HDZ Cetnik Covic bi nakon Posavine proodao i Srednju Bosnu,...HDZ je najveci dusman prije svega Hrvatima, koji glasaju za tu stranku, cija politika je prepolovila Hrvate u BiH,.....Ova prijetnja proglsavanja federalne jedinice od strane HDZ jastrebova su pisanje u vjetar otvorenih usta,.....ODGOVOR HRVATA SREDNJE BOSNE: U slučaju nasilnog utapanja u Sarajevo, proglašenje hrvatske federalne jedinice
Jedan od mogućih prijedloga ustavnih promjena u Federaciji BiH koji je jučer objavio Večernjak, a koji je nastao na poticaj i uz financijsku potporu dijela međunarodne zajednice, izazvao je burna reagiranja u zemlji s dozom zabrinutošću da bi njegova realizacija dovela do podređene pozicije ovoga naroda, piše današnji Večernji list.
Ovakav je prijedlog promjene Ustava koji je kreirala međunarodna zajednica općinama središnje Bosne koje bi prema predloženom dokumentu pripale Sarajevskoj županiji, uglavnom dočekan “na nož”, kod političara, ali i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članova kulturnih institucija.
“Prestrašno i za nas Hrvate pogubno”, kaže general Mario Bradara, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Kiseljak. Identično razmišlja i Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB, podrijetlom Kreševljak.
Izbori nemaju smisla
“Bojimo se da bi ovakav prijedlog nama Hrvatima donio još veću majorizaciju nego što je imamo sada”, kaže Tomić. “Ja nisam za pripajanje ni Sarajevu, ali ni bilo kojem drugom središtu. Za nas Hrvate najbolje je rješenje bila i ostala Herceg Bosna”, kaže Predrag Marković, tajnik Udruge hrvatskih političkih zatvorenika Kiseljak.
“Bilo koje rješenje u kojemu Hrvati nisu ravnopravni s drugim narodima, odnosno ne izjednačava se njihov položaj s drugim većinskim narodima, u ovom slučaju Bošnjacima, smatram neprihvatljivih, a ne vidim da to ovaj prijedlog nudi”, kaže Milo Jukić, novinar i publicist, glasnogovornik književne Zaklade “Fra Grgo Martić“ iz Kreševa.
Ivo Miro Jović, nekadašnji član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, danas predsjednik kiseljačke podružnice HKD Napredak koji godinama živi u Kiseljaku, također, kaže kako je svako rješenje koje će osigurati jednakopravnost s druga dva konstitutivna naroda u BiH Hrvatima prihvatljivo.
- Ako ovaj prijedlog ide u tom pravcu, onda mi je prihvatljiv – kaže Jović. Izrazito negativan stav prema ovom prijedlogu imaju dužnosnici HDZ-a BiH u Kiseljaku, Kreševu i središnjoj Bosni, ali i predstavnici drugih stranaka s hrvatskim predznakom koje djeluju u dvije spomenute srednjobosanske općine.
- Za mene je prijedlog da se Kiseljak i Kreševo pripoje Sarajevskoj županiji potpuno neprihvatljiv jer bi se Hrvati iz ove dvije općine jednostavno utopili u većinski bošnjačkoj županiji. Organizirati bilo kakve izbore s takvim omjerom i sastavom stanovništva bilo bi besmisleno jer utjecaj Hrvata bio bi minoran. HDZ BiH ima svoje prijedloge ustavnih promjena koje mi podržavamo, a to su formiranje četiri teritorijalne jedinice od kojih bi jedna bila većinski
hrvatska, a Sarajevo uređeno kao distrikt – kaže Josip Kvasina, predsjednik OO HDZ-a BiH Kiseljak i predsjedatelj Sabora Srednjobosanske županije. – Za nas predstavnike hrvatskog naroda iz središnje Bosne ovakav je prijedlog potpuno neprihvatljiv – smatra i Radoje Vidović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH.
