Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zenny

#1 Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by zenny »

aktivan sam clan na forumu (pratim ga uveliko :D) ali nisam primjetio da se neko zali direktno oko ovog'...
znaci, prica kaze ovako; vec 2 mjeseca zivim sam, prosli mjesec racun za telefon je presao 100KM a ni sam ne znam kako ali oke, zivkao sam dosta pa sam nekako presutio to.... ovaj mjesec racun opet preko 100KM ali ovaj put vidim i zasto
znam 3 primjera gdje sam zvao iza 7 sati na mobitel prijatelje i rodbinu i pricao sam 100% iza 7 sati i bas sam pazio na to zbog racuna od proslog mjeseca.. npr, sa prijateljem sam pricao 40 minuta na mobitel i sve iza 7h ali na listingu od racuna pise da sam pricao 40 minuta u skupom saobracaju (za slabi saobracaj pise 0:00), tako i za ostale... za ostatak listinga ne mogu garantovat' da je muljavina ali sasvim dovoljno za mene je i ovo...
ima li neko sa slicnim iskustvom ili bar neko da mi moze dati neki prijedlog sta da radim dok nisam dos'o u situaciju da moram platiti.. haj jednom, al' zaletili se ljudi pravo.. pomagajte ljudovi :x
elSaik

#2 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by elSaik »

Ja trebu ne mogu slušati 40 minuta, a ne da sa haverom pričam... :-)
Bušman

#3 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by Bušman »

Hooj, ja nikako ne razumijem kako neko moze razgovarati toliko na telefon :D A rjesenje? Pa, havera za rukicu i na kaficu :D Telefon sluzi samo da dogovorite gdje cete se naci i kada... :-)
zenny

#4 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by zenny »

daj moze li neko dat' savjet il da sprdamo jedni druge?
treba sad da objasnjavam zasto sam pricao s nekim 40 minuta?? podrzavate kradju BHTelecoma? ovo se isto mozda i vama desava ali kao i ja niste obracali paznju...
zelenashica

#5 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by zelenashica »

A šta to vas briga s kim je lik pričao :roll: lik tražio savjet o veličini računa a ne o tome skim će i koliko da razgovara....
Edin H.

#6 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by Edin H. »

zenny wrote:daj moze li neko dat' savjet il da sprdamo jedni druge?
treba sad da objasnjavam zasto sam pricao s nekim 40 minuta?? podrzavate kradju BHTelecoma? ovo se isto mozda i vama desava ali kao i ja niste obracali paznju...

Pa trazi da ti izlistaju pozive
starii

#7 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by starii »

mozes se registrovati na BHline pa pratiti jel ti pozive kako treba obracunavaju (imas tu listing)..ja sam isto imao tako visoke racune zbog razgovora sa jednom osobom koja nije u sa, ali sad sam presao na eronet mislim da je paket hej razgovoraj za 6KM imas 1000min razgovora sto mi je i previse...uglavnom sad telefon dode 25km al bice uskoro odjavljen :)
karanana

#8 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by karanana »

zenny wrote:daj moze li neko dat' savjet il da sprdamo jedni druge?
desava se, naravno da se desava. i sa fixnim i sa internetom. ali nisam ja taj koji podrzava kradju. ja sam ih njihovu kradju kaznio odjavom i fixnog i interneta, pa ce morati krasti od dodatnih 10 ljudi kako bi nadoknadili gubitak jedne musterije - mene. a opametit ce se kada ih svi odjave i kad nemadnu od koga krasti, osim od onih par penzionera koji lete na salter da im plate cim postar stavi racun u sanduce.

cak i da jesi razgovaro u peak tarifi, kradu na druge nacine. lazu da je u pretplatu ukljuceno nesto minuta a na kraju ti obracunaju svaku ubogu sekundu razgovora posebno.
zenny

#9 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by zenny »

to je sve sto trazim :)
tek sam poceo voditi domacinstvo pa nisam upucen oko ovih sitnica, zalbi, nepravilnosti u racunima i tako to :D
mislio sam sutra otici u BHTelecom i traziti taj listing, ali bojim se da ce mi dati onaj isti koji sam ja dobio a ja nemam nacina da im dokazem ovo sto govorim... otvorio sam temu cisto da kroz vase price i iskustva imam neku pricu u glavi... ako vidim da nema fajde moja prica trazit cu papir za odjavu, kako kome al' meni ovo ne odgovara
ukras

#10 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by ukras »

