[PREVARA]"Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
rekla-kazala

#151 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by rekla-kazala »

broj dva wrote:Nisam upoznat sa "haram im bilo" ali sam skonto da je zajeb bio, neko je cinicno iskoristio merhamet narodni i zajebo puno ljudi.
Nije u redu, ostavlja gorak ukus ali valjda se nesto naucilo.
Nego da se vratimo na ovaj slucaj - je li ima jos informacija ? Je li ovo istinta prica ili je ipak nesto sumnjivo ? Je li ima iko ko to provjerava ? I ako je istinito, kako pomoc ljudima, ima li broj racuna, ima li neko pouzdan da mu se moze dinar prebacit..?
Malo prije je bio jedan komentar u kojem čovjek reče da se radi o alkoholičaru i prevarantu.
Ali komentar se ispario.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#152 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by ladyblue18 »

rekla-kazala wrote: Malo prije je bio jedan komentar u kojem čovjek reče da se radi o alkoholičaru i prevarantu.
Ali komentar se ispario.
KOmentar je ispario jer se radi o trollu koji navecer hebe Srebrenicu, balije, moderatore pa onda malo rekreativno ode i na druge teme.
To sto si ti jedva docekao da mozes reci "jesam vam rekao" je neka druga stvar.
Ja te vise necu moliti nego cu te upozoriti da se pomaknes sa teme jer ocigledno ti je jedini interes na istoj da ljude uvjeris kako se radi o nekom prevarantu bez da imas dokaze za to.
Postoje ljudi koji hoce da pomognu, ti nisi jedan od tih, rekao si sta si imao i zavrsio si sa ovom temom.

Ovo vrijedi i za ostale koji se prepoznaju.
nadžak

#153 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by nadžak »

ladyblue18 wrote:
rekla-kazala wrote: Malo prije je bio jedan komentar u kojem čovjek reče da se radi o alkoholičaru i prevarantu.
Ali komentar se ispario.
KOmentar je ispario jer se radi o trollu koji navecer hebe Srebrenicu, balije, moderatore pa onda malo rekreativno ode i na druge teme.
To sto si ti jedva docekao da mozes reci "jesam vam rekao" je neka druga stvar.
Ja te vise necu moliti nego cu te upozoriti da se pomaknes sa teme jer ocigledno ti je jedini interes na istoj da ljude uvjeris kako se radi o nekom prevarantu bez da imas dokaze za to.
Postoje ljudi koji hoce da pomognu, ti nisi jedan od tih, rekao si sta si imao i zavrsio si sa ovom temom.

Ovo vrijedi i za ostale koji se prepoznaju.
Šta je bolan sa tobom? Ako ne možeš hladne glave vodit to onda ili nemoj ili sačekaj da se glava ohladi. Što bezveze čovjeka optužuješ za nešto što nije? mislim na ovog čovjeka sa nikom rekla-kazala? Pusti mene sad, nebitno je. Fakat je bezveze to što radiš sa ovim brisanjem postova.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#154 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by ladyblue18 »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma”
» nadžak

14 dana
drag_gost

#155 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by drag_gost »

rekla-kazala wrote:Oprostite !
Nije mi bila namjera da umanjujem broj donacija i molim Vas da ne uzimate u obzir moje komentare.
Ovo je tvoj komentar na drugoj strani ove teme, ali nisi mogao da ne nastavis. Sta ako covjeku treba zaista pomoc, sto je veoma, veoma vjerovatno, dok je 100% sigurno je da njegovoj djeci treba pomoc? Jasno ti je da tvojim piskaranjem ces toj djeci odbiti dio hrane iz usta, a koji bi ljudi dali sigurno sa ovog foruma? Ti mozda mozes zivjeti sa tim. Ne znam koja ti je namjera bila i sigurno ne planiram da se bavim tobom i tvojim namjerama, ali bih te zamolio da prestanes. Ispostuj svoj komentar koji sam citirao.

