Evo da uradim update oko moje kurate srece. Na kraju se svodi na post oko prevaranata na olx-u i uopste prevaranata oko kupoprodaje. Znaci, pronadjem na olx-u staklo gepeka kao sto je moje, ima slika, vidim da je crno staklo kakvo je i moje. Postoje dvije opcije ovog stakla naziva Standard i Deep Tint. Standard je blago zatamnjeno i zelenkasto a Deep Tint je crno i kao sto naziv kaze doooobro tamno staklo.
Kontatiram prodavca za cijenu i da mi posalje jos koju sliku. Cijena je 400KM i posalje slike:
Posaljem mu poruku da bi kupio, nisam se uopste cjenkao, i ako je neosteceno da mi posalje. Opet sam napomenuo da je neosteceno i da je crno staklo sa slike.
Paket stize u koji nisam mogao zaviriti jer nema napomene da se moze otvoriti i provjeriti. Nakon otvaranja vidim da mi je stiglo skroz drugo staklo, nije ono sto je u oglasu niti je ono sto je na slikama sto mi je poslao prodavac. Staklo nije crno vec ona druga verzija i jos zatamnjeno folijom.
Posaljem prodavcu poruku da mi je poslao pogresno staklo, da nije to ono sto je u oglasu i nije ono sto mi je poslao slike. Naravno, uopste nije odgovorio, jebe ga se za mene i njegovu reputaciju i za to sto cu svugdje spominjati da je prevarant. On je prodao obraz za 400KM, a ja cu se nervirati malo i kupiti odgovarajuce staklo na drugom mjestu. Ja rijesio problem a o njemu se prica da je prevarant.
Na olx mu je nick AEgroup i radi se o nekom otpadu u Sarajevu.