Različite stranke
I u kiseljačkom HSP-u cijepanje SBŽ-a na dva dijela i pripajanje konkretno Kiseljaka i Kreševa Sarajevskoj županiji po Hrvate smatraju pogubnim. – Ovakav prijedlog znači potpuni nestanak Hrvata iz središnje Bosne – tvrdi Zdravko Hrgota, predsjednik kiseljačke podružnice HSP-a BiH. Osim što je neprihvatljiv, prijedlog je i kontradiktoran – smatra Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ-a BiH SBŽ i članica Predsjedništva HDZ-a BiH.
“Prijedlog po kojem SBŽ nestaje, a njegove se općine pripajaju Zeničko- dobojskoj i SŽ-u po meni je nastavak politike međunarodne zajednice koja je SBŽ-u najprije oduzela status županije s posebnim režimom upravljanja, a sada je potpuno briše. Nama je HNŽ po svemu sličniji i bliži od Sarajeva, a nametanje svakog rješenja mimo volje i hrvatskog naroda u središnjoj Bosni znači brisanje gumicom Hrvata s ovih prostora”, zaključuje Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ-a BiH SBŽ. (Dnevnik.ba)
Preustroj Federacije BiH
- Bosnolog
#126 Re: Preustroj Federacije BiH
- Skijaš
#127 Re: Preustroj Federacije BiH
Nije vam smetalo kad se nogom pod vodu guralo Hrvate Posavine ? Nitkovi. Vas dvojice imate najmanje prava da se bunite. Pljuvali ste po franjevcima koji su branili položaje gdje vas dvojica pički niste smjeli, a sad panika ? Jeb'o vas Tuđman.Ovakav je prijedlog promjene Ustava koji je kreirala međunarodna zajednica općinama središnje Bosne koje bi prema predloženom dokumentu pripale Sarajevskoj županiji, uglavnom dočekan “na nož”, kod političara, ali i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članova kulturnih institucija.
“Prestrašno i za nas Hrvate pogubno”, kaže general Mario Bradara, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Kiseljak. Identično razmišlja i Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB, podrijetlom Kreševljak.
- Joe McCarthy
#128 Re: Preustroj Federacije BiH
NIKADA!!!!Država wrote:Predlažem da Čengić Vila bude poseban kanton...
Čengić Vila je srce Dolac Malte!
- Joe McCarthy
#129 Re: Preustroj Federacije BiH
Zašto se Mostar jednostavno ne podijeli po ratnim linijama i neka ga nazovu Zapadni Mostar i Mostarcyprus wrote:Ja mislim da je žalosno to što se situacija oko Mostara uopšte smatra bitkom... I sve dok je tako, bojim se da u njoj neće moći biti pobjednika... samo gubitnici...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#130 Re: Preustroj Federacije BiH
a kako ga Ivo Miro lagano propraSkijaš wrote:Nije vam smetalo kad se nogom pod vodu guralo Hrvate Posavine ? Nitkovi. Vas dvojice imate najmanje prava da se bunite. Pljuvali ste po franjevcima koji su branili položaje gdje vas dvojica pički niste smjeli, a sad panika ? Jeb'o vas Tuđman.Ovakav je prijedlog promjene Ustava koji je kreirala međunarodna zajednica općinama središnje Bosne koje bi prema predloženom dokumentu pripale Sarajevskoj županiji, uglavnom dočekan “na nož”, kod političara, ali i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članova kulturnih institucija.
Ivo Miro Jović, nekadašnji član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, danas predsjednik kiseljačke podružnice HKD Napredak koji godinama živi u Kiseljaku, također, kaže kako je svako rješenje koje će osigurati jednakopravnost s druga dva konstitutivna naroda u BiH Hrvatima prihvatljivo.
- Ako ovaj prijedlog ide u tom pravcu, onda mi je prihvatljiv – kaže Jović.
- seln
#131 Re: Preustroj Federacije BiH
"dragi nevnice..ojtra sam se probudijo i odlucijo idem danas zajebavat balije...mirnadisolucijabeiha wrote:Dobro jutro, drage komsije iz bliskoistocnog Sarajeva. Kako smo jutros?
