PREVARA : BH Telecom Topphone paket
-
kapokapic
#1 PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Pozdrav svim forumasima,
Evo nakon 5 dana agonije i zvanja svih mogucih support sluzbi Bh telecoma odlucio sam da postiram ovu temu na forum da bih upoznao sve ljude sa ovim paketom..
Samo mali uvod da kazem da sam korisnik Bh telecom mreze posljednjih 10 godina a na pretplati sam sigurno preko 8..Za tog vremena nikada mi racun nije dosao veci od 160 KM ( paket 50 KM ) i to kad sam otplacivao mobilne aparate ili bio u romingu..Mislim da sam jedan od onih klijenata koje bi svaki telecom operater pozelio jer gotovo da nikad nisam ni pratio svoju potrosnju,gotovo da se i nesjecam kada sam koristio fiksi telefon da nekog nazovem.
Nedavno mi se pokvario stari telefon pa sam odlucio da predjem na ovaj cuveni Topphone paket jer sa ugovorom na dvije godine dobijete Iphone za jednu KM..Kako mi je prosjek racuna svakako bio oko 100 KM racunao sam da mi je to pametan potez..Velika greska....Racun za prosli mjesec mi je dosao 270 KM....Znam da nisam pricao nista vise nego uobicajeno ali sam kontao da je ovo PDV na telefon pa nisam obracao previse pozornosti na sve to da bi juce slucajno provjerio potrosnju za ovaj mjesec i vec je bila na 170 KM plus PDV...Moram reci da sam ostao u soku..Iako mi je telefon prijeko potreban radi posla i fala Bogu fino zaradjujem , ovo je previse..Naravno kada sam otisao da vidim u cemu je problem oni su pogledali i konstatovali da je sve uredu...Meni se samo cini da je malo velika koincidencija da odmah nakon prelaska na drugu tarifu racuni mi se skoro utrostruce iako prema svim specifikacijama paketa ( besplatne minute , poruke,flat internet, jeftiniji implus itd) racun bi trebao biti manji..
Jedva cekam utorak da vidim sa advokatom kakve su mogucnosti raskidanja ugovora i naravno prelaska na HT eronet ili Mtel ili sta vec jos ima tamo..Naravno ovo ide sa ostalih 5 telefona iz moje kuce jer ovo je cista pljacka ...
Ako neko ima neki savjet o raskidanju ugovora molim neka se javi..Takodje bih volio da cujem dali ima jos ljudi sa ovim paketom i kakva su njihova iskustva..
Evo nakon 5 dana agonije i zvanja svih mogucih support sluzbi Bh telecoma odlucio sam da postiram ovu temu na forum da bih upoznao sve ljude sa ovim paketom..
Samo mali uvod da kazem da sam korisnik Bh telecom mreze posljednjih 10 godina a na pretplati sam sigurno preko 8..Za tog vremena nikada mi racun nije dosao veci od 160 KM ( paket 50 KM ) i to kad sam otplacivao mobilne aparate ili bio u romingu..Mislim da sam jedan od onih klijenata koje bi svaki telecom operater pozelio jer gotovo da nikad nisam ni pratio svoju potrosnju,gotovo da se i nesjecam kada sam koristio fiksi telefon da nekog nazovem.
Nedavno mi se pokvario stari telefon pa sam odlucio da predjem na ovaj cuveni Topphone paket jer sa ugovorom na dvije godine dobijete Iphone za jednu KM..Kako mi je prosjek racuna svakako bio oko 100 KM racunao sam da mi je to pametan potez..Velika greska....Racun za prosli mjesec mi je dosao 270 KM....Znam da nisam pricao nista vise nego uobicajeno ali sam kontao da je ovo PDV na telefon pa nisam obracao previse pozornosti na sve to da bi juce slucajno provjerio potrosnju za ovaj mjesec i vec je bila na 170 KM plus PDV...Moram reci da sam ostao u soku..Iako mi je telefon prijeko potreban radi posla i fala Bogu fino zaradjujem , ovo je previse..Naravno kada sam otisao da vidim u cemu je problem oni su pogledali i konstatovali da je sve uredu...Meni se samo cini da je malo velika koincidencija da odmah nakon prelaska na drugu tarifu racuni mi se skoro utrostruce iako prema svim specifikacijama paketa ( besplatne minute , poruke,flat internet, jeftiniji implus itd) racun bi trebao biti manji..
