"PREPUCAVANJA"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

respo

#101 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by respo »

ne prepucavaj se
idemo na kafu :D
exliberal

#102 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by exliberal »

nije problem u tom "prepucavanju" nego u nacinu na koji je to uradjeno.
Na balkanu u cjelini to prepucavanje, omalovazavanje, negiranje ...i sta vec ne, izvedeno na dosta brutalniji nacin nego na zapadu. Ja sam trenutno na tom zapadu, radim slican posao sto sam radio dole i jedina razlika u tom prepucavanju sto su kod nas ljudi otvoreniji ( brutalniji ponekad) nego ljudi na zapadu.
Nije problem samo u Bosni i Balkanu....djeca su neodgovorna svugdje, naci ces i ovdje doktora i advokata koji imaju rijecnik ko kocijasi iz 19 vijeka....
evo vidite kako se mi ovdje fino prepucavamo :D :D
Abacija

#103 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Abacija »

exliberal wrote:nije problem u tom "prepucavanju" nego u nacinu na koji je to uradjeno.
Na balkanu u cjelini to prepucavanje, omalovazavanje, negiranje ...i sta vec ne, izvedeno na dosta brutalniji nacin nego na zapadu. Ja sam trenutno na tom zapadu, radim slican posao sto sam radio dole i jedina razlika u tom prepucavanju sto su kod nas ljudi otvoreniji ( brutalniji ponekad) nego ljudi na zapadu.
Nije problem samo u Bosni i Balkanu....djeca su neodgovorna svugdje, naci ces i ovdje doktora i advokata koji imaju rijecnik ko kocijasi iz 19 vijeka....
Hoces reci da se na Zapadu konzumira passive-aggressive metoda? :mrgreen:
exliberal

#104 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by exliberal »

Abacija wrote:
exliberal wrote:nije problem u tom "prepucavanju" nego u nacinu na koji je to uradjeno.
Hoces reci da se na Zapadu konzumira passive-aggressive metoda? :mrgreen:
o da sve se smjese a sukaju ti.... :) :) :)
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#105 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Halleluhwah »

Hoće l' se ko pucati sa mnom?
Šeha

#106 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Šeha »

(editovano)
BesaBese

#107 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by BesaBese »

Tacno exliberal, evo ja zivim na zapad skoro dvadeset godina i takodjer mogu da kazem da je tamo mnogo toga u rukavicima, a Bosanci su samo otvoreni i bez "dljaka na jezik" ( kako kazu moji sunarodnjaci :-D ) a Bosance znam od djetinjstva i uvijek su mi ostavljali utisakkao jedan iskren i humoristican narod. Vi sto mislite to kazete, pa covjek sa vama zna na cemu je, ako cemo onako da generaliziramo, mada ne treba generalizirati, ali eto, kada govorimo u globalu.

Jedino sto je problem sto Balkanci znaju da pretjeraju malo pa se cesto uzajamno vrijedjaju, a ovdje su malo oprezniji ljudi...hladniji da , ko spricer, ali manje ima te neke ljutnje, svadje i tako to. Tu su pametniji od nas balkancerosa.

Ja inace radim u Social Security, pa srecem ljude svih profila. Stvarno izbjegavaju frustraciju kad god mogu, za razliku od nas, kao da su oni bili u ratovima a ne mi.

iskreno pozdravljam ;-)

Besa
exliberal

#108 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by exliberal »

BesaBese wrote:Tacno exliberal, evo ja zivim na zapad skoro dvadeset godina i takodjer mogu da kazem da je tamo mnogo toga u rukavicima, a Bosanci su samo otvoreni i bez "dljaka na jezik" ( kako kazu moji sunarodnjaci :-D ) a Bosance znam od djetinjstva i uvijek su mi ostavljali utisakkao jedan iskren i humoristican narod. Vi sto mislite to kazete, pa covjek sa vama zna na cemu je, ako cemo onako da generaliziramo, mada ne treba generalizirati, ali eto, kada govorimo u globalu.

Jedino sto je problem sto Balkanci znaju da pretjeraju malo pa se cesto uzajamno vrijedjaju, a ovdje su malo oprezniji ljudi...hladniji da , ko spricer, ali manje ima te neke ljutnje, svadje i tako to. Tu su pametniji od nas balkancerosa.

Ja inace radim u Social Security, pa srecem ljude svih profila. Stvarno izbjegavaju frustraciju kad god mogu, za razliku od nas, kao da su oni bili u ratovima a ne mi.

iskreno pozdravljam ;-)

Besa

Znas sta sam ja primjetio.
Ovdje kad im tako otvoreno kazes ( ne uvijek da se razumjemo :) samo budale se nemogu kontrolisat) ljudi te pocnu cijenit vise. Ja kad sam imao interview za zadnji posao , na trecem razgovoru sam bio sa president i ceo i pricamo tako ( zena) i ja joj kazem "moram da vam upozorim nesto ...ako me pitate za misljenje morate biti spremni da cu vam reci stvarno sta mislim a to se vrlo lako nece poklapat sa vasim misljenjem" zena me gleda kaze jel stvarno , ja kazem jeste....ako me pitate zamisljenje znaci da zelite da znate sta ja mislim o tome i ja cu vam reci...ovo je striktno poslovno nista licno....primjetio sam da me je kasnije par puta pitala za misljenje samo da testira dali govorim sta mislim...nekad smo se slozili nekad ne ali sam primjetio da me drugacije gledaju....pogotovo kad sam jednom ustao u sred sastanka i posao napolje..ona me pita gdje ces...ja kazem bez ljutnje ali ja sam dosao ovdje da radim ne da budem u obdanistu... :D :D :D ..pricamo kao da je sve perfektno, dogovorimo se kako cemo da radimo a cim izadjemo vani pocne svaki department da vuce na svoju stranu, direktori se ponasaju ko razmazena djeca....sad paze sta i kad ce da me pitaju :)
nenadd

#109 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by nenadd »

Još jedna značajka Balkanaca: Brane se i kada ih niko ne napada. Imaju jak odbrambeni mehanizam. Ili samo pokvarenu maštu.
sarajevonekad

#110 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by sarajevonekad »

I ja imam takav utisak, al opet mozda je kod nas u pitanju to sto smo samo otvoreniji, jednostavniji od zapadnjaka pa se vise primjetimo, valjda, ne znam...mada, u pravu si, i ja primijetim od rata pa naovamo nekako je u modi bit sto neotesaniji sto je moguce....ili u najboljem slucaju sto jednostavniji...il je to samo u rajvosa poslije rata....ne znam....
nenadd wrote:Još jedna značajka Balkanaca: Brane se i kada ih niko ne napada. Imaju jak odbrambeni mehanizam. Ili samo pokvarenu maštu.
Post Reply