Lijepo, iskljuci telefon :D telefon je luksuz. Ja 40 min pricala s prijateljicom na 066 i 16 KM na racunu. UZZZZZZZAS!!!! Da nikog ne zovnes placas 8 KM pretplate za fiksnu telefoniju i 7 KM racuna, tj. 15 KM + PDV: Iskljucis telefon, kupis 20 KM dopune za mobitel i lijepo se ogranicis. Prije sam placala 70 KM fiksnog, sad 20 KM dopune. I to mi ostane koji fening. A onih 50 od telefona pametnije utrosim :D
elSaik

#11 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by elSaik »

Telefon je zlo, koristi Skype.
malosutra81

#12 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by malosutra81 »

zenny wrote:to je sve sto trazim :)
tek sam poceo voditi domacinstvo pa nisam upucen oko ovih sitnica, zalbi, nepravilnosti u racunima i tako to :D
mislio sam sutra otici u BHTelecom i traziti taj listing, ali bojim se da ce mi dati onaj isti koji sam ja dobio a ja nemam nacina da im dokazem ovo sto govorim... otvorio sam temu cisto da kroz vase price i iskustva imam neku pricu u glavi... ako vidim da nema fajde moja prica trazit cu papir za odjavu, kako kome al' meni ovo ne odgovara
kako bi sacuvao zivce i ustedio na vremenu koje ces potrositi naganjajuci se s njima po salterima (dokazati nista neces u svoju korist naravno), ja ti toplo preporucujem da odjavis fixni i nadjes neku povoljniju varijantu (neko je spomenuo eronet i 1000 besplatnih minuta, vjerovatno postoji jos takvih usluga, il jednostavno koristi ultra paket pa ces se lakse kontrolisati).
uh evo jeza me uhvati kad se sjetim vremena kad sam koristila njihov adsl, bh mobile i fixni...
ukras

#13 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by ukras »

a da zaboravih spomenuti, kad bih te uhvatila da pricas s "haverom" 40 min, progutao bi slusalicu :D aman aman cuj 40 min i to u komadu. Ja razvlacila kad mije trebalo bas za fakultet ovih 40 min i nikad vise, lijepi msn i kafica pa se sve lijepo dogovori
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#14 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by ladyblue18 »

Halo, savjetnici, moralisti, psiholozi, covjek je pitao fino jedno obicno pitanje.
Ukoliko znate odgovor super, ukoliko ne, ko vam daje za pravo da raspravljate s kim on prica i koliko?
black

#15 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by black »

ukras wrote: Da nikog ne zovnes placas 8 KM pretplate za fiksnu telefoniju
pa pretplata je 9,80 bez pdv-a, sa pedeVom 11,47
ukras

#16 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by ukras »

Ma kradja cista Boga mi, ja rahat kako sam iskljucila fiksni, kad imas mobitel i ogranicen si ( naravno sam sebe ogranicis) onda nema supljih prica i naglabanja sto stari kazu po sat vremena) Sta ima, kako si i to je to
zenny

#17 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by zenny »

s obzirom da sam dobio korisne savjete pristajem na to da se opravdam svakom' koga interesuje zasto sam pricao s nekim 40 minuta na privatno :-)
ako vidim da ne bendaju moje zaljenje i dalje mi budu nudili isti listing kao moj bez vremena kad' sam zvao i to, vidjet cu za odjavu telefona.. jedini razlog zasto to nebih radio je zbog broja kojeg imam vec dugo i kojeg ne smijem izgubiti (ako nekog interesuju razlozi na privatno pitajte, normala)... za eronet cu se definitivno raspitat
hvala svima i nadam se da cete obratiti vise paznje na svoj listing i racun, siguran sam da uzimaju svima pa bar po 5KM po racunu
ibizza

#18 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by ibizza »

ladyblue18 wrote:Halo, savjetnici, moralisti, psiholozi, covjek je pitao fino jedno obicno pitanje.
Ukoliko znate odgovor super, ukoliko ne, ko vam daje za pravo da raspravljate s kim on prica i koliko?
volim te :D samo zbog ovoga :thumbup:
astonebimoglo

