Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
sanjin_1

#876 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
sanjin_1 wrote: Vidi "njiha" doture...
Davor Abudić zvani Fudo iz Mostara
Tomislav Čarapina zvani Cara iz Mostara
Minel Golić iz Mostara
Zoran Laketa zvani Zoka iz Mostara
Branislav Pehar iz Mostara
Ilonka Recko iz Mostara
Antonijo Novaković iz Mostara
Ivan Kolano zvani Meca iz Mostara
Mateo Obrovac zvani Obra iz Mostara
Ivan Džeba zvani Ico iz Mostara
Marko Perko zvani Maka iz Mostara
Ivan Knezovic zvani Ico iz Mostara
Miroslav Puljić iz Mostara
Nikola Zelenčić zvani Gali iz Mostara
Evo "doture ovijem ođe" objasni da nisu izgubili Mostar...ili saćekaj da ti jope dođu upalit HDZ centralu "u stonom gradu"... :D

Vidiš koliko Him je dobro...od dobrote ti spališe "stožernik"...ili da ovo nisu kakvi "siroti Bošnjaci " ili možda "nelegitimni Hrvati"...
Da ne bi ljudi stekli krivu predodžbu o čitavom događaju, red je i dopuniti popis:
Adis Vejzović iz Mostara
Alen Ćupina zvani Ćupa iz iz Mostara
Minel Golić iz Mostara
Alen Kreso z Mostara
Haris Medić zvani Meda iz Mostara
Alen Sunković zvani Beba iz Mostara
Muhamed Trle zvani Muha iz Mostara
Fidan Bislimaj iz Mostara
Saša Oglić zvan Buba iz Mostara
Edin Tosum zvani Edo iz Mostara
Rijad Špago zvani Riki iz Mostara
Mirza Masleša iz Konjica
Dženan Kovačević iz Mostara
Anel Husić zvani Efendija iz Mostara
Jasminko Zanović zvani Jaca iz Mostara
Aid Abaza iz Mostara
Amar Tinjak zvani Kreo iz Mostara
Elmin Hrnjica iz Mostara
Anel Puzić zvani Puza iz Mostara
Armin Džafić iz Mostara
Omar Abaza iz Mostara
Alendar Mehnem zvani Memo iz Mostara
Samir Boškailo zvani Sunce iz Mostara

P.S.
''Mostarac'' znaš li ti slučajno od kojih su kuča Abulić i Golić koje si uvrstio u ovaj svoj popis. Hoču reči, znaš li gdje se kopaju?
Znam što si namjeravao reći s ovim postom, samo si njiha dvojicu svrstao u ''pogrešan'' tim.
I onda kažeš nisi došlo, a ni svoje ne znaš prepoznati :izet: (morao sam :) )
Lahko Čemo za dopunu "doture"...ovi iz "dopune ne prde o "ekonomskoj dominaciji, prosperitetu i blagostanju"...vego otkud ovi "tvoji" da pale "stožernik" a "balgostanje i prosperitet" okupili sa svih strana ? De ti njima malo "ekonomske dominacije" prospi, nebi li ljudi skontali koliko Him je dobro.. :D
E vidiš "doture"...ovako se radi utvrđivanje čeinjeničnog stanja a jok lupanjem blentavih sličurina koje veze sa mozgom nemaju..

P.S. "Mostarac" izgleda da si totalno "polupao lončiće"...de ti ta imena još malo protabiri pa ćemo onda "DŽe se kopaju" :-)

A ja još uvjek ćekam da odgovoriš ko je na onoj slici u Veležovom dresu ? Imenom i prezimenom "doture" :lol: :lol:
sanjin_1

#877 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
VjecitiStudent wrote::(
Koji primjeri jada na ovoj prepisci.
Ne možeš drugačije s njim? pa pogledaj mu zadnjih 100 postova...uvijek jedno te isto.
Pa velim, da malo oprobam.
Mada si u pravu, nema svrhe.
ah..duša slatka..suza suzu goni :run:

Vego "doture"....znaš onu " ko tebe kamenom ti njega heljebom"...e vidiš doture meni "hljeb poskupio" tamo negDŽe 93-će pa kontam...ko mene kamenom ja ću njega gomilom kamenja...jebat ga svakako kamena ima
Hafis

#878 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hafis »

sanjin_1 wrote:
P.S. "Mostarac" izgleda da si totalno "polupao lončiće"...de ti ta imena još malo protabiri pa ćemo onda "DŽe se kopaju" :-)
Kume, sve je provjereno. Pošto si došljak u grad, i još ućiš, malo su te imena zbunila, a i ne kužis se u prezimena. Slučajno poznajem obitelj jednog od ovih likova.
Inače, kako si dobro upučen u Mostar, ti bi i našeg mostarca Zdravka Grebu svrstao u škutore :lol:
sanjin_1