Ova tema je otvorena da se sto vise sazna o tom slucaju i njihovoj situaciji, te eventualno im se pomogne, pa bih molio da se drzimo toga u sljedecim komentarima. Hvala.
bosn.om

#156 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by bosn.om »

Ova tema vise nije za ovaj podforum. Otvori na humanitarnoj sekciji i razvijajte je u pravcu kojem zelite. Licni savjet je da nista ne dajete dok se dobro ne raspitate i sve detaljno ne provjerite, imate vremena, ne radi se o kriticno hitnom slucaju. Dosadasnja diskusija ovdje treba svima da bude opomena, ne upustajte se niusto naslijepo i zahtjevajte detaljan finalni izvjestaj na kraju akcije. Siromastvo nase zemlje, nesrecom, uplodjava visokim nivoom kreativnosti sto se tice snalazljivosti, i neki ljudi jednostavno izgube malo obraza da bi sebi priustili ono sto zele; vase je da pazite.
CaneBos

#157 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by CaneBos »

Sve komentare o ovakvim slucajevima koji nisu potkrijepljeni necim argumentovanim i koji odrazavaju samo cinjenice tipa ''ja mislim'' i ne treba uzimati u obzir pri odlucivanju da li cemo pristupiti nekoj akciji i pomoci ili ne. Dakle, samo sacekati da neko iz nekog blizeg izvora ili pri kontaktu sa porodicom sazna njihovu stvarnu zivotnu situaciju.
drag_gost

#158 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by drag_gost »

bosn.om wrote:Ova tema vise nije za ovaj podforum. Otvori na humanitarnoj sekciji i razvijajte je u pravcu kojem zelite. Licni savjet je da nista ne dajete dok se dobro ne raspitate i sve detaljno ne provjerite, imate vremena, ne radi se o kriticno hitnom slucaju. Dosadasnja diskusija ovdje treba svima da bude opomena, ne upustajte se niusto naslijepo i zahtjevajte detaljan finalni izvjestaj na kraju akcije. Siromastvo nase zemlje, nesrecom, uplodjava visokim nivoom kreativnosti sto se tice snalazljivosti, i neki ljudi jednostavno izgube malo obraza da bi sebi priustili ono sto zele; vase je da pazite.
Ova tema je bila otvorena na humanitarnoj sekciji, ali je moderator prebacio jer ce vise ljudi da je vidi ovdje. :thumbup: :bih:
supercali

#159 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by supercali »

Sjecam se teme haram im bilo i po pracenju teme i po licnoj prici kurty-ja cini mi se da se za tog hajirliju skupilo haman pola miliona maraka
Opet kazem to je ono sto sam ja onomad pratio
A evo glave ako nije i milion
I u sjecanju mi je ostalo da je svojevremeno pisano da je kupio motor onaj trkaci valjda
Zato ja jos vise ne vjerujem u ove price mada mozda i grijesim al nikad ne dajem novac bilo kome osim eventualno hranu
DaffyDuck

#160 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by DaffyDuck »

supercali wrote:Sjecam se teme haram im bilo i po pracenju teme i po licnoj prici kurty-ja cini mi se da se za tog hajirliju skupilo haman pola miliona maraka
Opet kazem to je ono sto sam ja onomad pratio
A evo glave ako nije i milion
I u sjecanju mi je ostalo da je svojevremeno pisano da je kupio motor onaj trkaci valjda
Zato ja jos vise ne vjerujem u ove price mada mozda i grijesim al nikad ne dajem novac bilo kome osim eventualno hranu
:thumbup:

Ovo "nemojte tako, ne govorite, nije sve isto", "ako se prica, ljudi vise nece pomagati ni onima kojima stvarno treba" je bas ono sto ovi prevaranti ocekuju i na sta racunaju!! Treba o tome da se prica, treba da se prevaranti stavljaju na tapetu kako bi oni potencijalni imali primjer.
Na kraju, humanitarne organizacije su ogromna SIVA ZONA kojom se koriste ljudska gamad i treba drzava da vrsi redovne kontrole!
JThomas

#161 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by JThomas »

baš zato što nije sve isto prevarante treba prokazati. da su svi isti bilo bi svejedno.
supercali

#163 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by supercali »

smijesni_ste wrote:Uze nas lik sve lopatom :o :o :lol: :skoljka:
bagerom
uglavnomja

#164 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by uglavnomja »

supercali wrote:
bagerom
motokultivatorom

sa prikolicom :run:
kurty

#165 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by kurty »

uglavnomja wrote:
supercali wrote:
bagerom
motokultivatorom

Kardanskom... 4 brine napred, dvije nazad... Najbolje sto se moglo kupiti...
Keiko

#166 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by Keiko »

kurty wrote:
uglavnomja wrote:

motokultivatorom

Kardanskom... 4 brine napred, dvije nazad... Najbolje sto se moglo kupiti...
Da kraj price nije ogavan, ovo bi bilo pravo smjesno. Ne daj se @kurty, nije do tebe!
Cholina_Lokica

