"PREPUCAVANJA"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

terapija

#1 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by terapija »

A sta ti mislis :P

Ja mislim da je to samo ljudska niza podsvjesna priroda - potreba za dominiranjem, pa bilo to i smao nametanje svog misljenja.
Hajde, ko smije da se ne slozi :P
superpile

#2 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by superpile »

do mostara za 2 h, ma neemaa saanseeetreba bar 2,5 :D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#3 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Sve su to metode povećanja penisa (da prostiš)
karanana

#4 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by karanana »

superpile wrote:do mostara za 2 h, ma neemaa saanseeetreba bar 2,5 :D
cuj 2 i po. pa ne vozis sleper. ako nema radova na cesti i onih semafora, sat i po do omv pumpe u vrapcicima.
*mima*

#5 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by *mima* »

Nema sanse da stigne do Mostara za 2 sahata.......2,5
AbU_JamaL_MovE

#6 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by AbU_JamaL_MovE »

Her Flick wrote:evo sad se vratih sa jutarnje kafe i nesta kontam, da smi fakat optereceno drustvo (znam vec izlizani klise), mentalno i psihicki optereceno

naime rasprava se vodila koliko treba od dobrinje do centra u 8 ujutro, naravno voznja normalna, nema divljanja itd itd
ja kazem:"ma treba oko 30min", kolega slozi zaprepastenu facu i rece:"ma jooooook 20min maximalno"
i tu se mi natezemo oko nekih 5/10min razlike
na kraju mu ja kazem da je u pravu, fakat treba 20min

ovo je samo jedan primjer

e sad hajde malo da raspravimo o toj potrebi da ja budem uvijek u pravu
sto, sta sam postigao ako sam uvijek u pravu
ne kontam potrebu ljudi, da ako ja kazem hljeb je oko marke on meni kaze maniiiiiiiiije 1,05Km je 100% ja jucer kupio, a ono hljeb je 95pf, ili pitas ga koliko ima od B.Luke jedan kaze 4-5 sati voznje drugi ce rec ma neeeeeeeeema toliko 3,5 sata maksimalno

evo jos jedna primjer, neki dan me jedan strendzer pita koliko ima do Mostara, reko 2h lagane voznje, kaze drugi kolega (nije ovaj sa kafe) ih pa za 2h moze od Ploca stici, 1,5h maximalno, nisam nastavio diskusiju

sto je to tako, sta se pokusava dokazati i kome

sta vi mislite

p.s. a o forumskim prepucavanjima da na govorimo
Pokusava se pokazati kako je doticni pametan i, ono najvaznije, kako se ima komplex manje vrijednosti. :roll:
karanana

#7 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by karanana »

mima wrote:Nema sanse da stigne do Mostara za 2 sahata.......2,5
pa vi ljudi stvarno ne znate voziti. ili vozite nacionalnu klasu ili imate ono veliko P pozada na gepeku. meni je makarska 2 i po sata kad nema guzve na granici.
dr.Gonzo

#8 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by dr.Gonzo »

U takvim situacijama odmah skontas nesto vazno o osobi sa kojom pricas. Meni takvi likovi na privatnom planu nisu zanimljivi, i ne kontaktiram sa njima previse.

Cesto se desi da u tim zucnim raspravama vise strana u sustini tvrdi jedno te isto, al ponos valjda nikome ne dozvoljava da i onaj drugi bude u pravu. Ja se obicno koncentrisem na sustinu onoga sto sagovornik prica, i tome prilagodim svoju pricu.
jazzer

#9 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by jazzer »

karanana wrote:
mima wrote:Nema sanse da stigne do Mostara za 2 sahata.......2,5
pa vi ljudi stvarno ne znate voziti. ili vozite nacionalnu klasu ili imate ono veliko P pozada na gepeku. meni je makarska 2 i po sata kad nema guzve na granici.
Cime?? Telefonom? :-D
hamza_sa

#10 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by hamza_sa »

Moj badzo je covjek od nekih 43-44 godine. Znamo se skoro 20 godina. Ja veceg kontrasa u zivotu nisam vidio. To je onaj tip ljudi sta god da ti spomenes on ce biti za kontru i za to je spreman se cak i satima raspravljati i ubjedjivati covjeka da je on i samo on upravu, tako da mi je konverzacija sa njim postala zesci napor.
*mima*

#11 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by *mima* »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
karanana

#12 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by karanana »

dobro necu vise.

ali ostajem pri tome da je sat i po do mostara. dobro malo pretjerah za makarsku, mozda 3 sata.
superpile