Jedva cekam utorak da vidim sa advokatom kakve su mogucnosti raskidanja ugovora i naravno prelaska na HT eronet ili Mtel ili sta vec jos ima tamo..Naravno ovo ide sa ostalih 5 telefona iz moje kuce jer ovo je cista pljacka ...
Ako neko ima neki savjet o raskidanju ugovora molim neka se javi..Takodje bih volio da cujem dali ima jos ljudi sa ovim paketom i kakva su njihova iskustva..
- mayab
#2 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
U cijenu mjesečne naknade za korištenje TopPhone
usluge korisnik dobija vrhunski mobilni telefon iz
ponude BH Telecoma i besplatan saobraćaj, koji se
dodjeljuje na mjesečnoj osnovi:
• 500 minuta za pozive unutar BiH (250 minuta za
pozive prema fiksnoj i mobilnoj mreži BH Telecoma
i 250 minuta za pozive prema ostalim fiksnim i
mobilnim mrežama u BiH)
• 500 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
• Neograničen paketski prenos podataka u mobilnoj
mreži BH Telecoma, sa fer osnovom korištenja.
Neiskorištene minute saobraćaja za pozive prema
drugim mobilnim i fiksnim mrežama moguće je
iskoristiti u istom obračunskom periodu za pozive
prema fiksnoj i mobilnoj mreži BH Telecoma.
Neiskorišteni saobraćaj u jednom obračunskom
periodu može se prenijeti u naredni obračunski
period.
Cijene dodatnog saobraćaja prema svim mobilnim i
fiksnim mrežama unutar BiH, izvan količine uključene
u mjesečnu naknadu, obračunavaju se po cijeni od
0,20 KM/min.
Cijene međunarodnog saobraćaja:
I zona: susjedne zemlje - Hrvatska, Srbija
i Crna Gora 0,56 KM/min
II zona: europske zemlje 1,17 KM/min
III zona: izvaneuropske zemlje 1,76 KM/min
Cijena aktivacije TopPhone usluge je 17,55 KM a cijena
mjesečne naknade za njeno korištenje je 99,45 KM.
Obračunska jedinica za govorni i CSD saobraćaj je 60 +
10 sekundi, a za paketski saobraćaj 1 kB.
Navedene cijene i obračunske jedinice važe za
saobraćaj ostvaren u BH Mobile mreži, dok se
saobraćaj ostvaren u drugim mrežama obračunava
prema važećem Cjenovniku za roaming saobraćaj.
Sve navedene cijene su prikazane sa uračunatim PDV-om.
Mozda je tajna u ovom boldiranom, jer koliko znam u svim drugim mobilnim tarifama, a pogotovo u onim skupljim je obracunska jedinica 1 sekunda, i tako se to nabere
usluge korisnik dobija vrhunski mobilni telefon iz
ponude BH Telecoma i besplatan saobraćaj, koji se
dodjeljuje na mjesečnoj osnovi:
• 500 minuta za pozive unutar BiH (250 minuta za
pozive prema fiksnoj i mobilnoj mreži BH Telecoma
i 250 minuta za pozive prema ostalim fiksnim i
mobilnim mrežama u BiH)
• 500 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
• Neograničen paketski prenos podataka u mobilnoj
mreži BH Telecoma, sa fer osnovom korištenja.
Neiskorištene minute saobraćaja za pozive prema
drugim mobilnim i fiksnim mrežama moguće je
iskoristiti u istom obračunskom periodu za pozive
prema fiksnoj i mobilnoj mreži BH Telecoma.
Neiskorišteni saobraćaj u jednom obračunskom
periodu može se prenijeti u naredni obračunski
period.
Cijene dodatnog saobraćaja prema svim mobilnim i
fiksnim mrežama unutar BiH, izvan količine uključene
u mjesečnu naknadu, obračunavaju se po cijeni od
0,20 KM/min.
Cijene međunarodnog saobraćaja:
I zona: susjedne zemlje - Hrvatska, Srbija
i Crna Gora 0,56 KM/min
II zona: europske zemlje 1,17 KM/min
III zona: izvaneuropske zemlje 1,76 KM/min
Cijena aktivacije TopPhone usluge je 17,55 KM a cijena
mjesečne naknade za njeno korištenje je 99,45 KM.
