Prevare u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#176 Re: Prevare u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

pa i meni je isto govorio ,pusti se kaze rada ,ovo je buducnost,samo pricas,ne trebas nista raditi,idemo na seminar sve ces vidjet.reko ne idem ja nigdje ,dosta je meni ublehe u zivotu ,guzovace nema nigdje,ako i ima kratko traje :lol: :lol:
saraf_osmica

#177 Re: Prevare u Sarajevu

Post by saraf_osmica »

bitanga_sa_otesa wrote:pa i meni je isto govorio ,pusti se kaze rada ,ovo je buducnost,samo pricas,ne trebas nista raditi,idemo na seminar sve ces vidjet.reko ne idem ja nigdje ,dosta je meni ublehe u zivotu ,guzovace nema nigdje,ako i ima kratko traje :lol: :lol:
Bosna je plodno tlo za priču o lahkoj zaradi. Kriza neimaština i sve to utiće na ljude i ovakve stvari upijaju ko sunđer.
L u c i f e r

#178 Re: Prevare u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

Pa hebemu miša kad ćete ljudi više naučiti da je bilo koji multilevel marketing obična piramidalna šema.

http://www.klix.ba/forum/-prevare-piram ... 51455.html
supercali

#179 Re: Prevare u Sarajevu

Post by supercali »

meni je tako jedan to pomenuo ja ga poslao u pm i od tada niko mi ne prica te price o lakoj zaradi
Raigor Stonehoof

#180 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Raigor Stonehoof »

Ovo mu dodje nesto kao onaj SC Net.
Sa tih 2-3% od kupljenog koliko ti se vraca na racun, moze se npr za godinu dana zaraditi fin mobitel :)

Samo ne kontam kako ferceraju ta ulaganja, to nesto 2000€ sto se spominje u ovom tekstu?
saraf_osmica

#181 Re: Prevare u Sarajevu

Post by saraf_osmica »

Raigor Stonehoof wrote:Ovo mu dodje nesto kao onaj SC Net.
Sa tih 2-3% od kupljenog koliko ti se vraca na racun, moze se npr za godinu dana zaraditi fin mobitel :)

Samo ne kontam kako ferceraju ta ulaganja, to nesto 2000€ sto se spominje u ovom tekstu?
Firmu ako želiš ubaciti moraš dati 3000KM tj 2000€ ako si u EU. Tu sam čuo da puno varaju jer kad trebaš naplatiti dobit samo nestanu i prave se englezi.
O'zone
Globalni moderator

#182 Re: Prevare u Sarajevu

Post by O'zone »

O'zone wrote:Ko u noćnim satima vozi Ljubljanskom ulicom čisto da obavjestim da neka dvojica šanera u crnoj ili metalik sivoj dvici već par noći izaziva "sudare retrovizorima". Prije tri noći su tri puta u roku od sat vremena kačili retrovizore sa vozilima koja dolaze iz suprotnog smjera večeras evo opet ali nikad nisam uspio upratiti tablice :-?
Evo ih večeras opet na djelu samo su zamjenili vozilo sad je u pitanju ovakva Ford Fiesta

Image

Na žalost tablice se ne vide jer su izvadili sijalice koje obasjavaju iste odzada.

U zadnjih sat vremena su evo već izazvali dva klepanja retrovizorima
karanana

#183 Re: Prevare u Sarajevu

Post by karanana »

ne kontam, sta je prevara sa tim retrovizorima?
O'zone
Globalni moderator

#184 Re: Prevare u Sarajevu

Post by O'zone »

karanana wrote:ne kontam, sta je prevara sa tim retrovizorima?
Namjerno se zaliječu u vozila koja dolaze sa druge strane a onda traže 20-50 KM kao za štetu
karanana

#185 Re: Prevare u Sarajevu

Post by karanana »

pa ako ima budala koje pristanu na to da im plate, i trebaju ih uzimati. ja reko neki sofisticirani trik i prevara.
milojicabrzi

#186 Re: Prevare u Sarajevu

Post by milojicabrzi »

...ove pravarante koji glume izazvane "udese", treba hapsiti i visestruko kaznjavati.

