Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
mO k3

#3177 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by mO k3 »

daddy-kool wrote:
seln wrote:
Pa, sa koje strane je precizna?
To sto je umjesto realnih 400.000 Hrvata odjednom 550.000?
To sto pola RS zivi u Beogradu i Novom Sadu, a opet svi na broju?
Ili je belaj samo u Bosnjacima, jer vidim da se samo oko njih lome koplja?
Meni nije jasno zašto bi ikome smetalo što je Bošnjaka preko 50% u BiH, nikakvog to uticaja nema na političko uređenje, a i dalje će postojati konstitutivnost naroda. :?

Ljudi pa to je samo popis ...
@seln napisao sam jednom ranije da znam sigurno 60 hravata iz bih licno koji zive vani , plus njihova familija ...koliko ih je tek po austriji i hrvatskoj
Pa se pitam kako to odjednom da ima ima vise nego prije .

U svemu tome pravi se problem oko bosnjaka
Alfons Kauders

#3178 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Alfons Kauders »

:smileyguslar:

Nego, hajde evo da se dogovorimo, da pristanemo na njihove zahtjeve... Nikakav problem, uz jedan mali uslov uslov... :D

- Da se isto pravilo primjenjuje prema nerezidentnim u susjednim drzavama

Mislim, zna se da su se popisnice nosile i preko granice, sto je uredno dokumentovano. Zao mi je da vam propadne trud, al sta se moze.

Doduse, tako bih ja postupio, ali ja nisam Bakir. S njim se moze nagoditi.
GeeTnT

#3179 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by GeeTnT »

Onda bi doslo do povratnih uslova i prijedloga za Bakira da napravi rijesenje pitanja kurdskog naroda u Turskoj...Mahnito je to okruzenje, vidis da se ne prestaju ujedat..
seln

#3180 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by seln »

Alfons Kauders wrote::smileyguslar:

Nego, hajde evo da se dogovorimo, da pristanemo na njihove zahtjeve... Nikakav problem, uz jedan mali uslov uslov... :D

- Da se isto pravilo primjenjuje prema nerezidentnim u susjednim drzavama

Mislim, zna se da su se popisnice nosile i preko granice, sto je uredno dokumentovano. Zao mi je da vam propadne trud, al sta se moze.

Doduse, tako bih ja postupio, ali ja nisam Bakir. S njim se moze nagoditi.
ja od sada ne bih pristao ni na sta, svejedno je li ok, pozitivno, korisno, po zakonu....
10 godina kenjaju i opstruiraju sve moguce, hajmo i mi malo opstruirati...
pa kom' opanci, tom i dzeri.
archi_a

#3181 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by archi_a »

Opalaaaaa. Još samo malo. Ide tužilaštvo lagano, ide istraga, ide sipa. Pa da vidimo ko to opstruira i šta. :-D Ko li će naebati, zarad interesa svog vožda ? Ko li ima tolika damu da naebe u ispunjavanju želja ?
Ja_Ja

#3182 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ja_Ja »

Danasnje obavjestenje za javnost i definitivno potvrdjuje ono sto jedan broj pise na ovoj temi a drugi namjerno pokusava da ignorise pravdajuci to nekakvom zeljom za "boljom" slikom stanja. Vise je nego ocigledno da svojim slaganjem da se 120 hiljada ljudi uvede u rezidentno stanovnistvo ali da im se izbrise vjerska i etnicka pripadnost klika iz RS pokusava na sve nacine da revidira rezultate popisa.

Ako i ukoliko bilo ko sa Bosnjacke strane prihvati na ovu ili bilo koju slicnu opciju, zasluzuju da im se sve do 9 koljena strpa u zatvor.
Otpis stanovništva: Odbijen prijedlog da se u 120.000 popisnica pripadnost naciji preinači u "nepoznato"

Otpis stanovništva: Odbijen prijedlog da se u 120.000 popisnica pripadnost naciji preinači u "nepoznato" 11
Predstavnici Federalnog zavoda za statistiku prisustvovali su u četvrtak 46. sjednici Centralnog popisnog biroa gdje su razmatrani rezultati analiza vezano za pitanja utvrđivanja rezidentnog statusa.
Otpis stanovništva: Odbijen prijedlog da se u 120.000 popisnica pripadnost naciji preinači u "nepoznato"
Foto: Arhiv/Klix.ba

Poznato je da se po datom pitanju mišljenja članova Biroa razilaze, odnosno da postoji neslaganje između Republičkog i Federalnog zavoda za statistiku.

Na današnjoj konferenciji za medije, predstavnici Federalnog zavoda za statistiku iznijeli su detalje vezane za jučerašnju sjednicu koja je iznjedrila još jedan neuspjeh u pregovorima oko konačnog objavljivanja rezultata popisa.