#13 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by superpile »

karanana wrote:
superpile wrote:do mostara za 2 h, ma neemaa saanseeetreba bar 2,5 :D
cuj 2 i po. pa ne vozis sleper. ako nema radova na cesti i onih semafora, sat i po do omv pumpe u vrapcicima.
heheh, ma ja to nako, samo da se neko "primi" da neeemaa saansee za 2,5 h :D
*mima*

#14 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by *mima* »

Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by PipiDugaDevetka »

Lako je uz kafu ili na forumu kontrirati kada je razgovor neobavezan ili trač partija, ali hajde kontriraj u ovoj situaciji:
amrica

#16 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by amrica »

hamza_sa wrote:Moj badzo je covjek od nekih 43-44 godine. Znamo se skoro 20 godina. Ja veceg kontrasa u zivotu nisam vidio. To je onaj tip ljudi sta god da ti spomenes on ce biti za kontru i za to je spreman se cak i satima raspravljati i ubjedjivati covjeka da je on i samo on upravu, tako da mi je konverzacija sa njim postala zesci napor.

Joj, znam 'vakih likova.
Jednom je jedna glupaca ubjedjivala drustvo da trudnica ne treba prestati pusiti ako je njoj to uzivanje i tesko se odvici. :shock: Samo da bude kontra. A ima godina kao tvoj badzo, i jos ne pusi. Ali to je valjda do ganglija.

A do Mostara i Makarske :lol: necu da oftopicarim zbog hera flika, ali dalo bi se svasta napisati.
mrtva kokoš

#17 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by mrtva kokoš »

ma 25 minuta da se ne svadjamo :-D :-D
inace ne ulazim u smaranje koje ce dovesti do prepucavanja duzeg vremenskog intervala...meni se svako prepucavanje zavrsi na ze*ebaciji..
ja mislim ovako, ti tako i zavrsena prica...mjenjaj temu :D
floki

#18 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by floki »

Hajde ima smisla što mi kao ljudski rod po automatizaciji želimo dokazati da smo u pravu ( dominacija, pametovanje itd ...), vrlo često nakon dužeg prepucavanja poljulja nam se sigurnost u ispravnost rasprave pa postanemo sumnjičavi ali ni za živu glavu nećemo priznati da smo možebit i pogriješili.
Više me interesuje zašto kad nam sugovornik nakon iznošenja poprilično dobrog argumenta dokaže da smo pogriješili mi ni za živu glavu nećemo reći : ˝OK, u pravu si , izvini .˝ i pritom zaista to i misliti.
Nego uz dozu sumnje kažeš : ˝Ma dobro de , neću se raspravljati , u pravu si ... ˝a kontaš aaaaa levata ...
Alfons Kauders

#19 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Alfons Kauders »

nemate pojma koliko sam upoznao ljudi redovno voze tuzla-sarajevo za sat i po... :D sto bi izlazilo na prosjecnu brzinu od oko 85kmh... ja presretan kad na toj dionici navucem preko 60 prosjek...:D

elem, onda kad pocnes kilometar po kilometar racunati, i kad im se raja vec pocne smijat, prica se mijenja pomalo... :D i na kraju ispadne da zapravo "mjere" od cevljanovica do zivinica... koji su u nekom paralelnom univerzumu ocito predgradja tuzle i sarajeva... :D

isto tako ima i onih koji se kunu majkom da stignu do zagreba za 3, 3 i po sata, jadna li im majka...
♥ Julianna ♥

#20 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ni meni ovo nikad nije bilo jasno. Čemu prepucavanje oko nečega što je svakako relativno? Mislim koliko treba do centra, helouuu??
Pa zavisi jel sunčano ili je kiša, ima li radova ili nema, jel kreneš u 8 ili u 8 i 15 sa dobrinje, jel radiš za vikend ili ne kad je svakako konc. saobraćaja manja i sl.

Ili koliko košta hljeb?? jel se misli na hljeb u Mahirovoj pekari, il u Kajzeru, il u Klasu il u Haljimijevoj pekari, jel crni ili bijeli, hljeb, jel od 700 gr. ili od kilu?

Ljudi u takvim prepucavanjima ne uzimaju parametre/kriterije u obzir već slijepo brane svoju tezu, samo da bi je branili. To je takvima ustvari i cilj, a ne stvarno zaključak koliko prosječno ima do centra. Eh moj Flick, nisu svi ovako pametni ko mi koji ih pustimo da misle kako su u pravu. Ljudi mogu biti u pravu na više načina.