Preustrojili se sta?
podapis: mirnadisolucijabeiha
- FOČANSKI PROPISI
#132 Re: Preustroj Federacije BiH
A zašto ne, Muslimanskosrpski Mostar i Zapadni Mostar?Joe McCarthy wrote:Zašto se Mostar jednostavno ne podijeli po ratnim linijama i neka ga nazovu Zapadni Mostar i Mostarcyprus wrote:Ja mislim da je žalosno to što se situacija oko Mostara uopšte smatra bitkom... I sve dok je tako, bojim se da u njoj neće moći biti pobjednika... samo gubitnici...
- duh_sa_sjekirom
#133 Re: Preustroj Federacije BiH
Jednako kao i težnje sandžačkih Bošnjaka za vlastitom autonomijom ili federalnom jedinicom u sastavu Srbije...cvetic wrote: HDZ je stranka koja na svim dosadasnjim izborima osvaja vecinsku podrsku Hrvata u BIH , tako da su njihove teznje za posebnom dominantno hrvatskom federalnom jedinicom , na prostorima gde su Hrvati vecina - neizbezne.
- Skijaš
#134 Re: Preustroj Federacije BiH
Pa prema ovom rješenju, HNK bi ostao "zajednički" kanton, a ako se za 10-15 godina i to proguta, gdje će seliti iz Mostara ? Hoće li tada iz Posušja lajati ?JoseMujica wrote:a kako ga Ivo Miro lagano propraSkijaš wrote:Nije vam smetalo kad se nogom pod vodu guralo Hrvate Posavine ? Nitkovi. Vas dvojice imate najmanje prava da se bunite. Pljuvali ste po franjevcima koji su branili položaje gdje vas dvojica pički niste smjeli, a sad panika ? Jeb'o vas Tuđman.Ovakav je prijedlog promjene Ustava koji je kreirala međunarodna zajednica općinama središnje Bosne koje bi prema predloženom dokumentu pripale Sarajevskoj županiji, uglavnom dočekan “na nož”, kod političara, ali i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članova kulturnih institucija.
“Prestrašno i za nas Hrvate pogubno”, kaže general Mario Bradara, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Kiseljak. Identično razmišlja i Nikica Tomić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB, podrijetlom Kreševljak.zna on dobro ko sastavlja liste, a i preselio se u Mostar...reko ja dobro Alfonsu...nisu Hrvati za to , ali HDZ jedva čeka da ogradi e-Rcegovinu
Nije mi jasno kako mogu biti tako glupi, bez pristanka Bošnjaka na neki samo bošnjački komad BiH (kojeg neće biti jer znaju da bi ih se onda moglo ucjenjivati izolacijom i blokadama), sva priča o samo hrvatskoj teritoriji je ravna samoubistvu. Dobrovoljno se distanciraš od većeg dijela zemlje bez naznaka da će drugi, veći narod, pristati na etničku podjelu koju tražiš a to sve predstaviš kao pametnu politiku ? Totalno retardirano.
U ovakvoj situaciji, samo ona opcija koja brani hrvatski identitet čitave BiH, od Srebrenice do Bihaća, može uspjeti. BiH će postojati bez obzira na sve a položaj Hrvata će biti bolji što je čvršći stisak ruke Hrvata koji drži bosanskohercegovačku zastavu. Braniti hrvatski identitet ove zemlje u magli bosanske zime, to je viteštvo. Lako je pobjeći pod sunce Hercegovine i lajati tamo gdje je odnos deset na jednog.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#135 Re: Preustroj Federacije BiH
nema u nas u politici nikakve ideologije već puki lični interesi (IMT)...kome to nije jasno nakon ovog perioda nakon 2010. i nevjerovatnih obrata u koaliranjima i gotovo SF pojašnjenja biračkom tijelu tih zaokreta, a da je pri tome svak bio u koaliciji sa svakim i svak protiv svakoga
mislim sazrelo je da ovaj pdf. politika ukinemo u potpunosti jer u BiH politika ne postoji niti imamo bilo kakvih politika, bilo stranačkih bilo državnih za uređenje bilo čega, tako da je besmisleno racionalno diskutovati o ovom teatru, urnebesnoj tragediji, koja se odvija pred našim očima.
mislim sazrelo je da ovaj pdf. politika ukinemo u potpunosti jer u BiH politika ne postoji niti imamo bilo kakvih politika, bilo stranačkih bilo državnih za uređenje bilo čega, tako da je besmisleno racionalno diskutovati o ovom teatru, urnebesnoj tragediji, koja se odvija pred našim očima.