Bagra ide na to da je ljudima, a narocito zenama vozacima, koji nisu imali posla sa policijom, zapisnikom, uzimanjem iskaza i sl. nekada draze dati par desetina KM, nego se natezati sa njima nasred ulice...Ima tu i dosta ljudi sa mozda neregistrovanim autom a u nocnim satima i ljudi koji su popili koju, pa im se ne pegla sa policijom, a prevaranti sa tim i racunaju...

Sjetim se posta onog lika kojem je prevarant spucao rukom u retrovizor, a ovaj siromah jos isao na bankomat, da mu da pare za navodnu stetu.

Ima u SA finih i dobrih ljudi, koji nisu vaspitani da sibicare ili varaju, vjerujte da ima, bas kao sto ima svakakve bagre.

Tebi druze, koji znas detalje, sugeriram da posaljes mail na adresu za javnost u MUP KS, moguce je da neko stane malo bagri u kraj, koliko god malo nas vjeruje u policiju.

Dakle, svaki udes, steta i sl. zovem policiju i kapucino iz najblizeg kafica, i cekam :D
O'zone
Globalni moderator

#187 Re: Prevare u Sarajevu

Post by O'zone »

Evo ih i večeras u akciji napokon vidio tablice E18-A-307 teget plava Ford Fiesta udarena sa prednje desne strane gdje je obrva sive boje.
motorna_pila

#188 Re: Prevare u Sarajevu

Post by motorna_pila »

.
julisiz es grant

#189 Re: Prevare u Sarajevu

Post by julisiz es grant »

Sjećate se Nečka Hadžibajrića, momka koji je prije nekih mjesec dana otvorio niz tema sa srceparajućom pričom čija je poenta da je on mamin ponos, ali je siromašan i mora da radi šta bilo i da studira, primljen je u vanredne studente, ali mu treba 2500 KM za upis, bla bla bla....pa kad su ga raja počela podučavati da se ne ide tako kroz život, on ih uzeo proklinjati (baš tako: "proklet bio" :D )
Nađoh da je prije ovoga pokušao da emigrira u SAD i pisao Obami da ga primi :D Ozbiljno. Evo pisma:

http://lettertobarackobama.com/letter/s ... mmigration

U pismu kaže da je živio pet i po godina u Americi, a u svojoj životnoj priči koju nam je ovdje podastirao nigdje to ne spominje.
Nema šta, mali će postati profesionalac :D
Hemera

#190 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Hemera »

Sincerely yours,
Nedzad Hadzibajric
:mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#191 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Truba »

moramo priznati da imamo čast ugostiti profesionalca među nama
uglavnomja

#192 Re: Prevare u Sarajevu

Post by uglavnomja »

:mrgreen:

inace, ne dajem nikome ko mi trazi. a sto vise trazi, kuka, moli, srcedrapateljske price :zzzz: to je jasnije da petlja.

a ko ne trazi, koga vidim da se pati, a suti, e tu ulecem koliko mogu.
julisiz es grant

#193 Re: Prevare u Sarajevu

Black swan wrote:moramo priznati da imamo čast ugostiti profesionalca među nama
"Con artist", što bi rekli u Nečkovoj sanjanoj novoj domovini :D
L u c i f e r

#194 Re: Prevare u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

julisiz es grant wrote:Sjećate se Nečka Hadžibajrića, momka koji je prije nekih mjesec dana otvorio niz tema sa srceparajućom pričom čija je poenta da je on mamin ponos, ali je siromašan i mora da radi šta bilo i da studira, primljen je u vanredne studente, ali mu treba 2500 KM za upis, bla bla bla....pa kad su ga raja počela podučavati da se ne ide tako kroz život, on ih uzeo proklinjati (baš tako: "proklet bio" :D )
Nađoh da je prije ovoga pokušao da emigrira u SAD i pisao Obami da ga primi :D Ozbiljno. Evo pisma:

