Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

phillie

#26 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by phillie »

Po onoj narodnoj: "Sa rogatim se nemozes bosti" tako i ovo, i da ti je doslo 1000 maraka racun, ti bi to morao platiti, jer jbg, oni imaju crno na bijelo da si ti pricao toliko da potrosis 1000KM. E sad sta oni tamo na centralama rade, shtiklaju, vinkluju ili sta vec pa tebi dodje toliki racun ti naravno ne mozes dokazati. Najjednostavnije rjesenje je iskljuciti g...a i pri tome vise ni tv pretplatu ne placas, a vjerovatno neces mobitela sto maraka potrositi.

Ima i ova solucija kao sto neko napisa, da privremeno "zamrznes" broj, dakle da ne placas nista, samo sto je cini mi se period "zamrzavanja" tri mjeseca...

Treca solucija je da pricas samo nedjeljom ili bas poslije 19.00 (npr iza 23.00 :) ), pa da onda vidis jesu li to pik uzeli na tebe, zato sto je karanana odustao od bhline-a :)
zenny

#27 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by zenny »

SoulSeeker wrote:
zenny wrote:prosli mjesec racun za telefon je presao 100KM a ni sam ne znam kako ali oke,
I ti ovo zoveš "visokim računom za telefon"? Ako se sjetim potražit ću ti svoje pa kompariraj. :)
student, tek poceo zivjeti sam.... da, puno mi je :)

samo da napomenem, vidim da nisu neki procitali ono glavno... znam 100% da sam sa prijateljem i jos nekim osobama pricao iza 7, prije 7 nisam pricao s njima uopste... pise na listingu da sam pricao sve u skupom saobracaju, to je sustina svega. ne zalim se ja da je velik racun zato sto ja tako mislim, nego zato sto sam prevaren i sada to znam, i prije su mozda krali na racunu ali nisam obracao paznju
MAN-lion's coach

#28 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by MAN-lion's coach »

...
Last edited by MAN-lion's coach on 11/01/2017 00:17, edited 1 time in total.
phillie

#29 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by phillie »

nista kolega, bice ti naoruzati se dobrim zivcima, pa na salter bhtelecoma. Pripremi se da ce te slati od jedne kancelarije do druge, pa cak postoji mogucnost da i ovo bude uzalud i da ti niko ne mogne objasniti taj fenomen, kako obracunavaju rezgovore poslije 19:00 po periodu jakog saobracaja...

U svakom slucaju sretno.
SoulSeeker

#30 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by SoulSeeker »

zenny wrote:samo da napomenem, vidim da nisu neki procitali ono glavno... znam 100% da sam sa prijateljem i jos nekim osobama pricao iza 7, prije 7 nisam pricao s njima uopste... pise na listingu da sam pricao sve u skupom saobracaju, to je sustina svega. ne zalim se ja da je velik racun zato sto ja tako mislim, nego zato sto sam prevaren i sada to znam, i prije su mozda krali na racunu ali nisam obracao paznju
Mislio sam ti napisati još nešto (odnosno napisao sam pa pobrisao), a to je "odjavi to govno i koristi Ultra usluge jer korištenjem ove usluge možeš potrošiti samo onoliko koliko imaš", ali to je već tvoja stvar u koju se ne bih miješao. Najvjerovatnije ću i ja odjaviti telefon ali iz drugih razloga, ne radi računa.

Što se tiče njih, ne postoji način da dokažeš da si u pravu osim ako si nekakav "namćor" koji voli puno galamiti na šalterima i po njihovim pravnim službama, a pravnici su im onako ruku na srce - ni za kurac. OVog žutog s kojim sam razgovarao prije pet godina bih volio vidjeti u ratnom radnom vodu više nego boga. :) Galamdžije prolaze bolje, mi ostale ovce uglavnom moramo platiti sve, čak i ono što nismo potrošili. Dakle - njihov listing je validan i za sud ako ne riješeš nešto prije toga i ne nađeš kakav kompromis.

Ako će te to utješiti, prije dvije godine komšiji samcu je stigao račun za telefon u iznosu od 400 KM. Kada je tražio listnig rekli su mu da je zvao "vruće linije", a najsmješnije odnosno najžalosnije u svemu je što je čovjek tada imao ni manje ni više nego 73 godine. Platio je račun na rate od po 50 KM, i otišao sretan i "vruć" pod zemlju.