- p206
#136 Re: Preustroj Federacije BiH
Kakva ubleha od ovih gore "zaštitinika" interesa. Kad bi ih pitao da li žele Vens-Ovenov plan odmah bi rekli da žele, bez da trepnu. A po tom planu i Kiseljak i Kreševo su u kotaru Sarajavo. Taj plan je prihvatio Tuđman i njegova ispostava u Grudama. Prihvatio je i Oven-Stoltenbergov po kojem su obje te općine u bošnjačkoj jedinici. Ima toga još da ne nabrajam, dovoljno sam rekao.ODGOVOR HRVATA SREDNJE BOSNE: U slučaju nasilnog utapanja u Sarajevo, proglašenje hrvatske federalne jedinice
Jedan od mogućih prijedloga ustavnih promjena u Federaciji BiH koji je jučer objavio Večernjak, a koji je nastao na poticaj i uz financijsku potporu dijela međunarodne zajednice, izazvao je burna reagiranja u zemlji s dozom zabrinutošću da bi njegova realizacija dovela do podređene pozicije ovoga naroda, piše današnji Večernji list.
Ovakav je prijedlog promjene Ustava koji je kreirala međunarodna zajednica općinama središnje Bosne koje bi prema predloženom dokumentu pripale Sarajevskoj županiji, uglavnom dočekan “na nož”, kod političara, ali i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata i članova kulturnih institucija.
Izbori nemaju smisla
“Bojimo se da bi ovakav prijedlog nama Hrvatima donio još veću majorizaciju nego što je imamo sada”, kaže Tomić. “Ja nisam za pripajanje ni Sarajevu, ali ni bilo kojem drugom središtu. Za nas Hrvate najbolje je rješenje bila i ostala Herceg Bosna”, kaže Predrag Marković, tajnik Udruge hrvatskih političkih zatvorenika Kiseljak.
“Bilo koje rješenje u kojemu Hrvati nisu ravnopravni s drugim narodima, odnosno ne izjednačava se njihov položaj s drugim većinskim narodima, u ovom slučaju Bošnjacima, smatram neprihvatljivih, a ne vidim da to ovaj prijedlog nudi”, kaže Milo Jukić, novinar i publicist, glasnogovornik književne Zaklade “Fra Grgo Martić“ iz Kreševa.
- Ako ovaj prijedlog ide u tom pravcu, onda mi je prihvatljiv – kaže Jović. Izrazito negativan stav prema ovom prijedlogu imaju dužnosnici HDZ-a BiH u Kiseljaku, Kreševu i središnjoj Bosni, ali i predstavnici drugih stranaka s hrvatskim predznakom koje djeluju u dvije spomenute srednjobosanske općine.
- Za mene je prijedlog da se Kiseljak i Kreševo pripoje Sarajevskoj županiji potpuno neprihvatljiv jer bi se Hrvati iz ove dvije općine jednostavno utopili u većinski bošnjačkoj županiji. Organizirati bilo kakve izbore s takvim omjerom i sastavom stanovništva bilo bi besmisleno jer utjecaj Hrvata bio bi minoran. HDZ BiH ima svoje prijedloge ustavnih promjena koje mi podržavamo, a to su formiranje četiri teritorijalne jedinice od kojih bi jedna bila većinski
hrvatska, a Sarajevo uređeno kao distrikt – kaže Josip Kvasina, predsjednik OO HDZ-a BiH Kiseljak i predsjedatelj Sabora Srednjobosanske županije. – Za nas predstavnike hrvatskog naroda iz središnje Bosne ovakav je prijedlog potpuno neprihvatljiv – smatra i Radoje Vidović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH.
Različite stranke
I u kiseljačkom HSP-u cijepanje SBŽ-a na dva dijela i pripajanje konkretno Kiseljaka i Kreševa Sarajevskoj županiji po Hrvate smatraju pogubnim. – Ovakav prijedlog znači potpuni nestanak Hrvata iz središnje Bosne – tvrdi Zdravko Hrgota, predsjednik kiseljačke podružnice HSP-a BiH. Osim što je neprihvatljiv, prijedlog je i kontradiktoran – smatra Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ-a BiH SBŽ i članica Predsjedništva HDZ-a BiH.