http://lettertobarackobama.com/letter/s ... mmigration

U pismu kaže da je živio pet i po godina u Americi, a u svojoj životnoj priči koju nam je ovdje podastirao nigdje to ne spominje.
Nema šta, mali će postati profesionalac :D
Pa odgovorio mu je čovjek bio: :)
Dear Mr. President !
My name is Nedzad Hadzibajric. I'm 19 years old. I used to live in America for aprox. five and a half years. My life is a disaster. Since I left US my life is horrible, it went upside down. I never had a childhood. Since I was a little boy, I was strugguling about everything. My father was an awful person. He used to abuse all of us, sometimes he kicked us out of the house in the middle of the night, and we couldnt go anywhere but on the street. Also he used to hit me, and under the influence of pain I passed out. I had almost everything in America, simply I had a life to live ! When we returned to Bosnia and Herzegovina, my homeland, my mother bought a three flat house, and my dad burnt it to dust. afterer my parents divorce. Since then, I am living and renting a house, together with my two sisters, brother and ill mom. I cant fight anymore, I cant watch my mom losing her mind because of our unhappiness, and poorness. I graduated from Medical high school in Sarajevo, being the best student in class. You may not believe, but I finished high school with only one pencil and one notebook, without any book to learn from, I was the best because of my power of will. I am a type of person who fights for his family, and no matter what it takes I wanna help my mother. We are so poor, we can almost earn enough money jusr for one bread. In Sarajevo I dont have any prospects, I cant achive anything.. Memories made me think that America is the promised land for people who wants to work and make their future brighter. This letter is written by me and my heart begging you, asbthe president of the strongest country, to help me immigrate to U.S.A once again. My wish is to see my mom smiling again. Maybe its awful thing to say, but f I dont find my way back to US , I will take my life, and end it , cause there is nothing left to do. I am exhausted of fighting, exhausted of living in my sorrow. You are the only one who can help me, my only hope. You know what the holly books say ?? If you save one life, its like you saved the whole world. Please help me to immigrate. If you do that for me you will be the proudest person. I dont have money to apply for a visa, or the trip. Thats why I am writing to you. Hope you will help me. I'll never let you down I promise.

With most respect.

Sincerely yours,
Nedzad Hadzibajric

Dear Nedzad

Thank you for your touching letter.
I see that you are sincere, honest and hardworking young man.
I heard about you from my good friend Lucifer, who told me that he offered a job to you that you unfortunately refused.
On his recommendation I decided to help you.
If you suck my big black dick and swallow the last drop of my cum, I might consider it to come out to meet your request.

With extraordinary respect and throbing hard-as-rock cock ...

Sincerely yours

Barack Obama
julisiz es grant

#195 Re: Prevare u Sarajevu

Ludače :lol: :lol:
Gori sam ja, kad sam vidio da si stavio Obamin "odgovor", ja se vratio na onu stranicu da vidim kako sam to propustio, a bez da sam pročitao ijedno slovo "odgovora". Onda sam se vratio i počeo čitati i tek na dijelu "my good friend Lucifer" skonto :D
Svaka ti dala :D :thumbup:
uglavnomja

#196 Re: Prevare u Sarajevu

Post by uglavnomja »

ajoojjjj :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :per: :per:
Cholina_Lokica

#197 Re: Prevare u Sarajevu

Post by Cholina_Lokica »

Ja sam vidjela na fejsu da kruzi njegova prica, ali zar je imao i temu ovdje?!
julisiz es grant

#198 Re: Prevare u Sarajevu

Cholina_Lokica wrote:Ja sam vidjela na fejsu da kruzi njegova prica, ali zar je imao i temu ovdje?!
Više njih, ali sve su zaključane jer je počinjao sa istom kopijom svoje životne priče. Ova je najsadržajnija:

http://www.klix.ba/forum/--t127865.html

Izbrisao je uvodni post i naslov zbog "uvreda" koje je dobio.

EDIT: Evo ima jedna od tema još nezaključana, ali neaktivna.

http://www.klix.ba/forum/molim-vas-pomo ... 67s75.html

On je vjerovatno banovan jer od tada nije ništa pisao.
O'zone
Globalni moderator

#199 Re: Prevare u Sarajevu

Post by O'zone »

Ovi večeras Sa Fiestom prave lom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja im priče bože dragi a raja pada ko zadnji levati :lol: :lol: :lol: :lol:
wonderboy

#200 Re: Prevare u Sarajevu

Post by wonderboy »

O'zone wrote:Ovi večeras Sa Fiestom prave lom :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja im priče bože dragi a raja pada ko zadnji levati :lol: :lol: :lol: :lol:
da kontaktiras nadlezne?

Image
Post Reply