[PREVARA]"Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drag_gost

#1 [PREVARA]"Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by drag_gost »

EDIT: Na kraju je ispalo da je ovo prevara i da covjek samo koristi djecu da bi varao ljude da mu daju novac.

http://www.kalesija.info/nahranite-mi-d ... gu-gladan/

“Pomozite mi za hranu od srca vam hvala” natpis je na pogužvanom papiru koji u rukama ispred Hipermarketa “Bingo” u Kalesiji drži tridesettrogodišnji Nedžib Salihović rodom iz Zaseoka, ali sa trenutnom adresom stanovanja u Mihatovićima. U krilu drži trogodišnjeg sina Nedžiba koji je tražio hljeba i paštete.

“Muka me natjerala prijatelju da ovako tražim pomoć. Nemam nikakvog primanja, a djece traže da jedu. Gladni su”, govori nam Nedžib brišući suze sa lica.

Nedžib kaže da živi sa suprugom Havom, sinom Nedžibom, kao i sa kćerkama Nerminom i Amandom.

“Amanda mi ima problema sa sluhom, ljekari su rekli da se može liječiti, ali je nismo vodili više doktorima jer nemamo sredstava za to”, priča nam Nedžib.

Naš razgovor prekida jedan od radnika obezbjeđenja, koji Nedžibu govori da mora napustiti mjesto ispred Binga jer su mu šefovi tako naredili, kako ne bi smetao kupcima.

Ovako je gdje god dođem, uvijek nekom smeta, a ja želim samo da skupim hranu za moju dječicu. Nek oni jedu, ja mogu biti i gladan, govori Salihović, koji je do Kalesije kako kaže došao zahvaljujući vozaču autobusa kojem se ne sjeća imena i koji ga je povezao bez naplate karte.

Na sreću govori Nedžib ima ljudi koji pomažu, kojidaju hranu. On moli sve ljude dobre volje koji mu mogu pomoći i koji mu mogu donirati hranu da on živi u Mihatovićima u A-51 i svi se mogu uvjeriti u kakvim uslovima živi.

Image

U komentarima sam procitao:

"Zivi u izbjeglickom naselju Mihatovici A51, a njegov broj je 062/876-563."

EDIT: Na kraju je ispalo da je ovo prevara i da covjek samo koristi djecu da bi varao ljude da mu daju novac. Ovo su neki od postova ljudi koji su bili na licu mjesta:

Ljuska_u_BaklaFi wrote:
sha_ba wrote:evo sta ja procitah veceras....

Davor Dado Mijatovic
11 h · Zenica ·

OPREZ !!!
Da nije sve kako se cini na prvi pogled, dokazuje i nedavno iskustvo mog brata iz kluba. Povucen ovom slikom i potresnom pricom ovog "profesionalnog" novinara, ( koji u najmanju ruku duguje demant i izvinjenje), ponudio se da organizuje prikupljanje svega i svacega za ovog covjeka. Kao i uvijek, javili su se dobronamjerni ljudi te je svojim autom vozao par dana po selima oko Zenice i kupio sta je narod davao. Otisao je prvo u Kalesiju ispred Binga ali nije nasao Nedziba te se uputio u mjesto nedaleko od Tuzle prema Srebreniku. Kada je dosao do prodavnice ispred kampa gdje je Nedzib boravio ljudi su ga poceli odvracati od davanja namirnica i novca istom Nedzibu tvrdeci da je covjek prevarant i narkoman. Ipak je otisao do Nedzibove barake gdje ga je docekala Nedzibova supruga tvrdeci da njega nema i pitajuci prvo ima li novca ( ignorisuci puno auto brasna, ulja i ostalog ). Moj brat je ipak sve istovario ( jer je namijenjeno ovoj "sirotinji") gdje se nakon istovara pojavila grupa zena iz kampa tvrdeci da Nedzib i njegova supruga prose na ulici, predhodno dajuci djeci Lexiliume da bi onako spavali kao na slici te da je Nedzib narkoman koji prodaje pristiglu pomoc pa cak i da su prodali jedno od svoje djece zbog cega je supruga pod istragom Sipe. Ponavljam da su ovo tvrdnje ljudi koji zive pored njih ali svejedno novinari koji sastavljaju clanke imaju zakonsku i moralnu obavezu da provjere informacije PRIJE objavljivanja. Nas klub, koji je odavno poznat po ucescu u humanitarnim akcijama, ovim postom zeli da skrene paznju ljudima da prvo provjere za koga salju pomoc i da li mu je stvarno prijeko potrebna a mi cemo uraditi sto se ocekuje od nas.
Hvala dobrim ljudima koji se odazivaju na nase apele...
Moj rođak je isao danas, zvao je Nedžiba ali se ovaj nije javljao, molila sma ga da provjeri cijelu priču i ako nije istina da im preda ono sto smo skupili, međutim identičnu priču je čuo od radnice koja radi u prodavnici pa i to da su prodali jedno dijete. Ona mu je savjetovala da se vrati i da nema svrhe ni da ih čeka a ni da im šta da jer nisu sirotinja nego luda kuća. Naravno vratio se i prikupljene namirnice odnio u drugo naselje zeni koja ima puno djece a suprug joj je preminuo.