“Prijedlog po kojem SBŽ nestaje, a njegove se općine pripajaju Zeničko- dobojskoj i SŽ-u po meni je nastavak politike međunarodne zajednice koja je SBŽ-u najprije oduzela status županije s posebnim režimom upravljanja, a sada je potpuno briše. Nama je HNŽ po svemu sličniji i bliži od Sarajeva, a nametanje svakog rješenja mimo volje i hrvatskog naroda u središnjoj Bosni znači brisanje gumicom Hrvata s ovih prostora”, zaključuje Lidija Bradara, predsjednica ŽO HDZ-a BiH SBŽ. (Dnevnik.ba)
- Paranoid
#137 Re: Preustroj Federacije BiH
Teško nama kad se Borjana Krišto ponovo useli u kabinet...ko će je istjerat. Borjana je gora od "slučajnog prolaznika" kad je pozicija (fotelja) u pitanju...ni sa "čekrkom" je nemožeš izvuć van..Bosnolog wrote: HDZ Cetnik Covic bi nakon Posavine proodao i Srednju Bosnu,...HDZ je najveci dusman prije svega Hrvatima, koji glasaju za tu stranku, cija politika je prepolovila Hrvate u BiH,.....Ova prijetnja proglsavanja federalne jedinice od strane HDZ jastrebova su pisanje u vjetar otvorenih usta,.....
-
El_comadante
#138 Re: Preustroj Federacije BiH
mi smo trebali davno ovo odraditi ali kod nas ništa nemože dok to stranci neprograju i onda ispade nažalost da je Dodik upravu da če Bosne biti dok to stranci hoče jer se nemogu dogovoriti, a znalo se več odavno da treba nešto odraditi sa federacijom.
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#139 Re: Preustroj Federacije BiH
Treba je ukinuti da je nema. Nadleznosti prebaciti na drzavni nivo i organizirati je tako sto ce se primjenjivati rjesenja iz Ustava RBIH. Genocidnu smatrati okupiranom teritorijom i raditi na reintegraciji iste. Sve ostalo je prdimahovina.El_comadante wrote:mi smo trebali davno ovo odraditi ali kod nas ništa nemože dok to stranci neprograju i onda ispade nažalost da je Dodik upravu da če Bosne biti dok to stranci hoče jer se nemogu dogovoriti, a znalo se več odavno da treba nešto odraditi sa federacijom.
Ko ce to radit? Sdp, SDA i SZBIH sigurno nece.
Ako se to nece raditi, a nece, onda nista ne dirati. Ostaviti ovako kako jeste. Kome se ne svidja neka mjenja. Ako moze. Bosnjacima dugorocno ovako stanje odgovara.
Pun mi je kufer multi kulti sa cetnicima i ustasama. Ko je za Bih, sa svim pravima i obavezama prema njoj, je moj saborac i prijatelj, ko nije taj postaje moj neprijatelj. Aktuelna vlast ( a i dio opozicije) su se svrstali na stranu mojih neprijatelja. Oni unistavaju drzavu za koju je toliko ljudi dalo svoje zivote. Dok sam ziv ja cu se boriti protiv takvih. Mada sam svjestan da ce ta borba izgledat na momente ko borba sa vetrenjacama.
- Skijaš
#140 Re: Preustroj Federacije BiH
To što se multikulturom predstavlja saradnju sa Dodikom ne znači da to zaista jeste multikultura. Zajedništvo i suživot treba nametnuti kao alternativu bolesnoj ideji podjela, bez obzira na to ko se zbog tog ljuti. Multikultura podrazumjeva konfrontaciju sa Dodikom i HDZ-om.independer wrote:Pun mi je kufer multi kulti sa cetnicima i ustasama. Ko je za Bih, sa svim pravima i obavezama prema njoj, je moj saborac i prijatelj, ko nije taj postaje moj neprijatelj.
