Ima, al i nisu im nesto pametni.GaRGa wrote:jesi pametan, ko da telekom nema pravnike....
samo ces sebi nabit sudske troskove i sve ces to na kraju fino sa kamatama platiti
drugi put bolje citraj ugovora prije potipisivanja (ubaci uvijedljivu rijec po izboru)...
PREVARA : BH Telecom Topphone paket
- tututuuuu
#176 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
-
Cober
#177 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
[/quote]rovac13 wrote: Kad je bila obracunska jedinica 1 sekunda![]()
![]()
![]()
Ja koliko god godina unazad da se pokusam sjetit........ne mogu da dohvatim koje godine je bila obracunska 1 sekunda........ako mislimo na isto.
Uvijek je bila 1 sec! Ja sam postpaid korisnik od 1996, a trenutno koristim Mini 15 gdje je minuta 0,17 KM prema fikdnoj telefoniji. Upravo gledam par zadnjih računa. Za razgovor od tačno 10 sekundi piše ta cijena od 0,17 KM, trajanje razgovora 10 sec i vrijednost 0,030 KM. Podijeli cijenu od 0,17KM na 60 sekundi, pomnoži sa vremenom od 10 sekundi i dobićeš upravo taj iznos po sekundama. Za razgovor od tačno 20 sec piše cijena od 0,060 KM. Da je obračun po minuti, kao što uvode, ja bih za svaki taj razgovor od 10 ili 20 sekundi platio 0,17 KM prema fiksnoj, ili 0,20 prema mobilnoj mreži. Za ova dva razgovora znači po novom ću platiti 0,34 KM umjesto 0,090 KM kao što sam do sada plaćao. Da napomenem da su moji mjesečni računi već godinama u rasponu od 150 do 300 KM pa vidi koliko bi više plaćao po novom obračunu!!!
Last edited by Cober on 10/12/2015 03:30, edited 1 time in total.
-
Cober
#178 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Upravo vidim da su ispotiha već ranije prešli na obračunsku jedinicu od 10 sekundi, svi razgovori mi se završavaju na 10, 20, 30, 40 ili 50 sekundi. Raniji obračuni su definitivno bili na 1 sekundu. Sada prelaze na 30 sekundi na ovim jeftinijim paketima, i to će znatno uvećati telefonske račune! Na obračun od 60 sekundi su već prevarantsku prešli kod Moja TV i Topphone, to je postavljač teme i drugi već uvidio na svom novčaniku na žalost, a radost prevaranata u bhtelecomu koji smišljaju ove lopovske finte! Sreća da sam pogledao ovu temu jer sam danas bio u telecomu sa namjerom da predjem na ovaj paket TopPhone od 100 KM, pa bi mi svaki račun dolazio uvećan bar za stoju... Bagra lopvska
-
Cober
#179 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Evo na koji način su se prevaranti bhtelecoma pokušali zaštiti od tužbe za neovlaštenu prodaju i distribuciju iPhone-a.. Zabranom da broj ugovora i serijski broj mobitela koji su ti prodali pošalješ Apple-u ili se pozoveš ma to i tužbi..
Dovoljno je pročitati "Specifične uslove" a koje su tendenciozno plasirali i sakrili u moru informacija i stotinama stranica a koje te zvanični linkovi vode, a za koje obični korisnik nikada i ne sazna jer je teško doći do njih, jednostavno te primoravaju na kontrolu svega a to je skoro nemoguće u današnjem vremenu.. jer to bi značilo da moram da pronadjem u moru informacija, a zatim pažljivo riječ po riječ moram čitati njihove finte i lopovluke i tražiti šta su sakrili izmedju redova.. Bagra lopovska. Evo šta piše u tim "Specijalnim uslovima" negdje u moru informacija:
"6. Obaveze Pretplatnika
Član 12.
(1) Pretplatnik se obavezuje držati u strogoj tajnosti sve lične identifikacijske brojeve, broj ugovora, te ostale identifikacijske brojeve i/ili PIN-ove, koje mu već jesu i/ili će mu biti dostavljene od strane BH Telecoma za vrijeme trajanja ugovornog odnosa s BH Telecomom"
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=6663
Dovoljno je pročitati "Specifične uslove" a koje su tendenciozno plasirali i sakrili u moru informacija i stotinama stranica a koje te zvanični linkovi vode, a za koje obični korisnik nikada i ne sazna jer je teško doći do njih, jednostavno te primoravaju na kontrolu svega a to je skoro nemoguće u današnjem vremenu.. jer to bi značilo da moram da pronadjem u moru informacija, a zatim pažljivo riječ po riječ moram čitati njihove finte i lopovluke i tražiti šta su sakrili izmedju redova.. Bagra lopovska. Evo šta piše u tim "Specijalnim uslovima" negdje u moru informacija:
"6. Obaveze Pretplatnika
Član 12.
(1) Pretplatnik se obavezuje držati u strogoj tajnosti sve lične identifikacijske brojeve, broj ugovora, te ostale identifikacijske brojeve i/ili PIN-ove, koje mu već jesu i/ili će mu biti dostavljene od strane BH Telecoma za vrijeme trajanja ugovornog odnosa s BH Telecomom"
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=6663
Last edited by Cober on 10/12/2015 04:28, edited 1 time in total.
