogo bolje, a za gol će već biti momenata. ima tu igrača dovoljno da prilete, krila salihović ili lulić, miske i pjanić, medunjanin iz pozadine koji to voli) pa sinoć smo imali šansi koliko za sve prethodne tekme od papeta (možda ne računajučći luksemburg). sam džeko je, uklučujući i one ofsajde, imao lopti koliko sve do sada...nisam euforičan, daleko od tog, al' ovo je dobro. samo tako i dalje.
Šibicar

#287 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by Šibicar »

BSn wrote::lol: :-)

Sto se loze, cuj nemoj se kladit protiv domovine. :lol: Pa vama sve patriotizam - cak i kladjenje - ubi vas taj Hayat i youtube.

Ne kladim se, ali su stvarno rijetke situacije u kojim ljudi izrazavaju svoj patriotizam kroz tiket na kladari :lol: :lol: :lol:
Ne znam baš,mada nisam kladioničar ja npr. nikad protiv Želje ne bih mogao igrati,pa taman da igramo protiv Reala,a ti?Drugim riječima,to se na kladionici samo preskoči i imaš duševni mir. ;-) Mada i u ovom tvom postu ima dosta istine,jer kad sam vidio koliko mi je kolega s posla palo sinoć na našoj reprezentaciji nisam mogao vjerovati,pa niko nije igrao 2,ili barem x2,sve kečevi. :-)
cyprus

#288 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by cyprus »

Ja vala skoro nikad ne igram na naše... Ono par puta što sam igro navuko sam peh i sebi i državi :oops: , pa sad obično preskačem. Nekad odigram na protivnike :oops: ili ganjam X :oops:
BSn

#289 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by BSn »

Šibicar wrote:
BSn wrote::lol: :-)

Sto se loze, cuj nemoj se kladit protiv domovine. :lol: Pa vama sve patriotizam - cak i kladjenje - ubi vas taj Hayat i youtube.

Ne kladim se, ali su stvarno rijetke situacije u kojim ljudi izrazavaju svoj patriotizam kroz tiket na kladari :lol: :lol: :lol:
Ne znam baš,mada nisam kladioničar ja npr. nikad protiv Želje ne bih mogao igrati,pa taman da igramo protiv Reala,a ti?Drugim riječima,to se na kladionici samo preskoči i imaš duševni mir. ;-) Mada i u ovom tvom postu ima dosta istine,jer kad sam vidio koliko mi je kolega s posla palo sinoć na našoj reprezentaciji nisam mogao vjerovati,pa niko nije igrao 2,ili barem x2,sve kečevi. :-)

Meni, i kad igram, kladionica pokvari svaki ceif gledanja tekme.
Ne vidim stvarno razlog da se povezuje patriotizam sa dizanjem love. Ako igramo prijateljsku s Argentinom, uz dobru kvotu, sto ne bi stavio na Argentinu lovu? Doduse, ja bih preskocio par, isto k'o i Zelju protiv Reala (na penale :D ), al' ljudi koji igraju ozbiljno kladaru, stvarno nema potrebe da razmisljaju o tako necemu. Na kraju krajeva, nogomet je samo cirkus za raju i izvor prihoda za kladionicare - druga je stvar sto su haman svi u svijetu vezani za reprezenaticije i Zelju ( :mrgreen: ), al' za bruku ljudi je i reprezentacija samo obicna tekma bez emocija, pa sto onda i da se ne opare (a i ako su vezani emocinalno, valja razdvojiti biznis i uzitak :) ).
BSn

#290 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by BSn »

Chivas1 wrote:Ma ya .. da vide kako cemo protiv Rumuna odigrat i kakav ce bit rasplet u grupi..ako budemo bolji od Francuza izbacit ce nas ..ako budemo imali nekakvih sansi da budemo bolji od njih prolongirat ce odluku..ako budemo bez sansi ostaje sve isto ... :lol: :lol: :lol: :lol: Fakat ovo zvuci glupo al pogledajte datume odluka svaki datum je nakon utakmice odigrane u kvalifikacijama ..i do sad je svaki put odgodjena odluka :D

Jasta, Evropa drhti od vjecitih autsajdera iz 3 i 4. sesira.
Problem cijelog ovog otezanja i mrcvarenja je u nesposobnoj UEFA-i i politikantskom NS-u.
Timotije

#291 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by Timotije »

Comrad wrote:Samo nemojte te price ovo je samo prijateljska, jer kad smo gubili prijateljske i igrali nerijeseno, bilo je Susicu kupi prnje i tad su ovakve utakmice bile kao super vazne, a sad kad smo poderali Slovacku, one su eto samo prijateljske i nista vise.