"Predstavnici Federalnog zavoda za statistiku podržavaju ponuđena rješenja i preporuke Međunarodne monitoring misije (IMO) i ostaju pri stavu da Agencija za statistiku BiH treba utvrditi Jedinstven program za obradu građe popisa stanovništva 2013. u skladu sa preporukama IMO tima", rečeno je iz Zavoda.

Međunarodna monitoring misija eksplicitno je preporučila direktoru Agencije za statistiku da što prije donese odluku po pitanju editovanja statusa rezidenta uz uvažavanje datih pravila za izvođenje rezidentnog statusa.

Na sjednici je iznesen i prijedlog da se prihvati IMO-ov program obrade podataka na način da iz 121.280 popisnica, za koje trenutno ne postoji saglasnost za dobijanje statusa rezidenta, odstrani etnička pripadnost, jezik i vjeroispovijest, tj. da se te rubrike vode pod „nepoznato“, kako bi se isti uvrstili u rezidente.

Federalni zavod za statistiku je odbio navedeni prijedlog pozvavši se za Zakon o popisu stanovništva, evropske preporuke i same preporuke Međunarodne monitoring misije.

Federalni zavod za statistiku odbio je otkriti ko je predložio da se iz više od 120.000 popisnica izbaci etnicitet, jezik i vjeroispovijest. Ipak, poznato je da su predstavnici Republičkog zavoda za statistiku ranije imali slične prijedloge koji se kose sa međunarodnim standardima.

Podsjećamo, u četvrtak, tj. manje od tri mjeseca do posljednjeg roka za objavu rezultata popisa stanovništva, nije postignut konačni dogovor o metodologiji prema kojoj bi bili rezultati objavljeni.

Također, Tužilaštvo BiH vodi istragu o mogućoj krivičnoj odgovornosti zbog neobjavljivanja rezultata popisa a već su saslušani čelni ljudi statističkih agencija.
arzuhal

#3183 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by arzuhal »

Ja_Ja wrote:Danasnje obavjestenje za javnost i definitivno potvrdjuje ono sto jedan broj pise na ovoj temi a drugi namjerno pokusava da ignorise pravdajuci to nekakvom zeljom za "boljom" slikom stanja. Vise je nego ocigledno da svojim slaganjem da se 120 hiljada ljudi uvede u rezidentno stanovnistvo ali da im se izbrise vjerska i etnicka pripadnost klika iz RS pokusava na sve nacine da revidira rezultate popisa.

Ako i ukoliko bilo ko sa Bosnjacke strane prihvati na ovu ili bilo koju slicnu opciju, zasluzuju da im se sve do 9 koljena strpa u zatvor.
:thumbup:

Pade i zadnja maska, propade priča o, fol, boravištu i prebivalištu...Može i to, vele iz RS-a, nije problem, samo haj da nekako ne pišemo ko su ti ljudi :mrgreen:
tandmand

#3184 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by tandmand »

7.3.2016.
Popis stanovništva je pokazao dvije stvari, a to je kako se gotovo 99 posto muslimana opredijelilo za Bošnjake, muslimana je 0,2 posto kao i Bosanaca, a također se 99 posto opredijelio za bosanski jezik. Drugim riječima, ovaj popis nam je pokazao da je više od 52 posto Bošnjaka i da im je maternji jezik bosanski, dakle, svi smo Bošnjaci i govorimo bosanskim jezikom.

Ovo je kazao prof.dr. Hasan Zolić, ekspert za statistiku i demografiju, koji je na Fakultetu islamskih nauka Sveučilišta u Sarajevu danas održao predavanje o temi „Značaj popisa stanovništva u BiH za Bošnjake“.
LBVIEW

#3185 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by LBVIEW »

arzuhal wrote:
Ja_Ja wrote:Danasnje obavjestenje za javnost i definitivno potvrdjuje ono sto jedan broj pise na ovoj temi a drugi namjerno pokusava da ignorise pravdajuci to nekakvom zeljom za "boljom" slikom stanja. Vise je nego ocigledno da svojim slaganjem da se 120 hiljada ljudi uvede u rezidentno stanovnistvo ali da im se izbrise vjerska i etnicka pripadnost klika iz RS pokusava na sve nacine da revidira rezultate popisa.