- rovac13
#180 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Dobro jutroCober wrote:Uvijek je bila 1 sec!rovac13 wrote: Kad je bila obracunska jedinica 1 sekunda![]()
![]()
![]()
Ja koliko god godina unazad da se pokusam sjetit........ne mogu da dohvatim koje godine je bila obracunska 1 sekunda........ako mislimo na isto.
Evo link iz 2010.godine........tad je bila obracunska 10+10........kad je prije tog bilo 1 sekunda ja nema sanse da se sjetim
https://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user ... 2_2010.pdf
-
Cober
#181 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
To ne mijenja suštinu prevare, obračun sa 10 sec na 60 sec.rovac13 wrote:
Dobro jutro![]()
![]()
![]()
Evo link iz 2010.godine........tad je bila obracunska 10+10........kad je prije tog bilo 1 sekunda ja nema sanse da se sjetim
https://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user ... 2_2010.pdf
I nemaš se nijednog razloga meni smijati. Ti si kao i mi svi žrtva ovih prevaranata, pa ne vidim baš nikakvu svrhu tog blijedog pokušaja (ne znam čega) i ostavljanja smješka koji plaču od smijeha.
A definitivno jeste bila ranije u nekom periodu od od tih petnaest godina uzmedju 1995 pa do te 2010 koja je tek nedavno iza nas.. Kako Faster napisa, očigledne prevare i beskrupulozna pljačka svih nas u toj stranačkoj tvrdjavi od strane žutog i njegovih lopova su samo još sofisticiranije..
- mayab
#182 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Nemam namjeru da branim neprofesionalni bhtelecom, ali i ja mislim da za mobilnu nikad nije bila 1 sekunda obracunska jedinica, za fiksnu da (i sada je , valjda!), mozda si pobrkao....
- rovac13
#183 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Tacno da sam i ja zrtva.......ali pazi razlike medju nama.Cober wrote: I nemaš se nijednog razloga meni smijati. Ti si kao i mi svi žrtva ovih prevaranata..
Ja gpdinama bio korisnik bhtelekoma........kad su postali skuplji od konkurencije ja se pokupim i predjem na drugu mrezu.
Dok ti i tebi slicni se zalite,blatite bht po forumu.......a i dalje koristite njihove usluge.......odnosno dajete im pare........i samim tim doprinosite svemu tome.
Kad bi se svi pokupili presli na povoljnije mreze vidio bi kako bi morali obarat cijene da privuku raju.........ovako nemaju potrebe.......igraju na kartu patriotizma.........i dobro im ide....najjaci su u drzavi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#184 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
BH Telecom je sam od sebe prevara.
-
dezurni_ucenik
#185 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
I sta su sad uradili? Ja ne koristim ni njihovu mobilnu mrezu, tako da apsolutno nemam vise nikakvih dodirnih tacaka sa njima.
-
dpjokala26
#186 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
srbi svoj ne mogu da prodaju za neku pristojnu cijenu,kako li ce ovoga prodati i po koje novce?_BataZiv_0809 wrote:BH Telecom je sam od sebe prevara.
- Ratoborna Gljiva
#187 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
kupit će braća turci ne sekiraj sedpjokala26 wrote:srbi svoj ne mogu da prodaju za neku pristojnu cijenu,kako li ce ovoga prodati i po koje novce?_BataZiv_0809 wrote:BH Telecom je sam od sebe prevara.
-
Cober
#188 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Ovdje nisam bitan ja ili ti kao pojedinac, a još manje je bitno postoji li razlika medju nama. Fulio si suštunu posta, a to su planske prevare od strane bhtelecoma, ma kakav ja bio ili ti. Nije ni bitno je li sa 1 ili sa 10 sec prelaze na obračun od 60 sekundi, bitno je da prelaze, i da če računi po novom obračunu biti znatno veći, a da to ne plasiraju kao informaciju nego varaju i prezentiraju to na način da potpuno svjesno obmanjuju potrošače i dovode u zabludu, a obzirom na višemionske iznose koji se tako obrću i ukradu, to već spada u domen organiziranog kriminala. To je suština, prevare bhtelecoma a ne ja ili ti, to je već obično spinovanje i skretanje sa teme. Prelazak na drugu mrežu nije nikakvo rješenje obzirom da je eronet već svima dobro poznat po brojnim sydskim sporovina i brojnim prevarama sa uličnim akviziterima, i prodavcima njihovih usluga, ugovora i mobitela po uličnim štandovima. Suština je u plasiranju istine i informacija o takvim prevarama u javnost, te prvenstveno u sistemskom pricesuiranju takvog oblika udruživanja oko organizovanog kriminala.rovac13 wrote:Tacno da sam i ja zrtva.......ali pazi razlike medju nama.
Ja gpdinama bio korisnik bhtelekoma........kad su postali skuplji od konkurencije ja se pokupim i predjem na drugu mrezu.
Dok ti i tebi slicni se zalite,blatite bht po forumu....