#879 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
sanjin_1 wrote:
Kume, sve je provjereno. Pošto si došljak u grad, i još ućiš, malo su te imena zbunila, a i ne kužis se u prezimena. Slučajno poznajem obitelj jednog od ovih likova.
Inače, kako si dobro upučen u Mostar, ti bi i našeg mostarca Zdravka Grebu svrstao u škutore :lol:
Eh rodjak da znaš u kolikom si zajebu što se tiće ovih imena ne bi više nikad o njima pisao.
Kao prvo, totalno si se zajebo u prezimenu jednog momka a drugi momak je iz mješanog braka pa te to malo "trznulo tatrane"..

A ti sa Grebom imaš zajedničkog haman koliko i ja sa Vladimirom Putnim...dakle neDŽe si naletio na ime...
sanjin_1

#880 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sanjin_1 »

sanjin_1 wrote:
Vidi "njiha" doture...
Davor Abudić zvani Fudo iz Mostara
Tomislav Čarapina zvani Cara iz Mostara
Minel Golić iz Mostara
Zoran Laketa zvani Zoka iz Mostara
Maloljetni O.N. iz Mostara
Branislav Pehar iz Mostara
Ilonka Recko iz Mostara
Maloljetni N.H. iz Mostar
Antonijo Novaković iz Mostara
Ivan Kolano zvani Meca iz Mostara
Mateo Obrovac zvani Obra iz Mostara
Ivan Džeba zvani Ico iz Mostara
Marko Perko zvani Maka iz Mostara
Ivan Knezovic zvani Ico iz Mostara
Miroslav Puljić iz Mostara
Nikola Zelenčić zvani Gali iz Mostara
Evo "doture ovijem ođe" objasni da nisu izgubili Mostar...ili saćekaj da ti jope dođu upalit HDZ centralu "u stonom gradu"... :D

Vidiš koliko Him je dobro...od dobrote ti spališe "stožernik"...ili da ovo nisu kakvi "siroti Bošnjaci " ili možda "nelegitimni Hrvati"...

E vidiš "doture"...sve vam je vako...totalno političko sljepilo i onda kad vas spuca ide naravno ustaljena tura cmizdrenja "kme...kmeeee..zle balije"...

A Mostar možeš zaboraviti, već ste ga bezpovratno izgubili. Drži tih 25% dok još možeš ali i to ti "doture" ide u "havu" sa promjenom statuta grada i implementacijom S-F.
Sve lijepo i demokratski a jok bola etniĆkim Ćišćenjem i nacistiĆkim logorima tipa Heliodrom, Dretelj, Gabela, Vojno...itd...itd...
Tako to rade civilizovani narodi :izet:

dodatak..
umal ne zaborvi "doture"...znaš li žalostan nisi bio ko je na ovoj slici ? :lol:
Ovo mene doture interesuje...."okleN" ovi tvoji da pale ni manje ni više već "stožernik" i to u "stonom gradu"?
Kako više ne shvataju da žive u "ekonomskoj dominaciji" i da im "prosperitet curi iz ušiju" a "perspektiva "MeDŽugorske lemuzine" ne gine ni u kom slućaju? E to mene interesuje doture? Kad Češ Him više "pojasnit"? ili će biti da ti moj lijepi "doture" veze nemaš o ćemu pišeš i da jope malkice diplaš nekoj stvari? aaaaaaaaaaaaaaaaaaa "doture"? :-D
LBVIEW

#881 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by LBVIEW »

res publica wrote:Ah, taj Mostar, što reći... ovako iz četničkog ugla posmatranja... na stvari...

Hrvati jesu saveznici, ali u Mostaru su nas gadno ujeli za srce.
Onaj njihov Tuta doćerao cisternu sa bombama pred kasarnu i aktivirao je, ubivši tako 50 regruta JNA. Onda je nekog starca Srbina bacio sa balkona zgrade i uselio se u njegov stan.
Kako svjedoči Dragan Markovina Hrvati su tu baš zakuvavali i praktično započeli rat protiv Srba.
E zato su ih Srbi gađali sa brda, ponekad i besplatno, kad bi krenuli na Bošnjake. I nisu htjeli da im ustupe teritoriju kako bi mogli sa više strana da napadnu Bošnjake.
Zato bi bilo baš bezveze da preuzmu cijeli Mostar 20 i kusur godina nakon svega...
To su neki sentimentalni razlozi, isto kao u slučaju Žepčeta, Srbi ga sačuvali za Hrvate, a sad da Bošnjaci preuzmu tek tako...