Što se tiče slika na FB evo stavicu ovdje jer nisu nista posebno osim da su ga oni zvali i tražili, nije se javljao a onda su ga ugledali, i kako je komsiluk rekao u "dilanju"

Image
Image
Image
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Što se tiče ovog konkretnog slučaja, moram Vam prenijeti da je jedan moj poznanik/prijatelj izgleda išao na lice mjesta da pomogne Nedžibu ali da stanje nije bas onako kako smo mislili da jeste, kopiram tekst sa FB(imaju i slike dat cu link ako neko zeli na pp) a ja nemam razloga da mu ne vjerujem, bila sam prva da se pomogne ovom covjeku i ostacu pri tome ako se ispostavi da ovo nije tačno:

Dragi ljudi.
Nisam u situaciji da sad nasiroko pisem. Samo da javim da smo u Tuzli juce bili, da smo otisli u Mihatovice te zvali i zvali i zvali Nedziba kojem smo/ste htjeli pomoci medjutim nije se javio jer je bio zauzet dilanjem ili kupovinom narkotika ocigledno.
Detalje cu vam javiti sve kasnije. Nisam iznenadjen vec ljut i naostren sto smetljari ovakve vrste odbijaju pomoc drugim ljudima jer zbog njega i slicnih, ljudi sumnjaju i u ostale slucajeve.
Na slici je golf u vlasnistvu Nedzada koji se nalazi u autu koji sa sitnim kokosarem koji je juce izasao iz zatvora iz istog naselja, zavrsava "posao". NE humanitarni sigurno.
Svi potvrdjuju da se drogira, da je alkoholicar i da je manipulator i da ona slika za koju je iskoristio svoje rodjeno dijete, nema veze sa socijalnim slucajem.
Uspio sam napraviti snimak mjestana koji treba da posvjedoci ko je ustvari prevarant Nedzad koji po svjedocima ima cak DVA AUTA, a ja nemam nijedno hahhahhaha...
Nevjerovatno...
Zao mi je...
ps: neke detalje vam moze potvrditi i Semko Bosnjak koji je prije nas stigao i od sebe privatno zelio da mu pomogne a onda je i on dozivio pola ovoga scenarija takodje...
Vama svaka cast... zao mi je...
Mersudin, Alen, Amer, DeNino
Dakle slobodno obavijestite sve one koji zele da pomognu ovom manipulatoru, da je obicni prevarant i nista vise!
drag_gost wrote: Jutros su mi potvdrdili da je to jednostavno takav stil zivota, dakle 100% da je prevarant!
"Isli su tamo i i da ih ne zanima pomoc ni u cemu samo 'daj pare'"
Last edited by drag_gost on 03/10/2014 20:16, edited 4 times in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by ladyblue18 »

Tema prebacena na diskusije.

Up :sax:
rexandroid

#3 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by rexandroid »

bump
bh.tornjak

#4 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by bh.tornjak »

tema postavljena jutros u devet i nesto.....i samo jedan jedini komentar.....

to govori o nama....kakvi smo.....zalosno,zalosnije ne moze biti.... :sad: :sad: :sad:
drag_gost

#5 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by drag_gost »

Hvala lejdi!
Ebalo vas vise i Zlatiste i SDA i SDP i sve ostale stranke i Kodro i Amar, ovo je bitnije od svega. Dok pola BiH sere o Zlatistu i Krstu, drugo pola ove zemlje nema sta da jede. Bas su ovo dobro uradili, da se prica o krstu i Srbima, Bosnjacima, Hrvatima umjesto o tome kako su jadno i ocajno finansijski vodili ovu jadnu zemlju, umjesto da se prica kako su ovakve i slicne doveli do ruba siromastva, do toga da im dijete ujutro se probudi gladno i navecer zaspe gladno, do toga da otac mora moliti da mu neko nahrani dijete... Hajde dobri ljudi:

vazi

#6 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by vazi »

drag_gost wrote:Hvala lejdi!
Ebalo vas vise i Zlatiste i SDA i SDP i sve ostale stranke i Kodro i Amar, ovo je bitnije od svega. Dok pola BiH sere o Zlatistu i Krstu, drugo pola ove zemlje nema sta da jede. Bas su ovo dobro uradili, da se prica o krstu i Srbima, Bosnjacima, Hrvatima umjesto o tome kako su jadno i ocajno finansijski vodili ovu jadnu zemlju, umjesto da se prica kako su ovakve i slicne doveli do ruba siromastva, do toga da im dijete ujutro se probudi gladno i navecer zaspe gladno, do toga da otac mora moliti da mu neko nahrani dijete... Hajde dobri ljudi:

:thumbup:

Ako ima neko s foruma da ga posjeti i pokrene akciju, ucestvovat cemo...

meni broj telefona ne znaci puno, ne mogu na njega poslati pare....
Big Ang

#7 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by Big Ang »

:(
LaLuna

#8 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by LaLuna »

:(
Je li neko danas zvao ovaj broj? Kako se moze pomoci? Mozda da on otvori racun u banci pa da ovdje objavimo broj?
daddy-kool

#9 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by daddy-kool »

vazi wrote:
:thumbup:

Ako ima neko s foruma da ga posjeti i pokrene akciju, ucestvovat cemo...

meni broj telefona ne znaci puno, ne mogu na njega poslati pare....
+1
Takođe bi podržao akciju.
strong69

#10 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by strong69 »

Ovo je u Tuzli? Gdje su Mihatovici?

Sent from my Lumia 930
LARVA

#11 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 04:00, edited 1 time in total.
Galamdzija

#12 Re:

Post by Galamdzija »

strong69 wrote:Ovo je u Tuzli? Gdje su Mihatovici?

Sent from my Lumia 930
Iz Tuzle ides do petlje na Sickom brodu pa nastavis desno prema Srebreniku nekih 1,5km i na lijevoj strani je naselje Mihatovici. Ne zelim ulaziti toliko u detalje ali ima veliki Bingo nekih 800 metara od njegove kuce, premda je rodom iz Sapne nije morao otici cak u Kalesiju radi pomoci.
Za svu pomoc treba neko sa autom i da moze odvojiti par sati da bi se pomoglo ovoj porodici. Ukoliko se nadje isti pomogao bih i ja.
preludezalude

#13 Re: Re:

Post by preludezalude »

Galamdzija wrote:
strong69 wrote:Ovo je u Tuzli? Gdje su Mihatovici?

Sent from my Lumia 930
Iz Tuzle ides do petlje na Sickom brodu pa nastavis desno prema Srebreniku nekih 1,5km i na lijevoj strani je naselje Mihatovici. Ne zelim ulaziti toliko u detalje ali ima veliki Bingo nekih 800 metara od njegove kuce, premda je rodom iz Sapne nije morao otici cak u Kalesiju radi pomoci.
Za svu pomoc treba neko sa autom i da moze odvojiti par sati da bi se pomoglo ovoj porodici. Ukoliko se nadje isti pomogao bih i ja.
Covjek, izgleda, ide na sve strane i trazi pomoc. Ja sam ga vidio ispred Binga u Gracanici. Stoji i u rukama drzi dijete. Covjek stvarno izgleda ispijeno i nemocno.
preludezalude

#14 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by preludezalude »

Ja sam za neku akciju. Meni nebi bilo tesko otici tamo autom da mu odnesem pomoc. U Tuzlu dolazim u petak, pred Bajram, i mogao bih to obaviti taj vikend. Treba se samo organizovati.
vazi

#15 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by vazi »

preludezalude wrote:Ja sam za neku akciju. Meni nebi bilo tesko otici tamo autom da mu odnesem pomoc. U Tuzlu dolazim u petak, pred Bajram, i mogao bih to obaviti taj vikend. Treba se samo organizovati.
pa eto ako ima neka paypal sa da ti do petka posaljemo koji dinar?
Fauja Singh

#16 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by Fauja Singh »

Pretuzno, koliko je samo ovakvih slucajeva dok politicari razbacuju milione na predizbornu kampanju :twisted:
Ako ima neki racun na koji se moze uplatiti pomoc, javite.
Ne znam kako bi drugacije pomogao.
pirmin

#17 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by pirmin »

Svakoj partiji koja se krvi za vlast poslati pricu ovih ljudi i zahtjevati da im se pomogne.
Jednostavno moraju.
prog321

#18 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by prog321 »

U svakoj drzavi ima bijede. Ima i gladnih.
Gledam te Mihatovice i vidim da su sve kuce izgradjene od donacija. Svaka kuca ista.
Sadaka nije rijesenje.
Ovom covjeku se nece pomoci ako mu date novac.
rekla-kazala