- studiorum_tuzlaensis
#189 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Ne kontam te, kakvo varanje je u pitanju, objavili su 30 dana prije promjene cjenovnika na svom sajtu i u dvije dnevne novine izmjene cjenovnika.Cober wrote:Ovdje nisam bitan ja ili ti kao pojedinac, a još manje je bitno postoji li razlika medju nama. Fulio si suštunu posta, a to su planske prevare od strane bhtelecoma, ma kakav ja bio ili ti. Nije ni bitno je li sa 1 ili sa 10 sec prelaze na obračun od 60 sekundi, bitno je da prelaze, i da če računi po novom obračunu biti znatno veći, a da to ne plasiraju kao informaciju nego varaju i prezentiraju to na način da potpuno svjesno obmanjuju potrošače i dovode u zabludu, a obzirom na višemionske iznose koji se tako obrću i ukradu, to već spada u domen organiziranog kriminala. To je suština, prevare bhtelecoma a ne ja ili ti, to je već obično spinovanje i skretanje sa teme. Prelazak na drugu mrežu nije nikakvo rješenje obzirom da je eronet već svima dobro poznat po brojnim sydskim sporovina i brojnim prevarama sa uličnim akviziterima, i prodavcima njihovih usluga, ugovora i mobitela po uličnim štandovima. Suština je u plasiranju istine i informacija o takvim prevarama u javnost, te prvenstveno u sistemskom pricesuiranju takvog oblika udruživanja oko organizovanog kriminala.rovac13 wrote:Tacno da sam i ja zrtva.......ali pazi razlike medju nama.
Dok ti i tebi slicni se zalite,blatite bht po forumu....
I gdje, i kako je nestao odličan post od noćas Fastera kojim je ubo ravno u suštinu???
Evo ti npr informacije za izmjene od nove godine.
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M575b40be667.html
Previše si nekako tendenciozan, da i ti ne bi volio radit malo tamo?
-
Cober
#190 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Nokon mog prvog posta, noćas oko 4h na ovoj temi pojavio se odličan komentar pod nickom "Faster" i još dva slova u nastavku nicka, a koji je potpuno ubo u suštinu. Vjerujem da su ga Rovac13 pročitao. Pošto je post bio suštinski pogodak, malo sam pogledao taj profil. Svega 8 postova, registrovan prije par dana. Od toga pokrenuo samo jednu temu sa i samo jednim postom, u vezi SIPA-e i djelovanhem iste u RS i potencijalnog hapšenja Dodika. Je li slučajno upravo danas nestao kada je SIPA pohapsila neke policajce u RS i ko je obrisao i post i korisnika???
-
Cober
#191 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Pročitaj prvi post koji je postavljač teme Kapokapić napisao, pa ćeš vjerovatno skontati kakvo je varanje u pitanju.studiorum_tuzlaensis wrote: Ne kontam te, kakvo varanje je u pitanju, objavili su 30 dana prije promjene cjenovnika na svom sajtu i u dvije dnevne novine izmjene cjenovnika.
Evo ti npr informacije za izmjene od nove godine.
https://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M575b40be667.html
Previše si nekako tendenciozan, da i ti ne bi volio radit malo tamo?
Pročitao sam pažljivo link koji si postavio, i nigdje nije vidljivo niti prepoznatljivo na bilo koji način da će račun zbog novog načina obračuna sa 10 na 60 sekundi, isti račun umjesto 100 KM sada iznositi znatno skuplje, možda 150 a možda i duplo. To je prevara kupaca, pogotovo jer se nove usluge reklamiraju kao bolje, brže i bez ograničenja, a u stvari su sporije brzine u mobilnom internetu i znatno skuplje u razgovorima. To je više od obmane i prevare, to je organizovanje u cilju sticanja dobiti putem prevare, obzirom da i postojeći paketo Mini mijenjaju ime, lažno se prezentiraju kao unapredjenje a u stvari su znatno skuplji i tu je prevara. Možda nije loše da pažljivo pročitaš link i citat koji sa njihove stranice koji sam gore postavio, pa možda bude i jasnije kako se varaju potrošaći koji već imaju potpisan ugovor a sada im se nameće promjena paketa uz novu, i znatno veću cijenu razgovora. To je prevara. Kontaš sad?
-
bumerangss
#192 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Ih samo da znas sto su oni socijalno osijetljivicharrrmed wrote:Nazovi telecom i slozi im socijalu, reci da si ostao bez posla i da nemas mogucnosti vise placati to, i da bi raskinuo ugovor
- Kaligrafija
#193 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Ne znam za ovu tarifu, ali BH Telekom je jos uvijek najjeftiniji...Pogledajte malo ponude drugih operatera, pa kad skontate njihove zackoljice u cjenovnicima, obracunske jedinice i tarife, vidjet cete, da je BH Telekom najbolji...Dok nam ne dodju operateri kao u HR, od drasticnog pada cijena nema nista...!
-
hzsa22
#194 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Odes fino na www.apple.com - legal - rights infringement, posaljes ljudima da valjaju njihove telefone trazis whistleblower zastitu tj. da ne objavljuje tvoje ime i prezime i cao.