Sretno sa studiranjem i "samovanjem". Znam kako to izgleda. :)
vjesticanametli

#31 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by vjesticanametli »

MAN-lion's coach wrote:
Lud i ponosan wrote:Odjavi govna...
:-) :lol: :-) :lol: :-)

Najbolje je stavi par mjeseci telefon u mirovanje...smećari svakako pljačkaju pričao ili ne pričao naplate masno...
Bilo je ekscesa kod jednog poznanika neki mu se debil natovario na telefon sazivao Njemačku i došlo mu oko 1200KM...to ti je utjeha sa moje strane ima i gorih stvari... :D

I da ako odjaviš nećeš biti amnestiran televizijske takse...da te utjesim
ovo nije tacno..............ako odjavis ili kako kazu u posti "zaledis" prikljucak ne placas nista 1 godinu.........prije isteka te godine ako zelis broj ponovo aktivirati moras podnijeti zahtjev........ja sam prosle god. odjavila fixni i ne pada mi na pamet da ga "odleĐŽujem" :D
starii

#32 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by starii »

vjesticanametli wrote:
MAN-lion's coach wrote:
Lud i ponosan wrote:Odjavi govna...
:-) :lol: :-) :lol: :-)

Najbolje je stavi par mjeseci telefon u mirovanje...smećari svakako pljačkaju pričao ili ne pričao naplate masno...
Bilo je ekscesa kod jednog poznanika neki mu se debil natovario na telefon sazivao Njemačku i došlo mu oko 1200KM...to ti je utjeha sa moje strane ima i gorih stvari... :D

I da ako odjaviš nećeš biti amnestiran televizijske takse...da te utjesim
ovo nije tacno..............ako odjavis ili kako kazu u posti "zaledis" prikljucak ne placas nista 1 godinu.........prije isteka te godine ako zelis broj ponovo aktivirati moras podnijeti zahtjev........ja sam prosle god. odjavila fixni i ne pada mi na pamet da ga "odleĐŽujem" :D
jesil šta platila to zaleđivanje fiksnog na godinu dana?
vjesticanametli

#33 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

e to zadovoljstvo je ĐŽaba............dobices listing koliko dugujes i to platis odmah i fino teti na drugi salter i "zaledis" :D
SoulSeeker

#34 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by SoulSeeker »

vjesticanametli wrote:e to zadovoljstvo je ĐŽaba............dobices listing koliko dugujes i to platis odmah i fino teti na drugi salter i "zaledis" :D
Ma i ja bih se vrlo rado odjavio, ali kad god dođem na šalter ona crna me dekoncentriše pa zaboravim i po šta sam došao.
Last edited by SoulSeeker on 22/02/2010 11:29, edited 1 time in total.
Loulou

#35 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by Loulou »

vjesticanametli wrote:
MAN-lion's coach wrote: I da ako odjaviš nećeš biti amnestiran televizijske takse...da te utjesim
ovo nije tacno..............ako odjavis ili kako kazu u posti "zaledis" prikljucak ne placas nista 1 godinu.........
U pravu je MAN-lion's coach. Tebi ne dolazi račun za telefon, pa samim tim ni račun za RTV pretplatu, ali si pretplatu i dalje obavezna plaćati službi naplate RTV takse na terenu (inkaso služba) ili u samoj zgradi televizije. RTV pretplatu nisi obavezna plaćati samo u slučaju da nemaš ili odjaviš TV prijemnik.

@zenny
Ako si student, tj. stan nije tvoj, da bi broj stavio "na mirovanje", zahtjev za to treba podnijeti vlasnik/ca stana ili tebi napraviti punomoć (i sama sam prošla tu proceduru).
vjesticanametli

#36 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

trebam ja sad ganjat njihove terence :lol: nema rc. nema ni para :mrgreen: a ko mora platiti nek ide u sivi dom :oops:
po zakonu
karanana

#37 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by karanana »

necu ni ja placati pretplatu sada kad nemam racuna za telefon. kada uvedu normalne racune onda cu mozda placati.
vox-populi

#38 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by vox-populi »

Ja jednom davno mjesec dana bio van Sarajeva. Znaci stan prazan, niko nema kljuceve. Vratio se, i nasao racun od 135 KM. Odnio racun, kopije avionskih karti i kopiju vize i zaprijetio in tuzbom. Na kraju mi rekli da je greska u sistemu bila i da trebam platiti samo pretplatu. Poenta je da oni hoce da zajebu samo tako, pa ako si ovca i ne bunis se, platices sta god ti oni kazu. Ja da sam na tvom mjestu, fino bih se zalio. I da, odjavio sam telefon odmah nakon te "greske u sistemu".
NekoIzMase