#167 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by Cholina_Lokica »

ladyblue18 wrote:
Digla_da_kreci wrote: Koliko nas je samo skupljalo po firmama i skolama, medju rodbinom, sirili vijest po komsiluku i internetu, aktivirali siroke mase... ma uzas, vise nemam sta reci.
Mislim da je cijeli grad skupljao, sjecam se da je bio prilog na CD-u o forumasima. I ne samo grad, koliko je ljudi sirom svijeta i drzave se registrovalo samo zbog te teme da sazna kako da donira.
kurty wrote: Tako da smo onda postepeno poceli okretati pricu kako ima vec dovoljno novca za sve, i da je pomoc potrebnija nekim drugim...
Sad se sjecam, ali ne bih nikada skontala da se o tome radilo.
Jednostavno, mogla sam u tom trenutku staviti ruku u vatru da ti ljudi govore istinu, i evo ni sad mi nije jasno kako su uspjeli tako namagarciti toliki narod. Sad bolje razumijem ljude koji sumnjaju u ovakve price, i zbog ovakvih ce zaista neko kome je potrebno ostati bez pomoci sto je najtuznije.

Kako god okrenes zao mi je vas koji ste bili direktno ukljuceni u to, i vaseg vremena, i love...
Nazalost u to vrijeme kad je akcija bila, svi oni koji su rekli bilo sta vezano za usporavanje i upozoravali su bili izvrgnuti javnom lincu... Jbg, niko nije htio slusati
Ljuska_u_BaklaFi

#168 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Što se tiče ovog konkretnog slučaja, moram Vam prenijeti da je jedan moj poznanik/prijatelj izgleda išao na lice mjesta da pomogne Nedžibu ali da stanje nije bas onako kako smo mislili da jeste, kopiram tekst sa FB(imaju i slike dat cu link ako neko zeli na pp) a ja nemam razloga da mu ne vjerujem, bila sam prva da se pomogne ovom covjeku i ostacu pri tome ako se ispostavi da ovo nije tačno:

Dragi ljudi.
Nisam u situaciji da sad nasiroko pisem. Samo da javim da smo u Tuzli juce bili, da smo otisli u Mihatovice te zvali i zvali i zvali Nedziba kojem smo/ste htjeli pomoci medjutim nije se javio jer je bio zauzet dilanjem ili kupovinom narkotika ocigledno.
Detalje cu vam javiti sve kasnije. Nisam iznenadjen vec ljut i naostren sto smetljari ovakve vrste odbijaju pomoc drugim ljudima jer zbog njega i slicnih, ljudi sumnjaju i u ostale slucajeve.
Na slici je golf u vlasnistvu Nedzada koji se nalazi u autu koji sa sitnim kokosarem koji je juce izasao iz zatvora iz istog naselja, zavrsava "posao". NE humanitarni sigurno.
Svi potvrdjuju da se drogira, da je alkoholicar i da je manipulator i da ona slika za koju je iskoristio svoje rodjeno dijete, nema veze sa socijalnim slucajem.
Uspio sam napraviti snimak mjestana koji treba da posvjedoci ko je ustvari prevarant Nedzad koji po svjedocima ima cak DVA AUTA, a ja nemam nijedno hahhahhaha...
Nevjerovatno...
Zao mi je...
ps: neke detalje vam moze potvrditi i Semko Bosnjak koji je prije nas stigao i od sebe privatno zelio da mu pomogne a onda je i on dozivio pola ovoga scenarija takodje...
Vama svaka cast... zao mi je...
Mersudin, Alen, Amer, DeNino
Dakle slobodno obavijestite sve one koji zele da pomognu ovom manipulatoru, da je obicni prevarant i nista vise!
bingov buraz

#169 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by bingov buraz »

Ocekivano.