Obračunska jedinica za govorni i CSD saobraćaj je 60 +
10 sekundi, a za paketski saobraćaj 1 kB.
Navedene cijene i obračunske jedinice važe za
saobraćaj ostvaren u BH Mobile mreži, dok se
saobraćaj ostvaren u drugim mrežama obračunava
prema važećem Cjenovniku za roaming saobraćaj.
Sve navedene cijene su prikazane sa uračunatim PDV-om.
Mozda je tajna u ovom boldiranom, jer koliko znam u svim drugim mobilnim tarifama, a pogotovo u onim skupljim je obracunska jedinica 1 sekunda, i tako se to nabere
-
Target2010
#3 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
i ja mislim da je tajna u boldiranom... nazalost... uvijek citati ono malim napisano...
-
kapokapic
#4 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Pa moram priznati da je moja greska jer nisam ni gledao ugovor jer sam isao logikom da skuplji paket znaci i jeftinije impluse i ostale beneficije..na ovom paketu cak nemam ni najbroj ( i to sam juce saznao :S ) sto je nevjerovatno jer i korisnici na ultra paketu imaju tu mogucnost...Sta da kazem osim da javim drugim korisnicima da dobro razmisle prije nego uzmu taj paket jer je ovo klasicna "navlakusa" sa Iphone telefonom a po ovome otplatit cu telefon do nove godine..
-
alanskoda
#5 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Najbolje ti je ih je prijaviti appleu da prodavaju iphone na crnjaka. Znaci nemaju dozvolu za prodaju tih uredjaja. Posalji im kopiju racuna i to je to. A apple ne voli kad neko uzima lovu na njihov racun.
-
kapokapic
#6 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Sutra cu prvo do advokata da vidim kako se ugovor moze ponistiti a mozda svratim i do BBI do Apple-ovog standa da vidim kako telecom uopste prodaje Iphone..Stvarno nisam dobar u tuzakanju ali mislim da bih sada bio u stanju uraditi bilo sta samo da im vratim milo za drago....razmisljao sam i da im neplatim ipak je 450 KM u pitanju za dva mjeseca koristenja mobitela pa da se fino tuzimo po sudovima...zao mi je broja koji koristim vec 10 godina al za sada cu ostaviti sve opcije otvorene
-
alanskoda
#7 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Telecom svakako prodaje na crnjaka te telefone. U stvari svi u bosni prodavaju na crnjaka iphone. Niko nema dozvolu. Pa cak ni autorizovane prodavnice.
-
Saka
#8 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Ne postoji Apple-ov štand u BBI niti igdje drugo u BiH. u BBI je štand MACLINE d.o.o. koji su obični reseller Apple proizvoda ali ne smiju prodavati telefone. iPhone telefone (bez pretplate) inače ne smije prodavati niko u svijetu osim Apple-a lično. I ovlašteni operateri pod ugovorom i pretplatom (BH Telecom nije ovlašten).kapokapic wrote:Sutra cu prvo do advokata da vidim kako se ugovor moze ponistiti a mozda svratim i do BBI do Apple-ovog standa da vidim kako telecom uopste prodaje Iphone..Stvarno nisam dobar u tuzakanju ali mislim da bih sada bio u stanju uraditi bilo sta samo da im vratim milo za drago....razmisljao sam i da im neplatim ipak je 450 KM u pitanju za dva mjeseca koristenja mobitela pa da se fino tuzimo po sudovima...zao mi je broja koji koristim vec 10 godina al za sada cu ostaviti sve opcije otvorene
- Aleluja
#9 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
...hoćeš ti "dobar mobać"...sve ima svoju cijenu... 
- cappy_tempo1
#10 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
ja imam identican problem, al bas isti. Bio korisnik mega 100, zatrebao telefon i sad sam u istoj situaciji kao i ti...pogledaj PP
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#11 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Koliko sam ja skuzio, telekom se zastitio da telefone poklanjaalanskoda wrote:Najbolje ti je ih je prijaviti appleu da prodavaju iphone na crnjaka. Znaci nemaju dozvolu za prodaju tih uredjaja. Posalji im kopiju racuna i to je to. A apple ne voli kad neko uzima lovu na njihov racun.