#39 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by NekoIzMase »

I meni se desava da na listingu dobijem isti broj obracunat dva puta sa razicitim iznosom, samo sto je jednom izlistan kao XXX-XXX a drugi put 033 XXX XXX. Recimo na XXX-XXX iznos je 20 KM a na 033 XXX-XXX 5 KM i to se desava skoro svaki mjesec. Moze biti da me kradu ili da im je sistem los :?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#40 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by Truba »

poenta je da oni u ovo vrijeme kada i amerikanci odjavljuju fixne telefone zbog nagomilanih novih tehnologija naš dragi telekom povećava pretplatu na ionako skupe cijene razgovora...

pouka... koristiti internet za komunikaciju i mobilnu telefoniju
ako treba i air abu i slične kompanije
Semiramida

#41 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by Semiramida »

Ne shvatam kako se neko može žaliti na visok račun, a ni listing nije tražio. :-?
karanana

#42 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by karanana »

Semiramida wrote:Ne shvatam kako se neko može žaliti na visok račun, a ni listing nije tražio. :-?
ne kontam, ko nije trazio listing? jeli postavljac teme? ne pise tako u njegovom uvodnom postu.
karanana

#43 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by karanana »

aha. pa ja. onaj koji dodje uz racun prikaze na primjer broj 555-555 i onda ukupno/zbirno minuta a nema po datumu i vremenu. a znaci ima i taj pojedinacno po pozivu.
kontam sada.

pa sto ne stave taj listing uz racun onda?
Last edited by karanana on 22/02/2010 12:20, edited 1 time in total.
Semiramida

#44 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by Semiramida »

karanana wrote:
Semiramida wrote:Ne shvatam kako se neko može žaliti na visok račun, a ni listing nije tražio. :-?
ne kontam, ko nije trazio listing? jeli postavljac teme? ne pise tako u njegovom uvodnom postu.
Listing koji pominje je onaj koji svakako dođe uz račun, sumarni, a to nije detaljni listing na kojem se vidi tačno vrijeme i dužina trajanja svakog poziva. Koliko znam, taj je listing moguće dobiti na šalterima BHT.
Semiramida

#45 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by Semiramida »

karanana wrote:
Hehehe, probaj tražiti listing za svoj broj, pa ćeš dobiti "knjigicu" poziva za samo jedan mjesec. I zamisli da svako tako dobije "knjigicu" - koliko je to posječenih šuma. :)
starii

#46 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by starii »

detaljan listing imate na http://www.bhline.ba samo se treba registrovati..piše kad si zvao,koga,koliko je trajao poziv i kolika je cijena..
karanana

#47 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by karanana »

Semiramida wrote:
karanana wrote:
Hehehe, probaj tražiti listing za svoj broj, pa ćeš dobiti "knjigicu" poziva za samo jedan mjesec. I zamisli da svako tako dobije "knjigicu" - koliko je to posječenih šuma. :)
koliko poziva napravis dnevno? jeli vise od 10? ja sam pravio maksimalno 2-3. eto nek je prosjek 10. uz pravilnu velicinu fonta i iskoristenost stranica 300 poziva moze stati na dvije stranice.

trenutni listinzi nicemu ne sluze.
Semiramida

#48 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by Semiramida »

karanana wrote:
Semiramida wrote:
karanana wrote:
koliko poziva napravis dnevno? jeli vise od 10? ja sam pravio maksimalno 2-3. eto nek je prosjek 10. uz pravilnu velicinu fonta i iskoristenost stranica 300 poziva moze stati na dvije stranice.

trenutni listinzi nicemu ne sluze.
To nije loša ideja, al' ovo ja iz iskustva pišem: kad sam tražila jednom detaljni listing, to je bilo pravo veselje od papira. :)
Loulou

#49 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by Loulou »

Nije loše ponoviti:
starii wrote:detaljan listing imate na http://www.bhline.ba samo se treba registrovati..piše kad si zvao,koga,koliko je trajao poziv i kolika je cijena..
leki_20

#50 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by leki_20 »

odjavi telefon... zamrzni broj... ili aktiviraj opciju da tebe mogu zvati, a ti kupi sebi kredit za voipwise, ili skype... pa pricaj.. tu se mozes kontrolisati...jer kako pricas, otkucava ti kredit kolko imas.
Post Reply