#19 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by rekla-kazala »

S jedne strane čovjeku u nevolji treba pomoći i tu je odgovorna lokalna zajednica ( komšije, mjesna zajednica i općina).
S druge strane napravi troje djece i ide prosjačiti umjesto da ide posao tražiti.
Ima još mnogo ljudi koji su u nevolji ali će radije raditi za 300 maraka nego pružiti ruku.
Russki

#20 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by Russki »

drag_gost wrote:Hvala lejdi!

svaka čast za post! :thumbup:

bitno se oko križa i stranki raspravljat nabijem na qrac sve to, a na ovakve stvari se zažmiri na oba oka

poganog naroda

čast izuzecima! a ima vas
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#21 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by ladyblue18 »

Ima li neko da bi mogao otici do covjeka da dobijemo neke informacije sta im je najpotrebnije, iako je besmisleno to pitanje :|
Bilo bi fino kada bi se mogla neka akcija organizovati, kao onda sa "haram im bilo" pa da neko od forumasa otvori ili ustupi svoj racun.
NeenaSa

#22 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by NeenaSa »

Moze.
Al' da ne zavrsi kao "Haram im bilo", tko je ucestvovao, zna o cem' pisem.
Kako se veli: Tko se opek'o i u jogurt puse.
Toliko.
SSwfin20

#23 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by SSwfin20 »

rekla-kazala wrote:S jedne strane čovjeku u nevolji treba pomoći i tu je odgovorna lokalna zajednica ( komšije, mjesna zajednica i općina).
S druge strane napravi troje djece i ide prosjačiti umjesto da ide posao tražiti.
Ima još mnogo ljudi koji su u nevolji ali će radije raditi za 300 maraka nego pružiti ruku.
Radio bi covjek da ima sta, zasto da ne ali nasa je drzava katastrofa ni posla gotovo pola stanovnistva nema a i oni koji imaju poso ne maju platu, tako da je covjek primoran da trazi novac da nahrani djecu, a komsije da bi mu pomogle vjerovatno ne mogu jer nisu ni oni mozda nisu u dobroj situaciji, a sto se tice vlasti oni su ne zainterosovani za narod samo se brinu da sto vise pokradu, trebamo se mi organizovati ko moze i koliko moze da pomogne covjeku...
uglavnomja

#24 Re: "Nahranite mi dijete, ja mogu i biti gladan"

Post by uglavnomja »

rekla-kazala wrote:S jedne strane čovjeku u nevolji treba pomoći i tu je odgovorna lokalna zajednica ( komšije, mjesna zajednica i općina).

Dje su komsije odgovorne :? :roll:

Ostali koji primaju platu iz budzeta i raspolazu sa njim imaju obavezu da pomognu ljudima koji su u beznadeznoj situaciji.

Prica je nedorecena, mozete po meni koliko hocete :zzzz:

Ima troje djece, postoji neka pomoc za djecu.
Kaze nemaju para da vode dijete doktorima. Zdravstvo je besplatno za djecu. Ako se snadje za prevoz za prosjacenje, moze se snaci i za prevoz doktoru.
Ne izgleda bilestan, da je bar napisao dajte mi posao da prehranim djecu, ali ne, on nosa dijete i trazi pare

Itd

Poznata prica, dim i vatra, zmija i guster ...

Drzava koja ima para za pascad mora imati i za ljude. Nije rjesenje skupiti auto stvari i para i odnijeti. To se treba rijesti institucionalno.
rekla-kazala

#25 Re:

Post by rekla-kazala »

SSwfin20 wrote:
Radio bi covjek da ima sta, zasto da ne ali nasa je drzava katastrofa ni posla gotovo pola stanovnistva nema a i oni koji imaju poso ne maju platu, tako da je covjek primoran da trazi novac da nahrani djecu, a komsije da bi mu pomogle vjerovatno ne mogu jer nisu ni oni mozda nisu u dobroj situaciji, a sto se tice vlasti oni su ne zainterosovani za narod samo se brinu da sto vise pokradu, trebamo se mi organizovati ko moze i koliko moze da pomogne covjeku...
Ne vjerujem da bi radio,..
Zašto ?
Zato što je njegovo obrazovanje takvo da može raditi samo kao pomoćni radnik i tako zaraditi maksimalno 500 KM a ovako profesionalnim prosjačenjem minimalno 700 ili 800 maraka.
Što reče Sinuhe ovo što teglji dijete po terenu je zrelo za reakcije centra za socijalni rad.
Post Reply