- cappy_tempo1
#12 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
ma ne poklanja, renta ih na mjesece koliko i traje ugovor...oni su u vlasnistvu BH Telecoma a nakon isteka ugovora ide otpis i onda postaje korisnicki a tad je otpisan i kod applea...nimajneb wrote:Koliko sam ja skuzio, telekom se zastitio da telefone poklanjaalanskoda wrote:Najbolje ti je ih je prijaviti appleu da prodavaju iphone na crnjaka. Znaci nemaju dozvolu za prodaju tih uredjaja. Posalji im kopiju racuna i to je to. A apple ne voli kad neko uzima lovu na njihov racun.To je samo za Iphone!
-
kapokapic
#13 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Rico izgleda da nismo jedini koji smo "nasjeli" na ovo,jos mi se raje javilo sa istim problemom tako da vam svima javim cim mi advokat da neke povratne informacije,isto tako ako ko od vas uspije saznati nesto vise neka podijeli na forumu...
, mislim da mi je dvije godine unazad svaki racun za telefon bio veci nego vrijednos aparata , a kako su krenuli sa ovim racunima izgleda da mi opet ta situacija negine iako je Iphone nov
..
Drug ja kupio nokiu N95 kad je tek izasla i nosao je do prije mjesec kad mi se pokvarioAleluja wrote:...hoćeš ti "dobar mobać"...sve ima svoju cijenu...
-
GaRGa
#14 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
jesi pametan, ko da telekom nema pravnike....
samo ces sebi nabit sudske troskove i sve ces to na kraju fino sa kamatama platiti
drugi put bolje citraj ugovora prije potipisivanja (ubaci uvijedljivu rijec po izboru)...
samo ces sebi nabit sudske troskove i sve ces to na kraju fino sa kamatama platiti
drugi put bolje citraj ugovora prije potipisivanja (ubaci uvijedljivu rijec po izboru)...
-
kapokapic
#15 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Pa za pocetak o cijenama usluga nigdje nepise u ugovoru mada se slazem sa tobom da treba sve dobro pogledati prije potpisivanja ugovora ali je nevjerovatno da na paketu koji fiksno placas 100 KM mjesecno imas manje povlastica nego ultra paket...Znam da su mali izgledi da se iz ovoga izadje kao pobjednik ali cu sigurno pokusati a druga stvar je da obavijestim svakog ko je mislio da predje na ovaj paket da vidi sta ga ceka.GaRGa wrote:jesi pametan, ko da telekom nema pravnike....
-
GaRGa
#16 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
kapokapic wrote:Pa za pocetak o cijenama usluga nigdje nepise u ugovoru mada se slazem sa tobom da treba sve dobro pogledati prije potpisivanja ugovora ali je nevjerovatno da na paketu koji fiksno placas 100 KM mjesecno imas manje povlastica nego ultra paket...Znam da su mali izgledi da se iz ovoga izadje kao pobjednik ali cu sigurno pokusati a druga stvar je da obavijestim svakog ko je mislio da predje na ovaj paket da vidi sta ga ceka.GaRGa wrote:jesi pametan, ko da telekom nema pravnike....
poslije jebanja nema kajanja...
-
kapokapic
#17 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Vidim da si mnogo pametan i konstruktivan...GaRGa wrote:kapokapic wrote:Pa za pocetak o cijenama usluga nigdje nepise u ugovoru mada se slazem sa tobom da treba sve dobro pogledati prije potpisivanja ugovora ali je nevjerovatno da na paketu koji fiksno placas 100 KM mjesecno imas manje povlastica nego ultra paket...Znam da su mali izgledi da se iz ovoga izadje kao pobjednik ali cu sigurno pokusati a druga stvar je da obavijestim svakog ko je mislio da predje na ovaj paket da vidi sta ga ceka.GaRGa wrote:jesi pametan, ko da telekom nema pravnike....
-
alanskoda
#18 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Pusti ti gargu. Nek advokat lijepo napise pismo appleu i kopira racun . S tim pismom odes u telekom i kazes da ces ih prijaviti za prodaju iphonea na crnjaka plus da ces sve drzavne novine i tv obavijestiti da drzavni telekom prodaje iphone na crno tj bez dozvole. To ti jedini pravi i legalni izlaz. Nadam se da ti na racunu pise da su ti uz tu pretplatu prodali i iphone.