Ej, živote, lutalico.... :roll:
Jes,jes, a vi po obicaju "nit luk jeli nit luk mirisali", a kamoli dovodeci crnogorske reserviste,toboze da sprijece medunacionalne sukobe,fakticki okupirali Mostar.
VjecitiStudent

#882 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by VjecitiStudent »

U FBiH prirodni priraštaj negativan u čak osam kantona

U Federaciji BiH u novembru 2014. godine su rođene 1. 474 bebe, a umrlo je 1.776 stanovnika. To znači da je prirodni priraštaj iznosio - 302.

Prema posljednjim podacima Federalnog zavoda za statistiku, u istom mjesecu sklopljeno je 900 brakova i obavljeno je 76 razvoda.

U novembru 2014. negativan prirodni priraštaj je zabilježen u osam kantona Federacije BiH , što znači da je prirodni priraštaj, od 10 kantona u FBiH, bio pozitivan samo u Tuzlanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/158098/u-fbih ... hxtsq.dpuf
fosna2014

#883 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by fosna2014 »

VjecitiStudent wrote:
U FBiH prirodni priraštaj negativan u čak osam kantona

U Federaciji BiH u novembru 2014. godine su rođene 1. 474 bebe, a umrlo je 1.776 stanovnika. To znači da je prirodni priraštaj iznosio - 302.

Prema posljednjim podacima Federalnog zavoda za statistiku, u istom mjesecu sklopljeno je 900 brakova i obavljeno je 76 razvoda.

U novembru 2014. negativan prirodni priraštaj je zabilježen u osam kantona Federacije BiH , što znači da je prirodni priraštaj, od 10 kantona u FBiH, bio pozitivan samo u Tuzlanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/158098/u-fbih ... hxtsq.dpuf
Jos kad uracunas ovih 60.000 sto je otislo prosle godine. Straha.
VjecitiStudent

#884 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by VjecitiStudent »

Iz koje će zemlje triumvirat uvoziti robove, domaćih je sve manje i manje.
Dozer

#885 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Dozer »

Ah...pa to i jeste cilj, da je domacih sve manje i manje. Ali, u tome nema dugorocnog planiranja, samo kratkorocno, tj. vlast kako god. E, kad kratkorocno izlapi (citaj: kad skontaju da im vise nema ko zaradjivati), onda ce skontati da ta vlast i nije neka pljacka. Ali, tad ce biti kasno jer ce im se kratkorocno planiranje obit o glavu, i to bukvalno, toljagom.

Primjer - prosle godine u pstini Stari Grad osnovne skole zabiljezile upis samo po jednog odjeljenja prvacica. Ako pogledamo dugorocno, za 9 godina ce to biti samo po jedno odjeljenje u srednjim skolama. A trend se nastavlja ;)
karanana

#886 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by karanana »

zar im ovoliko treba da ushtimaju sve kako njima pashe?
House

#887 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by House »

BH Hrvati postaju manjina (statistički) i treba tražiti reviziju "konstitutivnih naroda" iz 3 u 2 :D
Danguba

#888 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Danguba »

Da rade samo na unosenju podataka do sada bi zavrsili ALI sprema se veliki inzinjering od podataka. Ubacuju se nove rubrike, rade se namjestaljke, prebrojava se kako kome pase...i nece zavrsiti dok svi ne budu zadovoljni.
Država

#889 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Država »

Ja samo znam da je nas (Bošnjaka) oko 50%. Mene pravo zanima koliko je naših pametnjakovića ispušilo foru zvanu 'Bosanac'...

:sax:
tm84

#890 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by tm84 »

Država wrote:Ja samo znam da je nas (Bošnjaka) oko 50%. Mene pravo zanima koliko je naših pametnjakovića ispušilo foru zvanu 'Bosanac'...

:sax:
neka je vas 50% neka je i njih 30% neka je i drugih njih 15%... ja znam da nas je malo ali vrijedimo barem 3-4 puta vise nego vi... :D
VigdisAlba

#891 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by VigdisAlba »

House wrote:BH Hrvati postaju manjina (statistički) i treba tražiti reviziju "konstitutivnih naroda" iz 3 u 2 :D
Godine 1267.", "bila su samo dva židovska stanovnika u Jeruzalemu. Do Svjetskog rata, broj Židova u cijeloj Palestini porastao je na svega 12.000, iako su se tamo mogli slobodno vraćati još od antičkih vremena, a putni troškovi im sigurno nisu bili problem
Razumijes?
jao_situacije

#892 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by jao_situacije »