Pade i zadnja maska, propade priča o, fol, boravištu i prebivalištu...Može i to, vele iz RS-a, nije problem, samo haj da nekako ne pišemo ko su ti ljudi :mrgreen:
Zanima me o cemu ce Bata & co guslati nakon sto se pokazalo kako je prica o rezidentnim supljak. :mrgreen:
tandmand

#3186 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by tandmand »

arzuhal wrote:Pade i zadnja maska, propade priča o, fol, boravištu i prebivalištu...Može i to, vele iz RS-a, nije problem, samo haj da nekako ne pišemo ko su ti ljudi :mrgreen:
Vidiš ti, oni bi uveli novu etničku skupinu - IZBRISANI.
arzuhal

#3187 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by arzuhal »

tandmand wrote:
arzuhal wrote:Pade i zadnja maska, propade priča o, fol, boravištu i prebivalištu...Može i to, vele iz RS-a, nije problem, samo haj da nekako ne pišemo ko su ti ljudi :mrgreen:
Vidiš ti, oni bi uveli novu etničku skupinu - IZBRISANI.
NEPOZNATI :mrgreen:

Pa, barem su (političari) u RS-u dosljedni u svojoj politici negiranja prava drugih naroda na vlastito ime ili jezik, negiranju nakih konvencija i Ustava BiH, dosljedni u nametanju onih ideja i rješenja drugima za koja oni misle da su najbolja a kakva sami nikada ne bi prihvatili i dopustili da im se nameću...Srpska zauvijek, Bosna dokad mora! Image

Ustvari, koliko raje po cijelom dunjaluku ima da pripadaju tim Nepoznatim, iznenadili bi se...Samo su nekako po pravilu pravo nesretan narod, vazda te Nepoznate izvlače iz mora, utopili se, ili nađu masovnu grobnicu s tijelima Nepoznatih i sve tako, Nepoznat do Nepoznatog...
ILVIIR

#3188 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

arzuhal wrote:

sjecam se da je mister yes uvijek nalazio neke izgovore za svaki prijedlog rs-a. samo zelim i za ovaj bezobrazni i perfidni cuti, kako to moze opravdati..

inace, ovim prijedlogom skidaju definitivno sve maske. srbi ne zele bosnjake iznad 50%. politicka direktiva ocigledno. bruka i sramota od statisiticara i javnog prezudeca.

bilo koji bosnjak, koji na bilo sta drugo osim evropskih preporuka pristane, je drzavni izdajnik. to bi se trebalo sto vise u medijama prosiriti..
VjecitiStudent

#3189 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by VjecitiStudent »

Hajd što su Hrvati štimali, već uzimaju konkretne novce zahvaljujući falsifikatima, ali za ime svega, kakve veze ima "magičnih" 50%?
fosna2014

#3190 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by fosna2014 »

VjecitiStudent wrote:Hajd što su Hrvati štimali, već uzimaju konkretne novce zahvaljujući falsifikatima, ali za ime svega, kakve veze ima "magičnih" 50%?
Ima veze za nepismene.
Connaisseur Karlin

#3191 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Connaisseur Karlin »

Da li popis stanovnistva obhvata kategoriju sa osobama koje trenunto zive vani: studenti,rad vani,dijaspora? Da li su postavljeni u zasebnu kategoriju sa postavljenim brojem svih osoba koje svoj boravak imaju vani?
Juliuscezar

#3192 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Juliuscezar »

Zanimljivo je kako uvijek ima objektivnih bosnja koje ce cak i u uputama Europske Unije da nadju propuste ako bi te upute mozda na neki nacin mogle valjati Bosnjacima, ili ovi iz UZPa su mjerodavniji od EU.
Ajatolah_

#3193 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Ajatolah_ »

Nikad se ovo objavit' neće. Možda da je neki agilniji visoki predstavnik pa 'ajde.
ILVIIR

#3194 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

VjecitiStudent wrote:Hajd što su Hrvati štimali, već uzimaju konkretne novce zahvaljujući falsifikatima, ali za ime svega, kakve veze ima "magičnih" 50%?
ma nikakve veze nema. cisto psiholoske prirode.
Lug

#3195 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Lug »

ILVIIR wrote:
ma nikakve veze nema. cisto psiholoske prirode.
cisto psihicki .. :thumbup:
155_mm

#3196 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by 155_mm »

to pitanje moras predat politickim, duhovnim i kulturnim vodjama u beogradu. samo oni na ovom svijetu znaju 100% tacan odgovor. oastali samo nagadjaju i provaljuju gluposti.
tandmand

#3197 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by tandmand »

Image
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#3198 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hame_ »

Ja se držim ovoga...

Image
Zgoljo

#3199 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Zgoljo »

Hame_ wrote:Ja se držim ovoga...

Image
S tim da si i takav preoptimistican.Od tri minimalno dva bi te najradije vidjela u masovnoj,idealno tercijarnoj,ako ne i dva i po.A onaj jedan ili onog pola bi sutio kao sto i danas suti dok ljudi pokusavaju naci kosti svojih najmilijih a on zna gdje su.
tandmand

#3200 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by tandmand »

Ima li neko stručan da mi objasni kakva je razlika u tumačenju rezultata popisa, osim brojčano, za 120.000 osoba koje bi RSovci prisilno stavili u kategoriju "Nepoznato" i 6.000 onih koji su se dobrovoljno i ponosno izjasnili kao "Bosanac"? Volio bih da mi to objasni neki ponositi "Bosanac" sa veliko B.
Post Reply