#19 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by astonebimoglo »

zenny wrote:aktivan sam clan na forumu (pratim ga uveliko :D) ali nisam primjetio da se neko zali direktno oko ovog'...
znaci, prica kaze ovako; vec 2 mjeseca zivim sam, prosli mjesec racun za telefon je presao 100KM a ni sam ne znam kako ali oke, zivkao sam dosta pa sam nekako presutio to.... ovaj mjesec racun opet preko 100KM ali ovaj put vidim i zasto
znam 3 primjera gdje sam zvao iza 7 sati na mobitel prijatelje i rodbinu i pricao sam 100% iza 7 sati i bas sam pazio na to zbog racuna od proslog mjeseca.. npr, sa prijateljem sam pricao 40 minuta na mobitel i sve iza 7h ali na listingu od racuna pise da sam pricao 40 minuta u skupom saobracaju (za slabi saobracaj pise 0:00), tako i za ostale... za ostatak listinga ne mogu garantovat' da je muljavina ali sasvim dovoljno za mene je i ovo...
ima li neko sa slicnim iskustvom ili bar neko da mi moze dati neki prijedlog sta da radim dok nisam dos'o u situaciju da moram platiti.. haj jednom, al' zaletili se ljudi pravo.. pomagajte ljudovi :x
manje prichaj preko tel :mrgreen:
zenny

#20 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by zenny »

astonebimoglo wrote: manje prichaj preko tel :mrgreen:
probao, ocigledno mi ne ide :D
beautyfool

#21 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by beautyfool »

zenny wrote:s obzirom da sam dobio korisne savjete pristajem na to da se opravdam svakom' koga interesuje zasto sam pricao s nekim 40 minuta na privatno :-)
ako vidim da ne bendaju moje zaljenje i dalje mi budu nudili isti listing kao moj bez vremena kad' sam zvao i to, vidjet cu za odjavu telefona.. jedini razlog zasto to nebih radio je zbog broja kojeg imam vec dugo i kojeg ne smijem izgubiti (ako nekog interesuju razlozi na privatno pitajte, normala)... za eronet cu se definitivno raspitat
hvala svima i nadam se da cete obratiti vise paznje na svoj listing i racun, siguran sam da uzimaju svima pa bar po 5KM po racunu
Imas mogucnost da stavis telefon na mirovanje, maksimalno godinu dana od odjavljivanja, tokom tog perioda ne placas pretplatu niti bilo kakve racune a ako telefon ne aktivises u roku od 1 god iskljuce ti broj.
Sto se tice vecih racuna meni je godinama na firmu u listingu dolazilo hiljadu nepoznatih brojeva,tom telefonskom broju imale smo pristup ja i jos jedna djevojka i znam 100% da ti brojevi nisu birani ali haj ti dokazi !...sad je tel na mirovanju do daljnjeg :-D
shambho

#22 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by shambho »

http://www.bhtelecom.ba/2917.html

Desno u cosku imas cjenovnik.. Skines sebi..

Nepregledan je totalno ja sam se slomila dok sam nasla a i dalje nisam sigurna da je to to, 0,36 po min je za druge mreze u skupom saobracaju, a 0,17 za 061/062 ako me sjecanje dobro sluzi provjeri nisam sigurna..
I izracunaj fino, i plus dodaj minuticu po minuticu ostale razgovore plus PDV plus ovo ono, mislim da te i nisu zakinuli nego je jednostavno skupa preskupa usluga...
Jednostavno manje pricati, ne zvati mobitele po mogucnosti niakko, pricati samo u jeftinoj tarifi po mogucnosti, a i tad ce biti skupo.. Najbolje ga je ne imati meni se cini.. :|
Mjesanac

#23 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by Mjesanac »

Prije nekoliko godina bio ja u Srbiji nekoliko dana i normala na mobitel prico, nista previse. I fino na kraju mjeseca dodje racun 600 maraka :shock: :shock: :shock: Tada je minuta sa Srbijom bila negdje oko 4,7 KM mense cini, a ja to ocito nisam znao :-?
melb26sa

#24 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by melb26sa »

zenny wrote:s obzirom da sam dobio korisne savjete pristajem na to da se opravdam svakom' koga interesuje zasto sam pricao s nekim 40 minuta na privatno :-)
Zar RAK nije uveo pravilo/zakon sta je vec o portabilnosti/prenosivosti brojeva (fiksni i mobilni)?
SoulSeeker

#25 Re: Prevelik racun za telefon?? savjeti..

Post by SoulSeeker »

zenny wrote:prosli mjesec racun za telefon je presao 100KM a ni sam ne znam kako ali oke,
I ti ovo zoveš "visokim računom za telefon"? Ako se sjetim potražit ću ti svoje pa kompariraj. :)
zenny wrote:haj jednom, al' zaletili se ljudi pravo.. pomagajte ljudovi :x
Račun ćeš svakako morati platiti. Ako ne platiš, doći će do suđenja a onda ćeš platiti i troškove suđenja.
Post Reply