VigdisAlba wrote:
House wrote:BH Hrvati postaju manjina (statistički) i treba tražiti reviziju "konstitutivnih naroda" iz 3 u 2 :D
Godine 1267.", "bila su samo dva židovska stanovnika u Jeruzalemu. Do Svjetskog rata, broj Židova u cijeloj Palestini porastao je na svega 12.000, iako su se tamo mogli slobodno vraćati još od antičkih vremena, a putni troškovi im sigurno nisu bili problem
Razumijes?
jel ti upoređuješ naciju staru 3000 godina sa nekakvim škriparima ? naciju koja danas kontrolira 95% financijskih tokova i 90% medija u svijetu, naciju koja svim ostalim svjetskim velesilama daje minimalno po 5 savjetnika najvišim dužnosnicima koji mogu lobirati za tu istu naciju :-)
VigdisAlba

#893 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by VigdisAlba »

Jao...pa Hrvatska ti je Zidofska, imas danas u vladi ministre Zidove, grafonacelnika Rijeke Obetsnela i jos nekolicinu, lobiranje nije problem, pogotovo za BiH, koja se vrlo cesto u zidovskim govorimaspominje kao drzava gdje je moguc zivot s Muslimanima.
Dirnbach) - zagrebačka književnica, dugogodišnja urednica dramskog programa Televizije Zagreb i novinarka. Predsjednica Odbora za odnose s javnošću židovske općine Zagreb.

Andrija Hebrang – bivši ministar zdravstva RH, dužnosnik HDZ-a.

Branko Hebrang - publicist, Andrijin polubrat.

Željko Reiner - ravnatelj KBC Rebro u Zagrebu.

Žarko Puhovski – Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora.

Nenad Puhovski – Žarkov brat, filmski i kazališni redatelj, scenarist, publicist i producent.

Neda Ritz - bivša glavna urednica HTV-a.

Goran Štrok – vlasnik lanca hotela.

Jakov Bienenfeld – poduzetnik i bivši šef sigurnosti židovske općine u Zagrebu.

Kotel Dadon - glavni rabin Hrvatske.

Jozef Papo – potpredsjednik židovske općine Zagreb.

Boris Prister, muzejski savjetnik iz Hrvatskog povijesnog muzeja.

Alen Budaj – samoproglašeni židov i profesionalni „lovac na naciste“.

Vera Dajht (Deucht) - ugledna zagrebačka akademska kiparica.

Mladen Schwartz – vođa „Nove hrvatske desnice“.

Jasminka Domaš - glasnogovornica zajednice Bet Israel.

Luciano Moše Prelević (Levi), duhovni vođa i rabin u Židovskoj općini Zagreb.

Dean Friedrich – Glavni tajnik Židovske općine Zagreb.

JohnnyS

#894 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by JohnnyS »

Nikad mi se nisu sviđali ti popisi pripadnika Izabranog naroda, pogotovo jer sigurno nisu sastavljani iz dobrih namjera...
VigdisAlba

#895 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by VigdisAlba »

Ti fakat kuis spiku, oni su i sreca i NE. JohnnyS
Mister Yes

#896 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Mister Yes »

Država wrote:Ja samo znam da je nas (Bošnjaka) oko 50%. Mene pravo zanima koliko je naših pametnjakovića ispušilo foru zvanu 'Bosanac'...
Bošnjaka 49% a Ostalih 4% (Bosanci 2%)

Eto jesi zadovoljan? :-D
155_mm

#897 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

ma ima vec nekoliko mjeseci kako je bila vijest da ostalih ima samo 3%. ako se to vec zna onda se sigurno zna koliko koga ima od konstitutivnih. ocigledo je da neko smatra da bi rezultati mogli uzburkati stanje pa se ceka sa objavom.

moje misljenje je da se radi o pitanju imaju li bosnje absolutnu vecinu ili ce se ostvariti zelje kolege mister yes o 49%.
Innovation

#898 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Innovation »

Najvjerovatnije se ceka sa objavom, dok se formira vlast na svim nivoima zbog ovoga,
House wrote:
BH Hrvati postaju manjina (statistički) i treba tražiti reviziju "konstitutivnih naroda" iz 3 u 2 :D
:roll:
Novak20

#899 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Novak20 »

Pa traži reviziju konstitutivnosti. Šta čekaš.... :D

Statistički, izgledi za uspjeh su ti ravni nuli.
dječak sa šibicama

#900 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by dječak sa šibicama »

Image

Ako ne racunamo cazinsku krajinu, Banjaluku, Sarajevo, Visoko, Kiseljak, Vitez, Zepce, sta su se ovo svi zgombali u sjeveroistocnu Bosnu? pronadjeno zlato? :D
Post Reply