Moram priznati da je smislio genijalnu parolu,i najtvrdje srce omeksava i najtezi novcanik otvara.
bull21

#170 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by bull21 »

Definitivno treba uvesti vaučere koji se mogu mjenjati za hranu i to je to. Kome fali, skupi(mo) se i dobije vaučer svakih 7 dana a ne ovako da im se kupuju stvari i daje keš.
smijesni_ste

#171 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by smijesni_ste »

Žao mi je Nedžibe, malo prouči kako to najbolji poput Edisa rade :D :-x :-x
Niemand

#172 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by Niemand »

De ba ljudi, auto je nedzadovo, mi pricamo o nedzibu :lol:
halalite :run:
crnoplavo

#173 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by crnoplavo »

Cholina_Lokica wrote:
ladyblue18 wrote:
Digla_da_kreci wrote: Koliko nas je samo skupljalo po firmama i skolama, medju rodbinom, sirili vijest po komsiluku i internetu, aktivirali siroke mase... ma uzas, vise nemam sta reci.
Mislim da je cijeli grad skupljao, sjecam se da je bio prilog na CD-u o forumasima. I ne samo grad, koliko je ljudi sirom svijeta i drzave se registrovalo samo zbog te teme da sazna kako da donira.
kurty wrote: Tako da smo onda postepeno poceli okretati pricu kako ima vec dovoljno novca za sve, i da je pomoc potrebnija nekim drugim...
Jednostavno, mogla sam u tom trenutku staviti ruku u vatru da ti ljudi govore istinu, i evo ni sad mi nije jasno kako su uspjeli tako namagarciti toliki narod. Sad bolje razumijem ljude koji sumnjaju u ovakve price, i zbog ovakvih ce zaista neko kome je potrebno ostati bez pomoci sto je najtuznije.

Kako god okrenes zao mi je vas koji ste bili direktno ukljuceni u to, i vaseg vremena, i love...
Nazalost u to vrijeme kad je akcija bila, svi oni koji su rekli bilo sta vezano za usporavanje i upozoravali su bili izvrgnuti javnom lincu... Jbg, niko nije htio slusati
:thumbup:
rekla-kazala

#174 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by rekla-kazala »

Cholina_Lokica wrote:
ladyblue18 wrote:

Momak je pare zaslužio,.. sa sedam osnovne izlevatit stotine visokoobrazovanih nije lako,.... ili možda ipak jeste.
drag_gost

#175 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by drag_gost »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Što se tiče ovog konkretnog slučaja, moram Vam prenijeti da je jedan moj poznanik/prijatelj izgleda išao na lice mjesta da pomogne Nedžibu ali da stanje nije bas onako kako smo mislili da jeste, kopiram tekst sa FB(imaju i slike dat cu link ako neko zeli na pp) a ja nemam razloga da mu ne vjerujem, bila sam prva da se pomogne ovom covjeku i ostacu pri tome ako se ispostavi da ovo nije tačno:

Dragi ljudi.
Nisam u situaciji da sad nasiroko pisem. Samo da javim da smo u Tuzli juce bili, da smo otisli u Mihatovice te zvali i zvali i zvali Nedziba kojem smo/ste htjeli pomoci medjutim nije se javio jer je bio zauzet dilanjem ili kupovinom narkotika ocigledno.
Detalje cu vam javiti sve kasnije. Nisam iznenadjen vec ljut i naostren sto smetljari ovakve vrste odbijaju pomoc drugim ljudima jer zbog njega i slicnih, ljudi sumnjaju i u ostale slucajeve.
Na slici je golf u vlasnistvu Nedzada koji se nalazi u autu koji sa sitnim kokosarem koji je juce izasao iz zatvora iz istog naselja, zavrsava "posao". NE humanitarni sigurno.
Svi potvrdjuju da se drogira, da je alkoholicar i da je manipulator i da ona slika za koju je iskoristio svoje rodjeno dijete, nema veze sa socijalnim slucajem.
Uspio sam napraviti snimak mjestana koji treba da posvjedoci ko je ustvari prevarant Nedzad koji po svjedocima ima cak DVA AUTA, a ja nemam nijedno hahhahhaha...
Nevjerovatno...
Zao mi je...
ps: neke detalje vam moze potvrditi i Semko Bosnjak koji je prije nas stigao i od sebe privatno zelio da mu pomogne a onda je i on dozivio pola ovoga scenarija takodje...
Vama svaka cast... zao mi je...
Mersudin, Alen, Amer, DeNino
Dakle slobodno obavijestite sve one koji zele da pomognu ovom manipulatoru, da je obicni prevarant i nista vise!
Ako je ovo istina, ja se duboko izvinjavam na temi..., zaista mi je namjera bila najbolja moguca. Ako je istina, uciniti sve sto se moze da se pomogne djeci. Molim te posalji mi slike na PP. Hvala.
Post Reply