- MuaDib
#141 Re: Preustroj Federacije BiH
Federacija BiH se treba transformisati iz zajednice 10 kantona u zajednicu 4-5 regija, sa nadležnostima vezanim za specifične nacionalne i regionalne interese. Poput: komunalne politike, prostornog planiranja, obrazovanja i školastva, boračkih pitanja, regionalnog razvoja, primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, socijalnih pitanja i pitanja od značaja za lokalnu samoupravu u okviru regija itd.
-
zavrzlama
#142 Re: Preustroj Federacije BiH
Zapad nije nista naucio u Dejtonu...opasna je prica preustroj federacije,a mali ausvic ostaje po strani,gdje se salje opasan signal o trajnoj podjeli BIH(unutrasnjoj) a posto je ta unutrasnja podjela rezultat zlocina,etnickog ciscenja ,nemorala,ostaje velika sansa za nastavak stagnacije i medjunacionalnih tenzija u BIH...ko ce tu biti najveci gubitnik,po mom misljenju BIH hrvati,jer ako zapad ne zeli da dira teritoriju rs-a u nekoj unutrasnjoj prekompezaciji,tad ce tesko biti natjerati bosnjake da pristanu na pola federacije i sebe stave u nezavidan polozaj..bojim se da zapad zeli da se rijesi jednog naroda u BIH....kojeg,pa onog cija je maceha iskoristila sav njihov kredit da smatraju cijelu BIH za svoju drzavu,nego ih ogranicavaju da se bore za neki komadic BIH,halalujuci velikosrbima Posavinu,bosnjacima srednju Bosnu itd....Ja sam davno rekao hrvati igraju jednu od kljucnih uloga u BIH,na njima je da se zajedno sa bosnjacima bore za ukidanje dejtona i nemoralne i neciviliozacijeske entitetske podjele ili da nastave sa savezom sa velikosrbima i dozive kolaps i nestanak iz BIH....
Ponavljam ,zapad ponovo pravi stratesku gresku,kontajuci da zadovoljenjem bosnjaka(bosnjaka koji ne zele nikog osteteiti nego BIH na svakomn pedlju ravnopravno za sve narode) preko ledja hrvata,ce osigurati bosnjacko prihvacanje rs-a ovakvog kakav jeste,grdno grijese.....
Ponavljam ,zapad ponovo pravi stratesku gresku,kontajuci da zadovoljenjem bosnjaka(bosnjaka koji ne zele nikog osteteiti nego BIH na svakomn pedlju ravnopravno za sve narode) preko ledja hrvata,ce osigurati bosnjacko prihvacanje rs-a ovakvog kakav jeste,grdno grijese.....
- FOČANSKI PROPISI
#143 Re: Preustroj Federacije BiH
TREBA!?MuaDib wrote:Federacija BiH se treba transformisati iz zajednice 10 kantona u zajednicu 4-5 regija, sa nadležnostima vezanim za specifične nacionalne i regionalne interese. Poput: komunalne politike, prostornog planiranja, obrazovanja i školastva, boračkih pitanja, regionalnog razvoja, primarne i sekundarne zdravstvene zaštite, socijalnih pitanja i pitanja od značaja za lokalnu samoupravu u okviru regija itd.
KAKO?
- independer
- Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne
#144 Re: Preustroj Federacije BiH
Upravo tako. Konfrotirati se svakako, polticki, ekonomski a ako treba i vojno. Pokazati djubretu da ne moze vise pishati po nasim mrtvima i pokazati da ima neko koga nije strah da se bori. Ali jebeni sarajevski politicari rade za istog gazdu ko i pajdo im Dodik. Zato se sve ovo dogadja. Oni drze sve poluge vlasti i kontrolisu plasman informacija pa je zbog toga gotovo nemoguce organizirat neki politicki pokret koji ce imat znacajnijeg uticaja na politicke procese u zemlji. Evo ova organizacija 1 mart pokusava da uradi nesto i sta se dfogadja... Lagumdzija otvara razgovore za promjenu izbornog zakona. Ako to nije izdaja ja ne znam onda sta je izdaja. Fuj...Skijaš wrote:To što se multikulturom predstavlja saradnju sa Dodikom ne znači da to zaista jeste multikultura. Zajedništvo i suživot treba nametnuti kao alternativu bolesnoj ideji podjela, bez obzira na to ko se zbog tog ljuti. Multikultura [b]podrazumjeva konfrontaciju[/b] sa Dodikom i HDZ-om.independer wrote:Pun mi je kufer multi kulti sa cetnicima i ustasama. Ko je za Bih, sa svim pravima i obavezama prema njoj, je moj saborac i prijatelj, ko nije taj postaje moj neprijatelj.