- Neradnik
#19 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
guma glavu cuvaGaRGa wrote:kapokapic wrote:Pa za pocetak o cijenama usluga nigdje nepise u ugovoru mada se slazem sa tobom da treba sve dobro pogledati prije potpisivanja ugovora ali je nevjerovatno da na paketu koji fiksno placas 100 KM mjesecno imas manje povlastica nego ultra paket...Znam da su mali izgledi da se iz ovoga izadje kao pobjednik ali cu sigurno pokusati a druga stvar je da obavijestim svakog ko je mislio da predje na ovaj paket da vidi sta ga ceka.GaRGa wrote:jesi pametan, ko da telekom nema pravnike....
-
Saka
#20 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Naravno da ne piše. Piše nešto u smislu da ti iznajmljuju "vrhunski telefon". Pa nisu ni oni sisali vesla.alanskoda wrote:Nadam se da ti na racunu pise da su ti uz tu pretplatu prodali i iphone.
-
Ambrozija
#21 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Pa nazovi Telecom i pitaj sta treba da raskines ugovor.
- charrrmed
#22 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Nazovi telecom i slozi im socijalu, reci da si ostao bez posla i da nemas mogucnosti vise placati to, i da bi raskinuo ugovor 
- black
#23 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
ma raja se zaleti na svasta, a sve kontajuci da je nesto jeftinije itd. znam ih masu koji se tuzakaju sa eronetom, uzimaju svasta i potpisuju ugovore ne citajuci i kad dodje vrijeme placanja nastaje problem...
zato uposlenici telekoma imaju vrhunske plate, preko noci neko novi osvane na novom radnom mjestu, sda i sdp linija u zadnje vrijeme mladi sdp-ovci samo nichu u telekomu
zato uposlenici telekoma imaju vrhunske plate, preko noci neko novi osvane na novom radnom mjestu, sda i sdp linija u zadnje vrijeme mladi sdp-ovci samo nichu u telekomu
-
talić
#24 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
dugo godina sam bio na pretplati, paket od 50 KM i prije tri godina uzmem jedan telefon na ugovor od 24 mjeseca. Telefon mi nije ni trebao nego sam ga poklonio, učinim dobro djelo. Poslije pola godine dođe do promjena i moja potrošnja padne na dvadesetak KM. Odem u telecom da promjenim ugovor i da sa paketa od 50 KM pređem na paket od 15 KM. Kažu ne može, moram platiti 300 i kusur maraka za taj aparat. Kažem toj gospođi da sam i uz paket od 15 KM mogao dobiti isti aparat za 1 KM. Njen odgovor je bio da prekidam ugovor i da moram izmiriti obaveze po ugovoru. Tako ja ostanem na tom paketu još godinu i po i ponekad nazovem brata u Njemačkoj i prijatelja u USA
da bi potrošio sve što me slijeduje. Rekao sam sebi da nikad više nikakvi ugovori ni uređaji ne dolaze u obzir.
- charrrmed
#25 Re: PREVARA : BH Telecom Topphone paket
Ja kupio telefon, tada kostao 800KM, za dva dana spustise cijenu na 600KM, sad je jos jeftiniji, ali ga ja otplacujem po cijeni od 800KMtalić wrote:dugo godina sam bio na pretplati, paket od 50 KM i prije tri godina uzmem jedan telefon na ugovor od 24 mjeseca. Telefon mi nije ni trebao nego sam ga poklonio, učinim dobro djelo. Poslije pola godine dođe do promjena i moja potrošnja padne na dvadesetak KM. Odem u telecom da promjenim ugovor i da sa paketa od 50 KM pređem na paket od 15 KM. Kažu ne može, moram platiti 300 i kusur maraka za taj aparat. Kažem toj gospođi da sam i uz paket od 15 KM mogao dobiti isti aparat za 1 KM. Njen odgovor je bio da prekidam ugovor i da moram izmiriti obaveze po ugovoru. Tako ja ostanem na tom paketu još godinu i po i ponekad nazovem brata u Njemačkoj i prijatelja u USAda bi potrošio sve što me slijeduje. Rekao sam sebi da nikad više nikakvi ugovori ni uređaji ne dolaze u obzir.