I umjesto da sad bude 50+ strana na Papetovom topicu sa cestitkama, tamo je jedna-dvije stranice vise od jucerasnje utakmice, da je izgubio ja sam siguran da bi bilo sigurno jedno 50 stranica o tome kako nema pojma i da treba da ide.

p.s. Ja se kladim redovno i NIKAD nisam odigrao protiv nase repke ni u bilo kojem sportu, niti cu. Ako mislis da bi mogli izgubit i da neces pogodit, pa brate zaobidji par hebote, milion drugih u ponudi. Ne znam, mozda sam naopak, ali fakat ne kontam kako mozes hladno odigrat protiv svoje drzave. Nije stvar u patriotizmu, nego mi to jednostavno nije normalno.

E ima nas svakakvih :mrgreen:
Zamisli situaciju kad deres "javno" tiket za Estoniju protiv Bosne na stadionu u Tallinu! Nije bas 100 KM, ali je 25 :mrgreen: Protiv uroka, i onako-uz popratni aplauz- ceremonijalno ga poderes na tribini i javno primis aplauz za svoj mahnitluk! :bih: Na svim kvalifikacijskim utakmicama igram (parama) protiv nas! Onda platim avion, hotel i kartu i gledam! Ako i kad nesto dobijem, dam u dobrotvorne svrhe(zeni), nesto mi se ta para ne drzi u djepu!
Svakakvih bolesti, zar ne? :mrgreen: Jedna i jedina!
Šibicar

#292 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by Šibicar »

Timotije wrote:
Comrad wrote:Samo nemojte te price ovo je samo prijateljska, jer kad smo gubili prijateljske i igrali nerijeseno, bilo je Susicu kupi prnje i tad su ovakve utakmice bile kao super vazne, a sad kad smo poderali Slovacku, one su eto samo prijateljske i nista vise.

E ima nas svakakvih :mrgreen:
Zamisli situaciju kad deres "javno" tiket za Estoniju protiv Bosne na stadionu u Tallinu! Nije bas 100 KM, ali je 25 :mrgreen: Protiv uroka, i onako-uz popratni aplauz- ceremonijalno ga poderes na tribini i javno primis aplauz za svoj mahnitluk! :bih: Na svim kvalifikacijskim utakmicama igram (parama) protiv nas! Onda platim avion, hotel i kartu i gledam! Ako i kad nesto dobijem, dam u dobrotvorne svrhe(zeni), nesto mi se ta para ne drzi u djepu!
Svakakvih bolesti, zar ne?
:mrgreen: Jedna i jedina!
Jesi namazan :lol:
shalla

#293 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by shalla »

Izgleda da u decembru igramo još jednu prijateljsku...
Sutra bi se trebalo znati više...
DON_eARL

#294 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by DON_eARL »

picek wrote:popravka,

hmm... nece biti lako.
Kao da je Italija neka sila :D

Prvi put kad sam isao gledat repku na Kosevu, bas ti Rumuni bise, i ubise nas 3:1. S njima se samo prljavo treba igrat...
cyprus

#295 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by cyprus »

DON_eARL wrote:
picek wrote:popravka,

hmm... nece biti lako.
Kao da je Italija neka sila :D

Prvi put kad sam isao gledat repku na Kosevu, bas ti Rumuni bise, i ubise nas 3:1. S njima se samo prljavo treba igrat...
0:3 :-)
Comrad

#296 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by Comrad »

shaqqa wrote:Izgleda da u decembru igramo još jednu prijateljsku...
Jos nista nije sigurno, ali bi trebali igrati protiv Poljske 7. decembra.
legionar2010

#297 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by legionar2010 »

Slovakia 2-3 Bosnia & Herzegovina (Slovačka-BiH Friendly Game) 18-11-2010

shalla

#298 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by shalla »

Comrad wrote:
I to izgleda na "neutralnom" terenu...
Obuca9

#299 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by Obuca9 »

shaqqa wrote:
Comrad wrote:
I to izgleda na "neutralnom" terenu...
I to izgleda sa drugim timom, te Baljićem na klupi :D
aleDP

#300 Re: Prijateljska utakmica: Slovacka - BiH

Post by aleDP »

Nije neutralni ako se u Turskoj igra... :D
Post Reply