- FOČANSKI PROPISI
#145 Re: Preustroj Federacije BiH
CHE GUEVARA je mrtav,a HUGO CHAVEZ nije baš najboljeg zdravlja.independer wrote:Upravo tako. Konfrotirati se svakako, polticki, ekonomski a ako treba i vojno. Pokazati djubretu da ne moze vise pishati po nasim mrtvima i pokazati da ima neko koga nije strah da se bori. Ali jebeni sarajevski politicari rade za istog gazdu ko i pajdo im Dodik. Zato se sve ovo dogadja. Oni drze sve poluge vlasti i kontrolisu plasman informacija pa je zbog toga gotovo nemoguce organizirat neki politicki pokret koji ce imat znacajnijeg uticaja na politicke procese u zemlji. Evo ova organizacija 1 mart pokusava da uradi nesto i sta se dfogadja... Lagumdzija otvara razgovore za promjenu izbornog zakona. Ako to nije izdaja ja ne znam onda sta je izdaja. Fuj...Skijaš wrote:To što se multikulturom predstavlja saradnju sa Dodikom ne znači da to zaista jeste multikultura. Zajedništvo i suživot treba nametnuti kao alternativu bolesnoj ideji podjela, bez obzira na to ko se zbog tog ljuti. Multikultura [b]podrazumjeva konfrontaciju[/b] sa Dodikom i HDZ-om.independer wrote:Pun mi je kufer multi kulti sa cetnicima i ustasama. Ko je za Bih, sa svim pravima i obavezama prema njoj, je moj saborac i prijatelj, ko nije taj postaje moj neprijatelj.![]()
![]()
- independer
#146 Re: Preustroj Federacije BiH
sta hoces time reci???
- FOČANSKI PROPISI
#147 Re: Preustroj Federacije BiH
Daj imena, ko će nas voditi u boj.independer wrote:sta hoces time reci???
p.s.
Ja predlažem EDU.
- independer
#148 Re: Preustroj Federacije BiH
Citaj moje postove malo bolje. Ja upravo govorim o tome da Bosnjaci imaju leadership problem. Ali drasticna promjena bosnjacke politike je neophodna. To ce se uskoro, inshallah, i dogoditi. Ocita izdaja bosnjackih lidera postaje vidjiva i kod obicnog svijeta. Intervju Sefera Halilovica od prije sedmicu dvije dokazuje to. U mojoj okolini se sve vise o tome govori. Narodu je dosta svega.FOČANSKI PROPISI wrote:Daj imena, ko će nas voditi u boj.independer wrote:sta hoces time reci???
-
El_comadante
#149 Re: Preustroj Federacije BiH
u ovoj državi ispred Hrvata se pita HDZ a ispred srba SNSD a znamo kako su njihovi stavovi po pitanju ukdanaj eniteta dakle od toga za sada nema ništa nažalost. ovako stanje neodgovara bošnjacima jer pare iz bošnjački kantona izvlače pare i daju kantonima sa hrvatskom večinom. pa bolje onda razdvojiti pa nek se sami finasiraju kako znaju i umiju a ne da muzu TK i KS.
- Skijaš
#150 Re: Preustroj Federacije BiH
Dakle, ti podržavaš podjelu FBiH na hrvatski i bošnjački dio ?El_comadante wrote:u ovoj državi ispred Hrvata se pita HDZ a ispred srba SNSD a znamo kako su njihovi stavovi po pitanju ukdanaj eniteta dakle od toga za sada nema ništa nažalost. ovako stanje neodgovara bošnjacima jer pare iz bošnjački kantona izvlače pare i daju kantonima sa hrvatskom večinom. pa bolje onda razdvojiti pa nek se sami finasiraju kako znaju i umiju a ne da muzu TK i KS.