Nego reci ti tom kolegi što mu treba 20 minuta da je benzin poskupio :-D
JThomas

#21 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by JThomas »

haver od mog starog do šibenika iz sarajeva stizao, citiram, "ispod četiri sata" :D :D ja samo klimam glavom, nek misli da mu vjerujem 8-)
shalaedin

#22 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by shalaedin »

Her Flick wrote:evo sad se vratih sa jutarnje kafe i nesta kontam, da smi fakat optereceno drustvo (znam vec izlizani klise), mentalno i psihicki optereceno

naime rasprava se vodila koliko treba od dobrinje do centra u 8 ujutro, naravno voznja normalna, nema divljanja itd itd
ja kazem:"ma treba oko 30min", kolega slozi zaprepastenu facu i rece:"ma jooooook 20min maximalno"
i tu se mi natezemo oko nekih 5/10min razlike
na kraju mu ja kazem da je u pravu, fakat treba 20min

ovo je samo jedan primjer

e sad hajde malo da raspravimo o toj potrebi da ja budem uvijek u pravu
sto, sta sam postigao ako sam uvijek u pravu
ne kontam potrebu ljudi, da ako ja kazem hljeb je oko marke on meni kaze maniiiiiiiiije 1,05Km je 100% ja jucer kupio, a ono hljeb je 95pf, ili pitas ga koliko ima od B.Luke jedan kaze 4-5 sati voznje drugi ce rec ma neeeeeeeeema toliko 3,5 sata maksimalno

evo jos jedna primjer, neki dan me jedan strendzer pita koliko ima do Mostara, reko 2h lagane voznje, kaze drugi kolega (nije ovaj sa kafe) ih pa za 2h moze od Ploca stici, 1,5h maximalno, nisam nastavio diskusiju

sto je to tako, sta se pokusava dokazati i kome

sta vi mislite

p.s. a o forumskim prepucavanjima da na govorimo
mozda mu preko vraca treba 20 minuta :) ali preko nedzarica je vec druga prica :)
neka flick pripucavanja malo, nije na odmet... a te lovacke price doticnih sumahera... ocam ja do carsije za 10 minuta stigo, ne mogu ogranski...
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#23 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by Halleluhwah »

Her Flick wrote:ma ok, ovaj femonome cuci u svima nama

vidm provlace se rijeci dominacija, produzetak penisa, kompleks manje vijednosti, odbrana stava pa makar bio u krivu
fali nam tolerancije

fali nam ono "ok izvini, u pravu si"
fali nam "ok, ako ti tako mislis"
fali nam "ok to je tvoje misljenje,mada se ja ne salzem"
itd itd itd

pa sta onda ocekivati
Ovaj se put sa tobom slažem. To nam fali. Mada meni kao jedinki ne fali. Shvatim koliko je besmisleno prepucavanje, pa ga i ne prakticiram.
nicotine

#24 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by nicotine »

Sa takvim ljudima treba samo ostro. Imao sam priliku jedno vrijeme da radim sa osobom koja je imala komentar na sve sto uradim. Dakle, jedna od osoba koja misil da "pa mogao si i ovako", "dobro je to ali mozes i na ovaj nacin", uzassss! Ne znam do cega je, da li samo pokusava da sebe nekako stavi u dominantniju poziciju ili je to neki kompleks manje vrijednosti pa pokusava da ga nadomjesti tim svojim nekim "znanjem".
P.S vrisnuo sam i sad sam rahat:)
statix

#25 Re: "PREPUCAVANJA"

Post by statix »

♥ Julianna ♥ wrote:Ni meni ovo nikad nije bilo jasno. Čemu prepucavanje oko nečega što je svakako relativno? Mislim koliko treba do centra, helouuu??
Pa zavisi jel sunčano ili je kiša, ima li radova ili nema, jel kreneš u 8 ili u 8 i 15 sa dobrinje, jel radiš za vikend ili ne kad je svakako konc. saobraćaja manja i sl.

Ili koliko košta hljeb?? jel se misli na hljeb u Mahirovoj pekari, il u Kajzeru, il u Klasu il u Haljimijevoj pekari, jel crni ili bijeli, hljeb, jel od 700 gr. ili od kilu?

Ljudi u takvim prepucavanjima ne uzimaju parametre/kriterije u obzir već slijepo brane svoju tezu, samo da bi je branili. To je takvima ustvari i cilj, a ne stvarno zaključak koliko prosječno ima do centra. Eh moj Flick, nisu svi ovako pametni ko mi koji ih pustimo da misle kako su u pravu. Ljudi mogu biti u pravu na više načina.

Nego reci ti tom kolegi što mu treba 20 minuta da je benzin poskupio :-D
sve :thumbup: :thumbup: desi se, hebi ga

ja nemam zivaca da se raspravljam sa takvim likovima.....imam precih stvari u zivotu. :-)
Post Reply